Nasterea la Arcadia - Iasi (4)
Raspunsuri - Pagina 10
mamaluighe spune:
o chema d-na victorita ( asa o stie prietena mea) si nr. ei e 0748140950. vine acasa si nu iti spune cat te costa, ii dai cat crezi de cuviinta. poate veni o singura data sau de mai multe ori. prietena mea a avut nevoie sa vina o singura data si chiar a ajutat-o.mi-a zis ca alaptatul a fost pana atunci cel mai greu lucru pe care a trebuit vreodata sa-l faca. dar a reusit!
sanda_baby spune:
felicitari tuturor mamicilor de saptamana asta.
Am o intrebare pentru mamicile care au nascut inainte la Arcadia.A luat bebelusul cuiva stafilococ de acolo?Bbebelusul meu e suspect..adica are bubitele respective dar nu i-am facut analize propriu-zise care sa-mi confirme.mi s-a dat o solutie sa-l dau sapatamana asta iar apoi trebuie sa merg la control sa vad poate totusi a fost altceva.eu sper din suflet sa nu aiba dar acum nu pot decat sa astept.
Auzisem dinainte ca se ia stafilococul si de la Arcadia dar am crezut ca e doar gura lumii..as prefera sa fie totusi asa decat sa se infecteze si alti bebelusi.
madline82 spune:
Neatza fetelor!
Sanda, referitor la faza cu stafilococul cred ca e f posibila, pt ca medicii colaboratori sau alet asistente care poate inainte au lucrat la cuza cu sigurata sunt purtatori! Cel putin medicii de acolo, eu intra in contact permanent cu stafilococul care este pe tegumente si pe mucoasa din nas..deci nu e exclus sa il fi luat de la arcadia.
DPN 15-22 mai, fetita
madline82 spune:
Monik, ne bucuram ca ati ajuns acasa, imi pare rau ca te chinui cu alptatul, asta e intr-adevar o problema f mare...sa fie oare de vina faptul ca bebe priemste de la biberon de unde curge bine si nu mai vrea sa traga din san?? Vad ca aproape toate mamicile care au nascut acolo se confrunta cu aceasta problema.Oare ce e de facut?
DPN 15-22 mai, fetita
sanda_baby spune:
referitor la alaptat vreau sa va zic ca si bebele meu a primit lapte praf in primele zile tot cu biberonul ca eu nu am stiut sa cer sa i dea cu lingurita dar a supt apoi si la san. la un moment dat se enerva cand sugea si am crezut ca e de la biberon si am incercat tetina care curge foarte greu..eu am biberoane de la avent cu tetina 0.
Stefana spune:
Fetele, am venit acasa. totul e bine, suntem bine, papam titi mai cu mofturi, dar n-avem incotro. La Arcadia este minunat!
Sanda, la iesire nu ti-au dat rezultatele la analize? se fac pt toti stafilococii, streptococii si alti crocobauri. sper sa fie doar o dermatita simpla!
Stef 39s cu Tudor Stefan
AMR 1 zi!!!!
It's nice to be important, but it's more important to be nice.
Stefana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui monik_03 Buna fetelor, dupa un timp indelungat reusim si noi sa avem un pic de putere si timp liber sa scriem cateva cuvinte. La noi totul a mers cum a fost planuit, la ora 6.30 eram la spital, ni s-a facut internarea, am mrs in rezerva, la 8.30 am urcat la sala de pregatire unde ni s-a pus o perfuzi si sonda.La 9 si un pic am intrat in sala iar la 9.20 a venit Tudor, 3790 g si nota 10. Numai de bine despre tot personalul Arcadia. Nu regret nici un banut si absolut nimic.O sa sfatuiesc cat mai multe mamici sa mearga acolo. BB s-a acomodat cam greu la mediul extern dar, pana la urma totul e ok. Am fost un pic stresati ca a fost diagnosticat cu suflu sistolic si am facut un echo de cord, dar s-a dovedit a fi o alarma falsa. acasa a fost crunta dupa-masa si noaptea. A plans, noi am crezut ca are colici, dar de atunci e cumintel. Adica se trezeste la 3 ore si plange cat il tine gura daca nu vine papa repede. Noi suntem mai stangaci cu schimbatul, cu spalatul dar... o sa le invatam pe toate. Cea mai proasta parte e cea cu alaptatul ca eu nu am mameloanele formate, laptele a venit abia ieri, adica dupa 4 zile, iar Tudor nici nu vrea sa auda de supt.Cu pompa nu reusesc sa scot un strop, asa ca ce pot stoarce manual. Nu stiu ce o sa fac in ritmul asta... simt ca deja intru in depresie... cam atat. daca are cineva intrebari, cu mare placere! |
felicitari, monik! Tudorul meu a venit pe 24 martie, la8.40 si a avut 57 cm si 3970 g. Dr Cacicovschi este extraordinara!
noi papam san acum, mai greu, dar fara supliment. in spital am folosit pompa lor medela, iar acasa am avent manuala, care mi se pare mult mai buna. am insistat cu pompa si lapticl a venit in a patra zi.
,mult succes si voua!
Stef 39s cu Tudor Stefan
AMR 1 zi!!!!
It's nice to be important, but it's more important to be nice.
AlynaB spune:
Monik ma bucur ca ati ajuns acasa si sunteti bn amandoi. Referitor la alaptat si eu am avut aceeasi probl...mi-a venit lapticul dupa 4 zile..curgea fff putin, mameloane nu aveam formate, bb nu vroia de nici o culoare sa pape...sanii au inceput sa se umfle sa fie din ce in ce mai durerosi...Am stat asa o zi si o noapte, m-am stors cat am putut si eu si apoi am zis gata. Trebuie sa pape de la mami! Si ma chinuiam la fiecare alaptare cate o ora jumate-doua, cu calm si muuuulta multa rabdare. Ei s-au obisnuit la maternitate cu biberonul, al meu chiar avea la un mom dat unul care curgea numai daca il intorceai putin...cum sa mai pape el de la san cand curge asa usor din biberon. Asa ca nu te lasa....cate putin ai sa reusesti!!!!!!!!!! Multa rabdare!
copiloi spune:
sanda_baby, nu am auzit de stafilococ la arcadia...sper ca bebele tau sau n u-l aiba si sa-i treacarepede bubitele.
Cu alaptatul, nu prea pot sa dau prea multe sfaturi...la mine, v-am zis cum au mers lucrurile....in maternitate au inceput sa-i dea LP cu lingurita (la cererea mea). Inainte de fiecare masa, imi era adusa sa o pun la san, aveam doar colostru, nici urma de lapte....dar o tineam cat puteam de mult la san. Dupa vreo 2 zile i-au dat LP cu biberonul, caci era o papacioasa si cica era fff greu sa-i dea 60 ml LP cu lingurita, inghitea prea mult aer, de aci dureri de burtica etc.
Ajunse acasa, am tinut-o cat am putut de mult la san....chiar daca inca nu aveam lapte...si o hraneam cu LP....in 2 zile mi-a venit laptele, si de atunci alaptez exclusiv. Daca e nevoie din juma in juma de ora.
Cred ca a contat si faptul ca am fost calma, chiar daca se enerva copilul la san ca trage si nu cruge nimic, i-am vorbit pe un ton calm, am fost eu insami calma si pana la urma....am reusit.
Dupa ce mi-a vent laptele suvoi, prima zi a fost mai grea, pana s-a obisnuit fata si a "uitat" de biberon. Efectiv, o tineam agatata de mine la san non stop.
AlynaB spune:
Stefana, bine ati venit acasa!!!!!!!!! Recuperare cat mai rapida si mult laptic lui bebe!!!!
Fetele, eu am uitat sa o intreb pe dr dupa ce mi-a scos firele....mai trebuie sa feresc operatia de apa?