Dovleceii veseli se simt bine impreuna!(22)
Raspunsuri - Pagina 8
diana_n spune:
Iar s-a schimbat tonul forumului?
Multe se schimba din secunda in care avem un copil, de exemplu faptul ca avem public spectator in continuu. Daca pana atunci erau "permise" multe in intimitatea casei, acum "publicul" nu ne scapa din ochi si copie, ca doar maimute suntem cu totii.
O chicoteala cu sotul pe seama vecinei se intoarce, un semn "de bine" adresat in trafic, sau o atitudine , toate se intorc.
Bineinteles impotriva mamei in primii ani, apoi a bunicilor, apoi a profesoarei care suna acasa ca uite ce-a mai facut copilul dvs.
Si nu, nu copiii din fata blocului sunt vinovati.
Acum poate e un mail intre prietene, dar vine data cand ramane mailul deschis din neatentie, copilul citeste si... Daca e la varsta la care citeste, e imposibil sa nu fi hahait prosteste careva la adresa lui pentru ca si-a pus caciula pe dos din graba sa nu intarzie la scoala. Deci si mama face la fel?! Si imi cere RESPECT?
Pe canalul public PBS, seara se dau o serie de filme scurte pentru parinti. Unul din ele l-am gasit aici , se numeste COPYCATS, in partea dreapta jos.
Am incercat sa-l gasesc si pe unul de care sotul zice ca-i pentru mine [o mama care incearca sa faca 5 lucruri odata si normal ca nu-i ies ], dar nu-l gasesc. Mama arde mancarea, e agitata gata sa dea in foc, vine tata care miroase fumul si zice "in seara asta mancam fasole si... (se uita la friptura arsa si rade) cereale !" Morala e "copiii invata sa rezolve problemele uitandu-se cum rezolvati voi problemele".
Ce vreau sa spun dar nu-s coerenta, ca de 5 zile ma doare capul, daca vrem un copil care sa ...A, B, C si aici fiecare scoate lista, atunci si noi tot A, B, C trebuie sa facem, oricat ne placea R, S si T pe vremuri.
Forumul acesta e important pentru multe mamici, pentru diferite motive.
Pastrati-l va rog
Monis
Madalina
diana_n spune:
Sa va spun ce mi-a zis Peter ieri la pranz: "smells yummy! thank you mama ca you made the lunch for me" . N-a fost multumesc-ul de dupa masa, ci inainte, cand ii pregateam masa.
Deci am avut de asteptat 5 ani si 5 luni
Sincer, a meritat. Acum astept sa vad cand se intorc si alte lucruri bune pe care l-am invatat. Sau rele
lutoniana spune:
Buna dimineata si Dumnezeu sa ajute pe cei cu probleme adevarate, bunicut de Fram, sot de Diamar si minunatie de fetita Raisa.
Eu am fost extrem de impresionata de ceea ce a scris Diana pentru ca traiesc si ma framant zilnic cu acest lucru.
Poate chiar sunt cateva aspecte care nu-mi plac la sotul meu si ma intreb ZILNIC daca va face si David asa....cu toate ca stiu raspunsul.
Este senzational cum fac eforturi incredibile si trag de mine la maxim sa fiu PERFECTA...e o utopie, dar vreau sa vada numai lucruri bune in casa, vreau sa aiba exemplul nostru ca pe unul bun, onest, moral, si cate si mai cate.
Dar eu mai iau foc, mai tip, mai plang, mai stau la calculator in loc sa ma joc cu el, mai spun o prostie, mai...mai mai.......mai trantesc telefonul....si cate si mai cate. Nu sunt odioasa insa as vrea sa fiu altfel si el sa aiba un exemplu bun in casa.
In rest, numai o alergatura, am schimbat gradinita lui David de la 1 aprilie si restul timpului mi-l ocup sa strang meniul de sub scaunelul lui si sa fiu cu ochii cat cepele pentru ca daca il scap putin din priviri e catarat undeva, in picioare ori pe masa ori pe pervaz. Are o siguranta si o agilitate de neimaginat.
Cate un pupic pentru toti dovleceii si mamicile lor
katteryna spune:
Buna dimineata!
Poftiti la cafeluta!
Fraguta ce face bunicul?
Diamar sper ca esti bine, stiu cum e asteptarea. Ma gandesc la voi! Doamne ajuta!
Anomis asta incercam acum, sa sarim peste persoanele de legatura, am facut o scrisoare de intentie pe care ne-o va traduce un prieten in germana si o vom trimite la secretariatul clinicii. Sa vedem ce vor raspunde.
Nela Eu intru rar pe FB dar ma bucur sa te "vad" si pe aici!
Croco ma bucur ca le-ai adus o raza de fericire copilasilor de la Robanescu! Si eu o iubesc pe Lacramioara!Ma jucam de multe ori cu ea la sedintele de ergoterapie si chiar mi-e dor de fatzuca ei si de sufletelul ei curat! De fapt cine n-o iubeste, eu un copil minunat! Mai e o fetita acolo, imi scapa numele, pe care o ingrijeste Sister, ai vazut-o?E bine si ea?
Kawa ce faci mami? Nu sta pe dinafara, vino inauntru
RAISA MARIA
BLOGUL NOSTRU
POFTITI IN BAZAR
katteryna spune:
Diana tare mi-as dori sa il aud pe Peter cum vorbeste! Mi se par asa haiosi cand vb in 2 limbi! Daca mai gasesti filmuletele, pune-le te rog, chiar vreau sa il vad si pe ala cu mama care face 5 lucruri odata! Cate dintre noi nu ne-am regasi in el?
Draga Luto cand am citit ca trantesti telefonul, puteam sa jur ca esti zodia pestilor, dar nu, esti pe-aproape Oricum, m-am regasit in toata descrierea ta si doar un singur lucru am reusit in timp sa schimb la mine, nu mai spun prostii si din cand in cand nu mai trantesc telefonul E foarte greu sa fii asa cum consideri ca e ideal sa fii, dar e foarte important ca iti recunosti "greselile" si ai dorinta de a le schimba!
Ma bucur ca ai reusit cu gradinita!
RAISA MARIA
BLOGUL NOSTRU
POFTITI IN BAZAR
crocodana spune:
Neatza!
Diana ca intotdeauna ai evidentiat ce e important!Noi ne tachinam deja pe tema asta,...uite seamana cu tine...uite face ca tine...etc..Si eu simt ca as putea mai mult ca berbeaca ambitioasa ce sunt insa am invatat ca nu poti fi perfect si mai ales ca perfectiunea e relativa.
O mai las la cate un episod din Mickey si cand aud ca sunt copii care nu au televizor in casa ma gandesc ca gresesc..bine Ama iubeste deja computerul pt ca de acolo vine Mickey, muzica, etc....intelge cand il inchid ca e gata si nu pot sta eu la el iar ei sa-i spun gata!Daca vreau sa stau platesc un pret, dau tzitzi la schimb!:-)))
Cred ca si computerul ca oricare alt lucru pe lumea asta are pros and cons....totul e sa fie cu masura..
Obiceiurile alimentare proaste le-am schimbat incet incet. Mai greu e sa renuntam la cioco de casa :-))
Katt te pup mami! Ma mustra ieri constiinta ca nu te-am sunat si ca poate esti in zona...totul s-a intamplat atat de pe fuga...a venit buni pt cateva ore si asa am reusit sa ajung! va pup cu drag!Nu cred ca o stiu pe fetita de care vb, ieri erau 2 fetite nou venite de la orfelinat si nu am inteles de ce au ajuns asa de tarziu la centru pentru ca erau maricele..niste scumpici inocente!
Ama doarme acum iar eu mi-s pusa pe povesti, ar fi cazu sa trec la cratita!
Zi faina sa aveti!
Fragutza spune:
Bun gasit, girls!
Multumesc pentru gandurile bune, era ok aseara, un pic obosit si tot cu gandul sa plece cat mai repede acasa.
Diana, imi place asa mult ce scrii, pentru mine ar fi o pierdere foarte mare sa nu mai citesc din experientele tale.
Luto, dear, imi e asa dor de tine, deja imi fac planuri pentru o nou excursie. Esti acasa, da?
Anomis, da, eu as veni la plimbare! Abia astept sa va vad!
Diamar, Katteryna, va imbratisez cu drag!
Am o durere de cap de abia tin ochii deschisi, ma duc sa-mi mai fac o cafea poate ajuta.
Va pupescu dragelor!
Pentru puiul tau
suede spune:
Buna,
Am intrat sa va salut.Am facut si eu o pauza de forum,din motive obiective...sau nu...
Noi suntem binisor,Mihnea la fel,de la toamna o sa mearga la gradi,l-am inscris deja.
Va si mai vb!
MangaGirl spune:
buna ziua doamnelor,
sper ca sunteti bine astazi....noi suntem ok. e soare si cald. am stat vreo 3 ore azi la leagane in parc. very nice. abia astept sa ajung in Romanica. mi s-a facut dor de mama.
diana
Manga & Aidan love
www.bebestepz.blogspot.com
MangaGirl spune:
apropo de ce au scris Diana si Luci....eu sunt cam iute la manie si cam imi pierd repede rabdarea...mai ales in zilele alea cand Aidan nu face decat sa zbiere si sa planga si iarasi sa zbiere...ma simt vinovata de fiecare data cand ridic tonul. Incerc din rasputeri sa fiu mereu calma, dar nu-mi iese 100%. si realizez ca daca eu sunt o apucata, asa va fi si Aidan....dar oare putem fi 100% zen? cine reuseste....un brat mare de flori de la mine....va admir.
Manga & Aidan love
www.bebestepz.blogspot.com