Medicii de la DENT ESTET 4 KIDS va raspund
Raspunsuri - Pagina 7
Dr.EV spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ralutzy_che buna seara. baietelul meu are 1 an 7 luni (mentionez ca nu l-am dus la stomatolog inca)si de pe la 8 luni trebuie sa-l tin mereu cu babetica, deoarece saliveaza excesiv si mereu se uda pe hainute. Medicul a spus ca eruptia dentara este de vina, desi cateva luni nu a mai iesit nici un dinte dar copilul saliva foarte mult. Ar putea exista o alta cauza sau simptomele eruptiei dentare se prelungesc atat de mult timpi? |
Buna ziua!
Intr-adevar in timpul eruptiei dentare poate aparea o hipersalivatie, iar eruptia dintilor de lapte ar trebui sa se incheie mai tarziu, in jurul varstei de 2 ani si jumatate-3. Cel mai probabil copilul nu are o problema speciala. Pentru a va asigura insa ca totul este in ordine, va recomand o vizita la medicul stomatolog, utila de altfel si pentru sfaturi legate de alimentatie/igiena orala.
Toate cele bune!
Dr.Elena Vuzitas - Clinica Dentestet 4 Kids
ralutzy_che spune:
Va multumesc pentru raspuns.
Iaiu, mami de Alex (25.11.2009)
"Invata sa-ti scrii durerile pe nisip si bucuriile pe stanca"
dianad spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui desprecopii
|
lorellay spune:
Codrin are aproape 7 ani.Incisivii laterali superiori (nu stiu sigur daca asa se numesc) i-au cazut de vreo 3 luni dar inca nu au aparut cei definitivi...e vre-o problema?
Multumesc
CODRIN *15.02.2005 si DIANA *10.11.2009
Cea mai mare bogatie din aceasta lume sunt copiii, mai mult decat toti banii din lume si toata puterea de pe pamant. Mario Puzo
tzutza2003 spune:
Buna ziua,
Fetitei mele i-au aparut cei 2 incisivi de jos la 4 luni jumatate, acum ea are 6 luni. Si doresc sa va intreb cand ar trebui sa ii administrez flour si sub ce forma?
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Dr.EV spune:
citat din mesajul lui lorellay Codrin are aproape 7 ani.Incisivii laterali superiori (nu stiu sigur daca asa se numesc) i-au cazut de vreo 3 luni dar inca nu au aparut cei definitivi...e vre-o problema? Multumesc CODRIN *15.02.2005 si DIANA *10.11.2009 Cea mai mare bogatie din aceasta lume sunt copiii, mai mult decat toti banii din lume si toata puterea de pe pamant. Mario Puzo |
Buna ziua!
3 luni nu este un interval foarte mare. V-as recomanda, insa, un control stomatologic pentru a vedea daca nu cumva este o problema de spatiu.Este posibil ca dintii sa nu aiba suficient loc pe arcada si sa fie blocati in eruptie. De asemenea, se poate face o radiografie pentru a vedea exact situatia.
o zi buna!
Dr.Elena Vuzitas- Dent Estet 4 Kids
Dr.EV spune:
citat din mesajul lui tzutza2003 Buna ziua, Fetitei mele i-au aparut cei 2 incisivi de jos la 4 luni jumatate, acum ea are 6 luni. Si doresc sa va intreb cand ar trebui sa ii administrez flour si sub ce forma? Multumesc anticipat pentru raspuns! |
Buna ziua!
In mod normal, suplimentele de flour ar trebui administrate inca de la nastere si pana la incheierea eruptiei dentare (pana la 12-14 ani), sub forma de tablete - Zymafluor. Doza potrivita pentru copilul dvs. este de 0,25 mg/zi. Tableta se poate dizolva in putina apa. Cand copilul va mai creste, tabetele trebuie supte.
Numai bine,
Dr.Elena Vuzitas- Dent Estet 4 Kids
lorellay spune:
multumesc mult pentru raspuns....
CODRIN *15.02.2005 si DIANA *10.11.2009
Cea mai mare bogatie din aceasta lume sunt copiii, mai mult decat toti banii din lume si toata puterea de pe pamant. Mario Puzo
adela20 spune:
Buna ziua,
Am un baietel de 9 ani, poarta aparat dentar de 1 an si jumatate (probleme de spatiu) si acum dna doctor ne-a recomandat inceperea unui tratament cu Zymafluor, 1mg , 1 pe zi. Mentionez ca in urma cu cinci luni a inceput un tratament de fluorizare cu gel, la cabinetul ei ( o data pe luna) pe care insa fiul meu nu il suporta, vomitand de fiecare data, in ciuda diferitelor arome pe care le-a incercat.
Din cate am citit, acest tratament cu Zymafluor trebuia inceput de la o varsta mult mai mica. Va fi eficient tratamentul daca il incepem acum sau e deja tarziu?
Multumesc anticipat pentru raspuns,
Adela