Medicii de la DENT ESTET 4 KIDS va raspund
Incepand de azi, medicii specialisti de la DENT ESTET 4 KIDS - sunt alaturi de noi si vor raspunde la intrebari pe tema stomatologica.
Puteti sa ii vedeti www.desprecopii.com/info.asp?id=2774" target="_blank">aici.
Va asteptam intrebarile si nelamuririle in legatura cu problemele stomatologice ale copiilor. Medici vor raspunde la acest topic.
**************
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook
Raspunsuri
szivarvany spune:
Cat de des recomandati vizita de rutina la stomatolog, copiilor prescolari si scolari ?
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
linioara spune:
Buna ziua,
Am si eu doua intrebari pentru dvs.
Baietelul meu are 1 an si 2 luni, 8 incisivi si doi colti de premolari de sus. La incisivi, mai vizibil la cei de jos, a aparut in timp de 1-2 saptamani un strat galben la baza, ca un fel de tartru, care nu se duce la spalatul pe dinti cu periuta de silicon, fara pasta. Ce e de facut?
O alta nelamurire a mea e legata de cariile de biberon. Eu il alaptez pe baietel si suge des noaptea, uneori si din ora in ora, ca isi mai calmeaza durerea de dinti. Asa zisele carii de biberon se pot face si de la laptele matern?
Multumesc anticipat pentru raspuns,
O zi frumoasa
alinuk spune:
multumim DC pentru aceasta oportunitate!!!
intrebari:
V-as ruga sa ne detaliati putin despre legaturile (existente mai mult sau mai putin) dintre dulciuri si problemele de sanatate a dintisorilor de lapte.
(si aici nu ma refer la bombonelele tari, care sparte in dintisori, evident ar putea avea efecte imediate la nivel de rezistenta a acestora.)
E aceasta legatura doar un mit?
Exista un echilbru si o masura a dulcelui permis din acest punct e vedere?
Va multumim pentru suport si consiliere!!
Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (2 ani) si Teo voinik (4 ani)
www.meseriademama.blogspot.com/" target="_blank">pur si simplu MAMA
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................
CRIXIA spune:
Salutari intregii echipe!
Vin cu intrebari pentru ambele mele fete.
Ana, de 1 an si 7 luni, si-a supt degetul pana luna trecuta. Dupa aprecierea mea, totul pare normal in gurita, dintii sunt drepti...dar, totusi: Pot sa apara efecte negative ale acestu "supt de deget" mai tarziu? Trebuie sa merg la un control?
Alexia, 7 ani si jumatate, a schimbat cativa dinti, 4 jos si 3-4 sus( al 4-lea se clatina). De cateva zile au aparut si masele " de 6 ani". Avand in vedere ca eu am fost fericita purtatoare a unui aparat dentar in copilarie, este posibil ca si fiica mea sa poarte? Poate fi ereditar? Deocamdata dintii schimbati sunt strambi, iar parerea medicului la care am fost este sa asteptam pana schimba toata dantura, deoarece se vor aseza in timp dintii. Imi e teama sa astept si apoi sa fie prea tarziu.
Mentionez ca Alexia nu si-a supt degetul niciodata.
Legat de cresterea dintilor, observ ca incisivul lateral superior creste foarte greu. A cazut de 2 luni si de abia acum a iesit un pic din gingie. Asa cresc unii mai incet sau trebuie sa-i fac o radiografie, un consult?
kid spune:
Recomandati sigilarea dintilor/maselelor la copii? Daca da, cam de la ce varsta?
Multumesc
helen75 spune:
Buna ziua,
Fetitei mele i-a aparut la 4 ani o carie cat un varf de ac intre incisivii centrali superiori, apoi, in scurt timp, unul dintre ei a cazut .
La 5 ani i-a aparut dintele defintiv, dar pozitionat perpendicular pe maxilar sau fata de ceilalti dinti (scuze, nu stiu expresia corecta ).
Avea spatiu in jur , nu a fost stanjenit de alt dinte . Am fost la medicul stomatolog, am facut si o radiografie dentara, la indicatia lui si ,cand a vazut filmul a spus ca din radacina dintele e rotit cu 90 de grade si se va remedia cu aparat dentar, abia dupa ce apare toata dentitia definitiva. Intre timp, au cazut si incisivii centrali inferiori, dar vecinul, incisivul central superior-nu.
Mentionez ca nimeni din familie, eu,sotul, bunicii, fratele ei-nu au avut probleme de acest gen; in timpul sarcinii nu am suferit de nici o boala ( pt.ca am primit si intrebarea asta),deci care-i explicatia ?
Va rog sa-mi spuneti daca se poate si cum se poate indrepta dintele ? Fetita va implini 6 ani in mai si deja intreba daca va ramane asa mereu ? Si, ar trebui sa ma adresez unor specialisti din cadrul unei clinici ?
Va multumesc anticipat.
Serialbastre spune:
La recomandarea medicului pediatru i-am administrat fiicei mele fluor, mai intai vigantoletten cu fluor, acum Zymafluor. Medicul pediatru mi-a spus ca trebuie administrat cat tine dentitia de lapte, pe prospect scrie pana la 14 ani ... cum ar trebui?
Doza administrata trebuie sa tina cont de greutatea copilului?
Multumesc!
Andreea si Cezara - Ilinca (2.06.2009)
In bucataria mea
POZE
Dr_A_Popa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mamagiuliei Cat de des recomandati vizita de rutina la stomatolog, copiilor prescolari si scolari ? Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela _"Meglio sole, che mall`accompagnate !" |
Buna ziua,
Controlul periodic in cabinetul dentar se realizeaza, pentru aceasta categorie de varsta, la 6 luni pentru monitorizare si depistare precoce a afectiunilor oro-dentare.
Cu stima,
Dr.Alexandra POPA
Medic Dentist
Ortodontie si Ortopedie Dento-Faciala - DENT ESTET 4KIDS
Dr.EV spune:
"Baietelul meu are 1 an si 2 luni, 8 incisivi si doi colti de premolari de sus. La incisivi, mai vizibil la cei de jos, a aparut in timp de 1-2 saptamani un strat galben la baza, ca un fel de tartru, care nu se duce la spalatul pe dinti cu periuta de silicon, fara pasta. Ce e de facut?
O alta nelamurire a mea e legata de cariile de biberon. Eu il alaptez pe baietel si suge des noaptea, uneori si din ora in ora, ca isi mai calmeaza durerea de dinti. Asa zisele carii de biberon se pot face si de la laptele matern?"
Buna seara!
In legatura cu intrebarea dvs despre dintii baietelului, recomandarea mea este sa mergeti la un consult stomatologic pentru a vedea daca acel strat reprezinta o simpla coloratie sau o carie incipienta.In cazul in care este vorba despre carii, ele trebuiesc tratate. Cariile de biberon apar, de obicei,datorita unui contact prelungit, al lichidelor indulcite, cu dintii.
Numai bine,
Dr.Elena Vuzitas -DE4KIDS