Endometrioza ne-a unit in lupta pentru bebe! (66)
Raspunsuri - Pagina 7
kitty-27 spune:
xdidi...deci e bine daca nu impiedica ovulatia...
roxy sunt de acord cu tine...dar oricum fac asta doar pt o luna si tin si regimul pt endometrioza pt ca stiu ca recidiveaza...si consider ca si naturistele au un efect benefic asupra organismului...nu stiu..poate ca dorinta de a avea un ma face sa incerc macar luna asta dupa operatie si apoi fac si diphe...eu incerc de doi ani sa am un si nimic...cateodata stau si ma gandesc ca nici n-o sa fiu vreodata mamica.....
ASPIRANTA LA BEBE
irina_d15 spune:
kitty, mie medicul mi-a zis ca dupa laparo nu-mi da sub nicio forma diphe, ci ac-uri. dar pe mine nu prea ma incanta nici astea.
asa ca dc te hotarasti sa nu iei nimic luna asta, tine-ma la curent. sunt foarte interesata de cum iti va merge. teoretic, peste mai putin de o luna va trebui sa incep si eu tratamentul, deci mai am ceva timp sa ma hotarasc.
succes!
kitty-27 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui irina_d15 kitty, mie medicul mi-a zis ca dupa laparo nu-mi da sub nicio forma diphe, ci ac-uri. dar pe mine nu prea ma incanta nici astea. asa ca dc te hotarasti sa nu iei nimic luna asta, tine-ma la curent. sunt foarte interesata de cum iti va merge. teoretic, peste mai putin de o luna va trebui sa incep si eu tratamentul, deci mai am ceva timp sa ma hotarasc. succes! |
astazi sunt z1..si luna asta vreau sa incerc fara diphe..stiu ca poate fac o greseala,dar o sa tin dieta cum trebuie si tratamentul naturist...dar daca nu iese nimic luna aceasta luna viitoare fac diphe...
tu cand faci laparo?sau ai facut?
ASPIRANTA LA BEBE
irina_d15 spune:
kitty, ma operez marti.
fetelor, e nashpa dc port pantaloni dupa op? n-am mai purtat rochite de cand am nascut (aproape 3 ani) in afara de vreo ocazie. aceeasi problema o am si la pijamale. urasc camasa de noapte
se apropie cu pasi foarte repezi inevitabilul si ma apuca niste emotii groaznice. n-am avut timp sa pun totul la punct, sa fac curatenie de primavara (ca dupa n-o sa pot) si sambata mai am de sustinut si o disertatie, care cred ca a iesit varza, ca nu-mi sta gandul la ea
eireann spune:
Buna!
Lelu, foarte interesant filmuletul!
Xdidi, fac investigatii legate de vaporizare. Am citit tot felul de pareri pro si contra, unii spun ca exista risc de recidiva mai mare in cazul vaporizarii, dar ca vaporizarea lasa mai mult tesut ovarian intreg, deci si rezerva ovariana mai mare. Eu am trei (cel putin asa se vede la eco) endometrioame, cistectomia ma va lasa cel mai probabil fara ovar. In mod cert la noi nu se face vaporizare. Aici am gasit niste foto, cam asta inseamna vaporizare http://www.glowm.com/?p=glowm.cml/slides&slide=endo_vapor_slides&title=Endometriomas%20(vaporization) .
Irina, merita sa te operezi, cistigi sansa de a avea un bebe. Ma uit la baietelul meu si merita, crede-ma…
Roxypuy, votez pentru organizatia de lupta contra endo
Lalely, iti urez succes!
roxypuy spune:
kitty - pan la urma fiecare e liber sa hotarasca iti tin pumnii si Doamne ajuta sa nu mai fie nevoie de Diphe
irina - draga mea, linisteste-te! nu trebuie sa ai emotii. este o operatie f simpla, recuperarea este usoara si daca deja ai trecut printr-o nastere...asta e floare la ureche! trebuie sa te gandesti doar la faptul ca este spre binele tau in ceea ce priveste purtatul pantalonilor dupa operatie - pt spital iti trebuie camasa de noapte clar pt k o sa-ti fie mult mai usor - si cu consulturile medicului, schimbat pansamente, mers la toaleta etc...iar dupa spital - daca suporti poti purta panataloni, doar sa fie foarte lejeri in zona abdomenului, fara centuri, betelii sau elastice tari. eu una nu am suportat nici chilotzeii dupa operatie cateva zile...bafta multa oricum si sa n-ai emotii k nu ai de ce
eu de maine merg la serviciu, gata cu statul acasa! ma simt ok si sper sa fac fatza revenirii... au cam inceput sa ma doara sanii de vreo 2 zile si ii simt tensionati, deci cred k se cam apropie "musafirii". cam pe sapt viitoare ar trebui sa soseasca dupa calculele mele.
de misspii chiar nu mai stie nimeni nimik? :( deja incep sa ma ingrijorez...
va pupik!
Roxy
eireann spune:
M-am trezit pe forum si evident ca ma bag si eu in seama
Pina ma acomodez pe aici va rog sa nu dati cu pietre daca fac vreo gafa
Irina, recuperarea dupa laparo este foarte rapida, este posibil sa te lase acasa curind. Pe mine m-au externat a doua zi de dimineata. Probabil ca daca nu vei avea abdomenul ceva mai umflat in urma operatiei, poti purta si pantaloni. Pina atunci, succes la dizertatie . Inteleg ca ai un copil . Ma bucur foarte mult pentru tine.
Kitty, iti tin pumnii sa fie totul bine .
lalely07 spune:
Am vorbit eu azi putin cu Missipi...trebuie sa stea macar pana la 28-30 de saptamani si apoi sa faca cezariana pt ca bebe cel mic are probleme si daca el cedeaza toti trei vor fi in pericol..Mai ales ca bebei ei sunt in aceeasi placenta..
Fetelor sa ne rugam pt ei sa ajunga macar la 28 de saptamani sa poata supravietui (Missipi sper ca nu te superi ca le-am zis si fetelor ce am vorbit).
pt Silvia si bebelusi ei atat de incercati!
36+ David
Doamne iti multumim pt acesta minune si te rugam sa ne ajuti sa o ducem la capat!
AMR 4 saptamani!!!!
xdidi spune:
salutare fetelor,
irina draga mea, eu la prima operatie am stat cu pantaloni si aveam si sonda urinara si dren, insa la adoua operatie m-a lasat doar cu bluza de la pijamale si fara pantalorni...aveam cearceaf si paturica, dar am stat asa pana mi-a scos sonda urinara. deci cat ai sonda oricum e indicat sa stai in pat si apoi dupa ce o scoate te imbraci cu vrei si cu ce te simti bine, si inca ceva dupace iti scoate sonda poti pleca acasa, eu zic sa nu te stresezi....acasa daca nu te simti confortabil cu taieturile le poti panasa cu pansamente anti-traumatice gen cosmofor sau asa ceva, eu le-am mai curatat cu betadina dupa baie , mai ales pe cea din buric, aia m-a strasat, credeam ca n-o sa mai am buric, arata la fel, nici nu se vede taitura...dar cand amvaut atat ata acolo am zis ca gata mi-astricat anatomia
eu zic sa te relaxezi e foarte frumos si toti te fac sa te simti ok ,vei lipsi doar o noapte de acasa si te intorci foarte bine cu forte noi pt a face un bebe...
misspii pe unde esti? chiar n-are nimeni nr ei de telefon?orice s-ar intampla suntem alaturi de tine
xdidi spune:
scuze laalely acum am vazut, sa dea Dumnezu sa fie bine si copilasi sa fie puternici si mamica si taticul lor la fel...