Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (107)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lauri_ca spune:

Pai in cazul asta la multi ani taticilor, sa fie sanatosi, sa petreaca cat mai mult timp cu copilasii lor si neaparat sa le ajute pe mamici!
Anne, ce este Asilo nido?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anne45 spune:

Asilo nido este un tip de cresa -se duc copii de la 3-4 luni pana la 3 ani . Aici este privat pentru ca la stat nu exista pentru cei micuti -doar de la 3 ani in sus si care se numeste Asilo-in Ro gradinita .La varsta de 3 ani trebuie sa mai poarte pampers si sa fie cat de cat autonomi .
Asilo nido costa in jur de 500 euro-depinde insa si de program care este mai flexibil si de hrana -daca tu decizi ca copilul sa maninca acolo sau ii dai tu altceva .

mami fericita de Giuliano (07.07.2010)

http://picasaweb.google.com/102421590206055963392

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns baby78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mycya

Baby eu cred ca e o eruptie din cauza febrei. si Andra a avut la fel iar dupa 2 zile i-au disparut.

Mami de Andra Maria 02.08.2010

Iuliana mami fericita de minune Tudor 05.08.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bamboletta spune:

Citat:
citat din mesajul lui baby78

Hannah Isabela de Rodyka la multi ani fericiti si impliniti micuta printesa cu ochi albastri

Iulia de arissa
Anamaria de Gabisav

Iulia de mousel

Iuliana mami fericita de minune Tudor 05.08.2010

La multi ani si din partea noastra !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crispro spune:

vreau si eu primavara. la noi e un frig.. miercurea ce a trecut am chemat cele 3 perechi de fini sa vina azi la un gratar. Dar la ce vreme e afara, cred ca renuntam... ieri a plouat cu gheata mare, ca ma temeam ca raman urme pe masini. pe jos era deja alb de la gheata.

Victo, noi suntem tot la blenduiala maxima, ca orice simte mai marisor isi face greata. Stiu ca si Mihai al tau era asa la inceput, vad ca voi ati mai progresat. Mai incerc si eu incetut, nu vreau sa il grabesc, sa asocieze masa cu ceva neplacut.

Sa-l ajutam pe Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodyka spune:

bambo,

anne, asa e sistemul si aici. si cele de stat sunt inchise in august, e "vacanta universala"

cristina, poate aducem noi primavara! mi-e si groaza de vreme, cred ca o sa racim iar toti de la trecerea asta de 22-25º la cat o fi in Ro...

victo, pai intai fixez "prioritatile", apoi vad ce pot adauga in functie de traseu. sigur n-o sa pot face tot ce-mi propun, trebuie sa petrec timp si cu ai mei, ca doar de aia mergem in tara.

ramona, cred ca mama aia vroia sa manance ea de la McD si, intr-un drum, si copilul . noi mergem o data/luna la McD, are Maria un meniu gratis in fiecare luna si se mai joaca pe-acolo cu fata nasilor. in rest, evitam...

delfinasul Hannah Isabela 2011(19.06.2010)
printesita Anca-Maria (26.06.2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bamboletta spune:

Salutare

Am fost la piata am evadat am lasat sotul cu copii si am venit dupa 3 ore erau linistiti cand am venit se jucau pe pat

I-am luat lui David cereale bio de la topfer sa-i dau cu mere..am citit de 5 ori pe cutie sa nu aiba lapte in ele

Am vb cu o farmacista despe gengigel daca contine lapte...ne-am uitat pe prospect nu scrie..ar fi doar o aroma de lapte...asa zice ea

Despre "NU"cel mai bine merge distrasul atentiei..cu cat ii spui NU cu atat o sa vrea sa faca acel lucru..la noi asa a fost de ce ii spuneam NU mai tare facea

Ce preturi aveti in Buc la gradinite-crese in Iasi incep de la 550 program scurt si ajung la 650-700 program lung...asta fara mancare si optionale

La multi ani pt tatici

Rodyka-ce costumatie de blugi are Isa e tare comica cu limbuta afara
Paula-ce fortos e Raul tragea de patut sa se ridice bravo
Baby-posibil bubitele sa fie de la carne
Ramona-felicitari pt dintisor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

SA CRESTETI MARI !!!
Hannah Isabela
Iulia(arissa)
Anamaria
Iulia(mousel)

RACUSOR si fetele care sunt interesate. e bine de evitat NU pe cat posibil.de aici sa nu se inteleaga ca sunt lasati sa faca orice.doar spus in alte cuvinte,pt ca NU are un impact puternic pt ei.deci sa nu se confude ca ei nu vor sti ce au voie si ce nu au ! vor sti foarte bine,dar fara NU pt ca li se creeaza o negatitvitate in capsorul lor,plus ca nu pricep decat ca o amenintare,o restrictie fara explicatii.eu foloseam "ia mana de acolo " cand nu se mai putea cu alte cuvinte,sau "pleaca de acolo" etc...toate combinatiile care va vin in minte,dar exceptand NU E VOIE care produce frustrari.
Sofia plangea f tare la NU E VOIE ,sau simplu NU al altora.cand urlau in cor NUUUUUU pt ea se sfarsea lumea! si nu spun aici ca trebuia lasata sau ca o lasam sa faca ce dorea,doar ca ii spuneam cu alte cuvinte si cu blandete si a avut mult mai mare succes.NU E VOIE il interpreta ca pe o amenintare .
in rest,ca sa evit multe negatii,am facut casa in asa fel incat sa poata explora in voie,sa nu fie frustrata de "acolo nu" aici da..ca nici ei nu mai stiu saracii de ce ,cum si cand.prizele le-am acoperit cu plasticuri din alea speciale.am eliminat vaze,bibelouri,obiecte de ornament ,decat sa ii spun copilului aia nu,acolo nu,nu pune mana.astfel casa a fost pt a fi explorata.
Sa nu va ganditi ca asta inseamna ca ei cand se vor duce in alta casa vor fi ca termitele si nu vor sti unde au voie si unde nu !
dimpotriva ! am multi copii pe langa mine,si cei care au fost restrictionati continuu cu nu e voie,nu aici,nu nu nu,cand se duc in alta parte umbla la tot,pt ca au acumulat atata dorinta in ei incat ar cotrobai in toate colturile.pe cand cei lasati sa exploreze,dupa ce s-au eliminat pericolele,sunt mai potoliti,adica au plinul facut .

va mai dau un exemplu.Sofia mititica,mama vine si isi lasa geanta pe premergatorul Sofiei.Sofia se duce la premergator,si trage de geanta,cu intentia clara(pt mine care ii cunosteam miscarile) sa o dea jos si sa isi impinga premergatorul(asa il impingea ea cand incepuse sa se ridice in picioare).mama crede ca ii va umbla la geanta(nu avea inca asemenea curiozitati,si chiar daca ar avea,nu se lasa geanta la indemana copilului ca apoi sa strigi din canapea ACOLO NU E VOIE ) .a inceput sa strige NUUU! ACOLO NU! copilul se uita la ea mirata,intindea iar mana la premergator,implicit pe geanta care era ditai.mama:NUU! NU E VOIE! copilul era derutat.CE NU E VOIE??? CA E PREMERGATORUL MEU! ar fi spus daca ar fi putut.
i-am explicat mamei ca nu trebuie sa isi puna geanta pe lucrul copilului,si apoi sa spuna ca nu e voie,ca o bulverseaza.cand pui un obiect pe lucrul ei,impliciti si acela devine al ei,ca nu au ei asa memorie selectiva .oricum nici nu era aczul,ea nu umbla la geanta,doar vroia premergatorul ei.
mama imi raspunde ca trebuie sa stie de NU!
pai stie,bietul copil,care pana la urma a inceput sa planga cu sughituri,dar ce a inteles din asta??o abureala mare !
nu era mai simplu sa elimini geanta si asa nu mai plangea nimeni?
si nu,nu insemna ca ii dam educatie asa,dandu-i capcane ca la examen,sa vedem daca stie,daca intelege,daca pricepe pe ce sa puna mana...ca nu cumva mai tarziu sa puna mana pe ceva..ca si cand dupa cateva luni lasa cineva copilul singur si atunci trebuie sa decida inclusiv cum sa treaca strada.
sper ca ati inteles ceva ,ca scriu haotic.ideea e ca cu cat sunt mai restrictionati,cu atat fac mai rau,nu invers cum se crede..Si oricum,nu exista copil sa nu treaca limita aia impusa.ideea e sa o faca mai rar.si noi sa fim ACOLO.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla_2008 spune:

Buna fete,

iar nu am intrat de o sapt

cred ca ma si injurati.
plasez un mesaj,intrebari,raspunsuri,dupa care nu mai intru cateva zile si am pierdut firul,nici nu raspund daca ma intrebati ceva nici nu apuc sa citesc tot.
De ex am ramas la cap 104..oofff
mi-a fost stricat laptopul si azi l-am primit
azi noapt la 3 va scriam de pe tel dar se pare ca nu ati primit mesajul
eram nervoasa ca amandoi s-au trezit si urlau,de ce?nu stiu,poate dintii
unul doarme sus cu mine,unul cica cu taica-sau dar de aia tot eu vin la ea,in fine,asa ca fac "step" si "joggging" toata noaptea pe scari si toata ziua,ce sala?eu fac sala pe gratis acasa!asa se explica pierderea kg!

incerc incet incet sa recuperez..off
daca nu recuperez,citesc rezumatul lu' Cris

pupici

aaaa
citeam mes Aelitei azi noapte la 3
ce draguta e cum raspunde ea la toata lumea

urla revin

Denisa-cea mai fericita mamica din lume cu 2 comori:
Carla Maria si Mateo Cristian- 06 iulie 2010

http://community.webshots.com/user/denyssa_catana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauri_ca spune:

De vreo 2 sapt. am obs. la Stefi ca mesteca mancarea blenduita, o plimba prin gurita inainte sa inghita, asa ca am inceput sa-i dau jumate pasata cu furculita, jumate blenduita sa nu i se schimbe f. mult consistenta. Ii convine si asa, ea nu e mofturoasa mai deloc.Fructele nu le mai bag deloc la blender, cele mai tari pe razatoare, cele moi pasate cu furculita.

Mergi la inceput