Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (107)
Raspunsuri - Pagina 13
crissy77 spune:
crispro, eu i-am pus orezul la fiert impreuna cu legumele.
Victo, pe mine lintea nu m-a dat pe spate. Prefer nautul.
Despre bucatele in piureuri la noi nici nu poate fi vorba ca nu stie nici sa le scuipe, isi face greata direct
crispro spune:
Musai sa fac si eu orez copilului. Io nici nu stiam ca nu e voie. Si, hai sa ma laud cu lenesul meu: sta in picioruse, daca are de ce se tine, si sta bine, si ii place!!!! Iu-huuuu!!!. No, aleluia, ca face si copilul asta ceva!
Acum la noi sunt 6 grade, ce zici Rodi? te bagi?
Sa-l ajutam pe Alex
crissy77 spune:
crispro, orezul e permis de pe la 4 luni (cerealele din orez), in caz de diaree chiar mai devreme (mucilagiu). E printre putinele cereale care nu contine gluten (eu mai stiu de porumb si tapioca). Iuhuu pt Vlad, ai vazut ca-ti faci pb degeaba?!
aelita spune:
ALICE nu stiu cum e dupa cezariana,stiu doar ca aici se fac 3 cezariene,dar nu stiu timpul intre ele.
pt mine a fost minunat asa,cu distanta mica,eu mi-am dorit mult gemeni,dar nu imi ies
despre pozitia Marei:nu te speria,de acum e mare si nu se sufoca,ridica usor capul.asta e valabil doar in primele zile/saptamani cel mult,cand nu isi misca bine gatul.acum ei isi aseaza nascul la fel ca tine,cum se simt mai bine
CRISPO-
Citat: |
Aelita, s-a bucurat mamaia de o jucarica uite asa, rapid in gentuta! |
eu nu suport gasitul asta,am fixul meu,nu ma bucur de lucruri gasite pt ca ma gandesc implicit la cel care a pierdut.putin imi pasa ca il gaseste altcineva,eu nu il iau,poate sa fie orice.daca pot sa inapoiez,daca e telefon,ceva ce ii poti gasi stapanul,sun .nu suport bucuria asta falsa din a gasi ceva.
la noi era sport national si asta,se considera "noroc".inainte de a considera norocul asta,ma calca pe constiinta ghinionul celuilalt.
de multe ori oamenii se intorc pe aceeeasi carare sa isi caute obiectul.ce bine ar fi daca toti si le-ar gasi.
nu mai spun ca ce facea mamaia era defapt FURT.pt ca fetita a luat jucaria din nisip din fatza Sofie, Sofia a vazut-o si in loc sa ii spuna sa i-o dea inapoi,a venit plangand la mine.mamaia s-a uitat tot timpul la noi,cum Sofia a venit la mine,cum eu o intreb ce are,cum ma duc cu ea in nisip si o intreb unde a lasat jucarica,si ea arata cu degetul spre mamaiaaaaa...si intr-un tarziu scoate jucaria si intreaba " e a ei?".asta pt ca vedea ca Sofia tot arata spre ea...a asteptat sa vada daca fata e in stare sa imi spuna.daca nu ar fi spus,nu mi-ar fi dat-o! e furt pt ca toate jucariile le avea la vedere,numai pe aia ascunsa !
cu atat mai mult cu cat era un rahat de jucarie...mi-a produs mai mare sila .si cu cat derulez intamplarea,sunt mai convinsa ca a stiut din primul moment !
nu mai spun ca jucariile fetei erau adunate intr-o cutie,nu le scotea in nisip,ea doar circula pe acolo si se intorcea cu cate ceva la mamaia.
pacat ca fetita nu e de vina,o invata asa ...
RODICA e de o frumusete rara ISA! are niste ochi superbi!
VICTO doamneeee ce povestesti despre bietul copil!! nu mai plange ca iti dau la fund ! inghite-ti lacrimile,sau ce? nici sa se descarce bietul copil nu are voie??
vrea sa stea bibelou,copil de 3 ani!
mai,si eu ii zic lui Andres,il cert,dar cand incepe sa dea cu nisip in cap la copii,in ochi,cand se agita pe topogan si risca sa cada...atunci mai tip si eu ,il mai amenint cu diverse-grsit oricum dar imi scapa ca nu sunt nici eu de fier ! dar nu ca sa stea bibelou,ci ca sa nu dea altor copii in ochi.sau cand da cu pietre...ca il mai apuca,rar dar il apuca
nici eu nu reactionez mereu cum ar trebui,si eu sar calul.dar apoi imi fac mea culpa
VICTO decizia ta e sfanta! tu stii cel mai bine cum vrei sa il cresti si sa il hranesti,eu aici nu vad ca te poate considera nimeni egoista sau rea.doar tu stii ce e mai bine pt voi! alaptatul e bun atat timp cat ambii sunteti bine.cand nu mai e ok,asta e..
CRISTEO doamneeeeeeeeee ce povestesti !!!!!!!!!!!! imi vine sa plang !
cata nesimtire pe unii adulti !!!!!! morrrrrrrrrrrr
ma bucur ca aici nu e atat de des,ca din pacate am vazut asta doar la cateva romance,imi pare rau sa spuna sta,si ma bucur ca sunt si multe alte romance ca mine ca tine,ca toate de aici,ca nici nu vreau sa ma gandesc la altceva...dar numai la ele am vazut ca iau jucariile altora.sau isi invata copiii sa nu dea,sau le ia din mana cu forta.
in rest,mamicile se aseaza in genunchi langa copil si il roaga frumos,hai imi dai jucaria ca uite noi plecam,si maine venim iar si iar te joci cu noi,etc,si calme,si calde,pana ii pacaleste si le da jucaria,sau pana reactioneaza mama copilului si cumva rezolva ele cu muuuulta dragoste!
am auzit comentarii in romaneste:ia uite si boul ala a pus mana pe jucaria ta,du-te si da-i una !
sau se apropie alt copil de ele si spune in romaneste:ce urat esti ! pleaca mai de-aici,nu vezi ce fatza ai?tu ce vrei ,ma?
jalnic...
PAULA-
1. Mama Luci-era mama mea proprie 2. Mama Buni- era 1 bunica 3. Mama Cica- era 2 a bunica 4. Mama Maria- era strabunica. |
asa ziceam noi unei matusi "mama tusha" dar eu toata copilaria am crezut ca o cheama Mamatusha haha adica nu ascoiam cu "mama" nicium,le ziceam impreuna (cam cum ziceam sarumana si nu stiam ce inseamna)
la bunica,in vacante,cred ca tot satul ne chema "hai la mama" si ma simteam asa bineeeeee
MYCYA hahaha acum rad,cand povesesti de etajul 4 dar pe atunci mama ta cred ca era terorizata
BABY o fi sigur varicela?eu ma incurc in formele astea de pojar,dar aici mi-au spus cand mi-era mie ca a luat Miguel de la niste fete mai mari a caror mama se plimba cu ele si le lasa sa imi atinga copilul,si aveau varicela infectata,dar nu avea nici o treaba...si am intrebat medicul,a spus ca sub 1 an,daca o face,o face degeaba.ca organismul nu are memorie si o va mai face probabil a doua oara ,in viata.(de aici vine si mirarea cand se face a doua oara).si ca nici vaccin nu ii poate face sub 1 an.
asa ca sper sa nu fie la voi asta..
ar mai fi o sansa..sa fie bubitele din cauza febrei.e o reactie normala dupa febra.
tot despre parcuri,aici s-a dat legea si nu mai e voie sa fumezi in parcul de copii,nici langa..parca 100 de m distanta.
asa ca sper sa scap de chistoace sau de tigara in mana si alta mana pe copil la topogan,sa mai arzi si alt copil..
am vazut asa copil cazand in cap,din cauza ca mana era ocupata cu tigara..
iar copilul avea un an,abia se tinea.
urasc chistoacele in nisip si kk de caine ,in tarcurile de copii!!
aici inca sunt din astea !
nu mai stiu daca v-am zis,cand a venit Andres cu un kk de caine inghetat in mana ,din nisip.am zis ca morrrrrrrrrrr!!!!!!!!
el mereu a cules toti kk de caine .
la plaja faceau ei castel de nisip,la malul mari,si in varf,vine Andres triumfator si pune un k de caine ! asamandru era !
CARLA cat de greu trebuie sa iti fie cu doi cand sunt maraiti...
LAURICA bravo!ai ales momentul cand e pregatita sa manance si altfel decat piure!
cei care nu sunt pregatiti,nu face nimic,mananca asa cum vor ei.e bine si intr-.un fel si in altul.(CRISPO)
CRISPO FELICITARI CA STA IN PICIORUSE DEJA !
senty_mary spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui rodyka
victo, nu va uit pe niciuna! ca tare-mi sunteti dragi toate . o sa iau nr de tel de la voi (cred ca doar ELADEA e in lista gravidutelor), asa ca daca vreti sa-mi trimiteti un PM sa le am. mie mi-ar placea sa ne vedem toate intr-un loc, ca oricum trec prin Cluj cand mergem in Zalau! poate vine si Cristina la intalnire, daca poate . eu oricum vreau sa-mi iau laptop-ul cu mine, sa vad cum fac sa am si net (eventual o cartela de aia cu credit, sau cum e acum in Ro?!?!) delfinasul Hannah Isabela 2011(19.06.2010) printesita Anca-Maria (26.06.2001) |
da rody gasesti cartela cu net de la cosmote. e singura companie la care nu trebuie sa te abonezi ca sa ai net cu modem din ala gen stick, pe care il poti lua cu tine oriunde. costa vreo 270 de lei si ai 5 euro pe ea initial, iar cand se termina creditul o reincarci exact ca o cartela de tel obisnuita.
Victo spune:
aelita, azi iti dam premiu la cat ai activat pt fiecare dintre noi.
din pacate si eu imi pierd rabdarea cu stefan..cam o data pe zi asa..in general cand suntem toti gramada-seara. am obs. ca mi-e mult mai simplu singura cu ei, culmea! ca atunci ma super organizez, chit ca in mom cheie-gen adormit Mihai, il pun pe Stefan la desene- ca stiu ca nu misca de acolo.
cd e si tata-su, sau soacra..un-doi il apuca crizutele..ba sta cu ochii ba in calc. la tata-su, ba in tv..ori se plimba de colo colo plictisit, sugand degetul (care gest ma enerveaza la maxim)..ca are si asta niste obiceiuri..super sanatoase :(
il apuca joaca doar cd trebuie sa doarma :(
cd sunt doar eu cu ei, nu deschid televizorul decat cum ziceam, daca am strict nevoie sa stiu ca stefan sta acolo si nu face vreo nefacuta :)
Paula, mamica de baieti Mihai (16 iul. 2010) si Stefan (30 oct. 2007)
senty_mary spune:
salutare fetele dupa o lunga absenta revin si eu
in primul rand LA MULTI ANI!!! delfinasilor sarbatoriti azi si in ultimele 2 sapt cat am lipsit dintre voi.
am avut un necaz in familie si de aia nu am mai raspuns la prezenta.
noi suntem relativ bine, adica Andrei iar a racit si suntem pe Sumetrolim, Ibalgin la nevoie si aerosoli cu ACC si ser fiziologic. cred ca ii ies si dintii de jos ca vad ca e cam umflat acolo si se trezeste noaptea urland, iar ziua e ciufut la maxim.
apropo mai este vreun delfinas caruia nu i-a iesit niciun dinte sau am ramas noi de coada delfinariului?
merg sa recuperez din urma cat doarme teroristu'
va
senty_mary spune:
citat din mesajul lui crissteo Apar si eu dupa ceva zile. Multumesc cu mareee intarziere de urarile de la multi ani pentru Albert si urez si eu tuturor delfinasilor frumosi LA MULTI ANI! Aelita, apropos de ce se mai intampla prin parcuri, ca acu sunt siderata de ce se intampla prin parc, vad ca e des intalnit sa mananci seminte si sa scuipi cojile in nisipul unde se joaca copilul tau cu alti copii evident, sa bei bere pe banca langa locul de joaca in timp ce-ti supraveghezi copilului-hai ca tatici e in trendul natiunii, dar mame nu vazusem cu ochii tulburi certand copiii. Sa spui unui copil sa plece de la locul de joaca ca nu e de la blocul de care e lipit locu de joaca, deci nu e copilu nostru, si nu mai stiu de ce sunt asa revoltata. de cand e frumos si merg in parc mai des, ma enervez tot timpul. ca stiu ca asa e si la gradi si la scoala.o tanti, bunica, bona nu stiu, i-a luat acum cateva zile lui teo din mana o lopatica la locul de joaca, si-i zice da-o incoace sa i-o dau lu domnu. teo saracu nu a inteles si n-a reactionat. si i-a luat lopatica si i-a dat-o unui tata care zice ce-i mizeria asta, nu-i a mea, dar o ia merge cativa pasi si o arunca in nisip. si tine-te plans la teo si criza ca lopatica lui e frumoasa, nu-i mizerie si de ce i-a luat-o doamna si de ce i-a aruncat-o domnu si plansu de rigoare pana acasa, 5 statii de autobuz. asa tare se suparase, mi-era mila de el, ca totul s-a petrecut in cateva secunde, pana sa merg eu care tocmai ii dadeam apa lui albert pe banca la 5 m s-a terminat toata faza. si explica-i copilului ce a fost in mintea doamnei, care a vrut sa-si recupereze lopatica ei, dand la schimb domnului o lopatica din nisip. Si cu Albert in carucior, mergem la un loc de joaca sa se joace Teo, vine o fetita langa carucior, avea o galetusa cu nisip in mana, eu foarte atenta ca stiu cat de imprevizibili sunt copiii la 1-2 ani ii zic, te rog sa tii galetusa jos daca vrei sa te uiti la bebe, daca o ridici poate sa cada nisip pe bebe si pe tine. si raspunde doamna care era cu eain timp ce o trage de mana, hai la alt copil lasa-l pe asta ca-i aurit. Berti (august 2010) si Teo (aprilie 2007) |
eu la faza asta ii spuneam vreo 2 cucoanei de nu se vedea. da ce treaba avea ea cu jucariile copilului tau? sau ce i le-a cumparat ea de isi permite sa i le ia din mana, sau va cunosteati de undeva? sau cumva locul ala de joaca era proprietatea ei? multa prostie mai exista in Romanica noastra
carla_2008 spune:
Da Aelita nu e usor deloc,si tu vrei gemeni
nu v-am spus de... "indolenta" sa zic de soacra-mea.
Sta cu maica-sa si de o sapt tot nu se simtea bine babuta,i-a aparut cica o mare iritatie pe spate,in fine.Nu a dus-o la medic decat dupa vreo 8-9 zile,in conditiile in care e cu diabet pe insulina si are proleme si cu inima.O duce la analize,si la dermatolog,diagnostic :ZONA ZOSTER!cand am auzit sa ma impuc!soacra-mea vine zilnic la noi cate 4 ore,ii tine pe copiii in brate,uita sa se spele CU SAPUN pe maini,mereu trebuie sa o verific si sa ii amintesc ca unui copil de 4 ani.I-am spus si pediatrei,a zis ca copiii pot face varicela ca la 8luni nu au nici un fel de imunitate,pana la 6 mai era cumva ca erau pe alaptat,dar numai la un an se face vaccinul antivaricela.Si se poate lua de pe haine,din maini nespalate etc...si acum poate fi perioada de incubatie!AM INNEBUNIT! imi vine sa o pmusc,daca eram cat de cat linistita ca are o igiena buna,nu ma agitam atata,mi-a fost si rau in ziua aia din cauza agitatiei.I-am dat interzis pe la noi 2 sapt asta din cuvintele pediatrei,si evident ca s-a ofuscat!tot ea!nebuna!Nici nu suna de atunci,de 3 zile am scapat de ea!IUHUUU!ce bine e!!!
numai cand ii vad fata aia rautacioasa imi vine sa o bat!
Plus ca nu v-am spus ce spune: in conditiile in care sunt singura cu facutul curateniei si mancarii in casa ,spune ca eu nu prea fac nimic!!!1deci stau ore in sir sa ma ocup de casa si ea spune ca nu fac nimic,ca ce mare lucru ca dau cu mopu,atata vede ea ca altceva nu stie si nu face la ea in casa probabil,nu stie ca se si aspira ,se sterge praful,se curata baia,bucataria etc.....
NU O MAI SUPORT!!!!!!!!!!!Asa ma bucur ca nu vine 2 sapt!!!!!!!!!!!!!
sper doar sa nu faca micutii varicela!!!!!offffffff
Denisa-cea mai fericita mamica din lume cu 2 comori:
Carla Maria si Mateo Cristian- 06 iulie 2010
http://community.webshots.com/user/denyssa_catana
aelita spune:
CARLA asa e ca tu nu faci nimic?cum or creste puii tai?se cresc singuri,unul pe altul creddupa parerea bunicii
habar nu am cum e cu zona zoster,..dar nu inteleg de ce se supara bunica,trebuia sa zica singura ca nu mai vine si ca spera sa nu le fi dat ceva micutilor .ce e mai important,orgoliul ei sau sanatatea copiilor????
v-am spus,pediatrul mi-.a spus ca daca fac varicela pana la 1 an,e degeaba,corpul nu are memorie si o mai fac o data ..
adica se chinuie degeaba..
va ador pe cele cu gemeni !!!!
stii cat sunt eu cu capul ,ca si la al treilea daca imi spunea ca sunt gemeni ma bucuram
azi am ajutoare,se vede
tati a facut cumparaturile,la carreofur,mancare,creme,pampersi,etc..le-a asezat toate in dulap,a scos copiii afara.eu am facut mancare,un pic curat,le-am dat sa pape,am intins rufe..E asa usor cand mi se ia jumate din lucruri !! mi se pare ca am prea mult timp sambata si duminica