Gravidutze si mamici de Cluj-171-

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anamica spune:

Alex, daaa, eu sunt cu rh negativ si cu 2 bebei, ambii mostenind grupa si rh-ul tatalui, adica pozitiv. Eu am facut dupa fiecare nastere vaccinul acela, anti-D imunoglobulina. Practic daca ai facut vaccinul la prima nastere, la cea de-a doua trebuie urmarit, periodic, daca ai dezvoltat anticorpi anti-rh. Chiar nu tb sa-ti faci alte ganduri!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihalav spune:

fetelor,

am fost la dr- nu e scarlatina, nimic in gat, este o urticarie/ alergie alimentara sau altfel. asteptam o saptam sa vedem ce se intampla, si apoi derulam tratament medicamentos, daca e cazul... sau teste alergice, daca e oportun. mai vedem. ea e oki, nu are nici o problema, in afara de maraiala uzuala, pe care eu o pun pe seama dintisorilor. scaunul moale persista, inca nu facem legatura intre toate astea- febra, scaun moale, bube... nu s epupa toate perfect, dar cica asteptam sa vedem. eu sunt destul de relaxata, copilul mi se pare super oki. tatal e mai panicos, dar il tratam.

in legatura cu bebe2.
mara s-a nascut prematur, la 35 saptam, rupt apa... dupa 5 min de la nastere [declarata fff oki la primul tipat], dupa ce a fost dusa in slaon bebe, s-a constatat ca nu respira oki. eu am aflat la 5-6 dimineata cand mi s-a permis sa o vad [nascut la 22,30] ca ea este la terapie intensiva. si cand am vazut-o legata la tuburi de respirat am zis ca nu e copilul meu, ca al meu este ok, ca s-au incurcat. m-am socat. mie nu mi se spusese nimic, ca sa nu ma sperie. am stat o saptam cu tratam antibiotic la care ea cica nu raspundea, si cu radiografii la plamani care nu aratau nimic - si medicii nu stiau ce are [eram la bucuresti pe vremea aia]. dupa o spatam si-a revenit treptat[am stat in total 2 saptam in spital]. au concluzionat ca nu erau curatati plamanii, datorita prematuritatii [lichid nu-mai-stiu-cum in plamani]. spaima pe care am avut-o atunci m-a marcat atat de tare incat am spus ca nu sunt in stare sa trec prin asta inca o data. si mi-a intrat in cap ca, daca la primul bebe nu am reusit sa duc sarcina pana la saptam 40, este fff probabil sa fie la fel si la al 2-lea [tine de "capacitatea uterului", in anumite cazuri]. si nu mai pot sa-mi vad bebele la terapie intensiva. este fff probabil sa nu se repete astfel de exepriente, dar, pe de alta parte, eu cred ca daca ai o astfel de temere, de care nu reusesti sa scapi, gandurile negative pot sa influenteze situatia, si chiar s ase intample. eu cred ca forta gandului este uriasa. in cazul marei, am stiut din primele luni ca nu voi naste la termen [povestea e mai lunga si aici; trebuia sa fac cezariana, am dioptrii ridicate si o retina "julita" la un ochi; eu uram ideea cezarienei... si am stiut ca mara nu va veni prin cezariana. iarasi, am influentat eu aceasta venire prematura, ca s anu se ajunga la cezariana, sau a fost o premonitie... cred ca este un cerc, in care gandul naste fapta, si fapta se anunta premonitoriu prin gand...] si gata. nu va mai bat la cap.
dar, alex, eu cred ca frumusetea de a avea 2 copii [sau mai multi] este intr-adevar de neegalat. eu am o sora, si mi se pare ff frumos sa fii intr-o astfel de echipa :) simt ca este egoist din partea mea sa nu ii ofer marei asta... si, de aceea, nu stiu... adevarat, never say never.
nu am rh negativ. am avut mici probl in timpul sarcinii- o scurtare d e col, si-a revenit apoi, am stat cateva saptamani bune pe la pat, fara sa am voie sa fac efort... greu atunci pt mine, dar nu atat de greu pe cat au tras altele.
diana merci mult, ma gandesc serios la aquagym, asteptam sa vedem si programul pe termen scurt al taticului, el este intr-un proiect de munca fffffff haotic, asteptam sa se structureze cumva si progr lui de lucru...
si,victo, puncte importante din programul de evadare... uitate:
9. incerc macar sa ma "dichisesc" si eu, cat de cat.. caci m-am lasat super neingrijita, toata aceasta perioada.
si am scos de la naftalina niste hainute care imi vin bine, si sa mai pun pe mine si alte chestii decat uni-sexiurile-sporty haine pe care le purtam... nu ca acum as arata chiar feminina, dar... un pic mai bine. sa-mi faca cat de cat placere sa ma uit in oglinda. ma straduiesc la mai mult. dar totul cu pasi marunti

paaaaaaa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamica spune:

hai ca mi-am facut azi timp si am pus cateva poze, sa vedeti ca incep sa nu mai semene puii mei: https://picasaweb.google.com/106348953482196046255/Iarna2011?authkey=Gv1sRgCKGit7rVosH4fw#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana13 spune:

S-a primit carucior!! Multumim Nico! Esti fantastica (cam ca Superwomen), cit suflet si energie ai!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaAlina spune:

ioana - si la cat timp dupa ce ai facut radiografia ai ramas insarcinata?

Oana si printesa inimilor noastre Maria-Teodora (30.10.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriela77 spune:

Diana, sunt minunati copiii tai, mie tot mi se pare ca seamana

Mihaela, ce momente de cosmar ati trait voi...E clar ca nici sarcina, si nici momentele de dupa nastere nu au fost usoare in cazul vostru. Si mi se par firesti temerile tale. Cu puterea gandului, simt la fel. Dar parca ai zis si tu ca esti sagetator, nu?

Alex, lasand gluma la o parte, daca nu dam de instalatorul nostru, o sa apelez la tine Asa drag mi-e de tine in asteptare de bb2

Ioana, ce-mi place cum gandesti. Corect. E drept ca P face cat 1000 de copiiSi daca va vrea DD, va veni si bb 2.Bine ca ai scapat de varicela, sigur ai facut-o, si a uitat mama ta sau o fi fost o forma usoara.

Oana, asteptam vesti

Eu am fost parasita. Oficial De mustaciosul meu! Offff! Si te-ai dus dulce minune...
Fug la calcat, azi si-a luat C camasa cu maneca scurta, ca nu mai erau din cele cu maneca lungaSi are multeDar il iubesc ca nu se plange niciodata, daca nu e de mancare, ne duce la restaurant, daca nu e cu menca lunga, ia cu scurta si uite-asa. NIci nu se omoara cu ajutorul, dar macar e cu bun simt

Fetelor, ce bine ca nu e scarlatina

Gabriela, mami de Sara Ioana (29.08.2007) si Ana Sofia(21.01.2010)
cum au venit pe lume printesele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaAlina spune:

GABI - esti o scumpa, insa eu intrebam doar asa, in eventualitatea in care vine pe neasteptate . in alta ordine de idei, fara a-i face concurenta lui alex si noi avem un instalator bun. asa ca fi fara grija, nu ramai cu treaba neterminata.

ALEX - tu cred ca gatesti numai pentru C si Tiadris....

IOANA - cu siguranta ca Doamne-Doamne va face asa cum considera ca va fi mai bine. Imi place ca esti optimista!

Oana si printesa inimilor noastre Maria-Teodora (30.10.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victo spune:

ha ha ha..Gabi..ce draguta ai fost..cu C si camasile.
cam asa si al meu, nu se plange dc nu fac..ba inca comenteaza de ce fac, ce, nu e curat? :)
cu mancarea la fel..nu se supara dc il sun la 12 si ii zic ca n-am chef de gatit, sa manance in oras..sau seara sa comandam ceva.
cu "omoratul" in ale gospodariei nici nu mai deschid discutia.

oo..miha, dar tu ai ditai planu de bataie acolo!

ioii..si eu am un marait si jumatate(Mihai)..e un pic racit si el si atata se miauna..deh..barbat, ce vrei..nu doarme..se tot trezeste, tot plangaceste..numa in brate ii trebuie..nu mananca- bine, aici nu ma stresez.
sanii mei sunt durerosi- tot se impietresc periodic..ufff..da-i masaj, comprese reci- doare ca naiba...
cred ca de 20 de ori s-a trezit asta noapte..
tot ma minunez..Doamne, o noapte nu am avut nedormita cu Stefan..si acum nu am UNA dormita

Paula, mamica de baieti Mihai (16 iul. 2010) si Stefan (30 oct. 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALEX29 spune:

DIANA mie nu mi a facut nici un vaccin pt ca Tiadris are ca si mine Rh ul negativ....hmmmmm ,trebuie sa mi fac o programare la gine sa pun mai multe intrebari
ai niste minunatii de copilasi acolo si ce ochisori frumosi au amandoi...sincer pe tine nu te am mai vazut de mult timp asa ca nu ma pot pronuntza daca itzi seamana sau nu
GABITULE bravo pt tati la faza asta si eu ma declar norocoasa al meu barbatzel isi ia helanca si hanorac si gata tzinuta :))desi job ul lui impune o tzinuta mai office dar el n are nici o treaba
ms mult de sustzinere
MIHA draga de tine prin cate ai trecut :((,bine ca totul este ok
sa ne pui poze cu piticuta ...cand ai timp
OANA sa stii ca gatesc si pt mine sunt o mare mancacioasa ,noroc ca nu se vede
NICO

SCUMPA MEA FETITA TIADRIS- 3 oct 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victo spune:

diana, tu cum mai esti cu sanii?
am vazut copilasii frumosi

Paula, mamica de baieti Mihai (16 iul. 2010) si Stefan (30 oct. 2007)

Mergi la inceput