Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (106)
Raspunsuri - Pagina 10
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lauri_ca/lauri_ca.jpg)
lauri_ca spune:
Aelita, departe de mine gandul sa oblig copilul sa faca la olita, doamne fereste ca nu-i un capat de tara. Fiecare face cum vrea, e drept ca nu-si pot controla sfincterele, dar sunt totusi copii care isi fac un obicei din facutul la olita de la o varsta mai mica. Daca nu vrea sau nu face nu-i pb. , daca insa face la olita nu-s decat avantaje: adio eritem fesier( mai ales vara e mai rau cu asta)+ libertatea de a merge in funduletul gol prin casa.
Pana la urma e doar o chestie de optiune personala si depinde f. mult de copil.
Scuze ca am revenit asupra discutiei dar nu am vrut sa se inteleaga ca as obliga cumva copilul sa stea pe olita.
Va las acum ca Stefi a adormit si mai am trebusoare prin casa.
La Vila Bran e super frumos, si se mananca f. bine(aviz amatoarelor)
Noapte buna!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/paula_m/paula_m.jpg)
paula_m spune:
Kata, eu cand il vad pe Victor cu freza lui , ma gandesc la un mohican mic, mic . Ii placea lui Victor tortul!!!Sa creasca mare si sa fie sanatos!!
Bumblebee, eu nu stiu cum e cu proportiile astea, adevarul e ca isi urmeaza curbele de crestere, dar mie tot grasut mi se pare. Pai pana la urma a mancat 280 de ml lapte + cereale. Dar a adormit acum nemancat, deci nu e dracul chiar atat de negru.
Noapte buna fetele si ingerasii nostri mici si mari.
Paula, mamica Raul Ionut, nascut la 24.07.2010
Poze luna 8
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ilinca79/ilinca79.jpg)
ilinca79 spune:
Paula, nu-s eu experta in nutritie, dar mie nu mi se pare Raul gras deloc...si gandeste-te cat de activ e el ziua, pai are nevoie de energie nu gluma
Aelita, asa mi-e de drag sa citesc postarile tale, atata calm si bunatate razbat din ele!
Kata, ce fain papa Victor din tort..si tot uit sa-ti spun ce drag mi-e de Roby, cum e el vesnic zambarat si tare iubitor cu fratiorul lui
Rody, tu ziceai ca ii pasezi Isei tot cu furculita, cu carnita cum procedezi?
Si inca o intrebare : la ce hypermarket gasesc magiun de Topoloveni, in afara de Selgros care e tare departe de mine?
Ilinca, mama lui Victor (09.07.2010)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Mycya/Mycya.jpg)
Mycya spune:
in sfarsit am si eu timp sa scriu ....
am mancat bine asa ca scriu repede mesajul si fug la nani si eu, gaza mea doarme de la 19:30
deci fusem si la pediatru, are 7400 gr si 69 de cm. a incercat nenea de acolo sa ma tot convinga sa ii bag musai cereale in meniu da nu intelegea ca fata mea nu vrea deloc pana si la lapte praf mi-a zis ca sa incerc cu 3 sferturi de LP gata preparat si un sfert apa si ca ea nu bea din cauza ca e concentrat
nu inteleg de ce incerca el sa ma convinga atat timp cat fata mea a luat intr-o luna 400 de gr . in fine mi-a intrat pe o ureche si dupa ce scriu imi va iesi pe cealalta
in rest zice ca e totul bine, ia mai facut si el un ecograf la rinichi din care nu mi-a zis nimic , era prima data cand ii facea si nu avea din urma sa vada cum au evoluat.
cu somnul.....20 de min m-am chinuit sa ii tot explic da el nu intelegea zicea ca am gresit eu ca nu am lasat-o mereu in patut , ametit doctor... da rau de tot
ii zic ca nici cu mine in pat nu doarme si nici in patut si zicea aceleasi chestii
ma gandesc ca o fi fost o zi mai proasta la el ca pana acum ne-am inteles mai bine....
acum fug la nani ca imi pica ochii in gura toata ziua ma chinuit fata si a dormit in total 1 ora jumate toata ziua, deci mofturi peste mofturi si nici nu m-am chinuit sa o adorm ca sa vad daca doarme mai bine noaptea....sa nu care cumva sa fie chiar asta motivul
nbuna delfinariu Mami de
Andra Maria 02.08.2010
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/katalina/katalina.jpg)
katalina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui aelita KATALINA si eu ma gandesc la burtica ,cu fructele,cum si eu am inceput tarziu diversificarea...deci merge la microunde?nu mi-ar fi trecut prin cap ! zici ca n-am avut copii haha.cum bagi marul,intreg la microunde,sau taiat,curata?zi si la baba .. |
AELITA, eu le spal bine(mere,pere),intregi le pun, le intep cu un virf de cutit si le bag 3-4 minute la microunde, sunt moi cind sunt gata si miros a copt,uneori le pocneste coaja,le scot, le tai in doua, astept sa se raceasca ,le scobesc miezul,il arunc in blender si pasez .Amestec piureul obtinut cu o lingura de brinzica facuta de mine(o zi calcica,o zi cu lamiie, alternez pe cea cu lamiie cu banana ca-i mai taie greata bananei lamiia).Mai combin fructele cu o lingurita de cereale simple.Victor prefera gustul mai acrisor, cind piureul e dulceag, ii storc putina portocala in piure,haleste tot.
Azi i-am facut iaurt, maninca c-o pofta nebuna, e acrisor,cum ii place lui.
Legumele le fac la abur(cartof, dovleac, dovlecel,fasole verde,telina.morcov).
uneori,Cind ii gatesc supa lui Roby,ii opresc si lui de acolo,lui ii pun muuulte legume,e vegetarian
![](icon_smile_big.gif)
Pupam pe Miguel
![](pupic.gif)
Catalina&Victor (17 aug 2010)&Roby&Cata
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/catalina2307/catalina2307.jpg)
catalina2307 spune:
Ca o alternativa la Topoloveni eu recomand dulceturile St. Dalfour.Naturale, mult mai gustoase, fara zahar sau indulcitori si un sortiment mult mai variat.
katalina spune:
citat din mesajul lui Alice_Elena eu azi am bagat smotru in casa, apoi s'a trezit mara a mancat, ne'am jucat. a venit marius cu soacramea si fisu la masa. m'a enervat putin ca ii dadusem Marei o bucata de mar sa molfaie la ea, ca se tot uita in gura noastra si soacramea era disperata ca rupe bucatii din mar si le mesteca. vai vezi ca are in gura, sa nu se inece. pana la urma i'am zis ca tre sa invete si ea sa mestece doar n'o sa manance blenduit toata viata ![]() mara Mami de ![]() |
Esti tare haioasa cum povestesti tu Alice,Acuma,serios,marul crud e chiar periculos pt bebei,se poate inneca f usor,poti sa i-l dai copt sa molfaie la el, sau daca e crud il pui in safe feeder.Para poti sa-i mai dai,dar sa fie foarte moale si f,bine coapta,a si fara coaja.Mara e totusi micuta acum.ILINCA stie mai multe,ea a testat cu Victor fructele nepasate.
![](floare.gif)
![](floare.gif)
katalina spune:
Inainte de noapte buna ,
La multe lunite inainte
SABINA MARIA de Ramo
ANTONITO de Palomina
DAVID de Bamboletta
MAYA,de Arissa La multi ani !Sa cresti mare!
Noapte buna delfinariu!
Abia astept cafeaua de dimineata
![](images/user_woman.png)
racusor2010 spune:
KATA ce tare e Victor
si eu la fel cu olita, il pun pe Andrei, doar ca face mai usor, dar el face si in pampers, si la olita, nu il fortez in nici un fel, dar el deja are momente cand se cere, dar daca vrea pana la majorat in pampers, asa il las
ma inspaimant cand aud povestile cu mamici care isi bat copiii sa faca diverse lucruri
m-as baga si eu la marea intalneala, dar in august nu prea stiu daca avem weekend liber. oricum e prematur sa bookuim acum o pensiune, asa mi se pare
ma duc la culcare, mi-am asteptat una bucata sot si nu stiu de ce mi-a sarit somnul
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/rodyka/rodyka.jpg)
rodyka spune:
citat din mesajul lui ilinca79 Rody, tu ziceai ca ii pasezi Isei tot cu furculita, cu carnita |
ii tai marunt carnita cu cutitul, pun putina supa si o pasez cu furculita, nu iese nici pasta, dar nici bucati mari nu e... nu se prea da in vant dupa carnita, adica mamanca mult mai bine legumele goale sau cu galbenus...
tu fete, cum adica "se cer" delfinasii la olita? cum fac, ce "zic"?
![](icon_smile_blush.gif)
![](icon_smile_blush.gif)
racusor, cum reactioneaza Andrei cand te intorci de la munca?
cris, sa stii ca imi place de soacra ta, cum te-a intrebat pe tine ce vrei TU sa faca cu Vladut, adica daca sa-l culce sau nu! putea sa faca cum o taia capul, se pare ca tine cont de parerea ta (cel putin pe fata), ceea ce cred ca iti da si tie incredere ca ai la cine apela pentru o ora de evadare
![](floare.gif)
![](floare.gif)
alice, cum zicea si kata, marul crud e tare, nu se topeste in gura daca rupe bucati mai mari si nu le mesteca bine, poate fi destul de periculos. mai bine da-i fructe moi, bine coapte, care sa se topeasca in gura. sau in safe feeder, ca acolo poti sa-i pui de toate
![](floare.gif)
da, asa e, noi am crescut cu lv cand n-a mai fost lm. dar, cum mai ziceam, am crescut si cu scutece de finet si diversificati de la 2 luni cel tarziu. si fara crema protectoare cu factor inalt de protectie, si fara cereale, si fara grija bpa sau foliei de aluminiu sau microundelor. dar am evoluat si noi, de ce sa nu profitam de ultimele informatii/descoperiri mai ales cand e vorba de viitorul copiilor si nepotilor nostri? pana una-alta, a crescut si calitatea vietii, si media de varsta. eu nu zic ca nu o sa-i dau lapte de vaca, o s-o fac cat de tarziu se poate. si cat de putin. intre timp eu tot la 1 litru pe zi ma invart
![](chatterbox.gif)
![](surf.gif)
![](majoreta.gif)