Brumarei si Craciunite nov.dec.2011 (3)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns many_bani spune:

Buna dimineata,

Spun si eu cateva cuvinte, ca trebuie sa pleca la piata apoi revin.

Si eu iau utrogestan de 100mg, 6/zi,asa iau de la embriotransfer, si daca nu apar complicatii, o tin asa pana spre 12 sapt. cand primesc schema de diminuare. Fetele care luati utrogestan sa nu-l intrerupeti dintr-o data, se scoate treptat. Eu la sarcina cu Vlad am primit la 12 sapt. schema de diminuare, aveam 8/zi dupa episoadele de sangerare si am ajuns sa scap de tot pe la 16 sapt. Din pacate pe la 20 sapt, dupa o scurtare brusca de col si ceva scurgeri maronii, am reluat 2/zi pana spre sapt.30.

Voi cat acid folic luati? si de cat?
O zi buna
Revin

mami de Vlad (29.10.2009) si 5+
Multumesc Doamne

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

georgiana - bine ai venit, sarcina usoara!! Scrie repede 10 mesaje ca sa scapi de moderare, sa iti apara mesajele in timp real.

many - eu nu iau utrogestan, nu am luat nici la celelalte sarcini. Deocamdata iau acid folic (5 mg), asa mi-a zis dr. la tel. Iar dupa prima eco, vedem ... stiu ca imi dadea apoi vitamine prenatale care contin si acid folic.

Fetita mea se plange de vreo 2 zile de dureri de burtica si imi arata in partea dreapta jos. E posibil sa fie apendicita la varsta asta (3 ani si 4 luni)?? Nu mereu, de obicei cand merge mai mult pe jos.

Lacrimile sunt limbajul tacut al durerii.

Mergi la inceput

georgiana - te.am trecut pe lista!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IuliaCospy spune:

Neata si bun venit noilor burtici!
Tot citind ce ati scris despre mancare m-am dus sa imi iau si eu ca ma ustura deja stomacul. Azi se pare ca nu am o zi pre buna la greturi si am o vaga impresie ca e corelat si cu ceva la bila.

Ruxulic, 3 saptamani acasa pt varicela? Sara e deja in a doua sapt si sper sa o duc luni din nou la gradi ca altfel ne urcam amandoua pe pereti. Tu ai facut sau ai anticorpi la varicela?

Legat de mancare sanatoasa, ei bine la Sara in principiu am avut grija la ce am bagatin gura, in special la lucruri crude/ nepreparate. A si n-am mai mangaiat niciun animal. Asta pentru ca s-a dovedit ca n-am anticorpi la niciunul din crocobauri. Altfel, am poftit la cola toata sarcina, dupa ce mi-a fost rau in primele sapt de la 2 paharute baute. A fost de altfel singurul lucru la care am poftit. Īn rest nu am baut cafea, din acealeasi considerente ca si cola.
Acum incerc tot la fel sa tin cont la ce mananc, dar la chestii crude. Altfel mananc de toate cu moderatie (sunt exterem de pofticioasa fara nicio legatura cu sarcina, ba din potriva) si acum beau chiar si cafea ca nu fac fata altfel. Azi dimineata insa mi s-a facut instant grata de la gustul de cafea.

Cu utrogestanul, eu ar trebui sa iau 200mg (1 bucata) pe zi, dar nu-mi place de loc, motiv pentru care iau cand imi amintesc, caci mi l-a dat doar preventiv. Sper sa nu am surprize. Nici burta nu ma mai doare, deci...
M-am intins cat o zi de post, da cum nu ajung sa scriu decat o data pe zi ma iertati, nu-i asa?

tuturor

Iulia, mami de Sara Andreea si 7+
http://saraandreea.shutterfly.com/36?startIndex=0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu_t spune:

asa ma gandeam si eu, ca la a doua sarcina se relaxeaza lumea. am sa fiu ponderata cu mancarea faza e ca nu de un mc.do sau de o cola imi fac griji, nici de un pahar de bere sau vin, ci de alimentele crude (carne, lactate) care pot contine listeria. da o sa ma testez periodic ca macar se poate trata in sarcina. bine ca nu prindem craciunul cu sorici si alte porcarii ca eu o luam razna. soriciul este primul pe lista mancarurilor preferate
brambu din nefericire da, poate fi apendicita. cumnatul meu a facut chiar o forma f urata de peritonita la 2 ani. eu zic ca nu strica un consult ca sa stati linistiti. pe fi-miu insa il doare burtica mereu cand nu mai vrea sa mearga pe jos si vrea in brate...si cand se plictiseste in masina. pentru orice nemultumire pe el il doare burtica. m-am plictisit sa-i tot explic ca prefer sa-mi spuna ce vrea in mod direct...
fetelor eu acum aud prima data ca utrogestanul se intrerupe treptat. si mi se pare normal sa fie asa. eu la prima sarcina l-am intrerupt brusc dupa 14 saptamani parca, cand am intrerupt si acidul folic si magneziul si am inceput sa iau omega3, fara alte vitamine-ca asta e politica lui tutunaru(iei vitamine daca vrei sa imbogatesti companiile farmaceutice si sa te faci cat casa). faza e ca nici acum nu voi lua vitamine. prefer sa mananc sanatos, mai ales ca prindem vara, decat chimicale. eu am luat in sarcina trecuta o sg luna de vitamine, de la mine putere, si s-a vazut imediat pe cantar, pofta de mancare era de 2 ori mai mare, etc. si m-am lasat pagubasa. si cata vreme analizele imi ies ok, de ce sa iau suplimente? eu nici copilului nu-i dau, desi mi s-a zis tot timpul ca ba e palid, ba e nush cum. nu i-am dat. si cand i-am facut analize au iesit perfecte. eu sunt de parere ca orice supliment e ok doar in masura in care analizele semnaleaza lucrul asta, un deficit de ceva. altfel eu nu le vad rostul...
many eu iau acifol de 5mg, 1/zi

ralu- de bebe albastru si 6+
i believe in miracles...povestea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxulic spune:

IuliaCospy....da, 3 sapt pt varicela. Si eu am sperat ca dupa 2 sapt sa-l pot duce inapoi la gradi dar doctorul mi-a spus ca nu mai este contagios in momentul in care ii cade ultima cojitza. A avut 2 bubitze (una la putza si una la sub-brat care s-au incapatanat sa nu se vindece) in jurul carora aproape ca am facut dansuri tribale ca sa treaca. Dat cu mixtura, cu cicatrizant de tataneasca, cu Cutaden...cu de toate...ziceai ca au facut un pariu sa nu dispara. Deci rabdare...la unii copii dureaza mai mult, la altii mai putin.
Eu am facyt varsat de vant cand eram mica asa ca nu am avut parte de stres din acest motiv. Va doresc insanatosire rapida!

pup

rux

Mergi la inceput

ralu - merci de raspuns. Pai tocmai aia-i buba ... nu stiu daca se vaiata aiurea sau o doare intr-adevar. Si cum eu nu vreau sa ii spun de sarcina inca, nici nu pot sa o iau in brate una-doua. Am zis sa nu fiu o mama denaturata si sa nu-mi cred copilul, de aia m-am gandit ca poate o fi apendicita. Alte semne vad ca nu are, febra sau altele ... mai vad eu ce zice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgia79 spune:

Mutumesc ca m-ati trecut in lista! Ma simt asa de importanta acum!
Cat despre ce mancam... si eu am fost paranoica la prima sarcina.
N-am mancat nimic care sa nu fi fost super spalat inainte iar carnea f. bine facuta.
Cel mai tare am suferit dupa sushi dar am gasit si sushi cu carne de crab fripta si m-am linistit.
Imi amintesc ca aveam o nebunie ca nu am voie branza feta sau branza topita sau moale de niciun fel.
La un moment dat am vrut un cheeseburger de la BK si imi amintesc ca i-am spus sa-l faca fara branza ( de ce n-oi fi luat hamburger direct nu stiu).
Tipa a uitat iar eu cand am vazut branza in interior am facut scandal si am cerut altul.
Noroc ca eram in State si nu s-a suparat aia si si-a mai cerut si scuze.
I-am explicat apoi de ce si s-a induiosat total!

+5
mami de Iustin 09/04/2009

Mergi la inceput

Multumesc abramburika ca m-ai trecut in lista si va multumesc tuturor pentru urarile de bun venit.

+5

Mergi la inceput

Si eu iau Utro 200 mg pe zi seara... pentru hematomul ala nenorocit!
Poate se dizolva!

+5

Mergi la inceput