Ce citim azi?
Raspunsuri - Pagina 31
corap spune:
mey, tot e bine ca citim ceva, macar afise (glumesc, nu m-am putut abtine, mai ales ca eu, in ultima vreme, am un spor de 5 pagini/zi - ca ma omoara o sinuzita - in ritmul asta ma apuca sfarsitul anului)
in alta ordine de idei, frumoasa ideea afisului.
in alta ordine de idei, eu sunt fericita ca am retras-o pe fi-mea de la gradinita, lu' fi-miu i-am spus ca merge numai la educatoarea care ii place, la abuzatoare i-am spus pa, am facut o gramada de ordine psihica la mine in apartament
dulcetica spune:
Bun,deci eu ce citesc?
Nu ca as avea timp!Surpriza e ca a luat la mate S spre B,deci am treaba si va retin inutil.
Trebuie sa citesc cum sa il fac sa se concentreze.
dulcetica spune:
N-ar fi cinstit!Vad ca cititi deja de vreo 20 de zile,deci treaba pare serioasa.Ma alatur ,cu drag, la urmatorul proiect de anvergura.
dulcetica spune:
Intr-a doua.Of!Nu e inafara subiectului ,ca ia si excelent ,insa nu stiu de ce nu se poate concentra, sa le dea bune.Tatal lui e f sensibil la calificative.Eu mai putin ,dar ma deranjeaza mai mult cind vad ce banal e testul ,ca stie sa- l faca si da rateuri.
corap spune:
pai poate tre sa faceti cu el jocuri de concentrare. poate e uneori f stresat la teste (ma gandesc). adica daca intelege notiunile inseamna ca problema e pe altundeva.
joaca sah?
(in alta ordine de idei, eu nu am reusit niciodata sa invat tabla inmultirii - calculele le fac prin adunare ; inmultirile cu 6, 7 si 8 au fost cosmarul vietii mele. nu stiu daca e la capitolul inmultiri, dar poti verifica si pe zona aia - maica-mea incerca sa ma invete inmultirile cu rima - dar, din pacate, daca saseoriopt patrus'opt e ok, optorisase patrus'sase nu mai tine...)
vezi si tu, cauta cauza si convinge-ti sotul sa nu faca o tragedie din calificative.
luisa1983 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dulcetica Intr-a doua.Of!Nu e inafara subiectului ,ca ia si excelent ,insa nu stiu de ce nu se poate concentra, sa le dea bune.Tatal lui e f sensibil la calificative.Eu mai putin ,dar ma deranjeaza mai mult cind vad ce banal e testul ,ca stie sa- l faca si da rateuri. dulcetica |
Poate se grabeste si din neatentie greseste uneori la teste banale.
Cu incurajare si mult exercitiu devine mai sigur pe el. Starnirea curiozitatii in autodepasire a functionat in cazul fiului meu.
La ore, imi spunea invatatoarea (in clasa a doua),avea obiceiul sa se concentreze la ceea ce citeau/spuneau colegii lui,cand ii venea randul se emotiona(isi pierdea concentrarea) si daca gresea ceva izbucnea in plans.
La varsta aceea,imi amintesc , cand trebuia sa citeasca lectura obligatorie (pentru ca lectiile din manual aproape ca le memora in clasa , eram disperata pe-atunci), eu citeam o pagina el pe urmatoarea,pana cand mi-a zis ca-l ,,doare gura" si prefera sa citeasca in gand . Foarte greu l-am determinat sa citeasca, cu matematica statea mult mai bine,mai tarziu incepuse sa citeasca dar in niciun caz ceea ce trebuia pentru scoala.
dulcetica spune:
Oh,merci pentru sustinere!
El e foarte bun la mate,dar scrie incet si nu termina,uita sa adune vreo coloana etc.Problema nu cred ca e numai la el ,ci si la doamna-sa,care nu prea adapteaza volumul/cantitatea la nivelul de clasa a doua.
Da,facem sah si ii place.Aseara a jucat o partida cu mine si una cu taica-su.Pe mine m-a batut!E in faza in care mai triseaza.
Eu sint cam nebuna si uneori imi pierd rabdarea la lectii,tip si sperii copilul si probabil vecinii.Important e ca deja constientizez si asta e primul pas sa redresez.
Pare stresat de scoala ,ca azi dimineata imi cerea sa mai repetam si e stresat si de taica-su ,ca ascunsese caietul in sertarul biroului.Of!
Azi ma duc sa studiez niste carti de lectura.