Puiuti de Sept-Oct 2011 (22)
Raspunsuri - Pagina 15
rocaille spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui camady Sunt la al treilea episod de acest fel in aceasta sarcina rocaille. Ecografic nu-mi arata ca ar fi ceva in neregula. La prima sarcina am sangerat pe tot parcursul ei............dar atunci mi-au zis ca am avut placenta praevia. Acum cand am intrebat de placenta a zis ca e prematur sa se pronunte, iar chestia cu apasatul vezicii pe uter poate mi-a zis invers dar eu ..........cu emotiile maxime ..........offff. 15+si mami de Razvan 7 anisori |
Atunci poate ti-a zis sa mai astepti pentru ca placenta praevia se poate diagnostica corect abia prin luna a cincea si medicul nu poate fi sigur pana atunci. Din ce m-am informateu, in cazul placentei praevia nasterea nu poate avea loc normal, ci doar prin cezariana.
camady spune:
La baiat mi-au zis praevia pana la 7 luni acoperea integral colul, apoi ea s-a mai urcat(acoperea doar partial) si am nascut si normal.
15+si mami de Razvan 7 anisori
rocaille spune:
| citat din mesajul lui camady La baiat mi-au zis praevia pana la 7 luni acoperea integral colul, apoi ea s-a mai urcat(acoperea doar partial) si am nascut si normal. 15+si mami de Razvan 7 anisori |
Inseamna ca asta e treaba la tine si ca in final totul va decurge bine.
athosik spune:
| citat din mesajul lui camady La baiat mi-au zis praevia pana la 7 luni acoperea integral colul, apoi ea s-a mai urcat(acoperea doar partial) si am nascut si normal. 15+si mami de Razvan 7 anisori |
Nu iti mai fa griji ... fii precauta doar si comunica toate semnele ce apar medicului tau!!!Sigur o sa fie bine!!!

16+ cu 
Dumnezeu sa ne ajute sa ajungem cu bine la final!!!
NataliaS spune:
Buna ziua burticute!
Bun venit noilor fete!
Rocaille - subscriu intru totul la ce a scris Bujo! Bun venit si hai sa nu ne agitam exagerat...
Vis a vis de kg in plus in sarcina, fiecare dintre noi e diferita si fiecare sarcina e unica! La prima sarcina am pus 19kg, la a doua 14 kg, la ambele in primele 6 luni cate 1 kg/luna, iar restul in ultimele 3 luni...acum am pana in acest moment vreo 2 kg...deci total diferit (sper sa nu mai pun 4 pana in luna a 6-a)![]()
Seidana - asa pare din rezultatele tale ca ai luat contact cu toxo, iar in sarcina doar primoinfectia face ravagii...totusi titrul de anticorpi de faza cronica e destul de mic...nu te pot lamuri exact, desi eu am tras-o urat de tot cu toxoplasmoza...Anyway - paza buna trece primejdia rea![]()
Eu am o burticuta din ce in ce mai mare, fetele s-au bucurat afland ca vor mai avea o surioara, cea mare i-a spus lui taica-sau aseara ca se bucura ca DD a ascultat-o pe ea si nu pe el
(adica e fetita, nu baiat cum isi dorea el)...sanatosi sa fim, in rest e totul bine!
Am fost in piata sa-mi iau urzici sa fac supica....mi-e o poftaaaa...
Natalia - mami de Stefania-Irina 26.12.2007 - Ana iubita 04.02.2005 si
16 sapt + cu 
Poze: http://community.webshots.com/user/natalias103
http://www.flickr.com/photos/10220847@N05/
seidana spune:
NAtalia.. multumesc de interpretarea rezultatului.. oricum voi da si la dr rez si imi zice el de ce era asa mic.. mai ales ca si nenea de la infectioase se uita cam ciudat la toxoplasma...
Ce scumpica e fetita ta... sunt adorabili asa mici..
ti-am zis ca esti o norocoasa numai la 2 kg nu?
Tu unde nasti ? la stanca nu? ai inceput sa-l simti pe bebe?
Nu ne pui poza cu burticoasa?
Eu ma caut zi de zi ca am impresia ca nu a mai crescut.. dau stratul de grasime la o parte si incep sa ma uit din toate pozitiile la burta... Al meu rade si ma intreaba cat vreau sa fiu la 4 luni ? cat casa?
15+ .. DD ajuta-ne sa avem
sanatos !
rocaille spune:
Multumesc NatalieiS si lui Bujo pentru gandurile si urarile adresate. Numai bine tuturor!
camady spune:
Fetelor ce stiti sa-mi spuneti daca am facut eco pe 14 luna asta pot sa mai fac unul azi fara sa fie probleme? Vreau sa ma asigur ca bebe e bine. Eu stiam ca nu sunt probleme dar al meu sot imi tot spune ca e prea des...............barbatii.
15+si mami de Razvan 7 anisori
seidana spune:
| citat din mesajul lui camady Fetelor ce stiti sa-mi spuneti daca am facut eco pe 14 luna asta pot sa mai fac unul azi fara sa fie probleme? Vreau sa ma asigur ca bebe e bine. Eu stiam ca nu sunt probleme dar al meu sot imi tot spune ca e prea des...............barbatii. 15+si mami de Razvan 7 anisori |
camady.. eu am facut eco vinerea si lunea datorita unei scurgeri ciudate rosiatice am fugit la medic si evident ca am facut eco..
Atunci l-am intrebat pe medic daca sunt periculoase si mi-a zis ca nu sunt periculoase dar nici sa exageram nu e bine.. insa sigur ca stresul meu ii face mai rau la bebe decat o ecografie..
Deci parerea mea e sa mergi ca sa poti sa te linistesti..

15+ .. DD ajuta-ne sa avem
sanatos !
rocaille spune:
| citat din mesajul lui camady Fetelor ce stiti sa-mi spuneti daca am facut eco pe 14 luna asta pot sa mai fac unul azi fara sa fie probleme? Vreau sa ma asigur ca bebe e bine. Eu stiam ca nu sunt probleme dar al meu sot imi tot spune ca e prea des...............barbatii. 15+si mami de Razvan 7 anisori |
Sa stii ca si eu mi-am pus des intrebarea daca ecografiile realizate "in exces" pot dauna sarcinii. Am gasit ceva explicatii stiintifice, ca de exemplu:
Ultrasunetele sunt nocive?
Ultrasunetele pot cauza dou#259; tipuri de efecte biologice:
-Efecte de tip mecanic.
-Efecte de tip termic.
Efectele mecanice rezult#259; din faptul c#259; viteza ultrasunetelor se accelereaz#259; brusc, atunci când traverseaz#259; micro-bulele de aer din constitu#355;ia celulei.
În ceea ce prive#351;te efectul termic, el const#259; în cre#351;terea temperaturii #355;esuturilor traversate de ultrasunete.
O expunere de 5 minute poate conduce la o cre#351;tere a temperaturii cu 0,65 grade Celsius a unei zone delimitate, pentru o emisie de ultrasunete continu#259;.
În afar#259; de aceste efecte mecanice #351;i termice, ultrasunetele pot avea #351;i efecte genetice. Experimental, s-a dovedit c#259; ultrasunetele au efect asupra materialului genetic-cromozomii. Fenomenul se petrece de obicei între doi cromozomi ai aceleia#351;i perechi, #351;i const#259; în schimbul care are loc între filamentele în interiorul c#259;rora se g#259;sesc genele. Se petrece fenomenul de schimb de „cromatide surori” ca #351;i când dou#259; surori î#351;i schimb#259; între ele #351;osetele sau centurile.
Expunerea celulelor la ultrasunete, poate cre#351;te frecven#355;a acestora. În practic#259;, îns#259; mai ales în cazul ecografiei cu scop diagnostic, timpul de expunere este foarte scurt pentru a nu produce efecte negative asupra f#259;tului.
Concluzii.
De#351;i ecografia în timpul sarcinii nu pare a avea urm#259;ri negative asupra f#259;tului, se impune totu#351;i pruden#355;#259; în executarea acesteia #351;i reducerea timpului de expunere la strictul necesar pentru diagnostic.
Nu trebuie s#259; se confunde ecografia cu un reportaj video.