Strumfi si prichindei de iul-aug 2011(30)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anaemi spune:

Alina si mie mi se umfla mainile (deocamdata doar ele). Mi se umfla in special cand este cald. ... Cand ma gandesc ca la vara o sa mi se faca degetele ca niste cremvusti care stau sa explodeze...

Babylicious uite reteta de focaccia (parca tu ai cerut-o)

Aluat

450g faina
300 ml apa calduta
40 ml ulei
7 g drojdie uscata
1 lingurita rasa de sare
1 lingurita rasa cu zahar

Eu am pus aluatul la framantat si crescut in masina de paine, dar daca nu ai...

Amesteca intr-un vas apa, uleiul, sarea si zaharul. Incorporeaza treptat faina amestecata in prealabil cu drojdia uscata.
Framanta pana obtii un aluat elastic nu f lipicios, da-i o forma rotunda,unge-l cu ulei sa lasa-l la crescut 1h

Dupa 1h , intinde aluatul cu palmele date cu ulei direct in tava unsa si fa adancituri din loc in loc cu degetele.

Presara sare de mare grunjoasa si mai lasa 15 min la crescut.

Pt uns
Amesteca 4 linguri de ulei de masline cu 4 linguri apa, un varf de cutit boia , oregano si rozmarin dupa gust.

Lasa sa creasca 30 minute iar appoi da tava la cuptorul incins 180C/20-25 min.

Eu am facut mici modificari
- nu am pus sare de mare ci sare mare obisnuita
- nu am pus rozmarin
-poti pune mai multa boia daca vrei
-data viitoare o sa pun mai mult oregano
-tot data viitoare o sa pun mai putin ulei la uns, pt ca sotului i s-a parut putin uleioasa (de-asta n-a mancat el juma' de paine ! ....mie una mi-a placut cum era si asa uleioasa )
- ii poti pune pe deasupra ceapa sau masline (eu am facut-o cu ceapa)
-eu din cauza de criza de timp, dupa ce am pus-o in tava nu am mai lasat-o la crescut 15 respectiv 30 min. am bagat-o irect la cuptor si a iesit f bune si asa.
-abia astept sa o mai fac

Anamaria & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008) & 24+

Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MatzaRebela spune:

corry_28 nu sunt suparata k nu e mai mare, are timp sa cresca plus eu consider k de acum incolo o sa cresca mai tare k deh se mareste prichindelul :)doar ca sunt nerabdatoare sa fiu cu burta mai mare e altceva heheheapoi sa vezi cum ma rog sa treaca timpu sa l nasc pe bebe k nu mai pot sta nicicum:)))) asa se intampla si nu am auzit de asta de l ao singura persoana:)deci tind sa cred k e adevarat acum vom vedea:)

Pupici dulci

Anaemi imi pare rau sa aud de raceala...super aiurea eu am avut noroc sa nu racesc.. dar mereu e timp (totusi sa speram ca nu)eu primavara si vara racesc nicdecum iarna:))))
Insanatosire grabnica tuturor burticilor

Pupici pupici:)

16 cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinafilip spune:

Citat:
citat din mesajul lui anaemi

Alina si mie mi se umfla mainile (deocamdata doar ele). Mi se umfla in special cand este cald. ... Cand ma gandesc ca la vara o sa mi se faca degetele ca niste cremvusti care stau sa explodeze...

Babylicious uite reteta de focaccia (parca tu ai cerut-o)

Aluat

450g faina
300 ml apa calduta
40 ml ulei
7 g drojdie uscata
1 lingurita rasa de sare
1 lingurita rasa cu zahar

Eu am pus aluatul la framantat si crescut in masina de paine, dar daca nu ai...

Amesteca intr-un vas apa, uleiul, sarea si zaharul. Incorporeaza treptat faina amestecata in prealabil cu drojdia uscata.
Framanta pana obtii un aluat elastic nu f lipicios, da-i o forma rotunda,unge-l cu ulei sa lasa-l la crescut 1h

Dupa 1h , intinde aluatul cu palmele date cu ulei direct in tava unsa si fa adancituri din loc in loc cu degetele.

Presara sare de mare grunjoasa si mai lasa 15 min la crescut.

Pt uns
Amesteca 4 linguri de ulei de masline cu 4 linguri apa, un varf de cutit boia , oregano si rozmarin dupa gust.

Lasa sa creasca 30 minute iar appoi da tava la cuptorul incins 180C/20-25 min.

Eu am facut mici modificari
- nu am pus sare de mare ci sare mare obisnuita
- nu am pus rozmarin
-poti pune mai multa boia daca vrei
-data viitoare o sa pun mai mult oregano
-tot data viitoare o sa pun mai putin ulei la uns, pt ca sotului i s-a parut putin uleioasa (de-asta n-a mancat el juma' de paine ! ....mie una mi-a placut cum era si asa uleioasa )
- ii poti pune pe deasupra ceapa sau masline (eu am facut-o cu ceapa)
-eu din cauza de criza de timp, dupa ce am pus-o in tava nu am mai lasat-o la crescut 15 respectiv 30 min. am bagat-o irect la cuptor si a iesit f bune si asa.
-abia astept sa o mai fac

Anamaria & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008) & 24+

Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...

Anaemi cam asa patesc si eu, poate este de la caldura, oricum cred ca il voi intreba pe medic saptamana viitoare cand mergem la control.
Imi pare rau sa aud ca esti racita, dar o sa treaca cu bine, vei vedea. Si mie de 2 zile imi este infundat nasul si sper sa raman la stadiul acesta. Eu am tras o raceala zdravana in sapt. a 8-a, nu mai vreau

20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arianna_M spune:

Neatza si de la noi
Anaemi.........ma apuc de focaccia ...poate mai spui si tu ce gatesti de post....imi dai si mie ideei
Ireth.....suuuuuper burticutza
Corry......mamica de gemenasi....cu o burticutza finutza ca si ea
Alexia.....emotionant la echo

18 + Arianna-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramyy spune:

Crisspy bafta multa azi ..ma rog pt tine sa scapi cu bine

19+

2006-sarcina obtinuta sub tratament hormonal-avort spontant 9 sapt. 4 IAD- 2008 1iad reusita-sarcina oprita in evolitie 12sapt. 2010-sarcina obtinuta natural :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roberta84 spune:

Crisspy , bafta la amnio, sa.ti ajute DD sa fie usor si sa ai rezultate bune!
Laura , multa sanatate puiului tau!
Alina , deasemenea ,insanatosire grabnica si la al tau puiut! In legatura cu umflaturile si eu cam incep sa am probleme.. nu in fiecare zi , insa se cam umfla si simt si picioarele , cand ma aplec pe vine de ex simt ca imi plesneste pielea de umflate ce-s. Incerc sa nu ma ingrijorez , mai tare mi-au dat de lucru durerile de oase , care sper odata cu vremea calda , sa mai dispara...
sanatate si gravidutelor racite .. si pe mine cred ca m.a prins un pic curentul ca ma durut ieri jumate de cap rau si stranut de cate 6, 7 ori la rand si bebica asa se agita , cred ca il deranjez .
Cata , esti o dulcica , am vazut pozele ca si toate celelalte burtici , dar tu esti noua si nu ti-am spus-o inca.
pe toooate!!

22+ cu Gabriel

Ajuta-ne Doamne sa nastem prunci sanatosi !

Mergi la inceput

Fetelor care aveti mai multe saptamani de sarcina decat mine, la cate sapt. v-ati facut morfofetala de trim II? Mie mi s-as spus ca morfofetala nu este tot una cu 3D la spital, sunt doua lucruri diferite, dar din cate am citit nu este asa. Voi ce stiti?

20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns thaimeed spune:

Alinafilip, eu am facut morfofetala de trim II la 21 de saptamani si 4 zile (adica pe 10.03.2011)! Si a masurat la bb tot... de la dimensiunea oaselor, ritm cardiac pozitionarea si aspecul organelor interne, etc....
A cantarit si masurat bebelusa... care atunci avea 418 g si 15,8 cm de la cap la fundulet

Sper sa-ti fie de ajutor informatiile si bafta multa!

Theo 22+ Maria Ruxandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramyy spune:

am si eu o intrebare...concediul prenatal de la cine il cer de la medicul de familie sau de la medicul ginecolog ?
eu am data maxima a nasterii 5 aug si cam din 20 mai as vrea sa ies in concediu prenatal dar nu stiu cum se procedeaza ce trebuie sa duc la firma ? sau cum e?

20+

2006-sarcina obtinuta sub tratament hormonal-avort spontant 9 sapt. 4 IAD- 2008 1iad reusita-sarcina oprita in evolitie 12sapt. 2010-sarcina obtinuta natural :)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ramyy

am si eu o intrebare...concediul prenatal de la cine il cer de la medicul de familie sau de la medicul ginecolog ?
eu am data maxima a nasterii 5 aug si cam din 20 mai as vrea sa ies in concediu prenatal dar nu stiu cum se procedeaza ce trebuie sa duc la firma ? sau cum e?

20+

Ramyy concediul prenatal se ia de la medicul de familie, ti se va da ca si o foaie de boala, acelasi imprimat doar codul este diferit. Si eu am DPN 3 august, dar asa sa-ti calculezi sa-ti ramana neaparat 42 de zile post natal, iar restul poti sa le iei prenatal. Eu pe langa alea 42 de zile post natal mi-am pus o saptamana in plus ca daca cumva nu nasc in 5 si nasc in 15 sa fiu acoperita.
Sper ca ti-au fost de folos informatiile mele.

20+

Mergi la inceput