Licurici de ianuarie-februarie 2009 (139)
Raspunsuri - Pagina 7
Selene_Bunny spune:
Pe mine cel mai tare ma enerveaza ca Daria nu intelege, sub nicio forma, ca anumite lucruri sunt doar ale mele/ale lui tati. Daca prinde ceva, nu conteaza al cui e, tranteste/strica. De asemenea, nu intelege, oricat i-am explicat, ca, atunci cand faci mancare, de exemplu, ca acum facem mancare impreuna, folosim doar putina sare, putin orez, putina faina. Ii arat cat e "putin", vorbesc cu ea, insa, daca sunt atenta la oala cu supa si nu la ea, "putin" devine tot kg-ul de sare sau de orez.
Intr-o zi, de exemplu, aveam de vorbit ceva important cu unchiul meu la telefon. A inceput sa matzaie ca ii trebuie musai, musai o pereche de papucei noi, care costasera o mica avere pentru mine - 70 de lei. Efectiv nu ma puteam intelege cu omul, ca nu-l auzeam de matzaiala ei. Si am cedat, i i-am dat. S-a incaltat cu ei, s-a dus la bucatarie si, pana am vorbit eu la telefon ce aveam de vorbit, a facut mancare din 3 sferturi de cutie de sare, niste suc de portocale si... perechea de pupucei, pe care i-a "invelit" intr-un strat de sare si suc.
Este foarte nazbatioasa si nu are stare, desi stie ca nu are voie cu anumite lucruri, pune mana pe ele. Gen bagat stecare in priza. Doamna psiholog cu care fac terapie mi-a explicat de ce: pentru ca ea intelege ca se poate curenta, dar, cum ne vede pe noi bagand stecare in priza, nu intelege de ce pe noi nu ne curenteaza. Si hop, sa incerce si ea.
Calcam ceva intr-o seara si vine ea pe langa mine. Fara niciun avertisment, pune mana pe fierul de calcat, desi stie f. bine ca e "uf", ca "arde". Dar, daca mami nu se arde, de ce sa se arda Daria?
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
NOU - colectia de martie!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii
Aalina spune:
Micola de ieri am vrut sa iti scriu dar nu am mai apucat. La noi se desfasoara un proiect cu finantare europeana pentru persoanele tinere, persoanele aflate in cautarea unui loc de munca, someri de scurta sau de lunga durata. Cred ca te-ai incadra la una din categorii. Din cate stiu proiectul e in parteneriat si cu alte judete. Ce e fain e ca persoanele din grupul tinta primesc gratuit consiliere, testare vocationala, pot participa gratuit la cursuri de formare, au loc job cluburi si burse de locuri de munca.
Ma gandesc ca poate gasesti asa ceva si unde locuiesti tu. Si chiar daca poate nu iti gasesti rapid loc de munca, poti face ceva cursuri, esti la ei in baza de date si cine stie...
Crisspy sa fie totul bine astazi!!!!
Cami ai primit PM cu numarul?
Patri daca nu le poti pune undeva sus le pui intr-un dulap cu cheie si iei cheia. Dori si acum e genul care la orice ii zici incepe si mataie. Si eu inclin sa cred ca e vina mea. Acum ma stradui sa nu ii mai fac observatii sau sa indulcesc tonul, sa il incurajez mai mult si parca parca e mai bine. Da la ceilalti tot asa reactioneaza.
Eu cred ca dupa venirea lui bb2 a avut senzatia ca se cere mai mult de la el etc...si am comis-o. Sa nu faci la fel!
Selene
Ada lasa ca printesele tale tot fain erau imbracate pana acum
Spor la facut bebelusi fetelor. Eu vad ca am o intarziere si nici macar nu reusesc sa duc gandul pana la capat.
roxanaz spune:
buna dimineata!
Camelia uite aici: 0341 881 380 sau 0771 715 157 (http://www.informatiamedicala.ro/cabinete-medicale-Constanta/Dr--CONSTANTIN-Farah-882.html) poti suna incepand cu ora 11
pupici tuturor
sa aveti o zi super!
flowerbee spune:
Interesant subiectul cu aplicarea pedepselor. Eu nu prea stiu sa aplic pedepse. La noi cea mai mare pedeapsa este sa stea bine fixata in scaunul de masa cand pregatim masa sau facem ceva important in bucatarie si nu o putem supraveghea indeaproape. Incerc sa nu il folosesc pe NU fara explicatii si tot ceea ce explic este insotit de probe, ca in instanta. Am observat ca nimic din ceea ce este teoretic nu o intereseaza si nu se prinde.
Ideea este ca va trebui sa invat si eu cum sta treaba cu pedepsele, insa exclud din start orice pedeapsa corporala, psihica sau tip ridiculizare. Mama mea mai folosea chestii de genul "Ale, daca nu faci sau faci nu stiu ce, o sa rada copiii de tine, sau nu mai vorbeste lumea cu tine", sau chestii ce tin de ridicol sau ostracizare. I-am spus mamei sa nu mai foloseasca asa ceva pt ca efectul psihologic e major si poate duce la timiditate, frica de socializare si altele.
Cred ca gradinita va rezolva multe. Zilele astea trebuie sa merg si eu sa vad cele doua gradi care se afla cel mai aproape de noi ca sa fiu sigura ca de la toamna avem loc. Insa Ale inca nu face la olita.
Eu am luat cercelusii de la B&B din Sun Plaza, sunt f draguti si finuti (au pietricele alb si roz pal) si au fost la un pret rezonabil.
Gata cu vorbaria, ma duc la treaba.
Bee
Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA (20.01.2009)
Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!
Naty spune:
Neata!
rox m-ai terminat cu site-ul cu rochite. Si tocmai imi promisesem ca nu mai exagerez cu cumparaturile
Mai, daca e sa vorbim de copii nebunatici Nadia e in top./. Credeti-ma, am vazut multi copii la viata mea, dar putini asa zabauci ca fie-mea a mica. Orice se poate imagina in materie de nebunii face ea.
Prietena mea cea mai buna are o fetita cu o luna mai mare ca Nadia, un inger de copil, cuminte, politicos, la locul lui. Vine des la noi sa se joace cu fetele. Ei, cand e Smaranda la noi imi dau si mai tare seama cat de zurlie e Nadiusha mea, prin comparatie. Sunt tare haioase, Samaranda e uimita de ce poate face Nadia si ii tot spune Nadia, nu sari, faci buba, Nadia nu pune mana, e ars, etc". De regula nu o baga nimeni in seama, dar aseara Nadia a raspuns "Maianda, lasa tu Dadia pace, Dadia stie as", apoi porunictor "LASA-MA" de aia mica nu a mai avut curaj sa deschida gura.
Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)
NOI
Asa a venit pe lume Ioana
Si asa Nadia
crisspy spune:
Helau,
Gata, m-am intors...a fost super usor, imi imaginam ca o sa ma doara foarte tare. Acum sunt in pat, ma cam doare burtica, adica simt asa o presiune si imi cam vine sa vars...da' cred ca de foame. L-am pus pe Adi sa-mi faca ceva de papa .
M-am programat si eu la morfofetala de trim II pe 19 aprilie. Pana atunci am si rezultatele la amnio. Mi-as fi dorit sa le primesc de ziua mea, dar se pare ca o sa vina un pic mai tarziu.
Ziceam ca stau acasa week-end-ul asta, dar nu pot sa nu-l vad pe Razvi, asa ca daca maine ma simt bine fugim la Tzumpi...mi-e asa de dor de el
gascha
Crisspy, fericita de Razvi si 16 sapt
flowerbee spune:
Refacere usoara, Crisspy! Sa dea Dumnezeu ca rezultatul sa fie bun!
Vecinii care au terenul de alaturi au inceput sa construiasca un bloculet si e o harmalaie de nedescris. De dimineata tot sparg betonul vechii cladiri si zici ca se darama blocul, folosesc pick-hummerul la greu, nu aud nimic, nu ma pot concentra. Macar acum la pranz fac pauza si doarme si Ale iar eu sper sa mai pot scrie cate ceva.
Diseara mergem sa vedem de parchet. E f scump, nu stiu ce o sa facem.
Bee
Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA (20.01.2009)
Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!
Selene_Bunny spune:
Si la noi se foloseste mult, mult, mult NU. Chiar si buni a remarcat ca e plin de NU-uri, de interdictii. Si eu ii explic de ce si cum, insa... na.
De exemplu, acum se catara peste tot. Isi trage un scaun, intoarce o cutie cu fundul in sus, intoarce ligheanul de rufe cu fundul in sus si se suie. Se suie pe lada patului, in picioare, mie imi sta inima in loc, sa nu alunece intre pat si calorifer. Si zice: "uite unde s-a suit bebica asta!"
Degeaba ii spun sa se dea jos, ca zice "NU!" si acolo sta.
Am discutat despre asta cu doamna psiholog - cum pot sa o responsabilizez cat de cat, sa inteleaga ca nu de dragul de a-i spune NU ii interzic una, alta, ci pentru ca e periculos.
Si raspunsul a fost sa o las sa aleaga. Mai concret: "Daria, eu vad ca tu te-ai suit acolo, mami/tati te-a rugat sa nu te sui, ti-a spus de atatea ori ca poti sa aluneci si sa cazi, acum tu, daca te lovesti, te imbraci si te duci singura la doctor, ca mami/tati nu vine cu tine. Noi ti-am spus ce se poate intampla, tu alegi daca sa o asculti pe mami/sa il asculti pe tati sau nu".
A functionat. Se da jos si se asaza pe pat.
Referitor la ridiculizare: nu stiu daca e bine sau nu. Eu i-am mai spus Dariei ca, daca continua sa faca kk in scutec si sa nu anunte ca face, n-o s-o primeasca copiii de la gradinita sa se joace cu ei si o sa rada de ea, ca pute. Sau ca, daca scormoneste in gunoi sau se balaceste in noroi, o sa vina tiganii sau cersetorul cu sacul, ca aia scormonesc in gunoi, sa o duca si pe ea cu ei, acolo, la aia care stau in gunoaie, umbla desculti, murdari... Si zice "nu" si isi cauta sosetele, papuceii...
Referitor la kk: daca suntem afara, ne plimbam, ne jucam, uita sa spuna si dupa ce a facut, si uite asa ne-am pomenit intr-o zi de cumparaturi ca a facut kk de 3 ori, de nu mai aveam scutece la mine. In alta zi, cand ne-am dus in vizita la doua gradinite, a spus tarziu si, pana am ajuns acasa, era oparita toata.
Pe de alta parte, eu il am, ca exemplu de... copil fara limite, pe varul meu. Acum are 25 sau 26 de ani, e singurul copil si eu imi aduc aminte f. vag de vreo pedeapsa aplicata de parinti. In preadolescenta (10 ani, sa zic) se inhaitase cu nu stiu ce copii mai mari, amatori de baruri, pe urma, la liceu, iar a avut probleme, acum, la 25-26 de ani, este un lenes, o putoare, si vorbeste cu parintii ca si cum el ar fi stapanul casei, de genul "tu marsh la bucatarie, ca acolo e locul tau, tu marsh in camera si inchide usa, ca asta nu e casa ta"...
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
NOU - colectia de martie!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii
miereamara spune:
Amentintarea cum ca te iau tiganii daca faci nu stiu ce, eu nu as putea sa o spun unui copil in veci. Pe mine m-a amenintat mama cu asta toata copilaria, imi spunea ca m-a luat de la o caruta cu tigani si ca daca sunt rea ma da inapoi, si am trait cu frica asta foarte multa vreme, o uram cadn imi spunea asta.
Fara limite e una, fara pedepse e alta. Sunt lucruri strict separate. Cine nu intelege asta greseste mult dupa parerea mea.
Un parinte trebuie sa stie sa seteze niste limite care variaza in functie de limitele de toleranta si regulile fiecarei familii, dar daca nu aplica pedepse, nu inseamna ca e un parinte "slab" sau mai stiu eu cum si copii respectivi o sa fie niste ratati. Mai degraba cred reversul, aia pedepsiti si umiliti de mici o sa aiba probleme de relationare si raportare mai tarziu, fie o sa creasca in umbra unei autoritati si o sa fie dominati permanent, fie extrema, se vor transforma la randul lor in parinti abuzatori. Vorbesc aici de pedepse umilitoare, bataie, etc.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator and 4+
deliafairais spune:
mai dar ce copii cuminti aveti voi :)
al meu este plin de energie, zilnic isi scoate TOATE hainele din dulap si a facut o pasiune din a intoarce cosurile cu jucarii cu fundul in sus ca sa iasa tot. la noi in dormitor abia vezi covorul :))) dar nu ma deranjeaza, il las sa se joace in voie, le strang doar seara. il las si sa scrie pe pereti cu creta, se ia f usor cu o carpa umeda. singurul lucru care ma enerveaza e ca de cate ori ii fac baie arunca apa pe jos de imi ajunge la glezne, si am incercat toate variantele posibile sa il conving sa termine cu asta dar cam degeaba.
in fine, legat de pedepse, in general, mergem pe metoda time-out, il pun in patut pt 2-3 minute. dar...de curand am inceput sa ii dau cate una la fund pt chestiile in care chiar intrece limita. de ex. cand trebuie sa plecam de undeva unde el se simte f bine e un cosmar pana il imbrac si incalt. se agita groaznic, plange, urla, da in mine, ma impinge, se arunca pe jos, se tavaleste. toate astea in timp ce oamenii pe care i-am vizitat stau langa noi, in hol, probabil abia asteptand sa inchida usa dupa noi. acum cand vad ca incepe sa se agite , mergem 'pana la baie' ii spun frumos ca nu se poarta bine, ca il imbrac sa mergem pa cu bum-bum, ca afara o sa vedem caini si pisici si toate alea, si daca nu merge, ii spun ca ii dau una la fund, si daca nici asa nu se linisteste chiar i-o dau. nu ii dau tare, dar am obs ca functioneaza, mai stam un minut sa se linisteasca si iesim, sta sa il imbrac si toata lumea e fericita.