Licurici de ianuarie-februarie 2009 (139)
Raspunsuri - Pagina 8
deliafairais spune:
in alta ordine de idei, iar a aparut alergia lui la cazeina, azi i-am facut a 3-a injectie cu dexa ca sa ii treaca eruptia (e plin de bube), pana acum a reaparut de fiecare data, acum i-a facut doza mai mare, sper sa scapam. am trecut pe lapte de soia, iaurt de soia etc. asta e...am crezut ca i-a trecut, ca nu a mai avut probleme din sept 2009. zyrtec-ul parca il dau degeaba...
miereamara spune:
Delia si daca intr-o buna zi o sa incepa si el sa loveasca copii, pac-pac, cum o sa-i explici tu ca este gresit ceea ce face in conditiile in care tu ii corectezi greselile cu o palma la fund? Intreb si eu! copilul o sa fie confuz, adica mama e ok sa-l pedepseasca cu palmute cand intrece masura, dar el nu e ok sa-si verse frustrarea lovind la randul lui? Sau parintele e autoritatea suprema in cazul asta?
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator and 4+
deliafairais spune:
si mie mi se par aiurea rau asta cu te iau tiganii, nu fa aia sau cealalta ca e rusine, uite ce urat esti cand plangi etc.
miereamara spune:
Si Aidan e alergic la proteina din lapte, se manifesta insa numai la lapte gras, daca ii dau 1% nu are nimic, am gresit si i-am dat la gradinita acum doua saptamani lapte obisnuit si s-a umplut pe fata de pete rosii si aspre, pe gat, in spatele genunchilor, in jurul gurii, la tample.
deliafairais spune:
el stie deja ca nu are voie sa loveasca alti copii , si ma bucur ca a invatat asta doar cu time-out.
miere eu nu spun ca metoda mea e cea mai buna, doar ca uneori, e singura care functioneaza la noi. de fiecare data incerc toate celelalte variante inainte.
deliafairais spune:
cred ca david are reactii alergice la iaurt, ca atunci ca a aparut alergia avea 9 luni, si eu nu i-am dat lapte de vaca decat dupa 1 an.
acum ma gandesc sa ii mai dau de soia cateva zile pana ii trece eruptia de tot, si apoi sa incerc din nou laptele uht (mereu i-am dat dinasta). o sa ii dau doar 1.5 grasime, mersi de idee :)
Selene_Bunny spune:
Citat: |
citat din mesajul lui deliafairais mai dar ce copii cuminti aveti voi :) al meu este plin de energie, zilnic isi scoate TOATE hainele din dulap si a facut o pasiune din a intoarce cosurile cu jucarii cu fundul in sus ca sa iasa tot. la noi in dormitor abia vezi covorul :))) dar nu ma deranjeaza, il las sa se joace in voie, le strang doar seara. il las si sa scrie pe pereti cu creta, se ia f usor cu o carpa umeda. singurul lucru care ma enerveaza e ca de cate ori ii fac baie arunca apa pe jos de imi ajunge la glezne, si am incercat toate variantele posibile sa il conving sa termine cu asta dar cam degeaba. in fine, legat de pedepse, in general, mergem pe metoda time-out, il pun in patut pt 2-3 minute. dar...de curand am inceput sa ii dau cate una la fund pt chestiile in care chiar intrece limita. de ex. cand trebuie sa plecam de undeva unde el se simte f bine e un cosmar pana il imbrac si incalt. se agita groaznic, plange, urla, da in mine, ma impinge, se arunca pe jos, se tavaleste. toate astea in timp ce oamenii pe care i-am vizitat stau langa noi, in hol, probabil abia asteptand sa inchida usa dupa noi. acum cand vad ca incepe sa se agite , mergem 'pana la baie' ii spun frumos ca nu se poarta bine, ca il imbrac sa mergem pa cu bum-bum, ca afara o sa vedem caini si pisici si toate alea, si daca nu merge, ii spun ca ii dau una la fund, si daca nici asa nu se linisteste chiar i-o dau. nu ii dau tare, dar am obs ca functioneaza, mai stam un minut sa se linisteasca si iesim, sta sa il imbrac si toata lumea e fericita. mamica de pui zambaret david din 4 ian 2009 |
Amu' sa vezi...
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
NOU - colectia de martie!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii
miereamara spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Selene_Bunny
Amu' sa vezi... Blogul meu - de la noi, pentru ei! NOU - colectia de martie! Bazar general - fiecare implicare conteaza! Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii |
Ce vrea sa insemne reactia asta Selene?? Bataia sub orice forma (chiar si celebra palmuta la fund) e gresita, mai trebuie sa vina cineva sa intareasca afirmatia asta? Faptul ca inca se mai practica (din nefericire) nu inseamna ca este si corect sau face bine. "Face bine" pe moment la nervii parintilor. Sau faptul ca si altii practica sfanta palmuta mai usureaza nitel din remuscari si vina?!
Selene_Bunny spune:
Va vedea delia ce vrea sa insemne.
In cazul meu, amplifica remuscarile si vina. Si psihiatrul, si psihologul mi-au recomandat sa mai las naibii DC-ul, ca mai mult ma tampesc la cap. Dar na, dependenta e dependenta.
Eu am fost socata de cata rautate am putut descoperi la subiectul meu de la "Cabinetul PSI". A fost pentru prima data cand m-am confruntat cu rautatea intr-o asemenea forma. Niciodata nu am vrut sa cred ca "oamenii sunt rai, fac rau fiindca pot, fara sa ii sanctioneze nicio constiinta". Dar m-am inselat.
Acum asta e.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
NOU - colectia de martie!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii
miereamara spune:
Sunt sigura ca va vedea, mai ales ca ai avut tu grija sa accentuezi pasajele importante din text. Eu tot nu am inteles care a fost mesajul tau, care e contributia la discutie in afara faptului ca ai evidentiat ceea ce era evident?