Licurici de ianuarie-februarie 2009 (139)
Raspunsuri - Pagina 15
![](images/user_woman.png)
Naty spune:
Nu numai trecutul abuziv este o explicatie.
Nu este nevoie neaparat sa fi trecut printr-o astfel de trauma ca sa intelegi ce inseamna abuzul asupra unui copil si sa il combati prin orice mijloace.
Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)
NOI
Asa a venit pe lume Ioana
Si asa Nadia
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Naty spune:
Corect, selene, trasul de par/urechi, imbrancitul etc sunt exact acelasi lucru ca si palmele. Nu numai prin urmarile pe care le pot avea (cazaturi groaznice) ci si pentru ca sunt agresiuni pe care copilul le percepe ca atare.
Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)
NOI
Asa a venit pe lume Ioana
Si asa Nadia
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lisssa_ana/lisssa_ana.jpg)
lisssa_ana spune:
si pe mine m-au ajutat parerile si experientele voastre. Daca ar fi fost un loc unde violenta sa fie OK,de mult nu as mai fi stat. Am fost si eu un copil batut de tata si nu cu o palma,palma este intotdeauna inceputul si da, am fost si intr-o relatie abuziva pana la 26 de ani(10 de relatie),varba Mierei...asa stiam ca e ok si jur ca mai bine imi tai o mana decat sa imi lovesc fata ca eu sa ma descarc. DAR ASTA sunt eu! Si nu pentru ca nu ma enerveaza,ma enevreaza de mor cateodata,dar aplic metoda Iuliei si apelez la CRisti sa o ia de langa mine pana la calmez.
in subiectul pe care l-ai deschis Selene, foarte multe fete ti-au sarit in ajutor, dar tu ai vazut ce ai vrut sa vezi, ai citit ce ai vrut sa citesti. Este un pas f mare ca ai ajuns sa ceri ajutor. Da-le incolo pe rude/prieteni care vad mersul la psiholog ca fiind ceva f grav. la toate
Mama de Ana si 24+
fashion
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Selene_Bunny/Selene_Bunny.jpg)
Selene_Bunny spune:
lissa, unele mesaje de acolo le-am citit de mai multe ori. Si am vazut si sfaturile, dar si multa, multa rautate. Si nu numai eu am vazut asta, pentru ca am rugat si pe altii, din afara DC, sa citeasca subiectul, sa vad, sunt eu paranoica si vad lucruri care nu exista sau chiar am dreptate. Se pare ca am dreptate.
Eu nu sunt perfecta, iar stilul meu de a scrie asta este, cu multe detalii, asa consider eu, ca cititorul are nevoie de multe detalii, pentru a intelege cat mai bine situatia. Pe de alta parte, stii cum se spune, "diavolul se ascunde in detalii". Detaliile alea "le-au picat cu tronc" mai multor respondenti.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
NOU - colectia de martie!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii
flowerbee spune:
Sunt sigura ca nici o mama nu este atat de inconstienta incat sa considere ca "bataia e rupta din rai". Bataia sau mai bine spus violenta fizica (palme, inghionteli, tras de par, urechi etc.), violenta verbala, ridiculizarea, santajul emotional sunt de neacceptat intr-o societate normala si moderna. Educatia se poate face si cu vorba buna, cu puterea exemplului sau prin metode neinvazive fizic sau emotional (gen restrictionarea unor activitati).
Nu exista scuza parintelui care a agresat un copil ca este obosit, nervos, stresat, etc. Nu conteaza scuzele, parerile de rau, procesele de constiinta, actiunea s-a desfasurat, rezultatul s-a produs, copilul a trecut printr-o trauma independent de factorii care au determinat actiunea abuziva a parintelui.
Intrebarea mea pentru parintii care sunt de acord cu "palmuta" este: IN PERIOADA ADULTA ATI FOST PALMUIT? ATI FOST AGRESAT, INGHIONTIT, SMUCIT, TRAS DE PAR, CIUPIT, DE CEI APROPIATI? V-AU INJURAT CEI ASA ZISI DRAGI? Daca da, ce ati simtiti? Durere, frustrare, furie, ura. Toate aceste stari sunt si ale copiilor, chiar daca ei nu stiu sa le caracterizeze, sa le dea un sens stiintific. Copiii simt, ii dor, ii mira, ii indeparteaza, ii infurie, ii stigmatizeaza.
Eu nu imi amintesc sa fi fost batuta in copilarie, nu imi amintesc ca mama mea sa ma fi jignit, imi amintesc doar ca mama mi-a zambit, m-a alintat, m-a alinat si m-a rasfatat. Si acum este la fel.
Insa, a fost un moment in viata mea de adult cand am aflat ce inseamna violenta si este groaznic. Durerea fizica este nimic pe langa durerea sufleteasca si pe langa furtuna de sentimente pe care ti-o provoaca. De la rusine la frustrare, de la furie la frica, de lumina la intuneric.
NU VA SUPUNETI COPIII LA ASA CEVA. Noi adultii stim cat de cat sa genstionam aceste acte, putem pleca, putem fugi din calea agresorului. Copiii nu pot iar durerea si frustrarea sunt si mai mari. Ca sa nu mai spunem ca toata increderea copilului sta in parintele sau iar tradarea e si mai mare cand cel care ridica palma este cel ce trebuie sa il apere pe cel mic de violenta!
Resping orice act de violenta oricat de inofensiv ar parea!
Bee
Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA (20.01.2009)
Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!
cami_antonia spune:
fetele
hai ca am citit cu sufletul la gura
aceste ultime postari
stiu ca subiectul nostru intrase intr-o letargie mareeeeeeee
si vad ca acum deodata s-a animat
desi pe o tema foarte controversata
eu mi-am spus odata parerea si nu ma voi mai repeta
pe dark o rog sa nu ne paraseasca
iar pt selene
colega noastra atat de plina de intrebari si problemutze
am doar doua recomandari
1. eu nu am citit ce subiect ai deschis draga mea
nu stiu ce au scris fetele acolo
am citit doar postarile tale de aici
si am concluzionat
ca nu vezi partea plina a paharului ci doar pe cea goala
TE ROG FII OPTIMISTA SI CU NADEJDE IN DUMNEZEU
AI INCREDERE IN PUTERILE TALE
2. eu nu judec pe nimeni
deci nici pe tine
dar un bebe e un bebe
si pana la cel putin 3 ani
copii sunt bebe
deci nu pot intelege mare lucru
dragostea si afectiunea sunt cele mai importante pentru ei acum de ANTONIA IOANA TEODORA (11.02.2009) si
38+ PETRA ADRIANA
AMR MAX 15 ZILE
cami_antonia spune:
miere crede-ma ca si eu
toata sarcina2
am fost multttttttttttttttttt mai speriata
decat in sarcina 1
mi-a fost si mult mai rau
am avut si mai multe probleme
am fost si mai agitata din cauza de antonia
am avut si colul scurtat si vase de sange multeeeeeee sparte
si tot asa
si EVIDENT IMI ESTE MULT MAI FRICA ACUM LA NASTERE DECAT PRIMA DATA
DESI TOATA LUMEA ZICE CA VA FI MULTTTTTTTT MAI USORRRRRR
assa ca rabdareeeeeee
si va fi bineeeeee de ANTONIA IOANA TEODORA (11.02.2009) si
38+ PETRA ADRIANA
AMR MAX 15 ZILE
cami_antonia spune:
aaaaaaaaaaaaa
si inca ceva
PE MINE DC-UL M-A AJUTAT ENORM
AM DESCOPERIT SUFLETE CALDE
BUNE
CARE NE-AU AJUTAT SA NE IMPLINIM VISUL DE A O VEDEA PE ALINA OPERATA
FAPT PENTRU CARE ACEST OM INCA TRAIESTE
SI ESTE BINE
SLAVA DOMNULUI
desi putea fi moarta de multa vreme de ANTONIA IOANA TEODORA (11.02.2009) si
38+ PETRA ADRIANA
AMR MAX 15 ZILE
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Selene_Bunny/Selene_Bunny.jpg)
Selene_Bunny spune:
bee, sunt multe mame inconstiente. N-ai vazut subiectul chiar de aici, de pe DC, cu blogul tampitelor sectante care isi impartaseau una alteia metodele proprii de batut copiii? Aia cu "stabilim de comun acord numarul de lovituri, dupa care ele merg si isi dau singure pantalonii jos" (e vorba de lovituri cu cureaua) mi se pare cea mai cea.
Again, eu nu am facut referire la lovit ca metoda de educatie. Ci ca metoda de descarcare a furiei parintelui, care nu stie/nu vede/nu gaseste o alta modalitate de descarcare decat prin lovit.
Citat: |
Nu exista scuza parintelui care a agresat un copil ca este obosit, nervos, stresat, etc. Nu conteaza scuzele, parerile de rau, procesele de constiinta, actiunea s-a desfasurat, rezultatul s-a produs, copilul a trecut printr-o trauma independent de factorii care au determinat actiunea abuziva a parintelui. |
Repet intrebarea mea: tu ai scris aceste lucruri. In lumina acestor lucruri, ce facem cu mamele care regreta gestul facut si au procese de constiinta? Le denuntam la Protectia Copilului? Le decadem din drepturile parintesti? Le condamnam la inchisoare? Le ucidem?
Citat: |
IN PERIOADA ADULTA ATI FOST PALMUIT? ATI FOST AGRESAT, INGHIONTIT, SMUCIT, TRAS DE PAR, CIUPIT, DE CEI APROPIATI? V-AU INJURAT CEI ASA ZISI DRAGI? Daca da, ce ati simtiti? Durere, frustrare, furie, ura. |
Da. Ce am simtit? Ca eu sunt de vina, ca "mi-am meritat-o". Dar asta e alta poveste.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
NOU - colectia de martie!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii
flowerbee spune:
Inca ceva, zilele trecuta Alexia mi-a dat o lectie. Vorbeam mai tare cu mama si cu sotul meu pentru ca eram in camere diferite. Eram destul de suparati pe fostul constructor al casei si ne dadeam cu parerea ce sa facem. La un moment dat, Alexia a venit la mine si mi-a spus: Mami, nu tipa! Mi-am dat seama cat de sensibili sunt copiii. Ale percepuse schimbarea tonului si gravitatea situatiei. Deci, lectia pentru mine a fost sa nu tip, sa ma abtin, ca sa evit ca fetita sa creada ca ne certam.
Bee
Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA (20.01.2009)
Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!