Licurici de ianuarie-februarie 2009 (139)
Raspunsuri - Pagina 10
Naty spune:
Sunt total de acord cu miere in privinta limitelor si a pedepselor.
Exemplul pe care il urmez eu este cel al parintilor mei. Niciodata nu am primit nicio palma, niciodata nu am fost pedepsita. Mi s-a spus "nu" destul de rar, pentru situatii in care chiar era necesar (de genul "nu treci strada singura", "nu te apleci pe geam, etc". Am fost rasfatata? Da, si inca mai sunt. Dar am fost un copil fericit, mi-am adorat si imi ador parintii, nu am avut niciodata nimic sa le reprosez. Am fost sincera cu ei (cum zicea si Cami cu mama ma sfatuiesc pentru orice). Stiu ca parintii imi vor fi alaturi no matter what si ca niciodata nu ma vor dezamagi.
Chiar daca nu am fost pedepsita nu am luat-o razna (bine, adolescenta a fost cam cu nabadai, dar pentru cine nu e?), mi-am vazut de treaba. Am invatat regulile de buna purtare, am invatat ce trebuie si ce nu trebuie facut.
Asa ca acelasi comportament il adopt si eu si sper sa nu dau gres.
Fetelor cu "palmutele" - niciodata sa nu justificati atitudinea asta spunand ca aveti copii nazdravani.
Toti copiii te pot scoate din minti, in diferite moduri. Problema nu e niciodata la ei, ci la noi.
Sa va zic cum e cu Ioana care plange din 5 in 5 minute pentru toate prostiile? Plange, urla, face tragedii de parca i-a murit cineva. Sau cu faptul ca nu o lasa pe sora-sa sa se atinga de nimic? Sa av spun cum e cu Nadia care musca din gresie de nervi daca nu o lasi sa faca cum vrea ea, care sta intr-una catarata pe mese sau in biblioteca, care da in noi si mai ales in Ioana, care in ziua cand s-a ridicat in picioare a incercat si sa sara din pat si cate si mai cate?
Oh, de cate ori nu mi-a venit sa le pocnesc! De cate ori m-am oprit la un mm de parul Ioanei in care vroiam sa ma infig... Dar cumva trebuie sa gasim puterea sa ne abtinem.
Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)
NOI
Asa a venit pe lume Ioana
Si asa Nadia
Selene_Bunny spune:
Naty, tu spuneai, la un moment dat, ca sotul tau, Octavian, aplica inconsecvent pedepsele, adica atunci cand tu esti restrictiva cu Ioana, el este lax, si cand tu nu vezi motiv de certat copilul, el o cearta pentru nimicuri. Si aici este de lucrat, si in cazul meu este de lucrat, nu atat cu pedepsele, cat cu ce are voie sau nu are voie sa faca.
De exemplu, tati a incurajat-o pe Daria sa se dea si pe toboganele mari. Si asta si face, se urca fara frica pe ele. Eu nu suport nici sa o vad urcandu-se si de asta tot ii spun sa se dea numai pe cel mic. Bineinteles ca nu ma asculta, fiindca mesajul inregistrat de ea este derutant - de ce mami asa si tati asa.
Eu am ramas cu doua sechele de cand aveam grija de fratele meu - frica de inaltimi (suit undeva sus, aplecat peste o balustrada, aplecat la tobogan) si frica de trepte.
Referitor la agresivitate: eu, ca si copil, mi-am batut rau fratele, si nu o data. Nu imi aduc aminte ca parintii sa imi fi spus vreodata ca nu e bine sa lovesti, ca furia se poate descarca si altfel. Eu nu consideram ca problema e la mine, ci la el, el face, el plateste. Nu zic ca nu mi-au spus, ci doar ca eu nu imi aduc aminte. Cu toate acestea, se pare ca agresivitatea mea nu vine din copilarie.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
NOU - colectia de martie!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii
mara95 spune:
si ai mei se balacesc jumatate de ora in cada.ca sa fiu sigura ca nu alunec ,pun mereu pe jos un prosop mare,chiar daca se uda, il spal, dar e sigur.
apa, ei nu dau pe jos decat accidental, doar stropi.
Mara , mami de Flavi (7 dec 2005) si Andru (8 ian 2009)
Bijuteriile mele handmade din sarma crosetata
cami_antonia spune:
eu inca o imbaiez pe cap pe antonia in baita ei de bebe
ca inca mai incape
si o las sa arunce cu apa pe jos
dar avem baia destul de mare
si se uda gresia
o clatesc apoi
si gata
nu ma streseaza prea tare
in schimb imi place ca ea se distrewaza copios
nu as vrea sa ii fie frica de apa
mai ales ca noi stam la buza apelor
cand facem dusulet
in cada mare
avem prosop pe jos
clar
ca la cat e de zbenguita
ahahahhaha
de ANTONIA IOANA TEODORA (11.02.2009) si 37+ PETRA ADRIANA
AMR MAX 18 ZILE
bpaula spune:
Si al meu e cu balaceala, aproape zilnic ii facem baie ca sa se joace in apa. De la 7 luni l-am mutat in cada mare ca nu mai am avea spatiu in aia mica. Intai cu mine vreo 2-3 saptamani si apoi i-am luat covoras antiderapant si singur. La inceput nu se juca cu jucarii ci doar cu dusul, robinetul. Acum se joaca si cu jucariile si s-ar balaci la nesfarsit.
bebelusi spune:
Lui Vlad nu ii place sa il speli pe cap, in rest ii place la baie, si el face apa pe jos, dar nu ma deranjeaza, mai mult pe Mircea ca il uda din cap pana in picioare,ca el le face baie copiilor , eu doar il asist.
Eu recunosc, cateodata imi vine sa il arunc pe geam, dar ma abtin bineinteles, recunosc ca mi-a scapat o palma la fund desi sunt TOTAL impotriva, si am plans 3 zile pentru asta si visam si noaptea, mi-am dat seama ca era fara rost, deci o sa fac tot posibilul sa nu se repete
Eu il pun la "colt", asta se pare ca functioneaza, dar nu il lasam acolo sa planga singur si sa plecam...vb cu el incontinuu si ii explicam cu ce a gresit si ce trebuie sa faca.
Fetelor, cand e Mircea plecat cu Vlad la plimbare si eu raman cu Irina, sau cand e plecat cu Irina si eu raman cu Vlad, mi se pare ca e floare la ureche....mi se pare ca e atat de simplu cu un copil....cred ca nu m-as enerva deloc pe Vlad daca ar fi doar el, dar cand Irina plange si nu stii cum sa o linistesti si mai face si Vlad fite....te cam enervezi.....DAR E SI FFFFFF FRUMOS. Sunt cea mai implinita mama cu 2 copii frumosi si sanatosi
PATRICIA, mama puiutului Vlad Mihai 05.02.2009 si printesa Irina Ana 29.12.2010
"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"
DarkBendis spune:
Buna seara la toata lumea!
O saptamana plina, foarte foarte plina, dar foarte productiva. Sunt cam toata ziua conectata la telefonul meu, am mult de lucru, imi place enorm, deci din pdv profesional sunt foarte foarte multumita. Restul timpului il petrec mult cu Mister, cat pot si cu tati, in ultimele saptamani a avut si el foarte mult de lucru asa ca am fost mai mult eu si jupanul acasa.
Miere, multe multe felicitari, sarcina usoara, bebe sanatos in 8 luni
Aalina, daca va doriti bebe3 va urez sa vina, daca nu doriti bebe3 ma bucur ca a iesit testul negativ
Cami, nu mai e mult, vine Petra, tinem pumnii sa fie bine
Vad ca se vorbeste de pedepse. Uite, noi alegem sa NU il pedepsim pe Mister. Nu-i luam jucariile, nu=l silim la "time out". Si e un copil normal, care face traznai normale, se catara peste tot, da cu lucrurile pe jos daca este frustrat, isi insira jucariile peste tot, are tantrumurile obisnuite ale unui copil de 2 ani si oleaca si asa mai departe. Cand incearca sa loveasca, uneori in joaca, uneori din frustrare, ii explicam TOT TIMPUL ca folosim manutele ca sa ne jucam, sa mangaiem, sa mancam, nu sa lovim. Daca plange si e necajit din motivul X/Y/Z il luam in brate, sau ne aplecam noi la nivelul lui si-i spunem ca e OK ca e necajit, sau ca stim ca si-ar dori sa faca X, Y, Zdar .. deci explicat. Tonul vocii cat mai calm, mai linistit, am observat ca daca are un tantrum si ii vorbesc pe un ton scazut, sau in soapta, se linisteste si devine atent, ca vrea sa stie ce fac. Cat mai putine NU-uri. Regulile care musai trebuiesc respectate sunt putine si fixe. Adica NU violentei, strada se traverseaza doar de mana cu un adult, (cu prizele nu avem treaba), obiectele care se pot strica si nu pot fi mutate din calea lui se "ating" doar impreuna cu un "om mare" (masina de spalat, dvd player, calculator).
NICIODATA nu ii vom spune ca daca va face/nu va face x/y il vom da la tigani, la vecini, la bau-bau sau mai stiu eu la cine. Cine ar dori sa stie ca puiul lui chiar crede ca daca nu e ... cuminte? perfect? cum vrea mama? mama/tata/bunica nu-l mai iubesc=il dau la altcineva=il trimit de acasa. Nu ii spun "te faci de ras", "vor rade copiii de tine daca faci x/y"... mai ales cand este vorba de lucruri pe care la varsta lui nu le poate controla. Eu toata perioada de copil/adolescent doar asta am auzit " nu cumva sa ne faci de ras". Nu, multumesc!!
Si mai ales NU lovitului. Nici macar palmuta peste pampers/fundulet. Una este daca la nervi scapa palmuta, iar apoi parintele isi cere iertare, se simte prost, stie ca a gresit si nu doreste sa mai repete greseala. Se intampla. Dar sa fac asta, "ca altfel nu asculta copilul"... fara suparare, NU. Cele care folositi aceasta metoda ca altfel nu reusiti sa va "asculte, ce credeti ca invata copilul de la voi? Ca e OK sa lovesti? A, stie deja ca nu are voie sa loveasca? Si mama de ce loveste? Sau asta nu se pune? Voi daca faceti ceva ce nu i-ar place/conveni partenerului vostru, ati accepta sa va traga una? Sau daca partenerul face o boacana, e OK sa-i dati o palma? Numai una! Si aici vorbim de oameni mari,nu de miste copii de 2 ani. 2 ani!!! Daca de la varsta asta incepem cu o palmuta la fund, la 3 ani ce facem? Punem mana pe nuia? De la 5 pe curea si asa mai departe? Cum poti sa inveti copilul sa nu loveasca, dar pentru tine e OK sa-l "atingi" din cand in cand, cand TU nu mai reusesti sa te intelegi cu el.
Niciodata NU mi-am lovit copilul, sper sa nu o fac niciodata, dar daca se va intampla sa il lovesc, PROBLEMA VA FI LA MINE, nu la copil. EU SUNT ADULTUL, EU SUNT CEA CARE TREBUIE SA GASEASCA O SOLUTIE MATURA, NU SA RECURGA LA VIOLENTA. "O PALMA" E VIOLENTA!
Copilul nu este dusmanul vostru, daca face ceva ce nu va place nu o face din rautate - vorbim aici de copii de 2 ani, helloooo!!! Noi suntem adultii, ei sunt copiii- abia au implinit 2 ani, majoritatea abia stiu sa vorbeasca. Chiar asa lipsiti de argumente in a ne face intelesi suntem, ca solutia la care trebuie sa recurgem este bataia??? Barbatul meu spune "daca sunt nevoit sa recurg la palma, inseamna ca am pierdut conflictul, ca nu mai am argumente".
Nu imi cer scuze pentru vehementa, de obicei nu ma cert, nu sar la gatul nimanui, dar cand e vorba de lovitul copiilor, nu va asteptati sa aprob si sa inteleg. Cred ca voi lua o pauza de la forum o perioada.
Multa sanatate la toata lumea, sarcina usoara gravidutelor si mult noroc aspirantelor
Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
bebelusi spune:
Miere a explicat fff frumos mai devreme si Dark din nou, mi-ar placea sa ii citesc mamei mele ce ati scris, dar e la mare distanta de casa, nu ca ar fi o femeie violenta, dar ca orice mama tata din generatia lor a mai aplicat palma la fund, pe mine nu m-a traumatizat in nici un fel ca a fost rara....(asta nu inseamna ca sunt de acord)
Eu sunt treaza de la 5 ca Irina nu mai are somn.....eu copil ca asta sa nu adoarma la titi....nu am mai vazut.....e cu ochii atintiti la mine...
PATRICIA, mama puiutului Vlad Mihai 05.02.2009 si printesa Irina Ana 29.12.2010
"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"
lisssa_ana spune:
mi-au placut f mult discutile.
despre baie...ar face non stop,noi facem doar in cada mare cu apa pana la brau.sta si se joaca 30 de min fara probleme. Acum s-a obisnuit si cu spalatul pe cap si cu uscatul cu phoenul.
Dupa cum am spus,Ana merge la colt,si asta nu zilnic. Nu sunt de acord cu amenintarile de genul:daca nu faci asa,iti iau ....,daca nu faci nu te mai iubesc...sau mai stiu eu ce amentinari. Le consier ca marcheaza copilul intr-un fel sau altul si plus ca stricam din personalitatea lui/ei pt ca va ajunge sa faca anumite lucruri doar de dragul nostru.
SUnt atat de scumpi si de nevinovati,atata iubire au in ei de dat. Ana ne canta cantecelul din Barney:"I love u,u love me /we are happy family" in timp ce ne imbratiseaza. MOooor de dragul ei cum zambeste 90% din zi.
Ma enervez,nu zic nu,il sun pe Cristi si ma descarc...el incepe sa rade ca si-o imagineaza facand trasnaia,dar incerc...incerc sa o nu ajung la bataie.
Toate trasnaile/toate NU-urile sunt carcteristice vartei lor. O sa trecem si noi peste asta.
IN alta ordine de idei,azi merg la ziua de nastere a unui baietl de 3 ani,mi s-a dat comanda de tort Spider-man,cand e gata(mai am sa il ornez) va trimit o poza pe email.
Sper sa iasa frumos...ca am emotii
Mama de Ana si 23+
lisssa_ana spune:
asa sa mai destindem un pic atmosfera:
se trezeste azi Ana,eu pe DC si o vad ca apare,mama hai la pisu,merg la baie,ea era cu papusa in mana,o dezbracase complet si sa o puna pe colacul WCului ca vrea papusa sa faca pisu.
Am pus papusa dupa care a urat Ana.
M-a amuzat de numa'
Mama de Ana si 23+