Dovleceii miros primii ghiocei (sept-oct2009) *11*

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioanna81 spune:

lumeeeee

azi vine primavara? cine stie?!?!?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danuta1979 spune:

Buna dimineata

La noi nu vine sigur..
De ieri de la pranz a reinceput cu problemele...cu vomitat in continuu aproape...cu diaree de abia schimbam pampersul si trebuia iar schimbat...Fara febra. Ajunsese asa slabita de se clatina cand statea in picioare ...
Am chemat salvarea si dr. care a venit din fericire ne-a dat tratament acasa. Eu deja ma vedeam facand bagaje pt. spital.
Am bagat-o pe antibiotic - prima data in viata ei - si pe antidiareice si altele (biotics +hidrasec). Debridatul mi l-a vomitat.

Azi pare ca se simte iar mai bine, are doar febra 38,2.
De mancat nu a mai mancat mai nimic de vreo 3 zile...traiasca tzitzi ca fara murea de foame. Nu vrea sa manance mancare de regim- nici nu-i place si cred ca nici pofta de mancare nu are.
Acum mi-a luat 4 bucatele mici de paine prajita...

Sunt insa optimista ca ne facem bine in curand, dar totusi astazi la noi nu vine inca primavara:)

O zi faina!

Mergi la inceput

dar ce are fata a zis doctorul? nu exista nici o explicatie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns x_ggg spune:

Danutza, groaznic! Mititica! Sa dea Domnul sa se faca bin repede. Noi cand am stat in spital tot pee aceeasi problema, mi-a dat Ercefuryl, un antidiareic puternic,ii desfaceam o capsula si ii puneam jumatate din praful dinauntru in apa. Are o culoare galbena asa, dar nu are niciun gust, il bea fara probleme. Smecta e iar bun, doar ca oribil la gust. Iar pentru stomacel suparat, te rog sa nu imi dai in cap, dar cred ca la Ellenuta am auzit, 4 lingurite de Coca Cola normal(nu light) fac minuni.

Sper sa se faca bine micuta cat mai repede, e groaznic sa iti vezi puiul bolnavior.

La noi primavara vine miercuri, azi e rece, 1 grad acum, maxim 5 azi, dar vom iesi putin.

Voiam sa va intreb daca ati dat dovleac din acela de placinta(portocaliu) copilasilor. Eu dovlecel(verde deschis si lunguiet) i-am mai dat, dar mi-a dat cineva un dovleac de placinta si as vrea sa stiu daca e bunutz pntru copii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns x_ggg spune:

Si mai voiam sa o intreb pe Monikus ce fel de fier si in ce cantitate ii da lui Rares. La noi la farmacie Hausman nu se mai gaseste ci Ferglurom, sirop, de la Biofarm, dar incerc sa caut o varianta mai naturista, am inteles ca astea de sinteza, pe langa faptul ca se absorb in proportie fff mica, sunt si toxice pentru ficat intr-un tratament indelungat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danuta1979 spune:

Ioana, mi-a zis ca are: enetrocolita, rosu in gat si ceva dinti pe teava...
Enterocolita e insa problema principala.Antibiotic mi-a dat Cedax...o data pe zi 3,5 ml.
Acum a adormit iar...trezita de doar 2 ore. E obosita si epuizata saraca. Ma bucur ca nu mi-a vomitat pastilele azi...semn bun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Monikus, ROR-ul nu are legatura cu varicela. ROR inseamna rubeola, oreion, rujeola. Vaccinul pt varicela e unul optional, si anume Varilixul. Eu sunt cam impotriva vaccinurilor suplimentare. Doar Prevenarul si Rotarixul le-am facut lui Matei si acum regret de mor. Atunci nu eram asa informata.

Citat:
citat din mesajul lui monikus
Roxxy eu auzisem ca copilasii care nu au ROR-ul facut sufera mai tare. Poate de asta la Maria e mai rau. Doamne ajuta sa treaca repede si sa scapati de chin.

Mergi la inceput

bat-o vina de enterocolita! uof...

Cata eu i-am dat lui Carol dovleac copt in cuptor, nu placinta. i-a placut tare mult

Mergi la inceput

Imi pare tare rau ca e bolnavioara pitica.
Iti dau un sfat din tot sufletul. Fa-i analiza la scaun. S-ar putea sa fie un microb care sa nu cedeze la antibioticul pe care i-l administrezi acum si sa revina in forta dupa o peiroada de timp. Crede-ma ca stiu ce-ti spun.
Este normal sa nu pape. Nu o forta. trebuie sa bea multe, multe lichide. Eu ma bucuram cand Maria papa 2 sticksuri pe zi. Partea nasoala e ca-i dadeam antibioticul pe stomacul gol.

Multa, multa sanatate ii doresc printesei tale!

Citat:
citat din mesajul lui Danuta1979

Buna dimineata

La noi nu vine sigur..
De ieri de la pranz a reinceput cu problemele...cu vomitat in continuu aproape...cu diaree de abia schimbam pampersul si trebuia iar schimbat...Fara febra. Ajunsese asa slabita de se clatina cand statea in picioare ...
Am chemat salvarea si dr. care a venit din fericire ne-a dat tratament acasa. Eu deja ma vedeam facand bagaje pt. spital.
Am bagat-o pe antibiotic - prima data in viata ei - si pe antidiareice si altele (biotics +hidrasec). Debridatul mi l-a vomitat.

Azi pare ca se simte iar mai bine, are doar febra 38,2.
De mancat nu a mai mancat mai nimic de vreo 3 zile...traiasca tzitzi ca fara murea de foame. Nu vrea sa manance mancare de regim- nici nu-i place si cred ca nici pofta de mancare nu are.
Acum mi-a luat 4 bucatele mici de paine prajita...

Sunt insa optimista ca ne facem bine in curand, dar totusi astazi la noi nu vine inca primavara:)

O zi faina!

Dana, mami iubitoare de Ioana Maria Alexandra (16.09.2009)

Mergi la inceput

sa stii ca si eu citeam undeva ca in alte tari chiar la spital se da Cola copiilor care ajung deshidratati de la voma sau diaree.

Citat:
citat din mesajul lui x_ggg

Danutza, groaznic! Mititica! Sa dea Domnul sa se faca bin repede. Noi cand am stat in spital tot pee aceeasi problema, mi-a dat Ercefuryl, un antidiareic puternic,ii desfaceam o capsula si ii puneam jumatate din praful dinauntru in apa. Are o culoare galbena asa, dar nu are niciun gust, il bea fara probleme. Smecta e iar bun, doar ca oribil la gust. Iar pentru stomacel suparat, te rog sa nu imi dai in cap, dar cred ca la Ellenuta am auzit, 4 lingurite de Coca Cola normal(nu light) fac minuni.

Sper sa se faca bine micuta cat mai repede, e groaznic sa iti vezi puiul bolnavior.

La noi primavara vine miercuri, azi e rece, 1 grad acum, maxim 5 azi, dar vom iesi putin.

Voiam sa va intreb daca ati dat dovleac din acela de placinta(portocaliu) copilasilor. Eu dovlecel(verde deschis si lunguiet) i-am mai dat, dar mi-a dat cineva un dovleac de placinta si as vrea sa stiu daca e bunutz pntru copii.

--------------------------------------------
Rares-Costin 4 oct 2009

Mergi la inceput