Dovleceii miros primii ghiocei (sept-oct2009) *11*

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monikus spune:

Roxxy exact asa au patit nasii de botez ai lui Rares cu copiii. A venit cel mare de la gradi cu varicela la mijlocul lui dec, apoi, cand ia trecut lui a erupt la cea mica. Diferenta e de fix doi ani intre ei. A fost oribil. Eu una sper sa iti cer sfaturi cat mai tarziu cu privire la boli din astea. Pupici copilasilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns x_ggg spune:

Roxxy, eu am zis legume, mai putin cartof, adica inafara de cartof, adica fara cartof. E gresit?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Monikus, nici Mariei nu i-a inchis fontanela, insa e aproape inchisa. Dat fiind faptul ca o suspecta si de o forma usoara de rahitism (eu cand spun cuvantul asta ma gandesc la copii slabi , dar nu are nicio legatura), a facut timp de 2 luni (cu o luna pauza intre ele) o cura de 5 picaturi pe zi de Vigantol.
Si sa va spun unde greseam eu f mult. Eu ii puneam cele 2 pic de vigantol in lingurita si asa i le dadeam. Se pare ca cele 2 pic nu ajungeau in stomac si cica nu se absorbeau la nivelul gurii. Acum ii pun vreo 3 ml de apa in lingurita si in ea cele 2 pic de Vigantol.

Citat:
citat din mesajul lui monikus

Danuta, calciul este 40 iar limita de jos era 41 in graficele lor. Asadar are lipsa de calciu dar nu foarte mare. Sincer nu stiu de ce mi-a dat pastile si nu vigantolul normal. E adevarat ca la el inca nu s-a inchis de tot fontanela dar stiam ca nu e problema pana la 2 ani. In fine, deocamdata eu i-am mai cumparat o sticluta de vigantol normal dar de luna viitoare nu stiu ce o sa fac.

Roxxy mama dar prin cate ai trecut si tu cu Maria. Imi e groaza cand aud ce povestesti. Doamne ajuta sa nu mai treceti prin asa ceva.

Monica mami de Rares dragalas (16.10.2009)
Be who you are and say what you feel because those who mind don't matter and those who matter don't mind.

Raisa are nevoie de ajutorul nostru!

Mergi la inceput

AAAA stai ca mai am o problema. Cum aflu eu daca Rares are vitamina D in exces? Exista oare o analiza? Mi s-a spus ca e posibil sa fie atat de agitat si sa nu doarma noaptea din prea multa vitamina D in organism.

Mergi la inceput

la noi mesele sunt dispuse astfel:

La 9-9,30 papa masa de fructe (combinatii de 2 fructe mai mari sau 3 fructe mai micicu cereale (sau biscuiti). Refuza sa pape fructele in forma lor naturala. Voi introduce un alt tip de mic-dejun in momentul in care va manca intre mese cel putin 3 fructe (nepasate ).
la 13.00-13.30 - pranzul (un sigur fel de mancare - papa un castron plin ochi). Nu face mofturi la absolut nimic. mancarea de la pranz nu o mai mananca pasata de mai bine de 4 luni. Inclusiv carnea nu o mai papa pasata.

la 17.00-17.30 - un iaurt simplu cu un biscuit;

la 19.30 - diverse: mamaliguta cu branza si smantana, gris cu lapte+altceva; taitei cu lapte +altceva; piure de cartofiori cu pulpita de pui; sufleu de conopida, sufleu de legume.

la 22.00 - in jur de 210 ml de laptic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns x_ggg spune:

Da, Monikus exista, 1,25 OH Vitamina D3 si 25 OH Vitamina d, nu stiu care e diferenta. E ff scumpa, in jur de 150 de lei fiecare analiza. Eu ca si Danutza, sunt zile in care uit sa ii dau, ba vara trecuta nu i-am dat deloc, acu ma tin mai mult in perioada in care ii dau Calciu, ii dau Osteocare, care are si vit D si ii dau in plus 2-3 pic de vit D direct in guritza separat. Rares deschide gura la picaturi, chiar si Hausman il lua fara probleme. Asa stiam si eu, ca nu se da cu lingurita, sau sa se ude lingurita, ca vit d3 e uleioasa si sa nu se lipeasca de lingurita.

Mergi la inceput

scuze. Eu am inteles ceva de genul sa puna cartof, dar mai putin.

Citat:
citat din mesajul lui x_ggg

Roxxy, eu am zis legume, mai putin cartof, adica inafara de cartof, adica fara cartof. E gresit?

--------------------------------------------
Rares-Costin 4 oct 2009

Mergi la inceput

Stiu ca o sa ti se para o nebunie, dar eu ma bucur ca au facut varicela acum si ma bucur f mult ca nu le-am facut vaccinul. In afara de f multe bube, au facut o forma relativ usoara. Nu s-au scarpinat, nu au avut stare proasta, sunt super veseli. Matei nu a facut nici macar febra. Maria a facut febra de 2 ori (maxim 38,2).
Eram sigura ca face si Maria pt ca ea nu rateaza nici macar un muc de la frate-sau, iar in momenutul in care i-au aparut bubele pe fata lui Matei, am prins-o cum il pupa pe ele ca sa-i treaca.

Citat:
citat din mesajul lui monikus

Roxxy exact asa au patit nasii de botez ai lui Rares cu copiii. A venit cel mare de la gradi cu varicela la mijlocul lui dec, apoi, cand ia trecut lui a erupt la cea mica. Diferenta e de fix doi ani intre ei. A fost oribil. Eu una sper sa iti cer sfaturi cat mai tarziu cu privire la boli din astea. Pupici copilasilor.

Monica mami de Rares dragalas (16.10.2009)
Be who you are and say what you feel because those who mind don't matter and those who matter don't mind.

Raisa are nevoie de ajutorul nostru!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danuta1979 spune:

S-a culcat micuta.

Monica, eu intotdeauna i-am dat vigantolul direct in gurita. Deschide gura si ii picur in gurita. Stiu de la sotia varului meu care e pediatru.

Vigantolul este vitamina D3. Nu stiu cum e posibil sa-ti fi dat si vigantol mai puternic pe de o parte adica D3 pt. absorbtia calciului datorita lipsei Calciu si sa ai si excedent de D3 pe de alta parte..Eu zic ca se bat cap in cap.

Multumesc mult fetelor pt. raspunsuri. Roxy, multa sanatate Mariei!
Ioana, cu nemancatul respira adanc si ai rabdare. Programul lui Roxy de masa mi se pare bun dar daca Carol e obisnuit cu alt program lasa-l asa cum este.
Am patit si eu cu a mea sa-mi manance prost si 2 sapt. la rand. Eu zic sa pastrezi programul si sa ai rabdare. E de la dinti, ii cresc sub gingie si ultimul lucru de care are chef e sa manance.
Eu una zic 99% ca asta are. Cu atat mai mult cu cat e in urma cu dintii si probabil va urma o explozie de dintisori in gurita lui.
Am trecut si eu prin asta, probabil iti amintesti ca nu mai stiam ce sa-i dau. Si-a revenit singura.

Pupici

Mergi la inceput

Aoleo, cam scumpe analizele alea dar cred ca o sa ma risc sa-i fac macar una ca sa scap si de stresul asta.

Roxxy am inteles ca, cu cat sunt copiii mai mici, cu atat forma de varicela e mai usoara. Acum ramane de discutat. Ma bucur insa ca la voi a fost ok asa. Super tare sa il pupe pe bube sa treaca.

Eu vigantolul i-l puneam in prima lingurita de fructe pe fructe. E imposibil sa nu il ia. Acum ii pun si fierul si vit c tot asa.

Mergi la inceput