Dovleceii miros primii ghiocei (sept-oct2009) *11*
Raspunsuri - Pagina 4
monikus spune:
Eu i-am dat lui Rares orez cu mult morcov si mai erau niste cereale de la topfer cu morcov. Mi s-au parut foarte bune. Sunt si indicate in cazuri din astea. Mie mi le-a recomandat Hepi si au fost mana cereasca. Rares si-a revenit foarte repede cu ele pt ca el pilaf mananca cu mare chin.
De biotics stiu si eu ca sunt foarte bune.
Ioana ma bucur ca sunteti mai bine azi.
Selen wk placut.
A dat vreuna dintre voi vigantoletten 500 in loc de vigantolul clasic? Noua ne-a recomandat dr pastilute din astea in loc de picaturi si nu stiu ce sa fac.
Ioanna81 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Danuta1979 Da, asta e, ne facem noi bine. Sanatate multa si lui Carol! Cred ca mai bine ii prepar pt. pranz niste pilaf de orez cu morcov caci nu vad cum as putea-o convinge sa-mi manance zeama de orez simpla:)) Mi-e mila de ea saracuta ca vad ca o doare burtica...mai devreme a si plans putin...dar trec toate. De alaptat sa o mai alaptez? Voi ce stiti? Dana, mami iubitoare de Ioana Maria Alexandra (16.09.2009) |
nu stiu despre alaptat ce sa zic. nu ma pricep. dr gugal zice ceva?
Roxxy80 spune:
Scuze, nu am stiut ca alaptezi. In niciun caz nu intrerupe alaptatul. Sfatul meu era pt piticii care beau lapte praf. oricum daca vrei sa-i prepari ceva cu lapte, foloseste din acela fara lactoza.
Danuta1979 spune:
Monica, nu. Eu sincer de multe ori uit sa-i dau si Vigantolul picaturi.
De ce ti-a recomandat din asta pastile? Nu i s-a inchis fontanela...i-au iesit prost analizele la calciu?
Ioana, am citit acum pe google si pe prospectul de la antidiareeicul de i-am dat ca la sugari nu se intrerupe alaptarea. Bine de stiut!
Roxxy80 spune:
Te contrazic putin referitor la cartof. Nu trebuie folosit absolut deloc. Crede-ma ca stiu ce spun.
citat din mesajul lui x_ggg Danutza, alapteaza! Nici nu te gandi sa intrerupi! Banana cu branza calcica, mar copt, orez, morcov fiert in ce combinatii vrei. In legatura cu mucilagiul, pui 3 linguri de orez la 1 litru de apa si lasi sa fiarba la foc mic, eventual pui o lingura de zahar la fiert. Nu e neaparat sa ii dai zeama aia,ii poti da orezul fiert asa, combinat cu legume(mai putin cartof). Dar in combinatie cu febra de aseara, eu cred ca ar trebuie sa o controlezi un pic in gurita, se pare ca aveti un musafir nou. -------------------------------------------- Rares-Costin 4 oct 2009 |
Roxxy80 spune:
Dana, daca continua sa faca febra, eu te-as sfatui sa duci o proba de scaun la analiza. E posibil sa fie ceva bacterian si atunci necesita antibiotic (sa speram ca nu e cazul). Ultima mea experienta de acest gen cu Maria cand avea 10 luni a fost asa: temperatura 39 seara, scadea cu antitermice, iar revenea. A doua zi au debutat scaunele diareice, urat mirositoare si cu firicele slabe de sange, temperatura tot revenea, starea ei de spirit era cam proasta, era cam maraita, agitata. Am ajuns la spital. I-au facut analiza scaunului. Am nimerit un dr care s-a prins din prima ca e ceva bacterian si i-a dat Sumetrolim. Intr-adevar dupa 2 zile cand au iesit rezultatele, s-a dovedit ca era infectie bacteriana. Nu va spun ca a doua zi dupa faza cu spitalul eu eram nasa de cununie la Pitesti si am plecat cu copilul bolnav dupa mine. A fost cumplit. Noroc ca Sumetrolimul ala a dat rezultate dupa primele 2 doze. Si-a revenit ca prin minune.
citat din mesajul lui Danuta1979 Monica, nu. Eu sincer de multe ori uit sa-i dau si Vigantolul picaturi. De ce ti-a recomandat din asta pastile? Nu i s-a inchis fontanela...i-au iesit prost analizele la calciu? Ioana, am citit acum pe google si pe prospectul de la antidiareeicul de i-am dat ca la sugari nu se intrerupe alaptarea. Bine de stiut! Dana, mami iubitoare de Ioana Maria Alexandra (16.09.2009) |
Ioanna81 spune:
este bine de stiut cu alaptatul!
mda... suntem bine de-mi vine sa . fii-miu nu are nimic numai ca nu vrea sa manance pediatra mi-a zis sa-i fac perioada dintre mese de 5 ore si sa nu-i dau nimic intre. m-a terminat! sa vad cum papucii mei fac ca ii dau programul peste cap rau de tot. ar fi un mic dejun in jur de 7-7,30, apoi pranz pe la 12-12.30, seara pe la 17-17,30, si noaptea pe la 21. nici nu stiu cum voi face. sa-i scot o masa? cum sa fac?
ce probleme am si eu!
monikus spune:
Danuta, calciul este 40 iar limita de jos era 41 in graficele lor. Asadar are lipsa de calciu dar nu foarte mare. Sincer nu stiu de ce mi-a dat pastile si nu vigantolul normal. E adevarat ca la el inca nu s-a inchis de tot fontanela dar stiam ca nu e problema pana la 2 ani. In fine, deocamdata eu i-am mai cumparat o sticluta de vigantol normal dar de luna viitoare nu stiu ce o sa fac.
Roxxy mama dar prin cate ai trecut si tu cu Maria. Imi e groaza cand aud ce povestesti. Doamne ajuta sa nu mai treceti prin asa ceva.
Roxxy80 spune:
Da, am trecut prin multe. insa nici acum nu-mi explic episoadele acelea de enterocolita, mai ales ca atunci cand sunt f mici esti super exagerat cu tot ce inseamna curatenie, sterilizat. Si mai toate au fost bacteriene. daca erau virale, sigur lua si Matei sau noi.
Acum Maria are varicela . Matei s-a facut bine de vreo 5 zile, ea e in plina eruptie. Asa ca atunci cand veti avea nevoie de sfaturi si in acest sens, va raspund. incep sa capat experienta in tot soiul de virusi adusi de Matei de la gradinita.
citat din mesajul lui monikus Danuta, calciul este 40 iar limita de jos era 41 in graficele lor. Asadar are lipsa de calciu dar nu foarte mare. Sincer nu stiu de ce mi-a dat pastile si nu vigantolul normal. E adevarat ca la el inca nu s-a inchis de tot fontanela dar stiam ca nu e problema pana la 2 ani. In fine, deocamdata eu i-am mai cumparat o sticluta de vigantol normal dar de luna viitoare nu stiu ce o sa fac. Roxxy mama dar prin cate ai trecut si tu cu Maria. Imi e groaza cand aud ce povestesti. Doamne ajuta sa nu mai treceti prin asa ceva. Monica mami de Rares dragalas (16.10.2009) Be who you are and say what you feel because those who mind don't matter and those who matter don't mind. Raisa are nevoie de ajutorul nostru! |
monikus spune:
Ioana eu stiu ca nu trebuie scoase din mese. Parerea mea ar fi ca atata timp cat nu il mai lasi sa ciuguleasca intre mese, o sa manance ok mesele principale. Eu as pastra cele 4 ore intre mese si as renunta la gustarile dintre ele. Oricum, nu ar fi rau nici programul scris de tine. Daca stau si ma gandesc Rares are ceva asemanator iar ultima masa de lapte e la 22.