Dovleceii miros primii ghiocei (sept-oct2009) *11*

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns selen80 spune:

neatza

mda, si noua practica ne-a aratat ca se poate febra asa mare de la dinti...la o singura masea am avut asemenea probleme...si eu zic ca daca nu sare peste 39 sa nu-i mai dai antitermice, doar mai racorel in casa so imbracata subtirel...
de papat, papa? ca daca ar avea rosu in gat nu cred ca ar manca prea mult, poate nici laptic...

eu cu primavara nu ma mai pronunt, ca mai mult ma enervez

la Medicover am si eu abonament, numai ca aici in CT nu e decat o clinica si nu poti alege intre mai multi doctori...dar pt analize sunt buni, ca scutesti o gramada de bani...

azi vine mami la noi, yuhhuu! asa ca probabil nu prea voi mai intra zilele astea...
va pup, si pt azi si in avans pt w/e

de ursulica Ebru Fatima (29.08.2009) PRIMA POZA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danuta1979 spune:

Selen, a mancat si aseara si acum de dimineata destul de bine.
Chiar nu stiu ce o avea...Racita nu pare sa fie...
Nu o sa ii mai dau antitermice decat daca sare de 39..daca e ceva o mai impachetez putin si tin racoare in camera...
Nu-mi fac totusi prea multe griji caci asta e...copiii mai fac febra...totul e sa-i supraveghem cu atentie si sa prevenim ajungerea la situatii extreme.

Weekend placut de pe acum si mai relaxeaza-te si tu daca vine mami in vizita:)

Va pupam amandoua pe amadoua :)

PS: vroiam de mult sa te intreb ceva. Voi in ce limba vorbiti acasa? Ebru in ce limba invata cuvintele?
Ma bate gandul sa incerc sa ii zic cuvintele si pe engleza...o fi prea devreme...prea greu..prea mult pt. micuta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monikus spune:

Buna ziua tuturor,

Laura suntem mai bine. Multumim. Cum merg pregatirile pt ziua Ramonei?

Danuta sper sa va reveniti repede. Eu sper sa fie de la dinti desi mi se pare cam mare temperatura vb Catalinei.

Ioana dar voi de la ce faceti asa urat? De la dinti? Hai ca mai e putin. Si auzi la ea, sa plece de acasa. Pai se poate? Lasa ca trec ele toate. Uite eu iti propun sa-l aduci pe Carol la mine 2 zile dar sa-i iei pe Rares in astea 2 zile.

Selen eu inca mai caut pe site-uri din Bucuresti trici. Daca nu gasesc o sa te rog sa imi dai un nr de tel ceva. Ideea e ca eu gasisem la un moment dat ceva dar am reinstalat de atunci windowsul de nu stiu cate ori si am pierdut linkurile.

Noi ne-am aventurat un pic afara acum de dimineata. Nu mi s-a parut foarte frig dar era burnita si parca curgea din aer. Oricum a fost ok pt o jumatate de ora sa iau o gura de aer inainte de a obosi din nou in casa.

Eu sper sa vina primavara asta odata. De fapt, sper sa vina vara asta odata ca sa zic asa. Toamna sa stea departe ca tre sa ma duc la munca si nu vreauuuuu.

O zi buna tuturor.

Ma duc sa iau paharul din mana lui fi-miu ca a mai spart doua zilele astea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanna81 spune:

pupicius

Monik n-as putea sti de unde isteria de ieri, cert e ca m-a tocat si perpelit la foc mic, mic de tot. colca peste pupaza azi noapte a tusit si apoi a reusit sa si vomite... la 4.16 AM. nu febra, nu nimic! azi, pana acuma, m-a pupat de m-a albit si m-a imbratisat de numa in gatul lui nu ma pot uita pentru ca nu ma lasa DAR a mancat dimineata bine... ma gandesc ca, daca era rosu in gat, nu manca, nu? in fine, sper ca a trecut!

cat despre dinti! heheh... noi nu stim sa numaram decat pana la 4

Danutza acum a trecut febra, nu? am avut si noi un episod din asta acum vreo cateva luni cu febra 40.1. i-am dat antitermic o data, impachetari cu prosop ud si gata! asta a fost tot... nici nu a mai facut. nici pana in ziua de azi nu stiu ce a fost

Mergi la inceput

Noi probleme.
Febra a scazut sub 38, dar mi-a facut 2 episoade consecutive de diaree..multa si zeama zeama...ma scuzati de descriere...

Suna acum sotul si doctorul...
Stiam ca se da zeama de orez, dar niciodata nu am stiut cum se prepara.
Mucilagiu ii zice parca..
Stiti voi?
Ca alimente ce sa-i prepar pt. pranz/seara ca sa-i stranga stomacul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanna81 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Danuta1979

Noi probleme.
Febra a scazut sub 38, dar mi-a facut 2 episoade consecutive de diaree..multa si zeama zeama...ma scuzati de descriere...

Stiti voi?

Dana, mami iubitoare de Ioana Maria Alexandra (16.09.2009)

eu stiu ca mucilagiu este zeama aia care se face cand se fierbe orezul mult de tot. stiu ca mai sunt recomandate bananele, morcovii fierti, paine prajita. exclus sa-i dai lactate, cartofi fierti, fructe. si trebuie sa fie hidratata bine-bine

imi pare rau sa aud ca nu a trecut buba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Buna!

Din pacate noi avem ceva experienta in domeniu. In primul rand trebuie sa treci pe lapte fara lactoza si sa scoti toate celelalte lactate din meniu (mai putin branza de vaci care trebuie sa fie simpla, fara smantana).
Idei de meniuri: paste fierte si amestecate cu branza de vaci, cereale cu orez (de la nestle) preparate cu lapte fara lactoza, mar copt cu branza de vaci, orez cu morcov fiert, supa din radacinoase (in care sa fie mai mult morcov), sticksuri.
Neaparat trebuie sa incepi sa-i dai probiotice (ii poti da Biotics 2 plicuri pe zi). Astea se dau si fara indicatia doctorului ca nu fac niciun rau.
Daca mai ai nevoie de sfaturi, scrie-mi. Maria a avut 5 episoade enterocolita intre 6 luni si 10 luni.

Citat:
citat din mesajul lui Danuta1979

Noi probleme.

Stiti voi?

Dana, mami iubitoare de Ioana Maria Alexandra (16.09.2009)

Mergi la inceput

Da, asta e, ne facem noi bine.
Sanatate multa si lui Carol!

Cred ca mai bine ii prepar pt. pranz niste pilaf de orez cu morcov caci nu vad cum as putea-o convinge sa-mi manance zeama de orez simpla:))

Mi-e mila de ea saracuta ca vad ca o doare burtica...mai devreme a si plans putin...dar trec toate.

De alaptat sa o mai alaptez? Voi ce stiti?

Mergi la inceput

Roxy, merci de sfaturi.
I-am pus la fiert deja un morcovel pt. pilaf de orez.
Ii dau Hidrasec 2 pliculete de 4 ori pe zi (aveam in casa pt. siguranta si dr. i-a zis la sot la telefon ca sunt ok si astea si ca daca nu am, sa iau biotics).

Cu lactetale e usor mai putin cu laptele. I-am dat de dimineata cereale cu lapte inclus de la Humana ca n-am stiut ca nu e ok. Iaurturi oricum nu prea mananca si nici branza de vaci.
Problema e ca ea nu bea nici un fel de lapte decat lapte de la sanii mei, care banuiesc ca e cu lactoza...habar n-am. SI cere f des, mai ales cand nu e in apele ei.
O sa incerc sa-i dau mai rar dar cand are dureri vine si cere tzitzi tzitzi..
Fructele i le-am scos...poate doar o banana mai tarziu..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns x_ggg spune:

Danutza, alapteaza! Nici nu te gandi sa intrerupi!
Banana cu branza calcica, mar copt, orez, morcov fiert in ce combinatii vrei. In legatura cu mucilagiul, pui 3 linguri de orez la 1 litru de apa si lasi sa fiarba la foc mic, eventual pui o lingura de zahar la fiert. Nu e neaparat sa ii dai zeama aia,ii poti da orezul fiert asa, combinat cu legume(mai putin cartof). Dar in combinatie cu febra de aseara, eu cred ca ar trebuie sa o controlezi un pic in gurita, se pare ca aveti un musafir nou.

Mergi la inceput