Clubul ursuletilor & ursuletelor de novdec2010(21)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ral_eli spune:

eu am o problema: nu stiu cat de gros sa-l imbrac pe bebe cand il scot afara si nu stiu ce caciulita sa-i pun pe cap. eu nu ii pun in casa deloc caciulita nici macar dupa baie dar afara , la 20 de grade sa-i mai pun??

mami de Robert Petru

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns douradoudou spune:

eu zic ca la 20 de grade nu e nevoie de caciula..

alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si de printesa razboinica Maysaa(30.10.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrice75 spune:

http://www.youtube.com/watch?v=YHlevkAebEk
noi ne-am cumparat asa ceva si baby cook-ul de la Philips Avent

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vasari spune:

Ral-eli, eu ieri nu le-am dat la fete caciulite. In general te gandesti cum suntem noi, bine, cu mai putin par.
Tinker-bell, ai dreptate. Si multi pupici. Noi avem seturi asemanatoare de copii.:) Bine, si noi altfel, dar sigur si ele. Sara a facut rotarixul si ieri a fost agitata cateva ore, in plus a avut si colici, dar e totul sub control.
Elfica, da, concentreaza-ti fortele pe sanul cu probleme. In primul rand sa-l goleasca bine pe el. Din celalalt poate reusesti tu sa scoti sau sa o pui cate putin. Eu cred ca intr-o zi va trece. Eu am mai observat ceva, la mine problemele au aparut la acelasi san, in aceeasi zona cat am alaptat-o pe Maria. Dar au trecut destul de repede, cu golit san si masaj usor, desi mi se parea surprinzator sa se intample asta si dupa primele luni... (au venit din schimbarea ritmului si cantitatii de lapte)
Iar ea nu va pati nimic, laptele e bun si cand sunt probleme.:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sashenka_h spune:

Citat:
citat din mesajul lui ral_eli

eu am o problema: nu stiu cat de gros sa-l imbrac pe bebe cand il scot afara si nu stiu ce caciulita sa-i pun pe cap. eu nu ii pun in casa deloc caciulita nici macar dupa baie dar afara , la 20 de grade sa-i mai pun??

mami de Robert Petru

poze

eu i-am da caciulita dar subtire din aia de bumbacel ptr ca batea un pic vantul si cu un treiningut cred ca este suficient. este inselatoare vremea asa ca nu l-as lasa fara caciulita...nu da-ti cu parul...parerea mea

Mami Andreea Horea Paul (15.11.2010)+, Iustin Nicolae (03.04.2006) + Sasha Andrei (30.12.2008)

Mergi la inceput

vasari, doura multumesc pt raspuns. asa ma gandeam si eu.

mami de Robert Petru

poze

Mergi la inceput

sashenka am pus in poseta o caciulita in caz ca ma razgandesc.

mami de Robert Petru

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sashenka_h spune:

Citat:
citat din mesajul lui ral_eli

sashenka am pus in poseta o caciulita in caz ca ma razgandesc.

mami de Robert Petru

poze

Mami Andreea Horea Paul (15.11.2010)+, Iustin Nicolae (03.04.2006) + Sasha Andrei (30.12.2008)

Mergi la inceput

daca e vant... da e bine sa ai la tine una subtire sau sa aibe ceva cu gluga

Mergi la inceput

pt cele care ati inceput diversificarea.. o schema de diversificare de-a Anei Culcer :
Se incepe dupa 6 luni
Masa a 2-a din zi este prima car se inlocuieste(de la ora 10).Se incepe cu suc de morcov,+suc de mar;separat sau impreuna:
-o lingurita in prima zi
-2 lingurita in a doua zi
4 lingurite in a treia zi(aprox 20 ml),apoi40,60...100ml cand se adauga si pulpa de fruct(mar,banana);
1/4 mar in prima zi
1/2 mar in a doua zi
3/4 mar in a treia zi
1 mar in apatra zi
Se sta 1-2 zile pe loc pentru a vedea cum reactioneaza copilul,apoi se introduce banana mixata care o lingurita ,doua,pana la jum de banana(banana treb sa fie bien coapta si fara pete negre).
Piureul de fructe treb sa fie semifluid,sa curga.
In amestecul de mar si banana se pot introduce oricarae alte sucuri in cantitati progresive
Trebuie adaugate proteine sub forma de branza de vacicate 1-2 pana la 4-6 lingurite,sau pulbere de biscuit pana la aceeasi cantitate.Biscuitii treb rumeniti in cuptor(dextrinizati)si umflati cu ceai fierbinte,dupa care se adauga in piureul de fructe.Se adauga orice fruct autohton(fara coaja si samburi0,progresiv,incepand cu doze mici si crescand progresiv:piersici,caise,cirese,visine,capsuni,pere,prune,struguri...
Amestecurile se alterneaza,nu se da mai mult se 2 zile aceeasi compozitie pentru ca sugarii se plictisessc si refuza.

Masa a 3-a
1. supa de legume
2.piureul de legume

1.supa de legume. se ia o cana de ceai de 300ml,se umple cu legumele date pe razatoaresau taiate marunt astfel;
1/3 cana morcov
1/3 cana cartof
1/3 cana dovlecel,telina,pastarnac,ceapa ardei gras,frunze verzi de telina pentru fierulce-l contin,salata,patrunjel,o rosie mica(la copilul mai mare conopida,brocoli,fasole verde-peste 7-8 luni.
Toate acestea se fierb cu un litru de apa intre 35-40 min sai 1/2 ora la oala sub presiunecu o cantitatte de apa de 300ml.Se ia la inceput numai zeama 9100ml)incare se adauga 1/2 lingurita de ulei de maslinesai fl soarelui,putina sare si 1-2 masuri sau lgt cu varf de orez instant.
Se va administra inainte de masa a treia : 30ml in prima zi,60 in a doua,90-100 in a treia,apoi se poate creste pana la 200 ml.
Daca va fi refuzata de copil se poate adauga lapte sau putin zahar sau miere,o lingurita la 100 ml ,sau zeama de lamaie.Dupa ce s-a obisnuit cu supa se va adimintra piureul de legume.
Piureul de legume.Se mixeaza legumele fierte cu exceptia frunzelor verzi,cepei ,rosiei.Se adaugalapte praf sau lapte de vaca 2-3 lingurite,unt 1/2 -1 lingura,putina sare.Se mixeaza pana devine semifluida.Se administreaza progresiv crescand doza 20,40,60,100,150 gr.In pureul de legume se adauga:
a) galbenusul de ou de gaina,fiert tare.
1/4 in prima zi,1/2 in adoua,3/4 -1 galbenus in a treia zi
Se vor da trei galbenusuri pe saptamana.Albusul se introduce dupa varsta de 1 an.
Tot in piureul de legume se adauga
b)carne de pasare-piept de oui.Se fierbe carnea separat in supa adultilor,se mixeaza bine si se adauga in piure: o lingurita in prima zi,2 in a doua,3-4 lingurite pana la 6 pe zi.
c)Branza de vaci in zilele cand nu primesc branza la fruct.
d)ficat de pasare 1/4;1/2;3/4 pana la un ficat fiert sau fript si mixat in piure +unt.
e)peste alb fiert sau fript 1-2-4-6 lingurite
Masa a 4 a din zi-de la ora 18 se inlocuieste dupa 7 luni cu iaurt cu sau fara fructe,mamaliguta pripita (subtire) cu unt branza si sau smantana,papanasi fierti cu branza de vaci
Pana la 2 ani si jumatate si peste copilul trebuie sa primeasca 2 mese de lapte pe zi

Mergi la inceput