Operatie de polipi.Unde?HELP!

Operatie de polipi.Unde?HELP! | Autor: andreeaben

Link direct la acest mesaj

Andrei,baietelul meu are 4 ani si 4 luni si deja de vreun an se lupta cu polipii...n-am vrut sa-l operez ca am auzit tot felul de pereri,ba ca-i bine,ba ca nu....Am lasat-o in coada de peste ,dar deja face f.f. des infectii respiratorii cu secretii nazale urate,culoare galbui si destul de greu de aspirat (numai cu aspiratorul nazal reusim...)Nu face mereu febra,spre exemplu si acum de cateva zile bune e nasucul varza...secretii groase...folosim picaturi de nas si aspiram apoi pun Bioparox,dar trece f greu...

Trebuie sa iau decizia sa-l operez.Va rog,daca stiti clinici bune de pediatrie prin Cluj,Timisoara.Eu locuiesc in Hunedoara,mai departe mi-e greu sa ajung cu el.Sunt singura doar eu cu el,nu prea am ajutor,dar trebuie anul asta,in vara sa ne urnim cumva sa facem si asta pentru binele lui.Un nume de doctor,o clinica,o adresa...astept orice sugestii.

Multumim frumos
Andreea si Andrei

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

fiica mea s'a operat la spitalul de copii din cluj, de pe motilor, la ORL. dr. mihut e cel mai bun, el urmeaza sa ii faca o amigdalotomie in curand. mai e si dr. ene, si dr. pavelean acolo, foarte buni si ei.
operatia de polipi a fost f rapida, in cateva ore eram acasa. tot 4 ani si ceva avea si alexa atunci.
noi a trebuit neaparat sa ne operam, pentru ca deja cavitatea nazala era ocupata peste 85% de polipi, si incepuse sa fie afectat si auzul.
daca doresti, iti scriu mai multe detalii despre cum a decurs totul. iti scriu eventual un PM.
(sotul meu e din hunedoara, asa ca ajut cu mare placere o concitadina prin alianta :) )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

la dr mihut la cluj poti merge cu cea mai mare incredere

mama de Carol (29.12.2008) si 21+ cu Patrick

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

si noi tot la dr mihut l-am operat pe Alex.
avea mai putin de 2 ani cand l-am operat.
este un om deosebit
sanatate multa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

[yellow]Andreea,[/yellow] si noi suntem din Deva, am auzit de Dr.Mihut - Cluj, ca ar fi cel mai bun. Inca nu stim sigur, dar ni s-a recomandat si noua, o eventuala operatie de polipi. Mi-e groaza de ea, dar la o adica, acolo mergem. Sanatate!
Alexa, scrie-mi te rog, daca poti, si mie pe PM detaliile operatiei. Baietelul meu are si el 4 ani si 4 luni. Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

andreea, zina, v'am trimis PM.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

Citat:
citat din mesajul lui Zina

[yellow]Andreea,[/yellow] si noi suntem din Deva, am auzit de Dr.Mihut - Cluj, ca ar fi cel mai bun. Inca nu stim sigur, dar ni s-a recomandat si noua, o eventuala operatie de polipi. Mi-e groaza de ea, dar la o adica, acolo mergem. Sanatate!
Alexa, scrie-mi te rog, daca poti, si mie pe PM detaliile operatiei. Baietelul meu are si el 4 ani si 4 luni. Multumesc!

nu are de ce sa iti fie groaza

noi am stat 10 zile internati acolo si in fiecare zi aveam 2-3 copii operati de polipi in salon

ideea e sa suni cu 2 saptamani inainte, mergi la consult, te programeaza la operatie. sa nu manance-bea nimic, vine, ii ia un pic de sange, vorbeste cu anestezistul, intra in operatie, il adoarme cu masca, cam 30 de minute dureaza, apoi il aduce partial treaz, cu cat sunt mai mici cu atat se trezesc parca mai usor si fara probleme din anestezie, beau ceai, sufla nasul sa nu se faca cheaguri, cam dupa 1-2 ore ii vede dotorul si gata, daca e ok se pleaca acasa si pot sa si manance

mama de Carol (29.12.2008) si 21+ cu Patrick

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaangel spune:

Andreea draga sa stii ca noi dupa 3 ani de mare am scapat de amigdale si polipi fara operatie
Ai fost la mare cu Andrei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeaben spune:

Multumesc mult pentru raspunsuri.Azi am fost si am vb cu doctorita noastra,i-am spus ce am hotarat sa fac- si luna viitoare voi programa consultatia si sa vedem daca e caz de operat.Sincer,n-as fi vrut sa recurg la operatie,dar este un focar infectios permanent acolo din cauza asta si afecteaza toata dezvoltarea sanatoasa a lui.Mananca si destul de rau,are si un factor alergen crescut.La mare n-am fost inca cu el,am avut multe probleme pe cap,am ramas acum doi ani singura doar cu el,mi-a fost greu sa ma echilibrez financiar.Vor veni si zile bune.
Multumim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicoleta_d spune:

Andreea, eu iti recomand sa mergi cu copilul la consultatie la 2 medici ORL-isti ca sa poti avea 2 pareri. Daca amandoi iti recomanda operatia nu o mai amana. Baietelul meu(1 an si 11 luni) este operat acum 3 zile la spitalul M.S Curie(fostul Budimex) la dr Dan Gheorghe. Dl doctor ne-a explicat ca dupa operatie copilul va raci la fel de mult dar racelile nu vor ma avea complicatii(otite, sinuzite). Operatia in sine dureaza f putin in jur de 10 min. La noi a decurs in felul urmator: dimineata ne-am internat cu copilul si i s-au facut analize, cu 15min inainte de operatie i s-au pus picaturi in nas care l-au ametit un picut iar in operatie a avut anestezie generala( cu gaz astfel incat sa nu existe riscul de alergie). Din anestezie si-a revenit imediat si nu am avut nicio problema, doar ca prima jum de ora nu avea voie sa consume lichide si el mititelul era lesinat de sete deoarece nu mai bause si nu mai mancase nimik cu o seara inaintea operatiei. Eu am optat pt anestezie generala deoarece nu am vrut sa-l traumatizez pe copil cu o operatie 'pe viu'. Va pup, multa sanatate, sper sa iei decizia corecta pt puiutul tau! Daca mai ai nevoie si de alte detalii despre operatieiti voi raspunde cu placere!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeaben spune:

Nicoleta,multumesc pentru raspuns!Am fost la Deva la o doctorita,anul trecut in toamna si ne-a zis ca sunt polipi si ca e de operat.Acum voi avea inca o parere la Cluj si daca este de acord si el ca trebuie facuta interventia atunci vom face operatia acolo.Cred ca asa am patit noi cum ai zis tu,cu complicatiile polipilor.A facut o sinuzita...si raceste foarte usor,are secretii f rezistente si de consistenta groasa care se elimina foarte foarte greu.Mi-e asa mila deja de el ca acum cand l-am culcat deja ii curgea sange din nasuc,la exterior...de la suflat,frecat,aspirat.E distrus si el deja.Zicea acum intr-o zi:"mami,eu nu mai vreau sa bag in seama nasu asta ca atata ma supara de nu mai pot!!!"Asa mila mi-a fost de el saracul...ca deja e constient ca trage de o afectiune care ii face rau.Am sa sun zilele astea la clinica in Cluj si voi face programarea.

Andreea

Mergi la inceput