ENERGIA NUCLEARA...incotro!!??

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Stiti ce mi-ar place mie? Deschideti un topic in care sa scrie fiecare concret: "azi am mers cu autobuzul la servici" "copiii mei sting luminile la iesirea dintr-o incapere" "resturile menajere le depozitez si voi face compost".....E nevoie de lucruri concrete. Par gesturi marunte, dar conteaza.
Am citit un studiu in care se facea referire la un standard de viata sustenabil pe intreg cuprinsul planetei. Si concluzia era ca tarile dezvoltate trebuie sa mai scada nivelul de consum si nivelul de trai ca sa mai lase loc si tarilor cu un nivel scazut de trai sa se dezvolte. Si media ar fi undeva pe la nivelul europei e Est de acum cativa ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Deschide-l !

Ideea nu e rea, eu as avea ce scrie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Bee sa stii ca aici s-a mai discutat pe aspecte de atitudine,
de proprie atitudine

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=160076&whichpage=1

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=161090&whichpage=1&SearchTerms=doaruntatic

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=158774&whichpage=1

Poate chiar vom initia o campanie sociala mai ampla (propusa in primul link) in care sa avem in vedere si aspectele legate pe partea concreta de mediu.

Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (2 ani) si Teo voinik (4 ani)

www.meseriademama.blogspot.com/" target="_blank">pur si simplu MAMA

............................................................................
Nimic nu-i intamplator!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Ufff, vezi de asta mi se taie tot avantul! Nu rezonez deloc cu atitudinea activista (nu privesc asta negativ sau altfel, doar ca nu ma reprezinta). Toate topicurile degenereaza in idei fara concretizare.
Si plus, intrebare (retorica?), faptul ca eu ma chinui sa merg cu un autobuz de la mine de la tzara, pana-n Bucuresti si apoi la munca, sa strang bani sa incep o afacere mai verde, mai productiva si sa mai si platesc un om care sa-mi munceasca "productia" (momentan din salariu), om care are de hranit si crescut 2 copii mici si caruia noi ii dam bani din salarii, ca inca nu am resurse sa demarez ceva........, pot sa-l trec la "lucruri bune"? Ca pare asa un masochism din punctul multora de vedere. Sau schimb lumea asa?
Sa facem o campanie sa cumparam rosii numai cand e sezonul lor, fiindca astea "de iarna" sunt aduse de pe te miri unde si mai au si mai stim noi ce lucruri bagate in ele sa ramana vesnic proaspete? Sau sa nu mai cumparam pur si simplu.
Eu tot nu-s lamurita.
Si inca o intrebare? Cati profesori sunt printre noi? Educatia incepe de acasa, de acord. Dar educatia se continua si cu scoala.....Un parinte isi educa proprii copii, un profesor isi educa zeci-sute de elevi in cariera.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Putina muzica de la www.youtube.com/watch?v=t8H-xNQr4Kk&feature=related" target="_blank">Kraftwerk. Pentru viitorul world-tour trebuie sa mai adauge doar un singur vers.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Pentru viitorul world-tour trebuie sa mai adauge doar un singur vers.

Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (2 ani) si Teo voinik (4 ani)

www.meseriademama.blogspot.com/" target="_blank">pur si simplu MAMA

Nimic nu-i intamplator!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Omu_Verde spune:

gesturile mentionate de tine mi se par niste lucruri firesti, nu cred ca trebuie sa tinem evidenta...consuma timp si energie pe care am putea-o folosi la ceva mai constructiv. ceva mai mult. ceva care tine de o atitudine anume.
activismul de mediu.

este foarte usor sa stai acasa si sa stingi becul o ora o data pe an, sau sa dai un click.
Cu totul altceva este sa faci un pas in plus. sa te gandesti ca in aceasta tara sunt incalcate zeci de legi si drepturi in niste aspecte extrem de grave. de exemplu: se planifica construirea unui depozit de deseuri slab si mediu radioactive LA MAI PUTIN DE 1 KM DE LOCALITATEA SALIGNY. in conditiile in care locuitorii au fost consultati si s-au declarat (peste 60%) impotriva....
si pentru ca exista oameni care nu pot sta deoparte, acest proiect este blocat de instanta : www.greenpeace.org/romania/news/greenpeace-si-centrul-de-resur" target="_blank">http://www.greenpeace.org/romania/news/greenpeace-si-centrul-de-resur

de asemenea, este la fel de simplu sa gandesti ca reactoarele nucleare sunt „departe de oras” sau „sa fie la ei acolo”. radiatiile din japonia au ajuns acum pana in california. planeta e a noastra si deocamdata nu avem alta (ca sa nu mai zic ca unii se cred pe planeta romania)! cu totii suntem responsabili !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Oamenii din judetul X nu vor centrala nucleara. Cei din judetul vecin Y nici nu vor sa auda de un nou lac de acumulare care sa le inunde terenurile. Altii, din Z, se opun cu indarjire parcului eolian care ar compromite definitiv agroturismul din zona. Toti au venit cu masinile in capitala sa protesteze.
Activismul irational este la fel de periculos ca nepasarea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Un articol despre asta:

http://romaniadeieri.blogspot.com/2011/03/ecologismul-si-tinta-falsa.html

Energia nucleara e cea mai putin periculoasa din cate exista

Energy Source - Death Rate (deaths per TWh)

Coal – world average 161 (26% of world energy, 50% of electricity)
Coal – China 278
Coal – USA 15
Oil - 36 (36% of world energy)
Natural Gas - 4 (21% of world energy)
Biofuel/Biomass - 12
Peat - 12
Solar (rooftop) - 0.44 (less than 0.1% of world energy)
Wind 0.15 - (less than 1% of world energy)
Hydro - 0.10 (europe death rate, 2.2% of world energy)
Hydro (world including Banqiao) - 1.4 (about 2500 TWh/yr and 171,000 Banqiao dead)
Nuclear - 0.04 (5.9% of world energy)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Citat:
citat din mesajul lui Omu_Verde

Cernobilul NU a fost singurul accident nuclear din istorie. Cautati Mayak, Three Mile Island, Cheliablinsk, Hanford, Forsmark. (www.greenpeace.org/romania/campaigns/nucleare/calendarul-de-accidente-nuclea" target="_blank">http://www.greenpeace.org/romania/campaigns/nucleare/calendarul-de-accidente-nuclea)

Dar tu ai citit despre locurile enumerate, inainte de a trimite lumea sa caute? Daca da, mare lucru se vede ca nu ai inteles. O varza de nedescris ai facut din toate, amesteci mere cu barabule, si cactusi cu gladiole. Mayak si Cheliablinsk- care e legatura cu Chernobil? In afara de stilul sleampat de lucru al sovierticilor, nici una. Ce are Hanfordul cu Cernobilul si evenimentele din Japonia? Absolut nimic. Ce au cele trei nume mai sus mentionate in comun cu subiectul de fata, adica energia nucleara cu scop comercial?

Cite victime si ce dezastre ecologice au generat Forsmark si Three Mile Island?

Poate e cazul sa te informezi inainte de a instiga lumea, si a face afirmatii abracadabrante.

Three Mile Island, cel mai grav accident intimplat la o facilitate nuclear cu scop commercial, din istoria US. Nici o fatalitate, nici o ranire la personalul facilitatii ori populatia din comunitatile vecine. Zero, nada. Doza medie la care a fost expusa populatia (cca 2 milioane persoane): 1 milirem. Comparativ, o radiografie in zona pieptului: 6 milirem. Doza de background (naturala): 100-125 milirem/anual. In lunile urmatoare, desi numeroase esantioane au fost colectate, de catre numeroase grupuri si organizatii, mai mult sau mai putin independente, din zonele invecinate (aer, apa, lapte, vegetatie, sol, alimente), nu s-a gasit absolute nimic care sa fie corelat cu accidental de la facilitate nuclear.

Am sa-l citez pe Capcaun: Activismul irational este la fel de periculos ca nepasarea.

Citat:

radiatiile din japonia au ajuns acum pana in california

First class, business class, economy plus? Cu avionul, vaporul, vintul, curentul (de aer), ...ProTV-ul? Cum, exact, calatoresc radiatiile?

Mergi la inceput