PSIHOLOG SA MA INVETE SA MA PORT CU COPILUL MEU

PSIHOLOG SA MA INVETE SA MA PORT CU COPILUL MEU | Autor: denisamov

Link direct la acest mesaj

buna ziua,

imi puteti recomada un psiholog care ma poate ajuta in relatia cu baietelul meu de 3 ani si 3 luni?
Este un copil dificil, este genul de copil care face invers decat ii spui...ma simt tare neputincioasa!
Credeam ca gradinita il va mai schimba...dar din contra, nu a facut decat sa potenteze acest tip de comportament.

multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olim spune:

denisamoveu cred ca ai nevoie doar de rabdare cu el si sa ii oferi muuuuuuuulta dragoste:
si eu am un pui tot de 3 ani si 3 luni; si suntem in perioada grea, adica trebuie sa ii spun de cateva ori sa faca un lucruru,e varsta critica; omuletii astia au si ei personalitate
eu am citit cateva carti de anne bacus si francois dolto, care m-au ajutat mult.
iti doresc multa bafta si multa rabdare cu el

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Denisa, nu cred ca fisa postului unui psiholog cuprinde invataturi despre cum sa te porti cu copilul tau; mai degraba o bunica inteleapta chiar fara patalama, o mama experimentata, o prietena cu copii mai mari, forumul DC,etc

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

denisa esti la varsta in care copilul fae exact pe dos de cat ii spui.Este specific varstei si dcaa faci sa intrii in cercul asta vicios tu o tii pe a ta si el pe a lui nu ajungeti la nici un rezultat.Trebuie schimbat unghiul din care vezi problema.Tu nu te razboiesti cu un adult ce-ti face in ciuda si nu iti respecta ce spui tu.Este vorba de un copil ce incearca sa vada ce se intampla daca nu face ca tine, el nu are de unde sa stie, si este la varsta cand simpla expunere de genu nu e voie, faci buba...nu mai e de ajuns.Trebuie sa incerci sa gandesti din punctul lui de vedere.Asa e si sotul meu in raport cu copii, el se vrea seful, ca doar e tatal si ce spune e litera de lege .Si sa vezi ce ochi peste cap ca nu-l asculta copilul (tot 3 ani jumate), ca il ignora(el il striga si copilul nu venea drepti sa asculte ce i se ordona).Si l-am intrebat doar atat ...el cum era la varsta lui, sa o intrebe pe maicasa daca nu stie si o sa vada ca la fel facea.
Nu mai incerca sa faci din punctu de vedere eu sunt adultul si eu hotarasc , si va fi mult mai frumoasa releatia voastra.Incearca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Denisa eu cred ca ti-ar fi foarte utila o consiliere psihologica. Ai intelege mai bine ce se intampla in relatia dintre tine si copil, ai capata incredere si ai gestiona mai bine relatia.

Ai nevoie de un consilier psihologic sau un psihoterapeut cu pregatire in consilierea copilului si familiei.

Faptul ca te simti neputincioasa nu trebuie ignorat.
Sper sa primesti o recomandare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

Denisamov poti sa imi spui, te rog, ce spun educatoarele? adica cum se comporta la gradinita?
te intreb pentru ca si noi am trecut printr-o perioada asemanatoare, dupa inceperea gradinitei. acolo era teribil de "cuminte/ascultator", ce sa mi ... paine lui D-zeu. de ma intrebam daca stiu educatoarele care e copilul meu. dar lui nu ii placea la gradi (vorbim de anul trecut, la 3 ani si cateva luni, in grupa mica, acum s-au schimbat lucrurile).
cert este, ca venea acasa si rabufnea, cu toate nemultumirile de peste zi, de la gradi, unde nu prea isi permitea sau nu ii era permis.
la noi a trecut, cu multa, multa rabdare, s-a ameliorat vizibil cand nu l-am mai lasat sa doarma acolo la pranz (era f frustrant pt el, se trezea f repede si trebuia sa stea in pat, "cuminte", sa nu deranjeze ). acum il iau acasa la 12, merge cu placere la gradi (ceea ce nu se intampla cand dormea acolo), a inteles cumva ca sunt niste reguli si la gradi si acasa care trebuie respectate, nu mai e suparat/nervos pe "viata".
sper sa va reveniti cat mai repede, la noi a fost nevoie de multe discutii, cu el, cu educatoarele, de multa rabdare (desi, la un moment dat, nu intelegeam ce se intampla) pana sa punem punctul pe i si sa il ajutam.

Laura lui Daniel - 14.11.2006 si prichindel
Poze Daniel

Mamici din Iasi

Copilul iti ia tot ce ai avut, dar iti da ce n-ai avut niciodata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamov spune:

buna seara,
imi cer scuze ca n-am raspuns pana acum...copiii, intelegeti

Laura13: la gradinita este f cuminte si f iubaret cu copilasii pe care el ii considera mai firavi, sensibili...
rrox3:nu voi renunta la a cauta un consilier...chiar ma simt depasita.Toata lumea cu care vb imi spune ca este o perioada etc...dar ei nu stau efectiv cu copilul meu sa-l vada...in fine.

Stiu ca are o personalitate f puternica...dar cand vad ca nimic din ce apli eu nu are niciun rezultat...simt ca nu sunt in stare sa-mi educ copilu, ca nu ii fac fata si ma panichez...ma gandesc ce-o sa fac eu mai incolo etc?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Citat:
Stiu ca are o personalitate f puternica...dar cand vad ca nimic din ce apli eu nu are niciun rezultat...simt ca nu sunt in stare sa-mi educ copilu, ca nu ii fac fata si ma panichez...ma gandesc ce-o sa fac eu mai incolo etc?

Denisamov, la ce anume te referi cand spui ca nimic din ceea ce aplici nu are rezultat? Poti sa dai niste exemple concrete? Poate gasim impreuna cateva solutii.

Mergi la inceput

De ex cand ii spun sa nu o mai loveasca pe surioara lui de 10 luni...eu prima data ii spun frumos pe un ton impaciuitor ii explic ca e mca, ca e sora, ca nu asa etc...el se uita la mine si zbang inca una...apoi ii iau manuta si incep sa o mangai pe surioara lui cu manuta lui...aratandu -i ce tebuie de fapt sa i faca...el nimic...apoi ii spun ca mami nu o loveste si tot asa
.pana ajung sa i dau peste mana...tb sa ridic si tonul si se potoleste..
Asta e um exemplu dar sunt o groaza de situatii carora nu stiu sa le fac fata....de ex cand vrea ceva si incepe sa tranteasca cu diverse de nervi ca nu i dau ce doreste...si tot asa

Mergi la inceput

De ex cand ii spun sa nu o mai loveasca pe surioara lui de 10 luni...eu prima data ii spun frumos pe un ton impaciuitor ii explic ca e mca, ca e sora, ca nu asa etc...el se uita la mine si zbang inca una...apoi ii iau manuta si incep sa o mangai pe surioara lui cu manuta lui...aratandu -i ce tebuie de fapt sa i faca...el nimic...apoi ii spun ca mami nu o loveste si tot asa
.pana ajung sa i dau peste mana...tb sa ridic si tonul si se potoleste..
Asta e um exemplu dar sunt o groaza de situatii carora nu stiu sa le fac fata....de ex cand vrea ceva si incepe sa tranteasca cu diverse de nervi ca nu i dau ce doreste...si tot asa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Pai daca tu ii explici jumatate de ora ca nu e bine sa loveasca si apoi sfarsesti prin a-l lovi, ce mesaj primeste baietelul tau? Ca e OK sa loveasca. Nu trebuie sa il mai lovesti nici tu peste manuta. Copilul primeste niste mesaje ambigue si se comporta ca atare.

Mergi la inceput