Tragedie in Japonia - stiri si relatari de ACOLO

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kawaichan spune:

Hannen,hang in there,cladirea voastra e construita bine.La astea vechi posibil sa le mai cada o tigla-doua,dar deja nu cred ca mai e cazul,o sa se rareasca aftershock-urile de-acum.

Noi am incercat sa donam niste haine,sambata a sunat sot la primarie dar nu au vrut sa le primeasca,cica sa lase armata sa-si faca treaba.Acum,dupa ce am vazut ca din alte orase au pornit deja camioane cu ajutoare de la persoane particulare(stranse in primarii),am deschis plina de speranta pagina de web de la noi si vad ca au scris mare ca nu accepta nimic pt ca le e greu sa le sorteze Au lasat un link in schimb,pt persoanele care doresc sa ajute sau sa mearga in zona ca voluntari,al asociatiei de voluntari din Shizuoka.Pe pagina lor scrie ca au nevoie urgent de paturi,deci fetele din zona,daca vreti sa dati o mana de ajutor luati legatura cu ei.
http://www.chabashira.co.jp/~evolnt/

Va pup si aveti grija de voi si de puiutii vostri,o sa treaca si perioada asta grea.



Mihaela,mami de Joshua scump si drag 09.09.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Nicole, scuze ca te-am lasat pe mess cu ochii-n soare, mi-a cazut netul!
N-am mai intrat de atunci, ma bucur ca sunteti bine.
Aveti grija de voi fetele si daca dupa ce se termina nebunia, va apucati de strans banuti ceva pentru ajutorare, dati si aici de veste, cu siguranta o sa ne mobilizam sa strangem ceva din putinul nostru!


De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

Hey Japonia , Somn usor si neleganat!
Sa fiu sincera 100% deja ati reusit sa demitizati cutremurul...pare la fel de obisnuit ca si cafeaua dimineatza.
Suntem alaturi de voi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

sa aveti o noapte linistita si "neleganata", vorba marinei. suntem alaturi de voi!
mult curaj, fetelor!
doamne, nici nu stiu ce sa zic. nu imi pot imagina prin ce treceti...
Doamne ajuta-va sa treceti cu bine prin tot!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Buna dimineata la toata lumea ,si mii de multumiri celor care isi fac timp sa ne citeasca chiar daca sunt citeodata doar aiureli de femei stresate.

Kawaikule,unde esti?ai trat si tu o fuga de curiozitate pe acasa,sau nu?Noi am primit un mail de la o asociatie din care facem parte si care e "Call for Donation..."
Eu am vazut si citeva numere de cont zilele astea la TV.Aseara discutam cu sotul daca e sa donam dar ceva banuti zic eu.N-am mai iesit din casa de marti(in afara de o vizita la dr. si una la plimbare aseara pt. ca am fetele cu febra)nu stiu nicio asociatie care sa stringa ceva pe aici.Am sa ma uit si eu,macar o patura sa dau .
Tu ce faci?Cum te simti?(acum nu stiu unde esti ca te-as intreba mai multe,dar ramane pe pm sau ym.)

Vali,stai linistita draga mea .Nici eu cred ca nu m-am mai apropriat de pc dupa.Cine stie ce mai faceam prin casa.

Ayumi,a fost ,a fost dar in Ibaragi,culmea s-a simtit si la noi in doua socuri.A sarit in sus si a stat,dupa citeva secunde a inceput sa se "aseze" cu miscari scurte si bruste.Efectiv NU m-am miscat de pe canapea,stateam mai ceva sa statuia libertatii,impaiata bine!
Sunt bine piticii?Merg la gradi?

Nati,bine ca ai scapat macar de asta.Sa stii ca intre cel de azi din Tokyo pe care l-ai simtit tu (si l-am auzit eu la TV)pina la asta de la 10:39 au mai fost 3 sau 4 replici marisoare pe care din fericire nu le-am simtiiiit!
Buna ideea ,hai sa dam buzna peste ea.

Rufus,Marina,Alexa,Giulia,Mari si tututot care ne citesc si ne suporta isteriile si celor care sunt cu gindul la noi,multumim.

************************************
Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rall spune:

hannen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kawaichan spune:

Hannen(multa sanatate la fetite),sunt inca in Mtl dar o sa ne intoarcem si noi curand.
Ma rascolesc foarte tare imaginile de la stiri,imi vine sa sar in primul avion cand vad ca sunt copilasii aia care nu au lapte sau scutece sau ca li se da cate o punga de biscuiti de familie de mancare.Jesus,chiar asa de deteriorate sa fie drumurile,sa nu poata trimite lumea ajutoare? Ca daca s-ar pune mana de la mana din tot restul Japoniei ar reusi sa acopere lejer zic eu nevoile a 450 de mii de oameni,ramane totusi o populatie neafectata de aprox 120 milioane!!

Inca doua linkuri pt cei ce vor sa ajute:

http://www.2hj.org/index.php/news/send_us_food_and_supplies/ -pt cei din Jp

si international

http://www.timeout.jp/en/tokyo/feature/2532/japan-earthquake-how-you-can-help





Mihaela,mami de Joshua scump si drag 09.09.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus
[Astia anunta acum la stiri ca este o posibilitate serioasa sa se intample catastrofa nucleara, citand oficiali europeni din domeniul energetic. Adica se poate intampla in curand si este mult mai grav ca la Cernobil.
Sper sa se insele, pentru binele tuturor.



Cat am urmarit aseara si in dimineata asta, cei de aici nu au pomenit de asa ceva, si au si explicat de ce.
In rezumat, ideea e ca trebuie sa se pompeze apa in zonele infierbantate, sa se ventileze in continuare - de unde peak-urile in nivelul de radiatii care s-au mai inregistrat, pana cand respectivul combustibil s-a racit.

Din cate am inteles, nu exista posibilitatea de a se ajunge la un accident de criticalitate - adica datorat unei reactii nucleare autosustinute, care a fost de fapt una din problemele de la Cernobil si cea mai mare din 1999, din Tokai-mura.

De asemenea, cateva sute de oameni - vreo 800, parca - lucreaza acum in schimburi la pomparea apei. S-a ridicat, printr-o lege data aseara in regim de urgenta, doza maxima de radiatii acceptata pentru acestia, la 250 de miliSv, de la 100 cat a fost de exemplu nivelul maxim permisibil in Tokai-mura, pentru a se putea continua operatiunile de interventie la Fukushima.

Au fost mobilizate in aceasta dimineata forte de politie si pompieri militari pentru a ajuta la pomparea apei in zona. Chiar acum arata live pe nhk ca s-a inceput turnarea apei, din elicopter, peste piscinele de depozitare a barelor de combustibil consumat de la reactoarele 3 si 4.

In privinta radiatiilor, masuratorile astea sunt totusi relative. In Tokai-mura era vorba de radiatie neutronica, aici, din cate inteleg, e vorba de radiatie gamma. Sunt site-uri care explica pe intelesul tuturor celor interesati care e treaba cu radiatiile, porniti cu wikipedia. Nu s-a semnalat inca de nicaieri poluare cu izotopi de cesiu ori iod, cum a fost in cazul Tokai-mura.

In alta ordine de idei, vad ca se face apel catre organizatiile caritabile de aici si catre cei care vor sa ajute sa faca donatii in bani.

Piata financiara a sarit, yenul a atins iar cote record azi dimineata fata de valutele straine, dar cum nu ma pricep la economie, nu stiu cum va influenta treaba asta economia mondiala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Fapt divers. Franta isi evacueaza cetatenii din Japonia - avem un student aici care a primit ordin de repatriere - si un profesor care a primit recomandarea sa plece, - asta a zis ca nu pleaca - si ei insisi au zis ca tara lor reactioneaza isteric, dar ma rog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

http://english.kyodonews.jp/news/2011/03/78750.html

Mergi la inceput