Manifestari astmatice la copii (4)
Raspunsuri - Pagina 8
flaviutza spune:
Fetele a fost cineva la dr. Nasta Marius, la institutul de pneumologie? mi l-a recomandat o cunostiinta, e internata de azi acolo cu baietelul, 6 ani, bronsite astmatiforme una dupa alta, chiar si dupa ce l-a retras de la camin, fara alergii, cu spirometria buna...a ajuns aici si-n prima zi i-au descoperit o sinuzita cronica de toata frumusetea,in urma racelilor repetate.
A fost careva din voi aici?
lari_ruseti spune:
Cred ca numele institutului este Marius Nasta si nu al doctorului. Cel putin, eu asa stiam.
Numai bine va doresc
gabitom spune:
Buna fetelor! In sfarsit,am fost la control la prof.Cernatescu.NU i-a mai facut spirometrie,doar la auscultat cu stetoscopul si i-a mai dat 1 luna de Singulair si ne mai vedem in toamna,fara prea multe explicatii.Copilul e bine si a zis ca faptul ca a raspuns bine la Singulair indica o alergie,dar nu stim la ce.
Multa sanatate!
Rallex spune:
Buna ziua fetelor, Va pup!
din pacate am fost plecata o lunga perioada de timp si ffffffff ocupata si mi-a fost destul de greu a comunica in acest timp. nu am apucat insa sa citesc toate mesajele, ci doar unele dintre ele; a mea fata este mai bine, tot sub tratamentul de intretinere cu Flixo + avamis; mai tuseste dimineata de cateva ori si atat; sper ca luna urmatoare sa scapam de singulair si sa mai micsoram doza de flixo....Saptamana urmatoare merg la ORL + spiro; la Alex, se pare ca toate aceste bronsite facute constant lunar ar fi si pe fond rino-sinusal, la care se adauga faptul ca are un fond atopic foarte pregnant; ar putea fi nevoie si de o reductie de amigdale(eliminarea completa este exclusa, nu ne lasa nici dr. Craiu). Cam asa suntem noi in ultimul timp.
Va pup si va doresc sanatate
aalina2003 spune:
Salutare!
Cum mai sunteti?
Cred ca bine,daca nu mai apare nimeni aici.
Eu am incercat sa-i opresc Anei Nasonex (spray) la inceputul lui aprilie.(la indicatia medicului) O saptamana a fost bine, apoi a "racit' dupa raceala a ramas cu tuse nocturna (nu deasa,dar..) si dimineata devreme.(destul de rau) Intr-o seara a inceput sa respire greu si de a doua zi i-am dat Flixotide, 6 zile. Acum este binisor. Tratament: Nasonex, Singulaire, Aerius.
Voiam sa va intreb daca a dat cineva Nasaleze copilului? Sau daca a cerut parearea unui medic despre sprayul asta. Am citit (si am vazut si reclama la TV)ca este un spray pe baza de celuloza care ar inlocui cu succes tratamentul cu (de ex) Nasonex (sau Avamis)pentru rinita alergica.
Stie cineva ceva?
inutsa spune:
Hristos a inviat!
Nush unde s-a ratacit subiectul asta, nu il gaseam si pace. Acum ca a postat cineva recent, l-am gasit
Vin si eu cu ceva vesti despre noi.
Inainte de Paste Bia a facut o viroza, muci si apoi si tuse din cauza lor. Era pe tratament cu Singulair si Flixo. Uneori aveam impresia ca avea un inceput de wheezing, dar nu as putea afirma cu siguranta de era chiar asa, sau aveam eu spaima sa nu aiba wheezing. I-am facut aerosol cu dexa, si i-a mers bine. In plus, am tinut-o pe un regim "de post", ca sa nu ii incarc suplimentar organismul [softurela, multam de sfat]. Am trecut cu bine peste viroza asta, a se citi "fara wheezing si internare".
Am fost sapt asta la alergolog cu rezultatele analizelor: fata are alergie la proteina din lapte de vaca. Trebuie sa o eliminam din alimentatie un an de zile, apoi sa o reintroducem si sa refacem analizele de alergie la 6 luni dupa. Mi-a dat si mie sfaturi pt bb2, ca sa nu avem aceleasi probleme ca la Bia, trebuie sa evit si eu lactatele de vaca si sa iau anumite probiotice in ultima luna de sarcina[dar asta nu garanteaza ce bb 2 nu va avea aceeasi alergie].
Biancai am incercat sa ii dau formula de lapte speciala pt alergia asta, dar dupa ce ca e f scumpa, are un gust oribil. Acum se obisnuieste incet-incet cu lapte de soia. Nu e f incantata de gust, dar mai bea cateva gurite. Inainte de culcare nu mai bea lapte, ci rontaie mar. O sa incerc sa ii fac eu lapte vegetal in casa, dar mai intai sa ma aprovizionez cu ce avem nevoie.
Avem doar cateva zile de cand suntem fara lactate de vaca, dar dermatita cu care ne chinuim de luni de zile i-a disparut ca prin minune.
Singulairul il mai luam 2 luni de zile, timp in care o sa elimine alergenul din organism, apoi renuntam la el. Flixo , l-am dat si pe el la o parte. Doctorita era convinsa ca, o data eliminata proteina din lapte de vaca din alimentatia fetei, nu o sa mai avem problemele dinainte, Sper tare mult sa fie asa!
Acum sunt f fericita ca am descoperit cauza. Sa vedem cum o sa se comporte la alte viroza
de si19+
bebe din burtica
inutsa spune:
alina nu stiu nimic despre sprayul de care intrebai.
Sanatate tuturor!
de si19+
bebe din burtica
aalina2003 spune:
inutsa,
Ma bucur ca macar voi sunteti bine si ca ati ajuns la un final de drum.
Speram si eu ca dupa 6 luni macar 1 saptamana intreaga sa fie bine,macar si sub tratament.
Poate..mai tarziu,mai bine mai tarziu decat niciodata!
inutsa spune:
alina sper si eu sa fie asta finalul de drum, dar inca mi-e frica. Lasa ca o sa fiti si voi bine, avem nevoie de multa rabdare, care e adevarat ca e greu sa o avem cand vedem puii bolnaviori
de si19+
bebe din burtica
Rallex spune:
Buna fetelor!
Alina, stii cum suntem? Gand la gand cu bucurie........
Eu i-am facut Alexandrei operatia de reductie de amigdale si scos polipi (a doua oara)si nu am putut fi prompta in a-ti raspunde. De vreo trei saptamani ia Avamis(doza de adult - cate doua pufuri in fiecare nara), singulair si aerius. Renuntasem la Flixo(dupa cca un an si jumatate.....); intr-o seara am uitat sa-i dau Avamisul inainte de culcare si gata....s-a declansat din nou furtuna. Dar ceea ce este de remarcat e faptul ca a stat doar pe Avamis fara a fi nevoie de aerosoli o perioada. Acum, ma gandeam, ca si tine sa incerc Nasaleze. Spune-mi te rog, am inteles ca mai mult de doua - trei luni nu-i pot da Avamis-ul; tu cat timp i-ai dat Nasonex-ul piticutei tale?
Te pup si multa sanatate