Manifestari astmatice la copii (4)
Raspunsuri - Pagina 7
Zina spune:
Nu, Erdomedul provoaca tusea, o rupe, tusesti mai tare de la el. Eu am luat si tuseam de-mi sareau ochii...
belobia spune:
oana rusu,
e foarte bine ca ati facut testele cutanate si stiti la ce este alergic ca sa stiti ce sa evitati.
pentru acarieni exista acum si in romania husele eficiente antiacarieni. le gasesti pe www.dermasilk.ro
flaviutza spune:
Fetelor , am fost si noi la spirometrie si testari cutanate azi. Din fericire, valorile la spirometrie au iesit foarte foarte bine, dar testele cutanate....dezastru, in secunda in care a testat-o a si inceput reactia . la acarieni, la ou si la proteina din carne au iesit reactii nasoale, cu pustule si edeme de i-au facut tratament acolo pe loc. . La lactate neconcludent, la mucegai, polen , peste , par pisica, ciocolata nici o reactie. O sa revenim peste doua saptamani sa mai facem testari la alimente, aveau o gramada de testere si sticlute acolo, vedem la ce mai sunt probleme.
Softurela, parca tu spuneai ca nu se fac testari la carne? Ei i-a facut la carne de porc, pui. a facut edem, dar edem, nu numai roseata pe o portiune cat o moneda de 50 bani.
Am fost la Craiova, Ambulatoriu Sp. Clinic Municipal Craiova,dna doctor Stanescu Liliana. Consultatia si testarile ne-au costat 70 lei si spirometria 30. La spirometrie au calculat mai multe valori, Normal, la efort si a treia nu am inteles prea bine , i-au dat sa inspire ceva dintr-o masca si apoi a suflat.
Am plecat cu diagnosticul Hiperreactivitate bronsica de acolo. ii exclud din alimentatie carnea si oul....dar cu praful si acarienii ce ma fac? am inteles c-o sa ne cheme sa i faca ceva vaccin de desensibilizare la praf....
I-a dat singulair sa terminam 3 luni, Seretide 3 luni (cu asta am dubii, nu stiu daca ii dau au ba sa vedem ce zice si pediatrul )
Nasonex . Apropo, ca mi-am adus aminte...pe langa aerius fata a facut si cate un puf de nasonex, doamna doctor a spus ca asta e vinovatul pentru respiratia linistita a fi-mii, nu aeriusul.Eu credeam ca de la aerius, dar am uitat ca a luat in premiera si nasonex. de fapt a luat fata asta la pufuri si pastile in doua luni cat nu am luat eu in toata viata.
Cu alergia asta alimentara si la praf ma mosteneste, din pacate...eu am avut la ou dar se manifesta cutanat, si la praf...plina eram de bube cand ma duceam la tara. si acum , de cand lucrez cu arhiva ma macina o rinita alergica crded....ca stranut toata ziua.
In rest....e relativ bine, exceptand cate-o tuse seaca usoara ocazional.
Deci softurela , tu ai dreptate, ai intuit bine. sunt copii alergici la proteina din carne. A fost si prima la care a vrut s-o testeze, doctora asta mi-a spus ca e un mare alergen, in special carnea de porc. ciudat, la peste nici o reactie, nici macar putin, putin acolo.
Fara carne si ou o sa fie destul de greut sa incropesc meniuri...om trai si-om vedea dar nu le va mai gusta mult timp . Eu am trait fara ou pana la 17 ani si n-am murit dar mi-a fost foarte foarte greu, eram copil, as fi mancat o prajitura, un snitel....asta e , mergem mai departe.
flaviutza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui OanaRusu Baietelul meu avea nasul mereu infundat - si respira aiurea. Era congestionat mereu la inceput de criza - de cand facem tratament homeopat nasul s-a decongestionat, a incepu sa sufle nasul (acum un an nu ma lasa nici sa-l ating asa era de sensibil). Congestia era de la alergia la acarieni. In unele cazuri sunt polipii de vina, insa la noi a fost alergia. |
Of, la noi congestia nazala a fost cred ca si de la polipi, si de la alergii. Eu , in nestiinta mea, credeam ca alergiile se manifesta doar cutanat, te umpli de bube. eu asa am avut alergii.
Momentan, fi-mea respira perfect, mai ales noaptea. nu stiu, aerius, nasonexul...
Noua alergologul ne-a dat dat si de facut toate analizele posibile : hemoleucograma, vsh, aslo, prot. c reactiva, helicobacter pilori, glicemie, tgp, elecroforeze, calcemie, ceva indescifrabil de se termina in crioglobuline si musai exudat faringian si urocultura.
softurela spune:
Super, daca spirometria a iesit bine nu cred ca trebuie sa te mai gandesti la acea forma de astm care persista la varsta adulta.
Are alergii dar tinute sub control nu vor croniciza astmul.
Bine ca stii de ce s-o feresti.
Eu, la carne nu i-am facut Dianei, pentru ca pana in septembrie, cand am testat-o, nu vazusem nici o legatura intre carne si crize. Legatura era de atunci, acum cand privesc retrospectiv, dar la momentul ala nu s-au aprins beculetele.
Bine, eu inclin mai mult spre alt mecanism, nu cel alergic. Inclin sa cred ca i se potriveste mai bine tabloul pseudoalergic si nu cel alergic. In iunie o sa merg la medic si o sa am confirmarea.
Legat de alimentatie, nu trebuie sa-ti faci probleme. Eu mancam 80% proteina animala si acum 0%. Ma simt minunat si nu mi-e dor si pofta de nimic. Tot raul spre bine.
Acum Diana este foarte bine. Nu i-am mai dat nimic nou, doar extractul de coacaz si probioticele.
Vad ca in ultimul timp nu a mai tusit nici la locul de joaca desi a facut efort la greu. Dimineata nu se mai trezeste cu nasul infundat si nici nu mai stranuta.
Saptamana asta a stat afara toata ziua, vant, cald, frig...nu conteaza.
Multa sanatate !
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
flaviutza spune:
Multa sanatate si voua!
Fi -mea a inceput de ieri dupa testarile alea sa buhaie iar tusea aia seaca, aseara s-a oprit, fara medicatie.
La spirometrie au iesit valori intre 92 % si 112 %, deci nici o problema, exact asta ne-a zis si doctorul, ca-i va trece pana se marita.
Oricum trebuia sa fac ceva alimentar, ca este o grasunca, asa a fost de mica, o pofticioasa si-o mancacioasa. are 135 cm si 35 de kg la nici 7 ani,ma rog , n-are burti si sunci e musculoasa,pietroi carnea pe ea dar oricum e prea mult si la inaltime si la greutate.
Vad ca intelege si pricepe deocamdata.E si greu, ca e mare si a mancat de toate pana acum.Ieri a mancat urzici dar fara tragere de inima.mai degraba ar fi halit o chifteluta, un gratar, ceva...dar asta e viata.
Sanatate multa papusilor tale.
aalina2003 spune:
softurela,
ma bucur sa aud ca Diana e bine.
flaviutza,
bine ca a veti macar un diagnostic si stiti incotro s-o apucati.dar usor nu va fi.fetita mea nu e alergica la nimic alimentar,in scimb e la anumite tipuri de polen si acarieni.si cutanat nu s-a vazut mare lucru,(adica nu spectaculos),in schimb analizele de sange corelate cu momentul in care tuseste au condus medicul alergolog la concluzia asta.
mai ales cu praful nu ai cum sa-l elimini total. propabil ti-a spus medicul care sunt primele masuri pentru limitarea expunerii la praf.
fetita mea este si ea alergica la praf si mie mi s-a spus ca nu exista un vaccin de desensibilizare pentru asta,cel putin nu unul eficient.
cat despre polipi,eu am citit ca sunt efectul fondului alergic la nivelul nasului. ca din cauza asta uneori se si formeaza din nou.
Ana tuseste sec si-si drege vocea dupa 1 zi petrecuta pe afara (ieri),cu vant,ce-i drept.Si dimineata tot asa face,pana primeste doza de Xyzal. Ma gandesc oare la vara,cand or sa apara si polenurile la care este sensibila,ce va mai fi? tare mi-e mie ca o sa stam mai mult prin casa vara asta. ma tot amagesc ca poate pana atunci ii trece,dar nu cred. e asa din iulie anul trecut.
plecam acum intr-o mica vacanta si cand venim o sa incep un tratament cu mugur de coacaz negru si mugur de calin, poate mai reusim sa reducem din medicatie. si ceva homeopate.
cisi5 spune:
Softurela, ce variante de probiotice ai ales pana la urma? Vreau si eu sa-i fac o cura si inca studiez, am vazut ca sunt foarte multe tipuri cu diverse bacterii vii.
softurela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cisi5 Softurela, ce variante de probiotice ai ales pana la urma? Vreau si eu sa-i fac o cura si inca studiez, am vazut ca sunt foarte multe tipuri cu diverse bacterii vii. |
Jarrow am luat. Se pare ca au cel mai bun raport pret/calitate.
Succes !
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
lari_ruseti spune:
Buna ziua, dragi mamici.
Asa cum am promis, revin cu informatii noi, dupa vizita de aseara de la alergolog ( d-na dr. Lucia Carbune).
In primul rand, vreau sa spun ca mi-a facut o impresie foarte buna de la inceput. Este foarte calma si analizeaza toate detaliile.
Dupa ce i-am facut istoricul Anyei de la nastere si pana acum referitor la dermatita atopica( pe care ea nu a avut-o), nr./frecventa bronsiolite, dupa ce a ascultat-o, dupa ce a vazut re zultatele testelor cutanate de la primul alergolog, mi-a spus sa rezolv problema polipilor, ca ea crede ca e cauza principala, ca alergica nu este dupa valorile din teste si ca " astmul nu bate la usa". A, si daca persista simptomele de pana acum si dupa 2-3 sapt. de la operatie, sa revin. In sfarsit, o veste buna care m-a relaxat cat de cat. Am sunat dr. orl-ist si am progrmat operatia pt luni dimi. Ea nu este perfect sanatoasa inca, mai tuseste si mai are muci. Orl-istul m-a asigurat ca nu e nici o problema pt. operatie. V-ati confruntat cu asa ceva? Pt. ca am emotii si sper sa nu apara complicatii din cauza faptului ca nu e "sanatoasa tun".
A, mi-a mai spus alergologul sa o mai las max 3 zile pe ventolin si max 7 pe flixotide si inca 1 luna dupa operatia de polipi singulair, pt a contracara o eventuala alergie.
Daca vreti sa ma mai intrebati ceva, astept. Poate in graba, am omis unele amanunte.
Va doresc numai bine.