Manifestari astmatice la copii (4)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lari_ruseti spune:

Flaviutza,
Cand respira (la somn) nu se aude decat forfoteala din nas. Altceva nu am sesizat. Peste zi pare mult mai ok. Bine, nici nu e la orizontala si nici nu aduna nik acolo, pt ca, din cand in cand, curatam.
In ceea ce priveste operatia de polipi, crezi ca este posibil sa nu o fi curatat cum trebuie. Nu stiu daca ai spus sau nu am vazut eu, acum mai aveti aceleasi probleme cu nasul? Te intreb asta pentru ca eu am o nepotica la Tg. Jiu care a fost operata de un medic de acolo, acum cativa ani si dupa vreo 2-3 luni s-a constatat ca nu ii scosese mai nimic de acolo. Parintii au fost apoi la Craiova, au reluat operatia si de atunci nu a mai avut probleme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitom spune:

Si eu sunt in ceata pentru ca la testul pntru alergii-panel pediatric,a iesit negativ,la spirometrie,nu stiu pt ca dr nu a explicat ,doar a scris Obstructie fara reversibilitate.Am crezut ca e alergic la lapte si i-am schimbat si laptele(i-am dat de soia) dar si asa a mai tusit.In schimb a raspuns bine la antibiotic,dat in disperare,vazand ca si pe singulair,lapte de soia si cu pufuri de Flixo el tot tusea. Si... minune,dupa ce i-am dat antibiotic,imediat a cedat si tusea!Asa ca... sa speram ca odata cu trecerea timpului,mai scapam de necazuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Am venit de la medic. Copilul este bine, dupa pneumonie, dar pediatra mi-a dat in continuare asa:
-aerosoli dimineata 3-4 minute cu ventolin - 3 zile
-aerosoli seara cu adrenalina (pe astia nu i-am facut)- 3 zile
- flexotide 2 puf dimineata, 2 pufuri seara - 10 zile
- singulair 3 luni
- aerius- 2.5 ml seara -10 zile
- septilin
- vigantol
Vom ramane numai pe singulair dupa ce trec aceste zile.
Si sa avem grija cand iese afara sa nu alerge si sa transpire.
Cam asta ar fi schema noastra. Pare mare, dar daca stai si te uiti atent vezi ca multe sunt aerosolii si pufurile, pe gura ia doar singulair-ul su aerius, care si asta este numai cateva zile.
Septilinul nu-l trec ca medicament, nici vigantol-ul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui lari_ruseti

Flaviutza,
Cand respira (la somn) nu se aude decat forfoteala din nas. Altceva nu am sesizat. Peste zi pare mult mai ok. Bine, nici nu e la orizontala si nici nu aduna nik acolo, pt ca, din cand in cand, curatam.
In ceea ce priveste operatia de polipi, crezi ca este posibil sa nu o fi curatat cum trebuie. Nu stiu daca ai spus sau nu am vazut eu, acum mai aveti aceleasi probleme cu nasul? Te intreb asta pentru ca eu am o nepotica la Tg. Jiu care a fost operata de un medic de acolo, acum cativa ani si dupa vreo 2-3 luni s-a constatat ca nu ii scosese mai nimic de acolo. Parintii au fost apoi la Craiova, au reluat operatia si de atunci nu a mai avut probleme.

I-a scos o tavita plina de polipi....i-a scos de scos, nu-i mai are.dar nasul tot mucios, exact asa cum spui tu, periodic. bine , cand avea polipi respira cu greutate avand si nasul mucios.oricum o sa bagam si o vizita la orl. acum respira perfect, insesizabil, deci nu aud nici un zgomot , practic nu i se aude deloc respiratia, trebuie sa pui urechea langa nasuc sa auzi ceva. daca ar mai avea vreo urma de polipi, n-ar respira atat de bine. ea cand avea polipii, respira pe gurita saraca, eu am vrut s-o opereze mai demult, dar doctorii au tot spus sa mai asteptam

Mergi la inceput

Buna dimineata.
Sa mai spun ca azi noapte cea mica a avut iar niste crize de tuse? Si cand credeam ca suntem pe drumul cel bun...
Nici nu stiu cum sa descriu tusea asta. A fost o repriza de vreo 5 min pe la 12 si apoi, din cand in cand pana spre dimineata. E ceva ce o ineaca, parca, din gat, nicicum nu e o tuse adevarata.
Voi ati patit ca pe tratament cu seretide, etc sa aiba crize?
Am eu impresia sau tratamentul nu e cel care ii trebuie?
Si Flaviutza, de aseara am inceput sa ii dau aerius. Mai ia, in plus, erdomed.
Incerc sa merg la un alt alergolog ( Lucia Carbune) saptamana viitoare sa vad daca gaseste o alta solutie. Dar ma gandesc cu groaza la prelungirea seretide, singulair si eventual, ventolin.
Va doresc o zi buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

Baietelul meu avea nasul mereu infundat - si respira aiurea. Era congestionat mereu la inceput de criza - de cand facem tratament homeopat nasul s-a decongestionat, a incepu sa sufle nasul (acum un an nu ma lasa nici sa-l ating asa era de sensibil).
Congestia era de la alergia la acarieni.

In unele cazuri sunt polipii de vina, insa la noi a fost alergia.

Ma gandesc la copii vostri - daca cedeaza la aerius ma gandesc la alergie... dar nu-mi amintesc dc ati facut teste cutanate. La baietelul meu alergia la acarieni a fost diagnosticata in urma testelor cutanate.
La toamna o sa-l testez din nou - tare-s curioasa dc mai reactioneaza asa urat avand in vedere ca reactiile respiratorii au disparut iar dermatita abia se vede - are perioade in care ii dispare complet.

Mergi la inceput

Eu cred ca nasul este mai mereu plin de la polipi. Insa, in ultima vreme ma ingrijoreaza tusea care tot revine. Tusea care parca nici nu e tuse, dupa cum am spus mai sus.
Astept sa vad ce o sa facem la alergolog marti si va tin la curent.
OanaRusu, din cate tin eu minte, cand i-am mai dat aerius nu am vazut nicio schimbare. O sa vad acum, ca am inceput de aseara din nou.

Mergi la inceput

Testele cutanate le-a facut. Nu au fost concludente la par de pisica si ambrozie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

lari_ruseti, vezi ca Erdomedul provoaca si mai tare tusea!

Mergi la inceput

Zina,
Merci, dar eu stiam de eurespal ca ar da astfel de reactii.O sa incerc sa il opresc, ca oricum mai are f putine secretii. Era prescris de pediatru, nu i l-am dat dupa ureche.

Mergi la inceput