Manifestari astmatice la copii (4)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

Softurela, noi facem constant - cu pauze de genul vacanta, sau de sarbatori etc.
Si nu e nici SF nici coincidenta - si la mine efectul la chestiile acute a fost "ca prin minune", deci poti avea incredere linistita.

In principal, dc aplica corect procedurile si e liniste si te relaxezi (Eu am fff mare incredere in terapie si in terapeutul nostru; apropo i-am zis dnei dr si nu cunoaste in Bucuresti terapeuti - ea merge la pregatire in Cluj) nu are cum sa nu mearga.
Eu fac acum pt tiroida valul 2 (Am facut o tura in primavara)
(la sedinta de vineri mi-am simtit corpul ca de plumb inca aproape un sfert de ora dupa ce mi-a terminat procedurile... a fost excelent - doar pt ca am reusit sa ma relaxez f bine)

La Ana ii face macar ca nu are nimic cronic - dar e o stare de bine care mie cel putin imi pare f importanta.

Bafta mai departe!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Ne-am apucat si noi de bowen. Eu pt tiroida si cel mic pentru laringite. Robert e stabil acum dar o sa inceapa si el acus.

Oana vreau sa te intreb cate ceva, tu ai mai multa vechime:
- tu ce ai simtit concret dupa sedintele pt tiroida? Eu prima noapte dupa prima sedinta am avut o durere mocnita in gat, nici nu am mai putut sa dorm. in rest am fost f relaxata si calma o perioada.

- oare isi face terapia efectul daca copilul nu sta intins? de ex la noi celui mic ii face miscarile in timp ce se joaca.

- tu parca spuneai ca dupa primele sedinte lui Paul i s-au declansat crize de astm. Intreb pentru ca Andrei a facut sambata sedinta si duminica a facut laringita. Ma intreb daca laringita o fi fost provocata de bowen si daca ar trebui sa merg azi sa mai facem o sedinta sau sa astept sambata sa facem la intervalul normal...
Stiu ca sedintele se fac la interval de 5-7 zile, chestia asta mai este valabila daca intervine o problema acuta?
M-am cam lungit dar e un domeniu nou pt mine si am multe nelamuriri.

Mergi la inceput

Raspund cu placere (waw... ca-s veterana si eu pe ceva bun!)

Da, eu cred ca laringita e acutizarea. Nu se face sedinta la mai putin de 5 zile. De aceea noi mergem impreuna cu homeopatia - bowen il "baga" in criza, iar simptomele acute spun (cred eu :D) mai clar ce remediu trebuie - de multe ori homeopatul oscileaza intre remedii, dar bowenul e bun cu acutizarea ca face mai clare simptomele dominante (eu sunt dilentanta dar asa simt eu ca e de bun simt)

Cat despre tiroida, si eu m-am linistit mult. Dar la mine primele efecte (Si au fost f puternice) au fost pe aparatul digestiv. Plus pe articluatii - intotdeauna le-am avut rigide, de cand am incput bowen nu mai e cazul. Nici macar in pauze (si ma refer la pauze de 2-3 luni) nu mi-a mai revenit "rugineala" la articulatii.

Cat despre pozitia copilului, terapeuta noastra spune ca pana la 7 ani la copii nu conteaza pozitia - se face si in timp ce se joaca. Cred ca mintea lor e prea libera sa mai conteze pozitia oricum eu stiu vreo 4-5 copii - toti iubesc terapia asta, cred ca starea de bine e asa evidenta incat pe toti ii cucereste de la inceput.
Ai mei copii o adora pe dna dr - pur si simplu o adora, o considera din familie

Va doresc o sapt grozava!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlinaEmi spune:

Oana, spune-mi te rog, crezi ca terapia Bowen ar putea fi aplicata unui copilas de 1 an si 9 luni ? ma gandesc ca nu are cum sa stea linistit, e posibil sa se sperie. Tu ce crezi, are cum ? si noi avem wheezing recurent si suntem pe tratament homeopat dar fara mare succes asa ca as incerca si asta daca ar fi posibil la varsta lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Oana prea tarziu am citit. Am fost deja, sper sa fie bine. d-na dr spune ca sunt cateva cazuri in care poti sa intervii inainte de cele 5 zile. Maine ar trebui sa nu mai aiba nimic. Sunt chiar curioasa, ar fi extraordinar sa scapam asa usor de raceli mai ales ca incepe gradinita.

AlinaEmi pana raspunde Oana, iti spun eu ca se poate face la orice varsta si la animale. Copilul se joaca si procedura se face in timp ce el se joaca, dureaza f putin max un minut fiecare manevra si apoi pauza. se poate ca el nici sa nu bage de seama.

Mergi la inceput

Asa e Alina se face la copii de 1 an si 9 luni - si chiar mai mici.
La nou nascuti se face o singura procedura - pentru socul nasterii.

De speriat sigur nu se sperie - nu are de ce. Mai mult, dupa ce i se face prima procedura, starea de bine o sa-l faca sa-i placa.

Partea buna e ca acutizarea simptomelor apare in a 2 si a 3-a zi - deci nu imediat, asa ca rar leaga copii acutizarea de terapia propriu-zisa.

Bafta si sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maryela spune:

Imi poate recomanda cineva un terapeut Bowen in Bucuresti?

Noi o tot tinem intr-o tuse continua decand am inceput iar gradinita :(.
Am reintrodus Flixotide-ul, Singulairul si Aeriusul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlinaEmi spune:

Mersi mult pt. raspunsuri.

Si eu as vrea o recomandare de terapeut in Buc (parca n-as alege asa... la intamplare)

Pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Fetele v-as recomanda eu, dar nu sunt convinsa ca l-am gasit pe cel mai bun.
De exemplu eu nu ma simt deloc relaxata cand imi face sedinta. Plus ca ii permite Dianei sa se urce pe mine si stau stresata sa nu cada. Ma trage de par din greseala, ce mai...relaxare cum nu se poate. Ori eu asta intelesesem, relaxarea e cheia.

Acum am o intrebare pentru Oana. Diana nu a facut nici o criza la 2-3 zile de la sedinta de Bowen. In schimb s-a declansat ca o raceala la 4 zile. Azi-noapte deja avea wheezing dar destul de usor. La cum o simt, cred ca deja trece si nu o sa ajung la ventolin.
Eu as inclina ca e o activare de stafilococ, ea fiind purtator nazal.

Oana, crezi ca asta e o reactie de la Bowen ? Te intreb pentru ca nu as vrea sa pierd timpul cu terapeutul ales daca nu face ce trebuie.

Iti multumesc!

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aalina2003 spune:

softurela,
ma bag si eu in vorba...
poate ca este o reactie la bowen, dar.. zilele astea, la noi cel putin, fiecare copil din grupa Anei a fost un pic racit, probabil de la schimbarea de vreme. pe cand faceam eu acupunctura (dar si la Ana), medicul de acolo punea fiecare "ïntamplare"(raceala, agravare,ameliorare, alte simptome care nu pareau legate de problema in sine)pe seama tratamentului. desi in ambele cazuri (al meu si al Anei), acupunctura a functionat, mie tendinta de a pune totul pe seama terapiei mi se pare exagerata. de parca tot restul nu mai are nici o influenta, parca ar trai sub un glob de sticla fara nicio alta influenta exterioara.
in alta ordine de idei, am comandat pentru Ana la un apicultor recomandat, un tip de miere (din mana de brad) cu care trebuie sa-i fac aerosoli, dupa o anumita schema. o sa incep azi sau maine. mi-a mai dat un concentrat cu miere, laptisor de matca si propolis pe care o sa i-l dau zilnic, pentru imunitate.sa vad daca o sa-i placa, nu e grozav la gust.
Cam atat despre noi, probabil la sfarsitul lunii am sa opresc tratamentul cu Flixotide. Va continua cred cu antihistaminic si Singulaire.
Intrebare:are cineva experienta cu vaccinurile orale care exista ca tratament alternativ pentru alergiile de diferite tipuri? Daca da, imi puteti spune daca au avut rezultate?

Mergi la inceput