Manifestari astmatice la copii (4)
Raspunsuri - Pagina 12
Rallex spune:
Buna ziua,
Softurela, i-ai mai facut Dianei analizele? Parca in cadrul simplelor anemii feriprive mai aparea dispneea, din cate imi aduc aminte. In afara astmului bronsic, etc.
Eu am fost ieri la ORL - unde Dr. se uita la mine ca la o nebuna; ii tot explicam simptomele Alexandrei, cu bronsite, bronsiolite si cum tuseste ea mereu cand i se intrerupe Avamys-ul pe nas. Degeaba, mi-a spus ca al meu copil nu are nici o sinuzita asa cum as presupune eu. Deci, m-am dus fix degeaba; in schimb, tot ieri, de la alergologie i s-a pus in vedere evictia totala timp de doua luni a produselor lactate din orice sursa, a oualelor si a carnii de vita. Poate ma indrumati si pe mine, v-as ruga, spre niste site-uri dedicate produselor/mancarurilor doar pe baza de legume/fructe.
Va pup
softurela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Rallex Buna ziua, Softurela, i-ai mai facut Dianei analizele? Parca in cadrul simplelor anemii feriprive mai aparea dispneea, din cate imi aduc aminte. In afara astmului bronsic, etc. Eu am fost ieri la ORL - unde Dr. se uita la mine ca la o nebuna; ii tot explicam simptomele Alexandrei, cu bronsite, bronsiolite si cum tuseste ea mereu cand i se intrerupe Avamys-ul pe nas. Degeaba, mi-a spus ca al meu copil nu are nici o sinuzita asa cum as presupune eu. Deci, m-am dus fix degeaba; in schimb, tot ieri, de la alergologie i s-a pus in vedere evictia totala timp de doua luni a produselor lactate din orice sursa, a oualelor si a carnii de vita. Poate ma indrumati si pe mine, v-as ruga, spre niste site-uri dedicate produselor/mancarurilor doar pe baza de legume/fructe. Va pup |
Da, i-am repetat si analizele care aveau legatura cu dieta. Toate foarte bune, hemoglobina 12, calciu la limita de sus, feritina ok... in continuare IgE-ul total este mare si eozonofilele.
Dar cred ca de data asta pneumococul e de vina. Secretiile sunt groase, vascoase si greu de eliminat.
A venit si rezultatul Biancai care indica pneumococ deci mai mult ca sigur si Diana il are. Ma intreb, oare daca ii fac Prevenarul se mai declanseaza crizele astea de astm ?
Stiu ca Prevenarul e bun pentru cei care fac infectii bacteriene ca purtatori de pneumococ. Diana nu face infectii dar ii declanseaza astmul. Ce credeti ar ajuta-o ?
Cici, tu ce ai facut ? Ai vaccinat copii ? Crezi ca a ajutat in vre-un fel vaccinul in formele astea de hipereactivitate bronsica ?
Rallex si partea cu nebuna am patit-o si eu, doar ca la noi dupa fibroscopie s-au inversat rolurile. Deja auzeam des "aveati dreptate".
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
cisi5 spune:
Eu i-am facut baietelului mare prevenarul la 8 luni, dupa 1 an si dupa 1 an jumate , cam asa, vreo 3 doze...cred. Nu stiu daca l-a ajutat, avand in vedere ca si el are pneumococ in nas si in lunile octombrie-decembrie a facut vreo 3 bronsiolite. El a avut un singur episod de respiratie dificila la o laringita, atunci am fost la UPU si ne-au dat hidrocortizon, in rest toate formele pulmonare au fost tratate cu aerosoli.
In schimb acum dupa cum arata analizele sufera de o infectie/inflamatie si astept sa revina pediatra din concediu sa vedem ce investigam mai departe. De tusit tuseste destul de putin, secretii sunt din abundebnta, cum spui si tu, foarte vascoase.
Am inceput si bronhovaxomul, suntem la a 3-a luna si tind sa cred ca l-a ajutat pe partea pulmonara, sau a coincis si cu Singulair-ul, care l-a luat in ultimele 3 luni. Ce nu-mi place la el e faptul ca e foarte apatic, oboseste foarte repede si in putine momente ale zilei e energic (stare generala nu tare buna, cel mai probabil de la lipsa de fier).
aalina2003 spune:
Softurela,
Imi pare rau ca ati avut probleme. Daca eozonofilele sunt mari,asta nu inseamna o parazitoza? Coprocultura i-ai facut? Eu stiu ca unii paraziti,dar nu toti, dau simptome care mimeaza astmul. Despre Prevenar nu stiu nimic. Eu am vaccinat-o pe Ana numai cu ce era cuprins in schema obligatorie,minim adica.
Rallex,
NU stiu sa-ti spun nimic despre site-uri de genul asta. Era mai demult un subiect "veganismul la copii" si acolo erau mai multe informatii. Stiu ca exista in Bucuresti (parca prin spatele fostului restaurant Budapesta) un restaurant,exclusiv vegan. Cred ca de pe site-ul lor te poti inspira pentru reteta,dar poti comanda de acolo si de acasa. Nu mai stiu cum se numeste,dar la subiectul cu pricina,gasesti sigur.
De ce i s-a impus acest regim? Au iesit IgE-uri specifice mari pentru oua si carnea de vita?
Ana primeste acum Flixotide (1 puf/zi) si Singulaire. Aerius i l-am oprit fiindca a avut un episod viral de rosu in gat (care nu a continuat cu tuse nici macar o zi,a avut doar febra 3 zile)si voma tot ce primea pe gura. Vad ca si fara Aerius e OK, nici nu stiu daca sa i-l dau sau nu din nou.
Stiu ca asta nu e o rezolvare a problemei,dar asa, cu tratament, e OK. E mai bine decat cu Nasonex.
Sanatate va doresc! Mai vorbim!
Rallex spune:
Softurela,
spune-mi te rog, in ce constau aerosolii cu propolis? care sunt cantitatile ce se folosesc? m-as incumeta sa-i fac Alexandrei, avand in vedere ca la ORL nu am rezolvat mai nimic, cred ca m-a crezut dusa cu capu' si cu toate astea ea tot face infectii bacteriene pe nas; cat timp e pe Avamys, nu tuseste deloc; daca i l-am intrerup, in doua zile se declanseaza furtuna; presupun ca este si o sinuzita/focar infectios undeva de natura cronica.
merci mult,
va pup
cisi5 spune:
Din pacate si noi trecem printr-un episod urat :(. Sotul e plecat cu piciu la urgente, stau cu inima cat un purice si astept vesti de la el. Mi-era frica de momentul asta, cand va trebuie sa plece cu el la urgente si eu sa raman acasa cu cel mic. A debutat vineri cu febra usoara, pana in 38 axial, sambata la fel de dimineata si dupamasa pauza, totul ok pana duminica seara. In acest timp am iesit cu el destul de mult afara, la cabana, in oras pe o vreme cu vant foarte puternic si destul de rece. I-a cam pus capac si luni dimineata a facut iar febra, de data asta peste 38.5 iar la pranz 39.6 intrarectal. Pediatra de familie a zis ca e rosu in gat si tratament cu augumentin, l-am inceput de luni, azi a facut febra doar de dimineata si parea totul ok.De ieri a inceput si tusea productiva, azi a inceput sa curga nasul si a fost foarte agitat peste zi, a sarit peste somnul de pranz, seara era rupt dar evita sa se puna la somn si intr-un final a picat. Dupa ce a adormit am auzit si wheezingul foarte pronuntat, desi mi se parea ceva in neregula la respiratia lui dar credeam ca e de la secretii. L-a luat sotul in somn si a mers cu el la urgente. Cam asta a fost evolutia, abia de 2 saptamani am terminta cura de 3 luni de Singulair
Imi cer scuze daca sunt incoerenta in gandire dar trebuia sa imi descarc undeva off-ul.
OanaRusu spune:
cisi5, imi pare rau pt voi - doar o intrebare, de ce augumentin la rosu in gat? daca e viral (cel mai frecvent) augumentinul nu face altceva decat ca-l slabeste si-l face numai bun de tavalit la virusi. De cand umblam la homeopat am invatat sa fim prieteni cu febra - adica sa o tratam "babeste" cel putin cateva zile. Am primit si eu reteta de antibiotic pe otita (care a fost tot virala) si a trecut fara nici un antibiotic doar cu antitermice babesti (sosete cu apa moderata, cartof ras) si remediul homeopat de baza. Insa dc nu apar efectele negative (gen aiurat, convulsii) febra de 39.6 in fundulet nu e chiar asa de mare - noi stam 1-2 zile cu febra de genul asta cata vreme se hidrateaza bine si nu are manifestari periculoase.
Cel putin faza cu cartoful ras (in prosop si pe piept, sub pijama, ia-m spus la feciorul meu ca-i fac platosa de cavaler sa lupte cu microbii si a fost f cooperant) e verificata si functioneaza grozav.
La infectiile virale, febra cedeaza (chiar daca revine si iar scade iar revine) fata de cele bacteriene unde nu cedeaza nicicum.
Va doresc sanatate - tin pumnii sa scapati repede!
cisi5 spune:
Multumim Oana.
Am mai trecut prin episoade de febra , unul nasol a fost cu 5 zile de febra la 4-6 ore si am scapat fara antibiotic. Nu ma sperie febra foarte tare dar de data asta s-a manifestat mai ciudat, aparea si revenea la diferite nivele si cand a crescut cel mai mult dupa un novocalmin n-a scazut sub 38.6 . In fine, nu cred ca a fost cea mai buna variana antibioticul, oricum el are un rosu in gat si amigdale imflamate permanent,de cand cu gradi, cred ca totusi a fost altceva .Am impresia ca siropul Eurespal, care l-a luat ieri l-a umplut de secretii, de fap nu-i fac bine aceste siropuri,dar de data asta am mers pe mana pediatrei de familie si nu cred c-a fost cea mai buna varianta.
Partea buna ca a revenit aseara de la urgente ca si nou, nu ca i-ar fi facut ceva acolo dar se pare ca acel wheezing a fost de la secretii care odata cu tura de plans din timpul consultului a tusit foarte urat si s-a curatat de secretii. Culmea e ca ii curgea nasu foarte putin, dar in gat era plin. Oricum m-am mai linistit ca a fost ascultat pulmonar si nu s-a auzit nimic.
Totusi mi se pare ca are o imflamatie pe caile respiratorii, doar ca nu se aude tot timpul si binenteles ca atunci cand il vede pediatru e totul ok.
OanaRusu spune:
Ma bucur :) extractul de coacaz negru cred ca l-ar ajuta ff bine - merge grozav pe inflamatiile aparatului respirator (eu le dau la copii mei care au 13-17 kg cam 10 pic in putina apa de 2-3 ori pe zi)
La eurespal am inteles ca sunt si reactii alergice - cel putin feciorul meu a luat o vreme si a facut alergie dupa mai multe administrari.
AnaIB spune:
Buna ziua, dragi mamici,
V-am citit inca de la inceput cu mare interes, intrucat subiectul ma intereseaza, avand o fetita in varsta de 1 an si 7 luni cu probleme similare cu cele ale copilasilor vostri.
Vreau sa va multumesc pentru toate informatiile utile pe care le-ati impartasit aici, pe mine m-au ajutat f. mult.
Fetita mea, Sophia, are la activ numeroase bronsiolite, practic fiecare viroza coboara spre plamani si se lasa cu harait. Din fericire, nu a fost niciodata cazul de spitalizare sau cortizon injectabil, ne-am tratat de fiecare data cu aerosoli (flixotide, ventolin). Ultima data mi s-a recomandat Singulaire (d-na Dr. Marcela Ionescu, Medlife) pentru 3 luni. Am ales sa nu ii administrez inca acest tratament, deocamdata mergem pe un tratament de imunizare, si mai vedem la toamna. Ce as fi vrut eu sa va intreb, fetita mea nu face crize de astm propriu-zis, se manifesta strict la viroze virale de fiecare data, nu are acel suierat la respiratie, doar un harait usor, si cu toate astea mi s-a prescris tratament cu Singulaire. Ce ma sfatuiti sa fac, din experienta voastra, ar trebui sa incept tratamentul cu Singulaire, sau sa mai astept? Va rog mult , daca ati putea sa-mi dati un sfat, as vrea sa stiu daca manifestarile copilasilor vostri s-au agravat in timp, si daca singulaire-ul i-a ajutat. Va multumesc si va admir(Softurela, Rallex,OanaRusu, Aalina2003, Jarmo, Ary_V si toate celelalte mamici de aici)! Ana