Copilasi de Iulie - August 2004 * 68
Raspunsuri - Pagina 5
Dorsilia spune:
Olivia, nu te mai invinovati, daca ai decis sa reveniti aici sigur ca nu ai decis singura si sigur v-ati gandit voi si la Luca pe termen lung, nu? Copiii de varsta lor, uneori se pricep neintentionat poate sa-ti dea senzatia ca sunt nemultumiti, eu o simt pe propria piele si nu mi-e usor, si atunci incerc sa discut sa vad de unde vine totusi nemultumirea, si nu de putine ori cerintele lor sunt asa de minore dar manifestarile sunt oarecum hiperbolice in raport cu dorinta. Un mic ex: Danu se arata atat de tanguitor si de plictisit, avea o mina intr-o zi de parca i se inecasera corabiile, ei bine, de fapt, dupa ce l-am puricat putin s-a dovedit ca avea chef de putina atentie in plus, sa stea cu taicasu la un joc in retea sau sa faca o partida de sah cu mine, o moara, o gasca, deci un joc de interactiune care sa-i implice pe toti ai casei. El inca nu stie de Disneyland, sau de alte locatii luxuriante ca sa zic asa, pt el e inca distractiv aici loco la zoo, la o plimbare prin parcul dendrologic, cu bicicleta, mersul pana la bunici in povincie la casa, vara pe Bega cu hidrobicicleta, mersul la restaurant, si evident mersul la mare si la munte, dar in ordine inversa de cum le-am enumerat eu:)
Cu cititul eu i-am pus pe perete un ditamai flipchartul cu tot alfabetul, literele mari de tipar si alea mici de tipar, si asa tot uitandu-se cand si cand la ele le-a retinut. Acum citeste carticele din alea gen Scooby Doo cu litere mici de tipar dar scris maaaare si citet, si inca nu e sigur la grupurile de litere ce, ci, ghe, ghi, ge, gi etc, dar nu m-am apucat inca sa-l invat din astea. Cititul l-a deprins singur de acum cateva saptamani doar, si eu ma gandeam la dislexie. Insa pana nu e familiarizat pe deplin cu fonetica nu poate citi, asta am remarcat. Pana nu l-am dezobisnuit pe Danu ca de ex: B este B si nu "Be", C este C nu "Ce" sau H este Hi, nu "hash", sau F este f nu "Ef" ei bine NU a putut citi. Asa ca am facut intai fonetica, sa inteleaga ca litera poate fi reprezentata in scris prin semnul grafic corespunzator si mai poate fi reprezentata si printr-un sunet caracteristic. Abia dupa ce a facut aceasta relatie a inceput sa inteleaga ce si cum si nu mica mi-a fost mirarea cand dupa cateva saptamani de la exercitiile de fonetica a venit si mi-a spus ca poate citi ce scrie pe cutia de suc de fructe:) Era si el mirat si emotionat si eu si mai si. Si de atunci a prins curaj si citeste orice prinde. Acum de ex pt engleza ii pun sa asculte lectiile de fonetica de pe dreamenglish.com unde sunt cantecele super dragute care incorporeaza diferite lectioare. Tare mult ii place, asa a invatat toate fructele in engleza, culorile, zilele saptamanii, anotimpurile, sa numere pana la 20, elementele naturii etc.
Asa ca nu te stresa ca nu e dislexic, numai ca el poate inca gandeste in engleza
szivarvany spune:
Ghiciti unde mergem noi la 7 juma ?
La gradi pt SNF, ieri s-a confirmat un caz de scarlatina in alta grupa.
Asa ca, de ce sa nu fim in rand cu lumea ?
Pup trupa, am un nerv in mine
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
roxanaz spune:
neata!
Patrick are o ditamai amigdalita, deci de aia febra. de ieri seara antibiotic - hihihi radeam cu Olivia, prima oara in viata lui
Daria sper sa scapati de scarlatina.
Robi, tu cum esti?
pupici tuturor, o zi frumoasa va doresc!
roberta04 spune:
Buna dimineata!
Si noi am aflat ca o fetita pe are am dus-o noi la gradi luni si marti ca are streptococ...offff....
Roxi, multumesc de intrebare, nu sunt foarte bine, important e ca suport Augmentinul, este singurul antibiotic pe care pot sa il iau, e greu pentru ca nu pot sa stau acasa, sunt in evaluari toata luna si daca lipsesc acum pot sa raman acasa Tusesc ciudat, parca mi se rupe pieptul, fac episoade sub-febrile dupa-amiaza... si incerc sa ma mentin in performanta...
Gabitza, super ghicelul, noi nu ne permitem deocamdata investitii in gradina, macar am facut curatenie si poate reusim si sa aducem pe cineva sa sape ca sa putem planta iarba macar...
Va pup, o zi frumoasa!
Dorsilia spune:
hello
Daria, io sper sa fentati scarlatina, chiar ca pe vremea asta buna v-ar prisosi asa ceva, in plus daca e o boala din asta ce nu da imunitate, dar necesita un pumn de antibiotice, chiar nu-i vad rostul...
Roxana, wow, primul antibiotic in 6 ani jumate??? asta este bun de cartea recordurilor cred, nu am mai auzit la nimeni inca, pe cuvant!oricum felicitari, se pare ca l-ai crescut bine de n-a trebuit sa ia medicamente, da-ncoace reteta, please...Danu a luat anual cate o tura de antibiotice de la 1 an si 4 luni. Intre 1 si 2 ani a luat de 2 ori, a doua oara injectabil. La 4 ani a stat la ATI 2 saptamani internat cu antibiotic pe vena. Ce-i drept a durat sa gasim un pediatru care nu sare la antibiotic si vaccinare una doua. Horror, nici nu mai vreau sa imi aduc aminte. Singurul an cand nu a luat deloc antibiotic a fost 2010 dar ne-am bagat serios in plantextract. Dea a luat antibiotic de la 3 saptamani. M-a luminat si ajutat Dumnezeu apoi in privinta ei si am trecut pe plantextract si cu ea, de la 8 luni.
Deci ori el are o sanatate beton, ori tu esti o super mama, ori,ceea ce e cel mai probabil, ambele
o zi linistita sa avem cu totii
szivarvany spune:
Rox, sanatati lui Patrick
Roberta, ti-am dat un pm
Am fost, e ca pe vremuri, asistentele "dragute" Giulik a consumat ieri seara la 7 un decasept de la mine, limba ii era inca albastruie, mi-au zis duaomnele asistente ca daca am cupilu` bolnav sa-l tin acasa. Le-am repetat de 2x la fel de raspicat ca decaseptul e al meu, gatul copilului e curat si mai bine sa se uite la ea decat sa tina terorii
Speram cu bine
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
roxanaz spune:
deci am pus si ceva poze noi sa vedeti ultima achizitie a mandrei
Ioana, am uitat sa scriu ieri ca tare e distractiva faza aia cu balonul in apa... am vazut-o si eu in mamaia la piscina unui hotel... mi-a placut la nebunie!!
Robi sanatate multa!! si sa treaca si evaluarea cu bine, tin pumnii.
edit: Lia, nu am niciun merit, doar ca-s mai nesimtita si nu dau antibiotic decat dupa mai mult de 3 zile de febra - ceea ce nu a fost cazul pana acum. si nici nu am avut alte probleme in afara de viroze normale, muci, vome
cristalina spune:
Neata!
Eu mai rarutz cu scrisul dar v-am citit cap coada.
Daria, sper sa va ocoleasca scarlatina.
Roberta sanatate maxima si ai grija!
Olivia, pai de la ce ti-a venit cu dislexia?!
Gabi, sa ne zici ce a spus educatoarea. Frumos cadoul lui Tudor
Roxana, sanatate si sa treaca repede! (un inceput pentru orice...:)))
Ioana, hehe, pupam greierasul! Mi-au placut la maxim mingiile uriase Maria mea cred ca ar intra in panica daca i-as arata asa ceva!)
Alice, am admirat trupele desfasurate ale lui Andrei si mititeii ...super!
Lia, felicitari, sunteti avansati.
Philip, astept cu interes poze ca sa-mi clatesc ochii...:)
Sanatate maxima tuturor, noi suntem pe final de viroza la Oana.
Maine au teatru, as vrea sa o duc si pe ea si sper sa nu-mi para rau.
Acum ca a venit primavara suntem ocupate la maxim cu desenatul cu creta, plimbari cu triciclete, biciclete si alte "clete"...
Incerc sa ma tin de mersul la sala de doua ori pe saptamana (luni am implinit 2 luni...hihihi)
O zi exceptionala sa avem!
g_ioana spune:
Neatza...cica se schimba vremea de azi,deja este mai rece,a disparut si soarele...maine ninge
Roxi insanatosire grabnica lui Patmeii super eleganta este Pupu..la cate rochite frumoase are poate merge la o prezentare de moda,tinute de vara 2011!....super tare doarme!!
Vivia surioara mea de suferintza si io ma gandeam zilele astea la dislexie...citeste destul de greu,daca o pui sa citeasca nu vrea ca se enerveaza ca nu-i iese si i se pare greu....in schimb mai am o raza de sperantza ca citeste cand mergem cu masina toate panourile si indicatoarele..si la reclame la tv...
Daria tinem pumnii sa scapati de scarlatina!
Robi insanatosire grabnica si ai grija de tine!!
Cristalina si noi la fel prin parc cu "etele"
hai pupicei