Mar-Apr(180) Hai Ailed, aZaZ! Bravo Iony, Medeea!
Raspunsuri - Pagina 16
miki1979 spune:
lalely, batista bebelusului eu am folosit-o de la inceput dar am si o pompita mica pe care nu am prea folosit-o deloc..ca nu e eficienta..am incercat acum la asta mica ca mai da lapte inapoi si pe nas si pe gura si nu prea reusesc sa curat..
pediatra mi-a recomandat cand a venit sa-i pun batista bebelusului sa o curat chiar daca nu-i racita..asa in mod uzual cam o data pe saptamana..multi bebei raman cu secretii pe nasuc daca n-au fost bine aspirati in maternitate si respira f greu la inceput..asa a fost vlad, sforaia saracutul ceva de groaza..si doar cu batista reuseam sa-l ajut..oricum pe ei nu-i sperie asa micuti
mami de Vlad 09.04.2009 si
s40 cu 
miki1979 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui viss - care nu e nascuta care nu va naste in curand-antonia mersi de sfaturi,folositoare.inafara de supozitoare cu glicerina si pliculet ceai muiat in apa in care pun laptele praf,ptr caca,mai am pot face ceva? oricum am inteles ca si laptele praf constipa mult..acum nu a mai facut nici baiatul de vreo 3 mese.. Dupa 3 ani de asteptari - cu ajutorul lui D-zeu, al doctorilor, si al prietenilor care ne-au sustinut intens - - mami de 2 frumuseti: - SONIA IOANA si SERGIU IONUT |
viss exista debridat care regleaza tranzitul, milzucher de la humana care e lactoza pt constipatie sugari si siropele- lass baby parca..dar eu zic ca oricare din variante trebuie recomandat de pediatru..asa mai naturiste doar ceaiul de musetel il stiu si eu de la vlad, ca el avea probleme..si da, de la lapte praf se constipa

s40 cu
ina.click spune:
| citat din mesajul lui miki1979 ina, eu am avut frisoane cand am facut ineput de mastita, niste galme pe la sani dureroase..de la febra laptelui nu cred..dar ai febra laptelui ? sanii mari si grei si tari si mult lapte in titi ? ai grija ![]() mami de Vlad 09.04.2009 si s40 cu ![]() |
Am niste galme, dar eu am crezut ca sunt proprii ganglioni, sunt asezati simetric pe lateral, spre axila. In primele zile am avut sanii atat de umflati si de tari ca aratau ca niste silicoane de neam prost, din alea "vreau tzatze de toti banii, va rog"
Insa cu alaptat, muls, etc, n-au mai fost asa tari.
Frisoanele m-au luat brusc si erau foarte violente. Nu reuseam sa-mi inchid gura sau sa strang macar plapuma in brate. Transpiratiile de asemenea sunt si alea abundente...eu nu tin minte in viata mea sa fi udat lenjeria si salteaua de la transpirat, nici macar cand am avut gripa d exemplu.
Cu atata transpirat m-as fi asteptat sa imi fie cald, dar ma ia un frig groaznic la fiecare acces. Nu stiu ce dumnezeu sunt astea, ma duc cu gandul la frigurile lui Niculaie Moromete.
cel mai frumos martisor: Alex
1 Martie 2011
miki1979 spune:
| citat din mesajul lui ina.click Am numarat eu gresit, sau Iony se chinuie de o noapte si o zi intreaga? Ce-or fi facand medicii acolo?.... Tinem pumnii, Iony! eu nu stiu ce sa fac cu luatul in greutate. Alex are icter si e foarte somnoros. ziua il mai zgandar pana se trezeste, dar noaptea mi s-a intamplat sa dormim amandoi 4 ore tun fara sa ne trezim. Suge cam 1 ora dar ...in reprize de cate 5 minute, cu pauze si somn intre... L-am nascut de 3350, a scazut la 3100 dupa nastere, am ieswit din spital la 3200. La 9 zile am ajuns la pediatru, acolo avea doar 3300...si cica ar trebui sa ia 200 gr / sapt ca sa fie bine. Of. Eu lapte am (garla, chiar) dar ce sa fac, daca adoarme si e somnoros de la icter ![]() M-a pus pediatrul sa cumpar cantar si sa il cantaresc zilnic...pai eu dau de tot in paranoia asa... cel mai frumos martisor: Alex 1 Martie 2011 |
ina, daca ai lapte nu-ti fa probleme..ia el dar in ritmul lui..
uite a mea lao sapt de la externare nu luase nimic, avea aceeasi gerutate ca la externare..iar acum in 4 zile, de miercuri pana aseara a luat 200 gr..deci se regleaza ei la un moment dat..iar a mea mi-a dormit si 5-6 ore legat..iar eu n-am trezit-o

s40 cu
miki1979 spune:
| citat din mesajul lui simonacip Hello fete Miki, ma bucur ca v-ati adaptat...Ce rapizi ati fost cu terminarea casutei..Noi mai avem livingul si bucataria...a mers mai greu la noi...dar sper intr-o luna maxim sa fie totul gata Strumpfi, Lauriciu, Cami feteleaaa. al meu are o secretie la ochi, pediatra a zis ca vine vineri si n-a mai venit...Cu ce sa-i dau doar ser?? Tin minte ca si ceilalti au avut si le-a trecut cu ser. Am sa perseverez. buricul inca nu a cazut... Simona, mami de baieti David, Matei si Vlad Arsenie "Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu." "Tine mintea ta in iad si nu deznadajdui" |
simo, ophtamesone se mai da la bebe pt ochisori..exista si ophtamesone-n care are ceva antibiotic parca stamicina daca e si infectie..dar tot pediatrul ar trebui sa-ti spuna..

cu casuta mai avem multe de facut si noi, dar ne-am mutat asa..
s40 cu
miki1979 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui ina.click
Am niste galme, dar eu am crezut ca sunt proprii ganglioni, sunt asezati simetric pe lateral, spre axila. In primele zile am avut sanii atat de umflati si de tari ca aratau ca niste silicoane de neam prost, din alea "vreau tzatze de toti banii, va rog" Insa cu alaptat, muls, etc, n-au mai fost asa tari. Frisoanele m-au luat brusc si erau foarte violente. Nu reuseam sa-mi inchid gura sau sa strang macar plapuma in brate. Transpiratiile de asemenea sunt si alea abundente...eu nu tin minte in viata mea sa fi udat lenjeria si salteaua de la transpirat, nici macar cand am avut gripa d exemplu. Cu atata transpirat m-as fi asteptat sa imi fie cald, dar ma ia un frig groaznic la fiecare acces. Nu stiu ce dumnezeu sunt astea, ma duc cu gandul la frigurile lui Niculaie Moromete. cel mai frumos martisor: Alex 1 Martie 2011 |
nu mai tin minte ce-am luat dar parca si ceva tratament..pe mine m-a ajutat pediatra lui vlad ..ea m-a consultat si mi-a dat reteta..iar frisoanele erau cum descrii tu..si imi recomandase sa nu intrerup alaptatul, sa-l pun pe bebe la san des..si aveam o stare de nici in fund nu puteam sta..incearca sa vorbesti cu un medic

s40 cu
anaxena spune:
| citat din mesajul lui scrish eh la ora asta tarzie am aparut si eu dar cred ca nu mai gasesc pe nimeni, toate ati fugit la somn... eu sunt cam intoarsa pe dos, mi s-a pus pata rau pe ai mei...poate exagerez, poate sunt mai sensibila, nu stiu ce sa zic...dar parca au venit asa ca picatura chinezeasca. acum cateva zile tata ma informeaza nonsalant ca mama o sa isi ia concediu cand nasc eu. curioasa, intreb de ce? pai cum de ce? sa te ajute!! nu am cerut ajutor nici o secunda... ieri m-au sunat sa ma intrebe cine e doctorul meu de familie si ca trebuie urgent sa ma mut la alta clinica, pentru ca bebe are nevoie de doctori buni si tratament de calitate, si ca stiu ei mai bine, ca ce-i asta, medic de familie care nu e in policlinica...am crezut ca pleznesc de nervi nu alta. si ca o sa vorbeasca ei cu pediatra care a avut grija de mine sa fie si pediatra copilului meu!!! ![]() totul spus pe un ton atat de autoritar, de parca ma informau, nu ma sfatuiau![]() ![]() pe urma ca o sa vina la spital cand nasc sa vorbeasca ei cu doctorita sa aiba grija ca totul e ok....poftim??? pai eu degeaba le-am tot spus pana acum cat de multumita sunt de ea si cata liniste imi ofera?? si apoi daca e sa vorbeasca cineva cu doctorita, acea persoana e sotul meu, nu tata si mama nu? eu de la 18 ani sunt plecata de acasa. am plecat sa fac facultatea in alta tara si de atunci am avut grija de mine complet singura. evident ca acest lucru m-a facut foarte independenta si ca regula generala m-am dezobisnuit complet sa cer ajutorul sau sa presupun ca cineva trebuie sa ma ajute. tocmai d-asta nici acum nu mi-a trecut prin cap sa vina mama la mine acasa cand vin cu bebe din spital. stiu ca probabil exagerez si gandesc aiurea, dar in momentul de fata vreau ca primele zile cand vin cu bebe sa le petrec doar alaturi de sotul meu. sa ne organizam impreuna, sa ne obisnuim toti 3, sa ne cream o rutina, sa ne adaptam la noua viata. nu am chef sa imi stea ai mei pe cap, sau sa ma trezesc cu ei neinvitati acasa sau mai stiu eu ce...am incredere in mine si in sotul meu si stiu ca asa cum suntem o echipa de nota 10 in orice aspect al vietii noastre impreuna, asa o sa fie si cu luca. nu vreau sa fiu inteleseasa gresit, imi iubesc la nebunie parintii si imi doresc sa fie o prezenta activa in viata copilului meu, doar ca momentan am capsa pusa din cauza atitudinii pe care au avut-o. si imi pun mii de intrebari despre cum sa fac sa fiu inteleasa corect, fara sa le ranesc sentimentele si fara sa ii fac sa se simta aiurea. dar chiar nu am chef sa imi vorbeasca fix ca unui copil care nu stie pe ce lume traieste cand slava domnului sunt tare departe de asta... voi ce parere aveti? v-ati confruntat cu situatii de genul asta? un sfat, o parere? ![]() Luca Andrei, AMR 5 saptamani pana sa te tin in brate :) |
eu te inteleg 100%
cand am venit acasa cu Maria,dupa ce toata sarcina mama ma obseda sa mai termin sa vb despre bb din burta,am gasit-o pe mama acasa,casa curata si mancarica facuta
am papat,am facut un dush si mama nu mai pleca..bun m-am bagat in camera cu Maria,mama se pusese comod la TV,am venit si i-am zis clar: nu te duci acasa?cand o sa am nevoie de tine te sun!a fost mare scandal,ca o dau afara din casa..dar apoi in 2-3 luni se lauda la toata lumea de atitudinea mea si ca ce fata are ea si acum imi multumeshte ca m-am purtat asha.atunci i=am explicat ca ea m-a crescut independenta si ca imi era greu sa fie altcineva in preajma mea..acum la Alex,la fel papica facuta,am mancat si a plecat si a zis in gluma: plec eu pana nu ma dai tu afara!
dar mama e tare mandra de mine acum,cand si-a dat seama ca nu avea cu ce sa ma ajute ca a crescut o fata capabila si iata-ma ca ma descurc si cu 2 copii,la mine sotzul nu se pune la socoteala ca el mai mult ma incurca
anaxena spune:
| citat din mesajul lui pisucmic Neata neata! Evident, cat de cat harnica duminica dimineata, inclusiv cu cafeaua pentru voi (eu nu beau nici picatura ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Acum de cand am si data fixa si stiu ca mai sunt 20 de zile pana nasc, sunt asa fericita si emotionata! Ieri am fost foarte somnoroasa toata dupa-amiaza, seara aveam tensiunea 9.5, si mi-am explicat... Dar tot am stat treaza pana la 11 pentru a nu avea apoi insomnii, si din fericire nici nu am mai avut in ultimele nopti! Cris draga, iti inteleg grijile, si eu am o mama foarte voluntara si imi fac uneori griji ca nu va sti demarcatia intre sfat si "stiu eu mai bine", dar sper ca instinctele mele materne vor prevala! In plus este pensionara si sta acum langa noi, deci sigur va fi foarte prezenta, desi si eu stiu ca voi face cu sotul meu o echipa perfecta. Apropo de care, al tau sot cat sta acasa? Stii ca are dreptul sa stea 15 zile lucratoare daca are certificat de la medicul de familie pentru cursul de puericultura? Al meu vrea sa stea asa si tare ma bucur. Dincolo de asta stiu din experienta prietenelor mele (fete voluntare toate Pe scurt, cred ca lucrurile trebuie discutate deschis, pentru a nu ramane tensiuni, dar realitatea este ca nu poti sa limitezi accesul bunicilor la nepotel foarte mult. Oricum, lucrand, banuiesc ca nici nu vor fi non-stop la tine de fapt. Giulia, ti-am trimis PM cu adresa, si tare multumesc!!! Strumphi, cat de frumoasa e primavara deja acolo, cate flori! Aici nici muguri n-am vazut inca, dar vor exploda cu siguranta curand la cat de cald este! Catank, simpatica povestea Colei, si eu am scapat la cola de cateva ori in sarcina, cate o cana zdravana cand eram la spital, de pofta, ce sa fac... Mai am o intrebare pentru mamici: cu ce gel de dus va spalati voi, ca sa nu fie foarte parfumate pentru bebe? (eu folosesc in general Dove sau Bourjois, cu parfum de fructe). Si cred ca in urmatoarele zile vin si eu sa bombardez cu intrebari pentru bebe Pupaturi ![]() ![]() ![]() Pisuc Mic Ce minune de la Dumnezeu! s37 cu un dragalasAMR 3 saptamani!!! |
eu tot am citit de deodorante fara miros...totusi gel de dush?bbelul nu are probleme cu mirosul,nu trebuie sa miroshi a lapte ca sa shtie ca esti mami lui...eu ma spal cu ce Dove,ma dau cu deodorant Dove si dc ies in orash ma dau cu parfum si fara sa fac reclama ma dau cu Alien care pute nene si copilul meu suge fericit
asta e parerea mea

anaxena spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui ina.click
Am niste galme, dar eu am crezut ca sunt proprii ganglioni, sunt asezati simetric pe lateral, spre axila. In primele zile am avut sanii atat de umflati si de tari ca aratau ca niste silicoane de neam prost, din alea "vreau tzatze de toti banii, va rog" Insa cu alaptat, muls, etc, n-au mai fost asa tari. Frisoanele m-au luat brusc si erau foarte violente. Nu reuseam sa-mi inchid gura sau sa strang macar plapuma in brate. Transpiratiile de asemenea sunt si alea abundente...eu nu tin minte in viata mea sa fi udat lenjeria si salteaua de la transpirat, nici macar cand am avut gripa d exemplu. Cu atata transpirat m-as fi asteptat sa imi fie cald, dar ma ia un frig groaznic la fiecare acces. Nu stiu ce dumnezeu sunt astea, ma duc cu gandul la frigurile lui Niculaie Moromete. cel mai frumos martisor: Alex 1 Martie 2011 |
ia augmentin si pune frunze de varza la san,intai le strangi in mana si le bagi la frigider..dc lashi mastita asha poti ajunge la cutzit
potzi alapta linishtita dc iei antibiotic
stefyapost spune:
MULTUMESC FETE DRAGI PT RASPUNSURI!!!AM TOT INCERCAT SI CU COMPRESE CALDE SI RECI,POMPE,MASAJ....SE PARE CA CEL MAI BUN E MASAJUL,DAR NU POT MULGE ATAT MULT INCA SA SE GOLEASCA CAT SA POATA PUIUTUL SA APUCE

....MAINE AM SA SUN SI DR SA VAD CE SPUNE...INTRE TIMP DAU PUIUTULUI FORMULA CA NU O POT LASA FARA SA PAPE....O TOT PUN EU LA SAN,DAR NU POATE APUCA DE NICI UN FEL
...
AM PUS POZE CU PUIUTUL

cea mai fericita
ce asteapta cea mai frumosa si sanatosa
Christina Gheorghia 40

AMR FOARTE PUTINE ZILE

David, Matei si Vlad Arsenie