De ce e atat de nociv co-sleeping_ul?
Raspunsuri - Pagina 14
nemora spune:
interesanta si lumea asta, cu medicii ei pediatri cu tot.
se ingrijoreaza a naibii de co-sleeping in diversele lui variante, dar de proportia alarmanta in care copiii sunt hraniti cu lapte praf, nu se ingrijoreaza. mie asta mi se pare o problema ingrijoratoare, cat de simplu acceptam ne-naturalul, si cat de simplu repudiem firescul.
Perlutele mele: Karolina Maria (10.06.2007) si Eszter Maia(14.05.09)
Niciodata nu mai poti fi atat de aproape de un copil ca atunci cand l-ai alaptat.
accept92 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nemora mie asta mi se pare o problema ingrijoratoare, cat de simplu acceptam ne-naturalul, si cat de simplu repudiem firescul. |
Ca fapt divers, nici conceptul de cuplu nu este tocmai natural...si totusi imi place. Nici traiul la bloc, cu mai multe incaperi incalzite...nu este tocmai natural, dar nu l-as da la schimb pe un loc in pestera. Si lista ar putea continua. Este o binecuvantare a vremurilor in care traim ca daca dorim putem sa ne desprindem fizic de copii pe timpul noptii sau oricand avem ocazia si totusi acestia sa fie in siguranta. Regret si eu multe chestii naturale care s-au pierdut, co-sleepingul nu este pe lista.
nelia spune:
'Nici conceptul de cuplu nu este tocmai natural'
M-am gindit ce ai vrut sa spui, nu m-am prins... adica?
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
accept92 spune:
Monogamia nu este naturala, barbatii nu au instincte cand vine vorba de cresterea copiilor. Faptul ca ei raman alaturi de femeie ajutand la cresterea puilor nu este natural. E dragut din partea lor dar nu este nici macar o adaptare pentru supravietuire, femeile fiind perfect capabile sa isi creasca puii singure - daca viata ar presupune numai cresterea copiilor, asa cum ar fi natural.
bird70 spune:
Nu e chiar asa. E adevarat ca omul nu este conceput sa traiasca in cuplu dar este un animal social care traia in grupuri cam ca cimpanzeii. Asta inseamna ca desi nu erau cupluri, totusi barbatii aveau grija de femei si copii la grup, ca facand parte din grup. Femeile nu erau in stare sa traiasca individual cum sunt pisicile de exemplu, care se imperecheaza si gata cu socializarea. Este demonstrat ca barbatii se ataseaza de copii printr-un mecanism complex, nu sunt foarte familiara cu el dar ceva care implica secretia de oxitocina.
Luna,
tu ai fi putut sa mergi in excursie peste noapte in perioada cand dormeai cu mama sau fratele tau?
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
accept92 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bird70 Nu e chiar asa. E adevarat ca omul nu este conceput sa traiasca in cuplu dar este un animal social care traia in grupuri cam ca cimpanzeii. Asta inseamna ca desi nu erau cupluri, totusi barbatii aveau grija de femei si copii la grup, ca facand parte din grup. |
Pai da, stiu si eu asta, insa de la starea asta naturala si pana la 'celula de baza' a societatii de astazi este cale foarte lunga. De fapt naturalul este relativ. Faptul ca acum ne procuram mancarea de pe raft si nu din padure este naturalul zilelor noastre. Ar parea extrem de nenatural ca barbatul sa se acopere dimineata cu o frunza si sa plece la vanatoare in zilele noastre. Edit: Desi ar fi extrem de sexy, si daca este ceva de regretat, mai degraba regret asta.
bird70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nemora interesanta si lumea asta, cu medicii ei pediatri cu tot. se ingrijoreaza a naibii de co-sleeping in diversele lui variante, dar de proportia alarmanta in care copiii sunt hraniti cu lapte praf, nu se ingrijoreaza. mie asta mi se pare o problema ingrijoratoare, cat de simplu acceptam ne-naturalul, si cat de simplu repudiem firescul. |
Pe mine ma ingrijoreaza proportia nefiresc de mare de oameni care umbla imbracati si incaltati, care folosesc masini si curent electric sau mai grav medicamente. Cred ca societatea in ziua de azi rescrie regulile naturalului. Ceea ce era natural acum 1000 de ani poate fi nefiresc astazi.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
Luna1 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bird70 Luna, tu ai fi putut sa mergi in excursie peste noapte in perioada cand dormeai cu mama sau fratele tau? Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper |
Nu stiu pentru ca nu am incercat. Prima mea tabara cu dormit peste noapte a fost la 14 ani, deja eram mare, doream intimitate, ma inchideam in camera mea etc. Dar si atunci adormeam cumva....cu teama, adica citeam pana picam de somn, sau ascultam muzica pana picam, nu pot zice ca "stiam" sa ma pun in pat si sa adorm cu lumina stinsa.
Mai e un lucru care nu stiu daca a fost tocmai ok cu dormitul asta cu cineva si relatia in sine cu mama: am fost cu mama ca doua siameze, mergeam la ea la servici dupa scoala si stateam ca lipita de ea. In mod ideal era superb, vorbeam toate alea, nu prea aveam secrete fata de ea eram foarte atatsata. Insa mai tarziu, la maturizare desi m-am comportat normal, totusi simtirile mele erau...poate nenaturale, abia pe la 25 ani am simtit nevoia desprinderii, daca nu eram cu mama simteam o tristete sfasietoare. Pe la 19 ani am fost in Germania pentru 6 luni si plangeam zilnic de dorul ei. Nu al iubitului lasat in urma, nu a altcuiva, ci de dorul ei.
Nu stiu daca asta are legatura (numai) cu dormitul, insa mi-as dori ca ai mei copii sa nu simta tristetea asta asa cum am simtit-o eu.
nemora spune:
accept, ba eu cred ca conceptul de cuplu este natural, atata vreme cat cei doi vor sa fie impreuna fiindca asta vor intr-adevar.
poate conceptul de casatorie nu e natural, cu asta si eu sunt de acord.
bird, daca o femeie da biberonul din aceleasi considerente pe care le ia in calcul cand se incalta, da, poate ajunge si la a face comparatie intre aceste lucruri. si daca am alapta, am sta mai aproape de natura, mai fara masini, desculti in iarba si n-am lua antibiotice la fiecare partz, am fi mai putin nevrotici, mai sanatosi si mai fericiti, cred eu. uite gandirile astea duse la extrem ca ale tale, nu le inteleg.
Perlutele mele: Karolina Maria (10.06.2007) si Eszter Maia(14.05.09)
Niciodata nu mai poti fi atat de aproape de un copil ca atunci cand l-ai alaptat.
Luna1 spune:
La fel de ne-naturala e si cezariana, care totusi salveaza vieti. Si totusi in Romania pe multi copii "ii aduce barza" adica mamica opteaza pentru cezariana ca pentru o extractie de masea, refuzandu-si si ei si copilului calea fireasca si naturala a lucrurilor, bondingul pe care il simti in situatia in care ai trecut prin asa ceva din primele clipe de viata ale bebeului, cand copiul iti este asezat pe piept din primele clipe, la san. Insa am auzit mult prea multe femei care refuza calea naturala, de frica durerii, de de frica afectarii vaginului (da am auzit-o si pe asta), sau pentru ca vor sa nasca "precum o doamna!".