Brumarei si Craciunite nov.dec.2011-cap.2

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns leonardo2007 spune:

Salut fetelor.

Eu in continuare nu am nici un fel de greata.
Ieri mi-am refacut beta ca nu mai am liniste pana la ecografie Luni in 21 martie.

In Z9 de la ET era 204
Asta inseamna ca in Z11 trebuia sa fie undeva pe la 400
in Z13 undeva pe la 800 si ieri, in Z15 undeva pe la 1600

Mie mi-a iesit ieri 1547. Credeti ca e ok?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lozi spune:

Buna fetelor,

Sunt o proaspata graviduta in +6 saptamani. UM: 29.01.2011 si DPN: 05.11.2011.
De cand s-a pozitivat testul de sarcina (mult dorit), sunt intr-o continua asteptare asociata in unele momente cu neliniste.
Mai intai pt ca nu stiam sigur daca sunt insarcinata: sarcina fiind cam mica (ma gandesc), la 4 sapt si 3 zile, testele aratau cea de-a 2-a liniuta foooarte slaba. Gandindu-ma totusi ca nu e posibil sa se coloreze cea de-a 2 liniuta fara detectarea hormonului de sarcina, mi-am zis ca e clar sarcina. In sfarsit, dupa 5 luni de incercari intense. :)
Pt a ma convinge am dat fuguta la medic a doua zi (dr Roxana Bohaltea, Medlife - o scumpa). Dna dr ma controleaza, ma felicita pt sarcina, plec incantata de la consultatie avand in minte toate analizele pe care tb sa le fac cat mai repede - a 2-a zi de dimineata m-am si prezentat pt analize. In plus iau inca din acea zi suplimentele recomandate (Elevit, suplim de fier si Utrogestan).
La ecografie m-am programat peste 1 sapt.

In acest rastimp, in afara de balonare, sani tensionati, somnolenta intensa si unele momente de labilitate emotionala - alte simptome nu am avut. Ma gandeam ca e tare bine sa fii gravida. :)

La 5 sapt si 4 zile merg la ecograf (4D). Dupa ecograf mi s-au naruit toate sperantele. Eu asteptam sa bata inimioara dar dna dr nu a vazut decat o pata neagra de 1 cm si 83 mm lungime care a fost identificat drept sac gestational aplatizat in interiorul caruia nu a fost evidentiat niciun embrion. Plus un hematom de 1 cm langa sacul gestational. Dezamagire si tristete de nemasurat.
Vin acasa, dau iama pe net caci asa sunt , control freak, si vad tot felul de nenorociri ca e posibil sa fie sarcina oprita in evolutie, sarcina cu ou clar ca e posibil sa fie mola (Doamne fereste!)
De atunci sunt intr-o neliniste continua. Intre timp au debutat greturile, dragutele de ele. Am unele zile cand mi-e mai bine dpdv greturi dar sincer, nici nu stiu daca sa ma bucur cand ma simt mai bine caci ma gandesc ca daca mi-e greata, sarcina n-are cum sa fie oprita in evolutie..
Sangerari nu am avut deloc de la um.
In aceasta sapt (sunt in 6 sapt) am facut testul beta HCG, luni pe 14.03; valoarea 52091 si astazi, 16.03. Pe cel de astazi abia il astept.
Dna dr mi-a spus sa-i trimit pe sms valorile sa vedem ce e de facut. Daca valoarea de la 48h nu se dubleaza, sau nu are o crestere evidenta, posibil sa nu fie in regula.

Acum, fetelor (cred ca v-am si plictisit cu istorisirea mea) sunt in aceeasi stare de asteptare in amestec cu neliniste.
Aveti idee daca valoarea de la beta HCG e in regula pt 6 sapt si 2 zile?

Sunt tare ingrijorata si mi-e destul de greu caci nu am spus nimanui pana acum de frica sa nu fie in van toata bucuria noastra initiala.

Imi doresc sa vina momentul in care sa stiu ca totul e in regula cu bebe si sa-mi vad linistita de sarcina in continuare.

A mai trecut cineva prin asta? Oare e ok sa nu se vada niciun embrion la 5 sapt si 4 zile la eco? O fi sarcina oprita in evolutie?

Ooff, cate intrebari!

Va pup si va multumesc pentru rabdarea de a parcurge randurile de mai sus!

6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu_t spune:

many inteleg ca ai facut FIV cu Ron-El. Vorbesti cumva de Ilinca Gusi? Desi eu stiam ca ea merge la Cantacuzino, nu la municipal. Eu am o buna prietena care a facut 5 fiv-uri cu Ron El, primul si ultimul castigatoare si care o si cunoaste bine pe Ilinca, daca despre ea e vb. E o optiune, chiar am rugat-o sa o intrebe daca e de acord in principiu cu NVDC si cica ar fi. Faza e ca eu nu-mi prea doresc o femeie, prefer barbat. Eu peste 2 saptamani merg la Niculescu, care desi nu mai vine sa faca nasteri naturale la CMU sper eu ca ma va lasa pe niste maini de incredere. Daca nu se leaga nimic asa, o sa incerc si la Ilinca si daca tipa de care spui tu e o alta, de ce nu si acolo
bella sa-ti imaginezi ca vreun dr. la stat sta cu tine pana nasti...nu stiu, poate doar daca e la inceputul carierei. altfel vine cat sa faca o epiziotomie si sa prinda copilul. nici macar nu sta sa te coasa, te coase rezidentul. inclusiv la cezariana, la mine medicul a cusut doar uterul, restul straturilor le-au cusut rezidentele. basca ca eu de data asta sper ca nasc si natural dupa ceza, si fara epiziotomie iar la stat cu greu gasesti pe cineva care sa nu faca. tutunaru mi-a zis clar ca el face default...ma rog, eu imi doresc multe si parca vad ca pana in luna a 9 nu se intoarce bebe sau mai stiu eu ce apare de ajung tot la cezariana...dar nah, pana atunci eu am dreptul sa-mi doresc si sa visez la o nastere decenta, fara traume inutile
edit: leonardo e super ok. nu trebuie sa fie pe muchie dublat, mai ales ca banuiesc ca n-ai facut analizele la aceeasi ora, cert e ca iti creste frumos beta

ralu- de bebe albastru si 6+
i believe in miracles...povestea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bellasamoyed spune:

Citat:
citat din mesajul lui ralu_t

many inteleg ca ai facut FIV cu Ron-El. Vorbesti cumva de Ilinca Gusi? Desi eu stiam ca ea merge la Cantacuzino, nu la municipal. Eu am o buna prietena care a facut 5 fiv-uri cu Ron El, primul si ultimul castigatoare si care o si cunoaste bine pe Ilinca, daca despre ea e vb. E o optiune, chiar am rugat-o sa o intrebe daca e de acord in principiu cu NVDC si cica ar fi. Faza e ca eu nu-mi prea doresc o femeie, prefer barbat. Eu peste 2 saptamani merg la Niculescu, care desi nu mai vine sa faca nasteri naturale la CMU sper eu ca ma va lasa pe niste maini de incredere. Daca nu se leaga nimic asa, o sa incerc si la Ilinca si daca tipa de care spui tu e o alta, de ce nu si acolo
bella sa-ti imaginezi ca vreun dr. la stat sta cu tine pana nasti...nu stiu, poate doar daca e la inceputul carierei. altfel vine cat sa faca o epiziotomie si sa prinda copilul. nici macar nu sta sa te coasa, te coase rezidentul. inclusiv la cezariana, la mine medicul a cusut doar uterul, restul straturilor le-au cusut rezidentele. basca ca eu de data asta sper ca nasc si natural dupa ceza, si fara epiziotomie iar la stat cu greu gasesti pe cineva care sa nu faca. tutunaru mi-a zis clar ca el face default...ma rog, eu imi doresc multe si parca vad ca pana in luna a 9 nu se intoarce bebe sau mai stiu eu ce apare de ajung tot la cezariana...dar nah, pana atunci eu am dreptul sa-mi doresc si sa visez la o nastere decenta, fara traume inutile
edit: leonardo e super ok. nu trebuie sa fie pe muchie dublat, mai ales ca banuiesc ca n-ai facut analizele la aceeasi ora, cert e ca iti creste frumos beta

ralu- de bebe albastru si 6+
i believe in miracles...povestea noastra

mai eu am un super dr.pe pana de la filantropia, si pe langa ca e dr cu mine e si prieten de fam cu nasii mei si sa zicem ca avem alt statut.sunt sigura ca o sa stea cu mine tot travaliul ca altfel il strang de gat si el stie ca sunt nebuna.
nu m-a lasat el saracu la histero, a venit dupa nebuna la medlife ca nu a vrut sonica sa o faca la stat da cand o fi sa nasc iti dai seama ca il leg de mine

Cu ajutorul lui Dumnezeu sunt +5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

La mine doctorul (dr Ion Ionut de la Giulesti, colaboreaza si la Regina Maria) a venit de cateva ori in timpul travaliului si m-a controlat de dilatatie si apoi la sfarsit a stat langa mine toata expulzia, m-a sfatuit cum sa imping, a cusut si epiziotomia si a si venit la sfarsitul programului lui in salon sa vada ce fac si apoi in toate celelalte zile cat am stat in spital. E un dr foarte bun, nu stiu daca face NVDC dar merita intrebat. Dar si-a micsorat numarul de gravide in ultima vreme, trebuie sa mergi la el pana la 6 saptamani de sarcina.

Din ce am vazut eu, totusi, majoritatea isi cos ei epiziotomiile.

Bella nu prea are rost sa stea doctorul langa tine tot travaliul, poate dura si 12-16 ore, in majoritatea timpului ai o contractie de 1 minut sa zicem si apoi 5-10 minute pauza, ce sa faca dr, sa-ti numere minutele? Intre timp poate are si el altele, o operatie, o consultatie,... e la servici omul. Daca vine din cand in cand in timpul travaliului e Ok.. zic eu

lozi e posibil sa fie sarcina inauntru si sa nu se fi vazut la eco, tocmai a patit asa fina mea, nu s-a vazut la 6 saptamani decat sacul, dar apoi la 7 s-a vazut clar inimioara. Intre timp s-a stresat si ea, ca si tine, cu beta HCG repetat, emotii si totul a fost bine, bb e acolo si creste. Ea a avut 13000 beta la vreo 6 saptamani deci zic sa stai linistita, poate ai gemenasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bellasamoyed spune:

fetelor am si eu o intrevbare. la cate sapt ati facut prima eco? dr. meu ma chemat sapt viitoare pe joi,vineri da eu parca nu m-ai am rabdare si m-am programat la medlife sa imi fac o eco . sincer mi-e frica sa nu fie bani aruncati si sa nu se vada nimic. as fi tare dezamagita. ce ma sfatuiti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IuliaCospy spune:

Bela, Lozi sarcina se vede ecografic de la 7 saptamani datorita rezolutiei aparatelor nu din alte motive, asa ca eu va sugerez sa fiti optimiste si increzatoare si in catev zile o sa vedeti si inimioarele batand.
Stiu ca e greu cu asteptatul, dar merita, credeti-ma!

Iulia, mami de Sara Andreea si 7+
http://saraandreea.shutterfly.com/36?startIndex=0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgia79 spune:

Buna fetelor!
Ma alatur si eu voua cu teama si emotie.
Sunt gravida in 5 saptamani conform ultimei ecografii si ar fi trebuit 5 si 3 zile dupa ultima menstruatie.
Anul trecut in noiembrie am avut o sarcina oprita in evolutie la 8 saptamani dar constatata la 12 cand am fost la eco.
A debutat cu un hematom de 9 mm care s-a resorbit dar embrionul n-a mai trait decat o saptamana dupa aceea.
Acum la ultima eco factuta la 5 saptamani si 5 zile nu s-a vazut decat sacul embrionar si vezicula vitelina ( deci nu e sarcina fara ou) dar a depistat din nou un hematom de 7 mm.
Sunt ingrozita sa nu se repete istoria de anul trecut.
Dar ma gandesc ca Dumnezeu nu mi-ar fi trimis un bebe care urmeaza sa se nasca la fix un an dupa ce l-am pierdut pe celalalt ( adica in Noiembrie) fara un scop anume si sper sa fie bine de data asta.
Va pup si sper sa ne ajutam si sustinem moral pe acest forum.

Georgiana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgia79 spune:

Scuze, de emotie am scris 5 si 5 zile, ecografia a fost la 4 saptamani si 5 zile si acum as avea fix 5 saptamani conform masuratorii ecografice.
Mai am si niste crampe dar nu f. dureroase in schimb ma tin tot timpul ingrijorata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Citat:
citat din mesajul lui bellasamoyed

fetelor am si eu o intrevbare. la cate sapt ati facut prima eco? dr. meu ma chemat sapt viitoare pe joi,vineri da eu parca nu m-ai am rabdare si m-am programat la medlife sa imi fac o eco . sincer mi-e frica sa nu fie bani aruncati si sa nu se vada nimic. as fi tare dezamagita. ce ma sfatuiti?

Da, de la 7 sapt. incolo ... cel putin pe mine asa m-a chemat in sarcinile precedente.

Lacrimile sunt limbajul tacut al durerii.

Mergi la inceput