Clubul ursuletilor & ursuletelor de novdec2010(20)
Raspunsuri - Pagina 21
BraveGirl spune:
Inca ceva...eu nu inteleg de ce se administreaza calciu ci vitamine bebeilor dupa ureche. Adica hop hai sa-i dam si ceva suplimente, fara sa facem analize, ca asa 'se face'. Arianna a luat pana acum o singura data Ca, si acum are Ca peste limita superioara. Unde ajungeam dc ii dadeam preventiv, 10 zile/luna, cum zicea pediatra? Ca e periculos in exces....la fel si Fe.
PS: vb de bebeii sanatosi, care au evoluat bine, nu prezinta nici un semn de boala, etc.
==========
Corina
Mami de Arianna Maria (18.11.2008) si Patrick Stefan (16.10.2010)
POZE
beatrice75 spune:
Ok, deci sa termin cutia. Eu ii dau momentan cereale cu lapte imbogatit cu probiotice. Da, fara gluten. Ziceam sa-i mai dau si cereale cu fructe, desi imi este cam frica, deoarece el nu are voie sa consume fructe si legume deocamdata.Ok, merg doar pe o varianta.
douradoudou spune:
LA MULTI ANI MADALIIINA
alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si de printesa razboinica Maysaa(30.10.2010)
amelia_ilie spune:
Citat: |
citat din mesajul lui onniex Fetelor, Voi le dati BB-ilor vitamine? Noua ne-a dat pediatra 5 ml calciu, 10 zile pe luna martie si aprilie doar, precum si vitamine Well Kid (nu am gasit, probabil voi comanda de pe internet) sau MineVita (dar a dat afara tot si se pare ca pe prospect scrie pt copiii peste 1 an). Ce experiente ati avut cu vitaminele? Ati observat ceva schimbari dupa administrare? Va pup pe toate, fete curajoase! |
Si noi am luat 2 luni deja calciu + vit. C. Ca doar eu ma plangeam ca am copila super agitata de la calciul ala. Tot dupa ureche se pare, ca analize abia acum am facut. Tot asa, 5ml Ca + 5 pic. vit. C, 10 zile pe luna. Dupa analizele astea o sa vad daca ii mai dau, ca doctora zicea sa-i mai dau o luna-doua. Dupa ureche! Dar zicea si ca fontanelele s-au inchis, asta la controlul de la 2 luni. Sa vedem rezultatele si decidem dupa.
Mami de Cristiana (29.12.2010)
kokorinusha spune:
si noi am fost ieri la controlul de 3 luni.avem 64 de cm,6600g,a luat 1100g,suntem f bine.dr mea nu este de acord cu diversificarea inainte de 6 luni,m-am linistit.a spus ca in cel mai rau caz,daca nu imi va ajunge mie laptele pana la 6l,voi suplimenta cu praf insa eu am incercat intr-o seara sa ii completez laptele meu cu 30ml de praf si a refuzat.asa face si cand ma mulg si ii dau cu bibe,papa 100 ml cat sa isi astampere foamea apoi il refuza si vrea san.sper din tot sufletul sa nu am nevoie de completare sa imi ajunga lapticul.
ne-a zis si noua ca bebe tine capul un pic inclinat in dreapta insa ne-a zis masaj seara la baie cu crema si mutat pe o parte si pe alta cand doarme ca se va corecta repede
bebe azi vad ca este foooarte cuminte,l-am lasat cu geamul dechis de la 9,si vad ca motaie de nu am treaba cu el.
vafug sa fac un pic de ordine
BraveGirl spune:
Amelia, cum sa se inchida fontanelele la 2 luni? pai ar fi trebuit sa incetezi imediat administrarea de Ca.
==========
Corina
Mami de Arianna Maria (18.11.2008) si Patrick Stefan (16.10.2010)
POZE
onniex spune:
Fetele,
Pentru a nu crea confuzii, noua pediatra ne-a dat supliment de calciu si de vitamine fiindca a observat inca semne de rahitism la fetita mea. Se pare ca si eu am avut cand eram mica, probabil are legatura
Rahitismul se observa prin observarea zonei coastelor, eu asa am observat ca a facut pediatra.
Eu de obicei pun intrebari, nu ii dai copilului ceva fara sa stiu de ce
Va pup pe toate, fete curajoase!
douradoudou spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui amelia_ilie
Si noi am luat 2 luni deja calciu + vit. C. Ca doar eu ma plangeam ca am copila super agitata de la calciul ala. Tot dupa ureche se pare, ca analize abia acum am facut. Tot asa, 5ml Ca + 5 pic. vit. C, 10 zile pe luna. Dupa analizele astea o sa vad daca ii mai dau, ca doctora zicea sa-i mai dau o luna-doua. Dupa ureche! Dar zicea si ca fontanelele s-au inchis, asta la controlul de la 2 luni. Sa vedem rezultatele si decidem dupa. Mami de Cristiana (29.12.2010) |
nu e ok deloooc sa se inchida la 2 luni..si calciu sau fier fara analize inainte mi se pare periculos.
alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si de printesa razboinica Maysaa(30.10.2010)
amelia_ilie spune:
Citat: |
citat din mesajul lui BraveGirl Amelia, cum sa se inchida fontanelele la 2 luni? pai ar fi trebuit sa incetezi imediat administrarea de Ca. ========== Corina Mami de Arianna Maria (18.11.2008) si Patrick Stefan (16.10.2010) POZE |
Eu am povestit doar ce-a spus doctora, n-am zis eu. Daca s-au inchis sau nu, iarsi nu ma pronunt, ca nu-s medic. Poate s-a referit la faptul ca incep sa se inchida, ca a tot masurat-o. Iarasi nu zic nimic, ca nu-s medic. Iar Ca i-am dat la indicatia ei, nu de capul meu. De-asta am zis ca astept rezultatele de la analize si ma duc cu ele sa vedem ce facem mai departe.
Mami de Cristiana (29.12.2010)
Olgutzika spune:
Amelia, cea din spate e normal sa se fi inchis. Se "mai" inchide si fontanela mare, cea din fata. Cand o mangai pe caput, o simti? E important sa o simti, sa fie inca moale. Fetele iti explica ce si cum, ideea e ca si medicii se mai pot insela...si uneori e bine sa fii informata ca sa stii ce intrebari sa pui. Tin pumnii sa iasa analizele bune de tot!
Nici eu nu am primit suplimente pana acum. Doar Vigantol 2 picaturi pe zi. Pediatra mea zice ca e la fel de buna si vitamina D3 romaneasca, doar ca e foarte acra si bebicii maricei o scuipa. Testat, ti se strepezesc dintii, Vladut facea un boooot Asa ca am revenit la Vigantol.
Ana, vezi ca si asta tot la 30 de zile se schimba, scrie pe cutie!