Puiuti de sept-oct 2011(20)
Raspunsuri - Pagina 5
klau_ditza spune:
buna dimineata!
greu tine omul pasul cu voi....
hellena_d nu te panica inutil. Discuta cu medicul tau si vezi ce solutii sunt.
Si eu am aflat ca am RH- si miercuri ma duc la control sa discut cu medicul. Am incredeere il el - iar daca nu as avea, cu siguranta l-as schimba.
It's true!
9+
irinush4u spune:
buna dimineata,
semnez si eu condica la cafea.
Si eu cu rh negativ, sotul pozitiv, prima sarcina copilul rh+.deci la mine e dubla incompatibilitate de rh.
am facut dupa prima nastere(desi s-a terminat prost)vaccinul cu imunoglobulina.
dar, mama saraca, dzeu sa o ierte, a avut si ea rh - si a facut fix 3 copii, toti sanatosi, nascuti natural si in alte timpuri, si nici un vaccin ,nimik.
hai mai fetele sa mai gandim si pozitiv.decat sa ne facem ganduri negre mai bine incercam sa ne bucuram, uite vine primavara,mai iesim si noi in parc, la verdeata:)
eu ieri eram cu panica cu sangerarea...dupa ce am fost la dr m-am linistit.
ce matinala sunt
Irinush
Lali_mete spune:
'neatza burtoaselor!!!!
Ajutati trandafirasul Raisa sa infloreasca
Lali
de Paul ( 01.10.2009)! si
15+ Bazar DC , Ajutor umanitar , www.culoricuviata.blogspot.com/" target="_blank">Culori cu viata -bijuterii
seidana spune:
Neata fetelor...
May.. probabil prietena avea pb cu colul, fetelor cu bebei stiu mai bine despre posibilitatea deschiderii colului si a nasterii/ avortului prematur.. eu stiu doar din auzite ca in astfel de cazuri, pb se despisteaza e catre gine si poate face cerclaj...
Hellena.. nu te speria, daca e sa fim paranoice putem fi din orice.. sunt multe cauze ale pb, si multe pb in general... Trebuie sa fim linistite si sa ne dcem viata, sarcina , frumos.. oricum ce vrea Domnul asta se va intampla... Uite de ex mama cand m-a nascut ( la 8 luni) , a facut hemoragie interna, stop cardio respirator e 2 ori, i-au scos uterul.. a pierdut ff mult sange, astfel incat 2 saptamani ii faceau transfuzii zilnice.. eu aveam 45 cm si 2200 kg.. si uite ca sunt intreaga sanatoasa si Doamne Multumesc, mama la fel.. deci pt fiecare Doamne Doamne are un plan..
Irinush .. nu te-am felicitat ca totul e bine.. ma bucur nespus 
Lali.. o zi buna 
Noi mergem azi la ai mei acasa.. ma duc sa ma bucur de natura si padure, si de mancarea lui mama...
Va pup
14+ .. DD ajuta-ne sa avem
sanatos !
Lali_mete spune:
Helena nu mai intra la subiecte dureroase,evitale ca iti faci rau. Tu si asa esti panicata cu rh-ul, uterul retrovers, tatal copilului a fugit sfaraindu-i calcaiele...nu mai ai nevoie si de astfel de vesti.
Eu am nascut prima data natural,dar eu nu am probleme cu uterul,bazinul mi s-a dezvoltat corect, colul la fel, uterul era la locul lui.Am avut o problema la nastere dar din cauza mea,ca eram speriata si in loc sa nasc in cateva minute am nascut in 2 ore.
Daca tot citesti astfel de subiecte,macar ia din ele ceva folositor,adica mai pui o intrebare pe lista pentru ginecologul la care mergi. Orice intrebare sau neliniste ai impartaseste-o lui , de asta e medic,sa te ajute. Din cate stiu eu uterul retrovers se "intoarce" in pozitia normala in timpul sarcinii,si daca nu se face chestia asta se recurge la cezariana oricat de mult ar vrea mama sa nasca natural. Hai,capul sus,si gandeste pozitiv.
.
revin.
Lali
15+
Bazar DC , Ajutor umanitar , www.culoricuviata.blogspot.com/" target="_blank">Culori cu viata -bijuterii
bujo spune:
Stiti cum sunteti voi acum? Ca femeia care plangea pentru drobul de sare. Nu pot zice ca nu va inteleg, si eu am fost mult mai stresata la prima nastere, dar incercam sa indepartez gandurile negre care nu m-ar fi ajutat cu nimic. Acum nici macar nu vreau sa ma gandesc la nimic rau. Am contractii de o sapt, aseara au fost chiar dureroase. M-am pus in pat, am luat No-spa si Scobutil si intr-un final m-au lasat. Azi incerc sa dau de dr sa vedem ce facem, dar sunt optimista si incerc sa nu-mi fac griji ca mai rau e.
Hai s-o luam pe alta parte. Daca iesiti pe strada va apuca plansul ca e posibil sa va calce o masina? Sau ca poate va cade o caramida in cap? Sau ca se termina prost un jaf? Ma indoiesc. Am ajunge cu totii la nebuni daca am trai asa cu frica in san. Este exact acelasi lucru si cu sarcina. Este ceva nou pentru voi si e normal sa fiti mai ingrijorate, dar incercati sa nu cadeti in extrema cealalta, adik in paranoia. este adevarat ca se intampla numai nenorociri pe lumea asta, vezi cu Japonia, dar nu inseamna neaparat ca ne vine si noua randul. Puteti spune ca e ignoranta, cruditate sau ce vreti voi, dar eu zic ca e instinctul de conservare. Din pacate au murit multe mamici si copilasi la nastere din mii de motive. asta nu inseamna ca destinul vostru este pecetluit si ca va e sortit sa patiti una din aceste nenorociri. Nu uitati ca se poate termina foarte bine. Nu este o certitudine pentru nimeni dar asa trebuie sa ganditi. Va faceti rau daca nu ganditi asa. Asa ca nu mai pescuiti de pe net orice tragedie. Cititi si voi numai lucruri optimiste. Va recomand o carte despre sarcina foarte amuzanta, "Cel mai simpatic ghid de sarcina" Vicki Iovine. Sigur va va binedispune.
bujo mami de Filip si
14+
zubi spune:
BUna dimineatzaaa burticutze
LALI,ce frumos ne-ai spus[fl

Helena, sunt tot feluri de cazuri, referitor la orice din lumea asta, inclusiv la gravi..fii linistita, Doamne Doamne ne vegheaza pe toate
Seidana, sa te bucuri de soare si natura si papa bun de la mai tau, distractie placuta
Eu erama sa de nerabdatoare sa ma trezesc si sa citesc de bebe, ce mai face el la 15 sapt..si sa vb cu voi, sa imi apara semnatura:), manca-l-ar mami lui pe el de linguritza si cu pumnisorul cat mazarea..sunt asa de fericita de la un timp, ca nu mais itu nici de probleme, de nimik, parca nu ma mai intereseaza nimik, am asa o siguranta ca totul va fi bine, nu imi fac griji nici cu serv asta, nici cu banii....datorita lui bebe cred ca sunt asa...imi vine sa ies pe strada si sa alerg si sa cant....e clar, am luat-o putin pe carAri
Zubi, mami
15+
Lali_mete spune:
Zubi,nu ai luat-o mami pe campii
. Eu la prima sarcina spuneam la toata lumea ca sunt graviduta, ca la mine in burtica creste o minune. Si acuma spun la toti cunoscutii cand ii intalnesc,dar nu mai am contact cu atata lume ca atunci. Si culmea,multa lume isi dadea seama ca sunt insarcinata,pentru ca desi eram imbracata in negru ( purtam doliu pentru mama mea) ,fata imi stralucea ,eram radioasa. Si la toata lumea spuneam ca mami mi-a trimis un ingeras sa ii spun lui cat de mult il iubesc cum ii spuneam ei.
Helena iarta-ma daca in mesajul anterior am parut rea, dar cum spunea si Bujo,nu putem sa ne apucam de cap ca in "drobul de sare" si sa plangem din toti rarunchii ca o sa patim toate nenorocirile ce s-au intamplat la alte gravidute.
Si acum sa va spun ce am vazut aseara la eco
. Nu,nu am vazut ce este,si dupa ce am vazut ce era la linkul ala cu sexul bebelusilor pe saptamani,am vazut ca este exact cum mi-a spus si el. A spus ca nu vrea sa o ia pe bajbaite, sa imi spuna ca poate-i asa,poate-i asa. A stat la masurat bebelusul,are capusorul cat o minge de pin-pong
, mi-a aratat coloana,manutele,piciorusele,inimioara se vedea cum bate
. Imediat ce a facut masuratorile a inceput sa faca tumbe, mai statea putin,iar tumba
. Minunat
! Mi-a spus ca la aparatul lui poate spune cu cea mai mare exactitate ce sex are copilul la 20-23 saptamani . Dezvoltare perfecta,arata de 15 saptamani si 4 zile.
May abea astept sa vii cu vesti,care bineinteles ca vor fi minunate
, si te vor linisti.
Jade super bancurile,am ras tare
,si a venit si sot si le-a citit
. A spus doar " mda, noroc ca nu-s microbist
,si gatim impreuna cel mai adesea "
.
Oanaiasi
pentru linkul cu sexul bebeului,asa ne-am mai lamurit si noi putin cum de se inseala atat de multi medici
.
Arcenciel te asteptam cand poti mamicule
. O sa treaca si perioada asta in care tee simti obosita fizic si psihic
si vine alta in care oboseala poate deveni placuta,depinde de psihicul fiecareia
. Activeaza-ti casuta pm ,ca sa poti primi parola,ca nu ai nici mail la profil
,si n uavem unde sa o spunem . Si acum printisorul cum este? A trecut febra si ce a ramas? A trecut cu totul gripa?
Super-tare seful tau,ma bucur ca mai exista si astfel de oameni .
Mi-a facut si mie piticul febra azi-noapte. Este a doua oara in cele 17 luni de cand e nascut. Dupa un supozitor paracetamol ,si putin masaj a adormit,si i-a scazut febra. Acum ii curg mucisorii,dar in rest nu are nimic, e vioi,a papat tot,a baut si lapticul tot... sa vedem la noapte cum se comporta.
Theea interesant aparatul tau,cred ca iti creste inima cand auzi sunetele piticului tau
. Acum am vazut ca avem primii copii nascut la o luna diferenta,si acum avem cam acelasi dpn
.
Ma apuc si eu de curatenie,ca acusi vine o prietena pe la mine
...
Lali
15+
Bazar DC , Ajutor umanitar , www.culoricuviata.blogspot.com/" target="_blank">Culori cu viata -bijuterii
arcenciel spune:
Lali merci pentru urari...
Stiu ca perioada asta va trece, insa la prima sarcina ma simteam mult mai bine... Cred ca fiindca nici nu lucram. Pe atunci eram mai activa pe forum...
Cat priveste nasterea, la o ora dupa spuneam ca daca a fost asa de usor, sunt gata sa reincep...
Lucuta (4 ani 1/2) a avut temeratura o saptamana, tuse, nasul care curgea, dar doctorul nu mi-a dat decat dolipran si sirop de tuse... Pana ce am mers iar si am cerut antibiotic, ca am zis ca nu e normal sa nu treaca febra dupa atatea zile..; saracutul era abatut si isi pierduse toata pofta de mancare. Si dupa ce a luat antibiotic, in 2 zile era repus pe picioare, nici tuse, nici nas care sa curga... Dar ca aici, pana sa iti dea doctorul ceva mai tare... nu ca as fi adepta antibiotcelor, dar daca te duci la farmacie si ceri ceva de tuse, iti da un sirop pe care l-ai putea bea cu litrul si tot nu-ti trece... frectie la picior de lemn..; Asa ca trebuie sa megi la medic, care si el nu se lasa cu una cu doua... ce ma enerveaza... si cu toate astea francezii sunt mari consumatori de medicamente!
seidana spune:
Fetelor, in primul rand va doresc un weekend frumos...
Apoi e randul meu sa fiu stresata..
Am uitata sa imi iau medicamentele cu mine, si la parinti in oras, la farmacie am gasit doar utrogestan 100.. nu e bai iau 2 ovule in loc de 1 de 200.. insa cu acest motiv, cautand pe net prospecte de medicamente, am desc ca utrogestanul se ia pana in sapt 12, si poate provoca boli hepatice in trim 2 si 3 ... oarecum sunt necajita. deoarece dr a zis sa il iau pana la urmat control adica sap 16...
Ma gandesc acum > e superficial dr meu ? ar trebui sa il schimb? voua pana cand vi-a zis dr sa luati utrogestan?
Ma dispera cand gasesc ceva ce da cu virgula ![]()
15+ .. DD ajuta-ne sa avem
sanatos !