Puiuti de sept-oct 2011(20)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns racheel spune:

Eu m aprogramez la cezariana pe 19 august daca nu vine el mai devreme ca sa fie leu?Ce ziceti?Ii fac rau?

Cu ajutorul, Bunului Dumnezeu, Sfantului Nectarie, Sfintilor Parinti Ioachim si Ana si Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu Izbavitoarea sunt 15+
Doamne, ajuta-ne in continuare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MatzaRebela spune:

Sincer asta e o intrebare care trebuie adresata doctorului ginecolog, dar nu-i spune motivul k va rade copios hehe:)lasa sa fie bn sa ducem sarcina la termen
apoi zodia.. ce nu tre sa stie de ea pana nu va avea 18 ani:)))))))))))))

15+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inezluiza spune:

Salutari Burticutze vesele am fost mai absenta in ultimele saptamani dar am scuze am inceput la servici si astept musafiri de peste ocean asa ca trebe sa ma pregatesc Noi avem 15 saptamani + si totul este ok crestem crestem si luam proportii mai avem 3 saptamani pana la primul eco dar ne resemnam ca totul va fi bine si o sa vedem un cuc sau o pasa sanatoas/a si zbenguit/a acolo inauntru
Va pe toate

Inez Luiza 13 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lali_mete

Citat:
citat din mesajul lui seidana

Vreau sa va zic ca am citit noul Contract colectiv de munca pt 2011-2014...
Atat prevederea cu salariu mediu pe intreprindere cat si cu suplimentarea de 15% din Concediu prenatal , pt 6 sapt.. se mentin...
Art 51 si 66

15+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatos !

A aparut noul contract? Ca am vazut ceva la tv ca nu ar mai exista contract colectiv . Dar recunosc ca nu m-am uitat prea mult la emisiune.Scria acolo si de salariul bonus la nastere ? Mai,contractul individual de munca,cel semnat la munca, nu se supune contractului colectiv de munca? Ca eu asa stiam. Mai nou ,asa mi-a transmis fostul meu sef minunat, ca in contract nu scrie nimic de nici un salariu [.

Ajutati trandafirasul Raisa sa infloreasca
Lali de Paul ( 01.10.2009)! si 15+

Bazar DC , Ajutor umanitar , www.culoricuviata.blogspot.com/" target="_blank">Culori cu viata -bijuterii

eu am gasit contractul pe un site legislativ, eventual o sa il pun pe piccasa de acasa...

Contractele individuale se supun contractului colectiv...

Deci cele 2 art la care m-am referit sunt copi paste din contract

ART.66. (1) Īn cazul īn care salariata se afl#259; īn concediu de maternitate, unitatea va compensa, pe o anumit#259; perioad#259;, diferen#355;a dintre salariul de baz#259; individual avut #351;i indemniza#355;ia legal#259; la care are dreptul.
(2) Perioada pe durata c#259;reia se acord#259; compensarea va fi stabilit#259; prin contractele colective de munc#259; la nivel de unitate, dar nu mai pu#355;in de 6 s#259;pt#259;māni.
(3) Diferen#355;ele de salarii vor fi acordate din fondul de salarii.

ART.51. - Īn afar#259; de ajutoarele prev#259;zute de lege, la care au dreptul, salaria#355;ii vor beneficia #351;i de urm#259;toarele ajutoare:
a) īn cazul decesului salariatului, un ajutor acordat familiei, de cel putin dou#259; salarii medii lunare pe unitate;
b) daca decesul a survenit din cauza unui accident de munc#259;, a unui accident īn legatura cu munca sau a unei boli profesionale, cuantumul ajutorului acordat familiei va fi de cel putin 3 salarii medii pe unitate;
c) un salariu mediu pe unitate, pl#259;tit de aceasta mamei, pentru na#351;terea fiecarui copil; dac#259; mama nu este salariat#259;, so#355;ul acesteia beneficiaz#259; de plata unui salariu mediu pe unitate;d) un salariu mediu pe unitate pl#259;tit de unitate la decesul so#355;ului sau sotiei ori la decesul unei rude de gradul I aflate īn īntre#355;inerea salariatului.

15+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatos !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefy13 spune:

Citat:
citat din mesajul lui annare
citomegalovirus....IgG POZITIV
IgM NEGATIV
toxoplasma..........IgG negativ
IgM NEGATIV
rubeola..............IgG POZTIV
IgM NEGATIV
HERPES VIRUS.......iGG PREZENTI

IgG pozitiv inseamna ca ai avut candva si acum ai dezvoltati anticorpi si nu o sa mai faci infectia respectiva.
Deci: citomegalovirus =ai avut candva, ai anticorpi acum, si nu ai infectia activa(IgM);
Toxoplasma= nu ai facut, nu ai anticorpi, dar nici infectie activa;
Rubeola= ai avut in copilarie, ai dezvoltati anticopi, nu ai sa mai faci;
Herpes= ai facut candva si ai anticorpi dezvoltati.

+13

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marryan spune:

Buna fetelor, sper ca va simtiti mai bine odata cu venirea primaverii.

Natalia la multi ani cu intirziere, sa fii sanatoasa si tot ceea ce iti doresti

camady succes la eco poate afli si ce se ascunde in burtica

mitzarebela bine ai venit la noi, sanatate multa si sarcina usoara la termen. Si mie medicul mia spus ca eu voi naste in august de pe 10-15 aug si va fi leu acuma cum o vrea cel de Sus ca nu conteaza ce zodie va fi, sanatos/toasa sa fie.

racheel mai bine intreaba medicul, din cite stiu eu e mai bine sa vina bebe cind e gata el decit sa i grabim noi venirea

zubi eu in lokul tau as cere concediul fara plata pina intru in prenatal si apoi, scrii cerere de conc prenatal si gata se rezolva decit sa stai sa te enervezi cu toti idiotii, crede-ma ca nu se merita decit doar puiul care se afla in burtica ta ai grija de el/ea

toate fetele nu numesc pot omite pe cineva sa nu fie cu suparare, va doresc un inceput de saptamina cit mai reusit.

Cea mai fericita mami 15 + cu

Cu Ajutorul lui Dumnezeu sper sa ajungem cu bine pina la final

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Ieri ar fi fost ziua mamei de nastere ,ar fi implinit 45 de ani,si am preferat sa nu mai plang,ci sa ma gandesc doar la intamplari placute,sa imi amintesc cum ne pupa pe frunte noaptea cand mergea la baie,cum ne invelea iarna sa fie sigura ca nu racim,cum ne facea placintele si prajiturici in fiecare saptamana ,mai ales iarna. Atunci se indeseau prajituricile .Sa imi amintesc cum mi-a cusut fuste si bluze,la mana, si cat de admirate erau hainutele facute de ea, sa port puloverul ei,si sa il miros . Desi l-am spalat de multe ori in 2.5 ani parca tot mai miroase a "mama" .Am preferat sa "vorbesc cu ea" ,asa,de parca ar fi fost pe langa mine,si i-am povestit de Paul,de burtica, de faptul ca i-am simtit miscarile bine sambata seara,si ca sper sa fie cu codite . Suna un pic ,dar chiar nu mai vreau sa plang, vreau sa fiu vesela cum eram inainte.

Seidana merci pentru raspunsul cu privire la salariul bonus. Pe mine ma enerveaza magarul ca nu imi da numar de inregistrare la cerere,si nu recunoaste apoi ca i-am dus ceva . Si a trecut deja un an si 5 luni de la nastere,parca cererea se depune la angajator maxim in 6 luni de la nastere. Ah ce ma enerveaza legile astea neclare. Ii obliga la ceva,dar nu ii sanctioneaza daca nu fac cum spune legea .

Ajutati trandafirasul Raisa sa infloreasca
Lali de Paul ( 01.10.2009)! si 15+

Bazar DC , Ajutor umanitar , www.culoricuviata.blogspot.com/" target="_blank">Culori cu viata -bijuterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredanar spune:

fetelor multumesc pentru gandurile voastre bune, si aceleasi ganduri bune le transmit si eu pt camady bafta la eco, si pt May, de fapt pentru voi toate . :)

voiam sa va mai impartasesc dimineata si faptul ca bebitza e acum mult mai igramadit decat la ultima eco. :) La 13 saptamani statea lejer si era mult loc pe langa el... Acum incepuse sa se covrigeasca si impinge deja in peretii placentei. :) Dna doctor a zis sa fiu receptiva de acum la senzatiile de prin burtica pt ca o sa incep sa il simt. Si acum mi se pare ca il simt uneori dar sunt retinuta deocamdata sa zic ca il simt. :)

Si ... mi-am propus sa fiu mult mai linistita, mai calma. Aseara m-am enervat (de la o prostie) si in 2 min m-a luat durererea de burta si agitatie. Sper ca si voi faceti acelasi lucru.

Lori 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elly_b spune:

fetele

seidana ce veste buna cu contractul colectiv

camady tinem pumnii. sa fi cu vesti bune

am facut un pas important aseara ... eu eram hotarata sa-i dam vestea lui annelies abia dupa 14, 15 sapt. adica sa mai stam vreo luna. dar si eu si ta-su dadeam din picioarus si am si citit ca e bine sa le spui cat mai devreme. in plus ma simt relaxata si parca totul e ok.
asa ca am convocat copilul la sedinta de familie si am anuntat-o ca mai vine un bb! offf ... si acum imi dau lacrimile... a facut ochii mari, mari si a intrebat "seriossss??? adica o sa fiu sora mai marrreeee????" si de aici a inceput isteria ... fericire, tipete, sarituri, alergatura ... era extrem de excitata. de neoprit. si cand ii cumparam patut.... si sa facem curat in casa ca bb nu poate sa vina intr-o casa dezordonata.... a strans jucariile si pe ale ei si pe ale cainelui. a certat cainele sa nu-si mai lase jucariile in casa. mi-a spus ca ea o sa ma ajute cu tot, cu mancat, cu spalat si schimbat scutec cu plimbat ... etc
de ieri ma intreaba din 5 in 5 min daca bb e bine si daca se simte "minunat"in burtica. astazi m-am trezit cu ea tarandu-se in patul nostru si cand a ajuns langa mine m-a intrebat "mami, e bine bb acolo?"
punctul culminant a fost aseara cand a pupat burtica si a ramas cu caputul lipit si in soapta a spus "bb sa ai grija sa vii bine si sanatos. sa nu fi bolnavior"
acum ma gandesc ... ne-am grabit? m-am gandit ca am intrat in a 12-a sapt si ca riscurile sunt mai mici acum. plus ca asa si simt ....
lali, camady, bujo, natalia ... voi ati dat vestea puilor mari?

mami de Annelies (30.06.2005) si 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NataliaS spune:

Fetelor - Multumesc pentru urarile voastre!!!! Mi-a fost foarte drag sa le citesc!

Lali - m-ai facut pe mine sa plang...dar ma bucur ca sufletul tau a inceput sa fie mai senin si te-ai bucurat de clipe dulci din amintiri...ea e undeva aproape de sufletul tau si cu siguranta inca te pupa pe frunte noaptea

Dupa cum v-am spus vineri am fost si mi-am cumparat 4 bluzite Mama Licious ( dupa modelul Seidanei) care imi plac foarte tare: 2 albe, una neagra cu rosu si una albestru mov cu roz si corai...cadou de ziua mea :) si ieri mi-a luat frate-meu o pereche de jeansi de gravidute de la H&M din Debrecen Uraa am cu ce sa ma imbrac!

Natalia - mami de Stefania-Irina 26.12.2007 - Ana iubita 04.02.2005 si 14 sapt +
Poze: http://community.webshots.com/user/natalias103
http://www.flickr.com/photos/10220847@N05/

Mergi la inceput