Singulair-schimbare de comportament?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinamoro spune:

Zina, obrajorii rosii pot fi si din cauza pneumoniei.

Alina cu www.snugglepie.com/ezb/653339.png" target="_blank"> Adelina (31.08.2006) & www.snugglepie.com/ezb/653351.png" target="_blank">Dragos (11.04.2002) poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Zina, daca secretiile la tine sau la copil sunt verzi sau galbene, atunci e infectie cu baterie si antibitoticul e obligatoriu. In plus, daca tu ai febra, ai face bine sa te duci la doctor.

Mai scriu ca pe vremea mea faceam tot atit de multe infectii ca unii din copilasi (cel al Zinei, de exemplu) si nu eram in colectivitate. Acum cind nu mai stau in poluare e cu totul altfel.

Sanatate !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Daca baiatul tau are o criza acuta de astm, adica daca respira mai greu si are probleme (chiar usoare) de oxigenare (ma rog, legatura cu pneumonia e discutabila), asta poate da iritabilitate! Toti trei copiii mei au, sa zicem, astm. Eu fiind o persoana mai rationala si cu sange rece nu prea pun la suflet diagnostice care suna urat, dar care in definitiv sunt destul de frecvente si nu-s asa grave si mai si trec pana la varsta adulta.
Si ca sa nu divaghez prea mult: ai mei sunt iritati, nervosi si au inclusiv probleme cu somnul in faza acuta a bolii, pana reusesc sa respire mai bine (de obicei pana intervin cu cateva sedinte de aerosoli). Deci, linisteste-te si vezi daca nu cumva poate fi si asta o problema.
De la singulair, baiatul mijlociu caruia i-am dat pliculetul vreo 3 luni, a avut tulburari de somn. Nu i l-am mai dat de atunci (acum 2 ani) si a fost mai bine si cu somnul si cu problema respiratorie (coincidenta nu consecinta).
De la aerosoli nu au fost probleme.
Sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona2006 spune:

Zina, ziceai ca la baietel mucii sint viscosi. Eu ii dau Mayei niste picaturi (le bea) , aici se numesc Mucolit (carbocisteine). Sint f multe si fluidifica mult secretiile si acestea ies mai usor.
Imi pare rau ca esti si tu bolnava. Iar daca la raze s-a vazut pneumonie nu-i nimic de facut decit antibiotice si multe, multe lichide. F. important sa bea mult.

Blogul meu de mama ce sta mult prea mult acasa:
http://aloneinholyland.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurash1 spune:

Buna Zina,

ma bag si eu in discutie dupa ce am citit toate postarile voastre atat de aici cat si de la manifestari astmatice.

Copilul meu (5 ani) este suspect de astm (cu alergie puternica la acarieni) si face tratament cu Singulair de 2 ani. Da ai citit bine, anul acesta in mai face 2 ani de administrare. La inceput am observat si eu ceva modificari in comportamentul lui, mai ales ca somn si agitatie dar acum este ok. Intre medicamentele care ii provoaca agitatie eu mentionez pe primul loc Ventolinul care il face tahicardic (noroc ca ne-a ajutat Dumnezeu si de aproape 1 an nu i-am mai dat). Apoi Dexametazona injectabil (el a facut doar cate 1,2 ml in criza serioasa) dar poate fi administrata si pe aerosoli. Este foarte adevarat ca odata ce cortizonul intra in sistem injectabil trebuie renuntat COMPLET la sare. Si ma refer aici nu doar la Dexa ci si la Prednison sub forma de comprimate.

Ce ma ingrijoreaza mai tare este faptul ca am auzit de cazuri in care unii "medici" recomanda Singulairul ca si imunostimulator. Si din ce mai stiu sa stii ca Zyrtec merge mai bine pa alergii care se manifesta cutanat iar Aerius pe cele respiratorii (am luat si noi luni intregi).

Anul trecut pe vremea asta a facut si el o pneumonie interstitiala destul de urata, pe care am tratat-o cu Aerosoli cu Ventolin si Flixo, + Aerius, fara antibiotic, la indicatia medicului. De singulair speram sa scapam vara asta deoarece la indicatia pneumologului acesta se intrerupe la 1 an dupa ce copilul nu mai face nici o criza.Daca mai ai nevoie de informatii pot sa iti mai raspund si la alte intrebari.

Stiu exact prin ce treci dar trebuie sa fim optimiste pentru ca piticii cresc si devin din ce in ce mai rezistenti la boli.

Va pupam si multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Aura, iti multumesc pentru raspuns, dar pe mine ma nedumireste un singur lucru: daca tusea lui, care dura de 3 luni, se opreste acum dupa tratamentul dat pt.pneumonie, atunci de ce sa mai ia Singulair?
Eu oricum nu i-l mai dau de vreo 3 zile, vedem dupa ce inchei de tot cu tratamentul prescris acum. Nu-i mai dau nici Ventolin, nici Dexa, mie pediatra mi-a spus ca pot sa-i dau linistita mancare obisnuita, in timpul injectiilor cu Dexa, ca nu se intampla nimic, dar nu a fost asa. A inceput sa se roseasca in palme si obraji, asa ca eu i -lam intrerupt dupa 3 zile jumatate (in loc de 5). Nu inteleg de ce nu se explica clar, de la bun inceput, ce trebuie facut, ca sa nu te trezesti pe parcurs cu cine stie ce reactii?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurash1 spune:

Sunt putini medici care isi amintesc sa recomande un regim hiposodic la administrarea de cortizon. Si la fel de multe pareri in administrarea medicamentelor. Am avut experiente ca 5 medici diferiti (am ajuns si la urgente de multe ori) sa ne recomanfe scheme diferite de administrare a ventolinului.

De fapt vroiam sa iti mai spun ca de fiecare data cand ajungi cu el la medic roaga frumos sa i se masoare concentratia de oxigen in sange si pulsul. In conditii normale co de O trebuie sa fie de la 98-100. Noi am avut si 91 si aba in acele momente ii era administrata o singura doza de Dexa de 1,2ml injectabil. Sa stii ca pneumonia interstitiala nu se "aude" intotdeauna la ascultatie si este o boala care evolueaza f insidios si parsiv. Doar te trezesti ca tuseste non stop si resoira suierat. Eu in agenda cu istoricul lui notez mereu debutul cu febra/sau fara, tuse seaca sau grasa, nr respiratii pe minut in repaus si concentratia de oxigen (luata cu pulsoximetrul). Abia apoi datele radiografiei (numai in cazuri cu adevarat grave).

Daca nu i-ai facut pana acum iti recomand sa ii faci si testele pt alergie. Incepe cu cele cutanate pt ca nu dor si sunt deja relevante la varsta baietelului tau.

O semnificatie mare o are si starea generala a copilului, daca e fericit se joaca, respira ok si nu face pauze cand vorbeste (vbeste gafait).

Mergi la inceput

Aura, de pulsoximetru n-am mai auzit, nimeni nu mi-a pomenit de el. Si si eu cred ca pneumonia asta s-a instalat la baietel, asa pe parcurs, el intre timp a fost ascultat la plamani de n ori si nu s-a auzit nimic. La el a inceput cu tuse productiva, apoi dupa un timp destul de mare, a debutat si febra.
Am fost si la alergolog, care a spus ca numai in toamna ii va face testele cutanate, doarece acum are doar 4 ani.
Acum, el este bine, se joaca mult, de ma oboseste pe mine, ceea ce zilele trecute nu era la fel, ma bucur foarte tare, vad ca este totul spre bine.

Mergi la inceput

Astazi am fost la un nou medic pediatru, care dupa ce mi-a ascultat "pledoaria", si l-a consultat pe baietel, mi-a dat o reteta cu: aerosoli cu ventolin dimineata, aerosoli cu adrenalina seara, flixotide 2 pufuri de 2/zi, singulair, eurespal sirop si isoprinosine 7 zile da, 7 zile nu, apoi 7 zile da.
Mie mi se par asa de multe medicamente, pe langa asta oare adrenalina nu creste tensiunea? Ventolinul o sa-i dea iarasi stari de nervozitate. Baietelul meu este bine acum, mai tuseste foarte foarte rar/zi, dar se aud inca secretiile (atunci cand tuseste).
Ati folosit aceste medicamente la copilasi, le-au facut bine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Zina, daca medicul le-a prescris, noi ce putem, sa spunem ???
El l-a vazut, ascultat, el a facut o scoala, are experienta cu copiii, nu ???

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"

Mergi la inceput