Singulair-schimbare de comportament?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

ma bag si eu la discutii. Eu am astm si fetita a facut o bronsita astmatiforma acum 1 an. Lista de medicamente care o pomenesti, o cunosc. Pe pielea mea, stomacul meu, sistemul meu nervos...etc

In primul rand, Zina, ai primit sfaturi f. competente de la fete: o schimbare de mediu, de mers la munte/mare, cateva zile cu copilul, face minuni. In primul rand, elimini factorul poluare; in al 2lea rand, poate ai un alergen in casa. Pt asta, ti s-a dat SIngulair, si Zyrtec. Si fa ordine in casa si elimina alergenii (animale,covoare, lana, pene, draperii, tot ce poate tine praf).
Celelalte medicamente, care le-ai primit pt pneumonie, sunt (parerea mea, nu dati cu rosii) prea dure - dar uite ca au tratat pneumonia.

Trebuie tu sa te linistesti, in primul rand, agitatia ta agita copilul. Deja ai mers la prea multi medici, nu mi se pare ok - decide te la unul, care sa cunoasca copilul, in care sa ai incredere, si care sa nu dea ALT MEDICAMENT, ci sa faca un total, un precedent, sa aiba o fisha, niste teste/analize. Plus, conteaza mult sa nu te duci disperata dupa un medicament, ca daca asta vrei, asta iti va da. Ci un sfat, o explicatie, si un ghid de ingrijire a copilului, sa te sfatuiasca cum sa schimbati viata in bine.

Dexametazona - injectabil - e un cortizon f. puternic (la fel, unul ieftin). DIn efectele secundare ale cortizonilor: agitatia de care te plangi. Si, cum au zis si fetele, scoate sarea (eu la medicul care nu mi-a zis de sare, nu am mai calcat a 2a oara...).

Noua schema, care o ai, este fara antibiotic, e pt tusea reziduala care poate ramane dupa o raceala puternica. Nu sunt f. multe medicamente, mie mi se pare ca merge pe diferite simptome.

Citat de la tine:
ventolin dimineata, aerosoli cu adrenalina seara, flixotide 2 pufuri de 2/zi, singulair, eurespal sirop si isoprinosine 7 zile da, 7 zile nu, apoi 7 zile da.

banui ca ventolin (bronhodilatator) si aerosolii ti-a recomandat cateva zile. Andrenalina la mine nu are niciun efect.
Ce iti recomand: sa nu renunti la ventolin- e bronhodilatator si va relaxa caile respiratorii si atenua reactia bronshica. Flixotide cat timp ti-a dat? si ce concentratie? E inhaler? ti s-a explicat cum sa il administrezi? (dupa 1 an juma de la declansarea astmului a invatat sa fol. corect spray-ul...). Flixotide e tot un cortizon, unul mai 'moale' decat dexametazona, plus fiind inhalat, nu ajunge 100% in sange, ca ala injectabil, si deci e mai putin invaziv. Data viitoare, insa, cand mergi la dr, roaga sa iti dea un cortizon de copii, este unul si mai slab, la noi nu e la fel de 'promovat spre vanzare' fiind de la concurentza lui GlaxoSmith; de aici de pe forum am aflat ca in occident se da la copiii cu astm Pulmicort, supriza mea fiind cand alergologul mi-a explicat ca e si singurul 'admis' in sarcina, altul mai inofensiv si cu eliminare mai rapida din sange nu e.
De Singulaire nu stiu ce sa zic, eu l-am refuzat pt ca de la siropuri de tuse si medicamente vomitam si aveam dureri de stomac.
Eurespal este sirop expectorant,sa elimine repede si ultimile secretii suparatoare din plamani. Aici ti-as recomanda sa incerci si tot ce se poate, din plante; nu pierzi nimic; din ce facem noi
-profita acum de urzica, si fa ceai cu muulta miere si lamaie,
-de baut sirop de pin/brad - din plafar, cu apa calda, etc. ,
-frectii mentolate,
-in baie, simuleaza sauna si pune si multa sare de bucatarie in cada, -iesiti afara si mai ales aerisete bine casa.
Suprinzator, eu ma simt bine la aer mai rece decat la cald (dorm la 19-20gr), si tusesc sec la aerul f. uscat in casa.
-Sau fa sirop de coji de ceapa, cu multa miere si lamiie. Si sa te astepti sa tuseasca 2-3 sapt. - dupa orice raceala puternica exista sanse mari ca un copil sa ramana cu tuse, inclusiv un copil mai sensibil.

Cat despre diagnosticul de astm .... Ideea este: la varsta de 4 ani nu se diagnosticheaza astmul; copilul nu poate sustine o spirometrie ca sa ii masoare debitul; diagnosticul se pune pe ascultat cu stetoscopul, dar zgomotul pulmonar este usor de confundat; ba mai mult, la radiografie exista riscul sa confunde o criza astmatica cu o bronsita(amandoua au o supra expectoratie si se vede oarecum imflamarea); alt test: mai exista acum (eu stiu de cateva luni) un test, cu NO (masoara din aerul expirat un compus care arata imflamarea plamanilor - specifica astmului, dar si unei bronsite puternice) - cred ca asta se paote face si la copii, e muult mai usor de efectuat. Pt latura alergica, sunt teste de sange, sau teste pe piele (primele is mai precise).

Stiu ca e greu de spus, dar incearca sa te odihnesti putin, sa iti revii si sa te detasezi: asa speriata si agitata si obosita, nu ajuti nici copilul, nici familia.

Multa sanatate, si putere!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

Draga Zina, mi-e mila cand te citesc mi-am adus aminte ce-am tras cu puiul meu cand nu avea nici macar 18 luni.
am venit de la pediatru cu o plasa de medicamente printre care si ventolin, pulmicort, singulair, antibiotic + sirop cortizon!! copilul tusea, nu exagerat, febra f mica, insa medicul a dictat: bronsiolita acuta! suspect de astm.

Si eu am crezut ca Singulairul mi-l agita, dar n-am putut ajunge la nici o concluzie. Mi s-a spus ca Ventolinul si cortizonul ii zapaceste sistemul, nu Singulair-ul.

In iarna acea am tras greu(prima iarna in colectivitate), la voi e prima tura de raceli complicate? a luat puiul meu 4-5 antibiotice in 6 luni. Eu la servici, el la cresa, mancarica din congelator caci gateam odata pe saptamana sau de 2 ori maxim.

Din momentul in care am inceput sa-i gatesc zilnic, mancarica facuta-n casa, supa cu multe verdeturi si usturoi, verdeturi si fructe proaspete copilul s-a schimbat complect.

I-am dedicat timp, am stat dupa fundul lui, ne-am fugarit(doarme mai bine dup-o harjoneala)insa nu l-am lasat sa transpire deloc ca aia ducea la tuse, tusea la puroi in gat si puroiul la febra...apoi totul spre plamani. La primele simptome atacam cu paracetamol infantil si lapte usturoiat.(asta reteta-i de la o ecuatorianca si d'atunci copilul meu n-a mai pus boticul pe antibiotic)

pun la fiert putin lapte in craticioara(100 ml sa zicem), cand clocoteste adaug 2 catei de usturoi taiati pe jumatate si mai las sa clocoteasca nitel. stang, racesc, strecor, si dau lapticul asta de 2 ori pe zi. indulcesc cu miere, scortisoara, cereale praf pt bebei, orice va place. Scortisoara e buna si ea pt raceala. Adultii p'aci beau ceai de pe betisor de scortisoara;incalzeste tare corpul, de transpiri sub plapuma. asta cu scortisoara prea 'tare' mi se pare pt picii nostrii. in fine, laptele usturoiat dat de 2 ori pe zi, la primele simptome. ce m-a mai ajutat au fost usoarele lovituri pe spate(ca si cand ajuti un bebe mic sa ragaie). Cu palma putin incovoiata, degetele lipite. crede-ma, ajuta si asta la dezlipirea mucozitatilor dinauntru.

Si mai ceva: trage aer in piept, respira profund, cere ajutor cuiva ca banuiesc ca esti foarte obosita, e normal, dar obosita si stresata nu vei vedea luminita de la capatul tunelului

Dbunny si Daniel (23.11.2006)
I never said it would be easy, I only said it would be worth it...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Cleo si Dbunny, va multumesc mult pentru raspunsuri.
Am renuntat la pediatra care l-a vazut in ultima vreme pe piciul meu, deoarece mi se pare superficiala, mai ales atunci cand mi-a spus ca pot sa-i dau mancare cu sare normal, cand avea dexametazona in tratament (iar el mi-a facut o reactie alergica). Pe langa asta s-au mai suprapus si alte motive, de aceea am fost ieri la alt pediatru, care mi-a dat reteta de care am pomenit.
Cleo, ventolin i-am facut acum dimineata in aerosoli, l-am lasat vreo 3 minue, ca atat mi-a fost recomandat, i-am dat siropelul de tuse si atat. Flixotide-ul nu i l-am mai dat. Acesta ar trebui 2 pufuri dimineata si 2 seara.
Isoprinosine l-am cumparat, dar sunt niste pastile dure mari, cum sa le inghita baietelul? Poate numai pisate...
De aproape 2 saptamani renovam apartamentul, tocmai pe motivul ca in casa este "ceva" care provoaca alergie copilului. Am scos tot, inclusiv parchetul, tot, peretii sunt revopsiti, tevile de la centrala schimbate, facem tot ce putem ca sa eliminam vreun mucegai sau mai stiu eu ce.

Dbunny, da, la noi este prima tura de raceli complicate, de la gradi. Singulair-ul l-am reinceput de aseara, la acesta nu vom mai renunta, mergem inainte. Dar cu celelalte nu stiu ce sa spun, asa de multe sunt...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

Zina, eu doar iti spun ca te inteleg cu goana pe la medici. Am cautat foarte mult pana cand am gasit un medic bun - asta e.
Daca as fi ramas la primul medic - as fi innebunit precis.

Noi acum suntem bine - avem acelasi medic de un an, dar a durat un an jumate pana am gasit-o.

Mergi la inceput

Asa este Oana, un medic bun este greu de gasit. M-am gandit sa merg si la Cluj, la un medic pediatru care sa-l consulte pe copil. Am auzit de dr.Miu, fetele din Cluj, poate imi spune-ti mai multe detalii despre acesta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cisi5 spune:

Zina- prof. Miu este foarte bun, de curand a pus pe picioare piciul de 2 ani a unor prieteni care a avut pleurizie in urma unor bronsiolite netratate corect. Atata doar ca e foarte ocupat la spital, il poti gasi in schimb la cabinetul privat. Daca vrei mai multe detalii de contact poti sa-mi soliciti pe PM.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

incearca la dn dr Dragos Diana - tot in cluj.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Iar alergolog bun, tot in Cluj, dna doc Gherman

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"

Mergi la inceput

Cisi, te rog da-mi detalii pe PM. Multumesc frumos!

Mamagiuliei, Oana, am notat, mii de multumiri!

Mergi la inceput

Legat de Singulair, copiii vostrii s-au ingrasat de la el? Mie asa mi s-a spus, de catre o framacista, sa am grija. Oare este adevarat?

Mergi la inceput