Singulair-schimbare de comportament?
Raspunsuri - Pagina 2

Ramona2006 spune:
Of Zina, parca nu mai iesiti din probleme...
Cred ca noi aici cu parerile noastre te zapacim mai mult decit sa te lamurim.
Eu vreau sa cred ca veti scapa cit mai repede de Singulair (si noi la fel) si de toate celelalte probleme!
Sanatate multa multa si putere!
Blogul meu de mama ce sta mult prea mult acasa:
http://aloneinholyland.blogspot.com/

Zina spune:
Mik, da amandoua medicamentele au fost prescrise de alergolog, dar sa stii ca negasind Aerius, nu i l-am dat. Am dat Zyrtec si Singulair.
Dragele mele, parca este un cerc vicios din care nu mai iesim. Baietelul meu pana la gradi avea 1-2 episoade de raceala pe an, nu a fost un copil bolnavicios, nici acum nu sustin asta, doar ca incepand gradinita, au inceput si problemele noastre.
Mie mi se pare, ca el nu a fost tratat corespunzator acum 3 luni, cand a inceput sa tuseasca, de fapt luase o viroza, dar nu i s-a dat tratament, in baza ideii, sa lasam copilul sa mai lupte si singur cu boala, sa nu mai dam imediat tratament-antibiotic. Tusea binenteles ca nu a trecut, s-a acutizat, i s-a dat Singulair, sustinandu-se ca este tuse pe un fond alergic, dar cand a inceput sa faca febra, atunci pediatra si-a pus semne de intrebare. Si uite asa am ajuns aici. Si acum mi se spune ca pe langa tratamentul injectabil, sa continui cu Singulair-ul, de ce, nu stiu. Eu cum am spus, de aseara m-am hotarat sa nu i-l mai dau. Daca-i spun pediatrei, ma va face cu ou si cu otet. Dar oare tusea care o avea nu era de natura infectioasa si nu una alergica? De-am ajuns la bronsita asta acuta, spre pneumonie? Scriu exact cum mi-a scris doctorita la urgente.
Astazi d-na doctor de la pneumo mi-a spus ca va trebui sa continui tratamentul dupa asta injectabil, inca 5 zile cu antibiotic oral. Si ca trebuia ascultat la plamani zilele astea. Doctorita mea, cu care am vorbit in fiecare zi nu mi-a spus nimic de acest lucru.
Voi face asa: pana maine dimineata ii dau tratamentul pe vena: genta cu cefort, de maine il trec pe antibiotic oral si de luni merg cu el la ascultat. Sper sa scapam de problema cat mai repede, ca sunt trista si destul de speriata, mai ales cand imi vad baietelul asa, si pe deasupra cu o stare de agitatie...

Luna1 spune:
Off Zina cate medicamente a luat copilul tau... Cred ca n-am luat eu atatea medicamente pana la varsta asta cate a luat el.
Nu, copilul tau nu a fost tratat necorespunzator (adica cu antibiotic asa cum doresti tu) in urma cu trei luni, ci efectiv, datorita cantitatii f mari de antibiotice pe care i-ai administrat-o (impreuna cu dr care ti le-a prescris) imunitatea lui a fost distrusa, nu si-a format anticorpii din raceli normale iar acum e sensibil la orice virus cat de mic.
Poti sa te superi pe mine dar e o realitate. Fiul meu pana sa intre in colectivitate la scoala aici a luat antibiotic la fiecare raceala cu febra. Cand a mers aici la scoala, la 4 ani jumate a tusit 6 luni plus episoade febrile. Am crezut ca sunt drii nebuni ca-l tin asa. Dar mi-au explicat frumos ca de aceea e asa bolnav, datorita excesului de antibiotic. Acum are 9 ani jumate, si de cand a implinit 5 ani nu a mai luat antibiotic si f rar a racit (sa zic de 2 ori in tot timpul asta). Dar da, a trebuit sa nu ii dau 6 luni decat paracetamol de febra si atat.

Zina spune:
Luna, pai chiar spuneam ca nu a luat antibiotic in cantitati mari, am descris situatia pana la gradi. Acum este trecut pe un asa tratament, ca pana acum nu s-a facut asta. 3 luni a tusit copilul, ca acum sa se vada imagini pe plamani, eu nu cred ca tusea care o avea "nu spunea nimic". Dar a dus-o asa pe picioare, si a ajuns aici. A fost caz de internare, deci nu este chiar asa simplu.
Tu imi spui cate medicamente a luat copilul meu: cate? In afara de Singulair o luna de zile, nu a luat nimic, in astea 3 luni. Acum ia Cefort, Gentamicina si Zyrtec, atat. Ca-i mai dau eu vitamina C si un siropel de tuse, asta este altceva. Eu nu cred ca sunt asa de multe cum sustii tu. Sunt bebelusi, saracii, care iau tratamente peste tratamente in viroze, ca asa trebuie...
Si cum sa las copilul sa tuseasca in continuare de-si rupe plamanii, si cu episoade de febra, doar asa ca sa-l calesc? Cum sa-i dau numai paracetamol (acesta a fost cazul vostru) la ce are el? Exclus.
Nu spun prostii, sa stii, nu am indopat copilul cu medicamente, nici cu antibiotic, i l-am dat atunci cand a fost cazul si prescris de catre medic.

Luna1 spune:
Zina eu nu m-am referit la aceste 3 luni ci inainte de asta, dezgroapa-ti subiectele sa vezi si tu ca la fiecare raceala a luat antibiotic. Da, nu i le-ai dat de capul tau ci la prescriptia medicului insa dupa cate sfaturi ai primit aici in trecut poate trebuia sa te intrebi daca nu ar fi trebuit schimbat medicul. Insa tie ti-a convenit, ai fost la dr ti-a dat tratament, din punct de vedere psihologic te-ai calmat.
Da, nu e usor sa tratezi o raceala/gripa cu paracetamol doar, ai nopti nedormite, frici enorme, scazi febra cu impachetari, insa pe termen lung e mai usor, ca nu mai este asa de des.
Si nu am zis ca acum nu era cazul de tratament, probabil chiar este, a ajuns la complicatii. Insa s-a ajuns aici tocmai din cauza istoricului cu antibiotice. Iar dr care ti-a recomandat acum 3 luni sa nu ii dai antibiotic a dorit sa iti faca un bine, sa il ajute pe fiul tau sa-si creeze sistem imunitar natural.

CorinaDani spune:
zina, ce-o sa-ti povestesc acum ti se va parea poate o aiureala, insa cine stie...
aveam o colega de birou. a ramas cu o tuse seaca, uscata in urma unei raceli puternice. desi s-a tratat in fel si chip, inclusiv antibiotic, a tusit luni de zile dupa episodul de raceala.
ei bine, stii cum a scapat de acea tuse ? a zburat cu avionul, s-a dus in America sa lucreze. dupa ce a stat acolo 6 luni s-a intors si ne-am reintalnit intamplator pe strada. chiar ea a tinut sa-mi precizeze cum a scapat miraculos de tusea aceea, a spus ca nu a mai tusit din momentul in care s-a dat jos din avion pe aeroportul din New York. am mai citit/vazut la TV (nu mai retin exact sursa informatiei) ca zborul cu avionul, la altitudini mari, ajuta cumva la echilibrarea presiunii aerului din alveolele pulmonare si imbunatateste functionarea plamanilor, a cailor respiratorii. o fi adevarat sau nu, nu stiu.
poate si in cazul baietelului tau ar fi utila o schimbare de mediu, de clima, macar pentru 1-2 saptamani. dupa ce se pune pe picioare, incearca sa mergi cu el fie la mare/ocean in alta tara unde vremea sa fie calduroasa in aceasta perioada, fie intr-o statiune balneo-climaterica de la noi, tocmai au aparut ofertele "o saptamana de refacere" si "decada balneara". eventual o poti intreba pe d-na dr. de la pneumologie daca ar fi o idee buna sa mergi cu cel mic intr-o statiune balneo, poate iti va recomanda ea unde anume poti merge pentru problemele respiratorii ale copilului tau.
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Zina spune:
Luna, da, i-am dat antibiotic cand era bolnav (bine ca nu a fost des), recunosc, ce puteam face cand il consulta medicul si ii dadea asa ceva? Daca nu-i dadeam si se agrava, eu eram de vina. Tot ce-mi doresc este binele si sanatatea puiului meu, nu sunt medic, asa ca am mers pe mana lor. Sa stii ca m-am gandit sa merg la altcineva, asa ca de luni o sa-l consulte alt medic.
Nu mi-e frica de nopti nedormite, mi-e teama de un eventual tratament care nu este bine dat. As sta toate noptile nedormite, langa el, si i-as da paracetamol, daca as sti ca asa i-ar trece.
Corina, orasul nostru este unul foarte poluat, sunt multe cazuri de probleme respiratorii la copiii mici de-aici, si la adulti (o gramada). Nu este rea ideea ta, am sa ma gandesc la ea. Multumesc.

diuna spune:
Corina, sigur nu e o aiureale chestia cu altitudinea...Cand eram noi copii asa eram tratati de tuse de catre bunicii brasoveni sadea: trei-patru zile la rand urcati sus, in Masivul Postavaru', cu raceala si tusea dupa noi...Nu stiu cati parinti si-ar urca copiii pe varful muntelui ca sa le trateze tusea, cand antibioticul si statul in casa sunt comode si gratuite. Scuze, Zina, nu stiu cat te ajuta pe tine comentariul meu, dar poate ne mai gandim si noi si la alte metode decat cele medicamentoase.
Daca iubesti viata, si viata te va iubi pe tine. – Arthur Rubinstein

Ramona2006 spune:
Eu as mai adauga doar faptul ca mi se pare ca in Romania la ora actuala se prescriu antibiotice la greu si in orice situatie. Ceea ce imi place mie aici in Israel este ca daca, de ex. copilul are febra mare (peste 39) ii face pe loc analiza de singe. Acolo se vede daca este virus sau bacterie. Daca este virus....antibioticele nu functioneaza, iar daca e bacterie, se face antibiograma (asa ii zice, nu?) si se da exact ce are nevoie copilul. Nu ai ce face, in marea majoritate a cazurilor o infectie bacteriana nu trece decit cu antibiotic.
Daca e virus, nu ai ce face decit intra-adevar sa lasi organismul sa lupte, sa dai antitermice, odihna, chestii din astea, oricut de frustrant are parea, virusul trece.
Pe mine m-a mirat faptul ca la o bronsita - in cazul copilului Zinei s-a dat asa un tratament puternic.
Sotul meu a facut pneumonie (serioasa, vazuta la raze cum trebuie) acum aprox 2 sapt si a primit mai putine antibiotice decit copilasul.
Pentru astm si bronsita stiu ca sint f bune salinele, aici se gasesc incaperi facute ca o salina si au un succes nebun la copii tusitori.
Ceea ce am invatat in toti anii astia de cind umblu la dr cu fiica-mea este ca trebuie sa fii asertiv, sa stii ce vrei si sa fii bine informat.
Blogul meu de mama ce sta mult prea mult acasa:
http://aloneinholyland.blogspot.com/

Zina spune:
Ramona, eu de-abia in seara asta m-am lamurit ca baietelul meu are de fapt pneumonie interstitiala. Mie pediatra nu mi-a spus asta. Ceea ce mi-a spus este ca ea (dupa ce s-a uitat la radiografie), daca ar fi baietelul ei, nu ar da injectabil. Eu atunci am spus ca asa mi-a recomandat d-na doctor de la pneumofiziologie. In seara asta, am chemat acasa o cunostinta, d-na doctor pneumolog, care s-a uitat peste film si a spus "dar el are pneumonie". Eu credeam ca este bronsita acuta. Mor de ciuda cand ma gandesc cu cata usurinta a fost "vazut" copilul. L-a ascultat si a spus ca a auzit numai un ral bronsic, in fata, si ca este spre vindecare, dar mai trebuie tratament. El inca mai tuseste, dar rar, si se aud secretiile in piept. Cand ii trag mucisorii cu aparatul, ies destul de greu, sunt vascosi, nu curg.
Nu mai spun ca si eu sunt cobza de racita, poate am luat de la copil, dar acum stau cu frica-n san sa nu-i dau eu ceva. Stau cu masca pe fata. Doamne, eu sper sa treaca si sa se duca pe pustie toata boala asta.