FIV Europa(42)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

Eeee, nu e nici un secret de ce aman FIVul, doar ca sunt prea intoarsa pe dos ca sa am chef sa vobesc despre asta .
Organismul meu s-a tampit dupa nastere, si-a revenit aparent (a fost o revenire falsa) si acum, inainte de inhibare, si-a arata iar conditia, care nu e deloc buna.
Asa ca trebuie sa am putina rabdare si sa il "repar".
Ce sa fac, le iau toate asa cum vin, incerc sa ma adaptez si sa gasesc solutii.

aristica,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

Citat:
citat din mesajul lui aristica

ariadna eu am avut medrol la primul fiv, iar doza era de 5mg/zi. Acum, citind din urma, citind si pe incid.org, am vazut ca prin Cehia si Austria se administreaza acest tip de tratament cu steroizi sub forma de prednison, prednisolon si dexametazona si pentru esecul de implantare si pentru evitarea pierderii sarcinii, post-implantare, dar doza este de 0,5 mg!!!!

Ei si aici vine intrebarea: 5 mg date in Romanica vs. 0,5 mg date in Austria si Cehia???? Pai diferenta este enorma!

PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 2 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite

cred ca doza aceasta este la dexametazona, o pastila are 0,75 daca nu ma insel, ca am luat si eu la unul din fivuri si are echivalenta a 5 mg prednison si 4 mg medrol, e vorba de unitati de masura diferite, nu de substanta activa; e ca si cum ai compara o fiola de progesteron de 2 ml, la un producator poate avea 100 mg progesteron si la altul 250 mg, cantitativ sunt tot 2 ml dar difera concentratia.

si nu e vorba de steroizi, aia sunt cu totul altceva, prednisonul, aprednisolonul, medrolul si dexametazona sunt corticosteroizi, alta clasa de medicamente

aristica, dar de ce-ti bati tu capul cu astea? nu ar fi mai simplu sa mergi pe mana doctorului?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aristica spune:

ariadna mi-am luat la puricat dosarele de la fiecare procedura. Asa am ajuns la medrol. Am comparat procedurile din alte tari, strict cu ale mele. Am notat diferentele. Am citit despre ele pe unde am putut. Ma pregatesc de ultimul FIV. La mine NICIODATA n-a fost vorba nici macar de vreo tentativa de implantare, desi am facut primul FIV cand tocmai implinisem 26 de ani. Peste circa 3 saptamani implinesc 28 si nu vreau sa-mi pierd partea asta frumoasa a tineretii cu FIV-uri, dar nu vreau sa ajung la 60 de ani si sa privesc inapoi cu regrete. Asa ca acum incerc sa ma duc la ultimul FIV ca la un examen pentru care am citit si bibliografia, nu doar ceea ce s-a predat la cursuri. Voi tine cont de ceea ce spune doctorul. Asa am facut de fiecare data, iar rezultatul a fost, de 3 ori, negativ. Asa ca acum, pe langa ceea ce spune doctorul, am sa "adaug" si eu cate ceva.

P.S. - asa cum te-am anuntat pe mail in urma cu vreo luna, mai fac un FIV si cand am sa iau o htarare cu privire la progesteronul injectabil , dipherelinele din ziua 3, unele "vitamine"...am sa-ti zic...inca sunt in perioada in care citesc, notez...

PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 2 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

inteleg aristica... insa vezi, daca-ti stabilesti singura tratamentul trebuie sa cunosti temeinic totul despre hormoni, functiunile lor, cum reactioneaza organismul tau la medicamente si nu in ultimul rand ce interactiuni exista intre medicamente. Pentru ca poti face greseli ce te pot costa nu numai reusita, dar si sanatatea si chiar viata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aristica spune:

ariadna n-am cunostintele astea si nu-mi pot stabili singura tratamentul. Eu doar citesc si notez. Apoi ma duc la doctor. Apoi ma duc la fratele meu care, spre norocul meu e tot doctor, dar e primar. Sper sa nu iasa o struto-camila

Mergi la inceput

brunadria, cum esti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brunadria spune:

Citat:
citat din mesajul lui balanta_tm

brunadria, cum esti?

Bine, cred!
azi z8 : 7 foliculi (intre 15 si 19)
endometrul:8,4mm!
mai fac diseara 112,5 menopur si 0,25 cetrotide iar maine seara declansam ovulatia!
azi LH 2,14 ;estradiol 971; progesteron 0,70!
ce parere aveti?

edit; la fiv urile anterioare aveam mereu estradiolul peste 3500, char si 5000! inainte de declansare! erau si foliculi mult mai multi e drept!
"Tant qu'il y a de la vie, il y a de l'espoir."

Mergi la inceput

Eu zic ca stai bine; cand zic asta, ma uit la foliculi (numar si dimensiuni), endometru si Progesteron; LH si Estradiol nu stiu sa le interpretez in contexul asta, ca mie nu mi le-a masurat la FIV).

Mergi la inceput

gaby, adria, melisa ce mai faceti?
sunteti bine?
adijo ceva planuri?
sisi ceva vesti?
pê unde umblati?
balanta sper sa fie bine , de data asta sigur voi reusi!

Mergi la inceput

la mine au aparut niste modificari ..
maine declansam si vineri e punctia!
doamne ajuta!

Mergi la inceput