FIV Europa(42)
Raspunsuri - Pagina 14
balanta_tm spune:
bruni, eu zic ca stai bine dupa 6 zile de stimulare. Foliculii nu mi se par mari pt Z6 (probabil ca o sa faci mai putine zile de stimulare; si eu am facut doar 9 zile la FIV1), plus ca s-au dezvoltat uniform, ceea ce mi se pare ideal. Bafta in continuare.
adijo, in mod normal ar trebui sa incep in cateva zile, insa astept un raspuns.
brunadria spune:
balanta e z6 de stimulare insa azi la 18h00 o sa fac a 6 a injectie! practic sunt 5 injectii!
in fine eu sper sa fie bine de data asta , mai vedem luni !
bafta si tie!
"Tant qu'il y a de la vie, il y a de l'espoir."
goldi spune:
Jocul cu imunitatea este delicat, periculos si , cel mai rau, in Romania nu are cine sa il faca. De fapt, in Europa de abia de curand au inceput sa puna accent si pe medierea raspunsului imun al organismului la implantare si sustinerea sarcinii si asta nu ca notiunile nu ar fi fost cunoscute, dar nu exista nici acum o paleta prea larga de studii stiintifice bine documentate. In SUA (unde costul unui fiv este de altfel mult mai mare) anumite societati de asigurari de sanatate au inceput sa accepte si sa deconteze unele din tratamentele de modulare a nk, de ex ivig .
Humira este un medicament folosit extrem de putin si precaut, chiar si in indicatia lui de baza, ca anti-artritic pt ca actioneaza imunitar pt reducerea inflamatiei . Ca orice deprimant al imunitatii, este greu de cuantificat care e doza eficace cu efecte secundare minime. Am vazut ca in clinicile din SUA sau Anglia il folosesc doar la valori f mari ale nk combinat si cu TNF.
IvIg sunt mai inofensive, insa costul este ridicat, mai ales ca trebuie continuat tratamentul, lunar , pana la sfarsitul sarcinii .
O alta varianta, mai ieftina si fara efecte secundare, este Intralipid, un amestec de lipide din soia, daca nu ma insel, care de fapt, este recomandat pt bolnavii care nu se pot alimenta natural. Din pacate, ultimile doua se fac i.v., sub control medical.
Personal, la unul din fiv-uri am luat intralipid iv, am dozat ulterior nk (din pacate din sange, cum se poate face la noi si nu endometrial, cum ar fi de fapt concludent) si combinat cu prednisonul pe care il luasem la fiv, am ajuns la valori normale, de la niste valori initiale f mari .
Cand am incercat sa discut rezultatul cu un imunolog, a luat-o prin balarii -poate pe jumatate justificat- ca nici valoarea initiala a nk si nici cea finala, redusa, nu era coroborata cu un set de analize ff amanuntite care sa reflecte starea de sanatate a organismului la momentul dat. Basca, ca uneori exacerbarile sau deprimarile imunitare nu apar la analize uzuale. Deci nu se poate spune daca scaderea nk in cazul meu, se datora tratamentului sau reactiei naturale a organismului .
Teoretic, cu incarcatura de nk te nasti. Eu am avut 2sarcini naturale pe care dupa valoarea nk, repet din sangele periferic, poate nu aveau cum sa apara .
Concluzia? Singurul medicament uzual universal acceptat este prednisonul sau variantele sale (medrol, dexametazona, etc) insa dozele variaza.
Pt scaderea TNF, mai "light" se pare ar putea fi omega 3.
"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata !...
In final, am inteles insa ca obstacolele reprezinta de fapt viata ." Alfred Souza
ariadna33 spune:
a, nu stiam ca ai avut curajul sa iei intralipid! eu cautam sa vad unde as putea sa-mi administrez IvIg la urmatorul fiv, stiam deja dozele si cand trebuiau facute
intra-devar, si eu am luat omega 3 non-stop iar prednison am luat pana prin sapt 8-9 de sarcina cand am redus treptat si apoi am intrerupt.
Si eu am avut NK marite (desigur tot din sangele periferic). La mine si imunoglobulina G era peste limite, desi imunoelectroforeza era ok.
samira33 spune:
goldi,foarte interesant si documentat postul tau.
felicitari
3 sarcini extrauterine
FVL pozitiv,heterozigot-gena1691A
3 FIV-uri nereusite
1 FET nereusit
urmeaza FET 2
viotimis spune:
multumesc ariadna33
asa ma gandeam si eu dar mai voiam cate o parere ...
urmeaza sa fac analizele ...
Arina21 spune:
Luck, am inceput Clexane din prima zi de stimulare.
Bruni, arata bine ce ai produs tu acolo. Ai inceput bine...
Va pup,
Arina
aristica spune:
ariadna eu am avut medrol la primul fiv, iar doza era de 5mg/zi. Acum, citind din urma, citind si pe incid.org, am vazut ca prin Cehia si Austria se administreaza acest tip de tratament cu steroizi sub forma de prednison, prednisolon si dexametazona si pentru esecul de implantare si pentru evitarea pierderii sarcinii, post-implantare, dar doza este de 0,5 mg!!!!
Ei si aici vine intrebarea: 5 mg date in Romanica vs. 0,5 mg date in Austria si Cehia???? Pai diferenta este enorma!
PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 2 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite
balanta_tm spune:
aristica, la clinica din Austria unde am facut eu FIV, se dau intre 5 si 7.5 mg Aprednislone/Prednison, nicidecum 0.5.
Fetelor, la mine FIV2 se amana. Nu stiu exact cu cat...
Oricum, nu vreau sa intru in detalii.
aristica spune:
ok, balanta, sar-mana!
de fiv nu intreb nimic
PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 2 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite