FIV Europa(42)
Raspunsuri - Pagina 13
fancy_mona spune:
Buna ,
Va sciu pt. ca sunt si eu in "recuperare" dupa FIV 3 (ET4) nereusit (sarcina oprita in evolutie la 5 sapt).
Eu am destule probleme cunoscute : AMH 0.39 , endometrioza operata care a recidivat + trombofilie .
Am vazut ca ati scris despre imunofenotiparea limfocitara si TNF-alfa care s-ar putea sa fie responsabile pentru esecul de implantare , vreau sa va intreb daca ati primit vreuna indicatia de a face aceste analize ?
Eu dupa FIV 2 esuat am facut cariotip-ul si trombofiliile la indicatia doctorului cu care am facut FIV , dar nu mi-a spus nimeni sa fac si analize imunologice ..... oare ar trebui sa le fac si eu ??
Mutatia A1298C genotip homozigot + factor XIII V34L heterozogot + endometrioza , 3FIV-uri nereusite
bonsai spune:
arina,
respectele mele,esti o luptatoare foarte bine documentata!!!
numai ca acest inhibitor de TNF de care tu vorbesti este din aceeasi clasa ce Etanerceptul,cu care face mama mea tratament(desigur nu pt obtinerea vreunei sarcini ),si cea mai mare temere pe care o au medicii care manipuleaza astfel de tratamente este aparitia CANCERULUI!!!(pe langa multe alte afectiuni enumerate)
asa ca pe langa riscul de a face cancer de ovar,dupa ani de incercari la fiv,s-ar cumula si acest risc,pe care ei nu si-l permit totusi la o femeie tanara de varsta fertila,deci eu cred ca nu numai pretul mare ii opreste in a-l aplica la scara large cat si acest aspect insuficient de bine urmarit.
bafta fetelor!!
aristica spune:
fancy_mona maiiii, nu pot sa cred! Imi pare foarte rau!
PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 2 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite
brunadria spune:
vin si eu cu amanunte: deci fiv 5 ICSI plus hatching (pt toti embrionii)
mi a scazut doza de la 150ui la 112,5ui!
sambata la echo si sange!
sapt viitoare intr o vreme punctia
sunt optimista
"Tant qu'il y a de la vie, il y a de l'espoir."
Ruxandrica spune:
Buna ziua fetelot, intru si eu in speranta unei lamuriri.
Conform ultimelor analize: timp de coagulare 3 min 12 sec (val ref 6-10 min) si anticoagulat lupic 29.20 (val ref 30.90-45.60), drept urmare m-am hotarat sa fac analizele pt trombofilie (eu in acest mom sunt in Luxemburg, ginecologul mi-a zis ca nu poate sa mi le prescrie decat daca am 3 sarcini pierdute din cauze necunoscute, nu stiu dc vroia sa scape de mine sau nu, oricum n-am insistat, pentru ca o sa vin in Romania sapt viitoare si le voi face aici).
M-am mobilizat si am dat mailuri la cateva laboratoare (Synevo, Medsana, GeneticLab) pentru ca nu am decat luni dimineata timp la dispozitie pt asta si trebuie sa stiu dc programul meu coincide cu al lor de recoltare. Pe langa asta am hotarat sa facem si cariotipul genetic sa ne asiguram ca nu avem si de aici niste surprize (eu am descoperit acum 2 ani ca am thalasemie minora, probabil din excesul de zel al pers care a analizat probele, pt ca timp de 30 de ani imi tot repetau ca am o anemei feripriva... no comment).
Pana in acest moment mi-au raspuns cel de la Synevo (pt cariotip se recolteaza doar martea intre orele 12 si 13, cu programare in prealabil) si cei de la Medsana.
Ideea este ca intre cele doua este o diferenta de pret colosala pentru analizele legate de trombofilie (daca la Synevo costa 770 lei, la Medsana costa 2.042 lei). Si as vrea sa va cer parerea pentru ca eu una recunosc ca sunt total pe dinafara...
Va multumesc si bafta tuturor
ariadna33 spune:
Ruxandrica, probabil ca difera numarul de cromozomi analizati sau locul analizei, stiu ca cel mai scump cariotip in Bucuresti era la Biosdiagnostic pentru ca probele ajungeau pentru analiza in Italia. Ai putea lua in considerare Geneticlab care e laborator de genetica si se recolteaza in orice zi a saptamanii, daca nu ma insel si sambata, ai putea afla la telefon asta, nu stiu daca raspund la mailuri. Sau la cytogenomics care e un laborator serios de genetica langa Spitalul Floreasca. Eu zic sa nu te bazezi neaparat pe mailuri si sa incerci la telefon. Aaaa, geneticlab are preturi ok.
Arina, trebuie ambii parteneri sa faca analiza, ca altfel nu mai vorbim de compatibilitate HLA-DQ intre cei doi. Cat despre interpretarea rezultatului, asta nu-i un aspect deloc de ignorat, din pacate nu cunosc un imunolog specializat pe infertilitate sa interpreteze aceste analize. E cam ca si cu RMN-ul de care vorbeati voi. Stiu, pentru ca am dat si eu o caruta de bani pentru un RMN pelvin pentru ca suspectam o adenomioza uterina si nu am facut decat sa aflu ca nu am cancer dar ca este posibil sa am adenomioza, insa un rezultat cert n-au putut sa-mi dea... adenomioza asta nu avea leac si am cochetat si eu cu ideea unui tratament imunologic la fiv 6 dar nu am mai apucat sa-l fac. De fapt aveam trombofilie si s-a rezolvat cu clexane, aspenter si B-uri (ma rog, tratamentul specific)
Viotimis, la tine suna mai mult a trombofilie, atunci exista pierderi de sarcini in primul sau ultimul trimestru. Daaaar se poate ca sa fie si ceva la granita intre trombofilie si activare imunologica, cum ar fi un lupus anticoagulant care e o afectiune imunitara ce se trateaza cu heparina, stiu pe cineva care a pierdut sarcina la 6 sapt dupa care a nascut la 28 sapt de urgenta ca i s-a declansat o preeclampsie severa. Dar ea este in USA, ca daca ar fi fost la noi cea de-a doua sarcina ar fi intrat tot la categoria avort ca si prima si nu ar fi avut astazi un copil sanatos, desi s-a nascut in jur de 600 grame. Abia cand era sa moara si ea si copilul au investigat-o si a descoperit lupusul, ca americanii merg pe principiul ca daca sarcina e viabila, e dusa la termen, daca nu , nu trebuie intervenit cu tratament de sustinere.
Bonsai, orice tratament care blocheaza activarea imunitara excesiva a organismului e cu doua taisuri, adica da, poate pacali organismul sa nu mai respinga sarcina, dar in acelasi timp poate lasa "poarta deschisa" pentru instalarea altor afectiuni. Din pacate...
Arina21 spune:
'neata fetele,
Bruni, tine-o tot asa Noi suntem cu pumnii stransi in jurul tau, imposibil sa nu iasa ceva bun de la atata energie pozitiva!
Fancy_mona, imi pare rau pentru experienta ta. Mie cei de la Viena mi-au spus sa fac analizele imunologice (chiar le-am facut la ei) in schimb nu mi-au zis nimic de cele de trombofilie, pe astea le-am facut eu de la mine putere. Analiza TNFa nu mi-a recomandat-o nimeni pana acum, dar citind pe site-ul celei mai tari clinici de FIV din Anglia, am vazut ca ei pun mare pret pe aspectele imunologice. Ca si americanii, dealtfel. Si asa am hotarat ca vreau sa o fac. Costa 190RON la Synevo, rezonabil pe langa caruta de bani data pana acum.
Bonsai, ai perfecta dreptate, asa cum zicea si Ariadna. Orice medicament care iti scade imunitatea, poate sa creeze calea libera pentru infectii si alte balarii. E cu dus-si-intors, ca orice medicament pe care il bagam in noi. Eu nu stiu daca o sa fac acest tratament in caz ca-mi ies analizele aiurea. Le fac pentru ca vreau sa am un raspuns pentru atatea FIV-uri nereusite, ma framanta foarte tare.
Ariadna, si eu am mutatiile genei MTHFR heterozigote si pentru asta iau de vreo 3 luni aspenter 1/zi, femibion 1, magneb6 1/zi, acifol 1/zi. Am facut si clexane 0.4 la ultimul FIV, dar tot n-a mers!
Fetelor, in ceea ce priveste HLA-DQ, acum o sa le scriu celor de la Viena sa-mi dea o trimitere pentru ca am mai vorbit o data despre asta cu ei. Cum primesc trimiterea, facem analiza si o sa va tin la curent.
VA doresc o zi minunata,
Arina
brunadria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui adijo Bruni, asteptam rezultate de la eco! Balanta , cand incepi? |
am venit cu rezultatele!
azi z6 de stimulare , ma prezint cu 8 foliculi :
3*14mm
3*15mm
2*16mm
endometrul de 6,8mm !
mi se pare ca prea repede au crescut foliculii !
de azi introduc si cetrotide! doza de menopur aceeasi 112,5ui!
luni, am iar echo ! dr spune ca atunci decidem cand e punctia!
sper din suflet sa fie cu noroc!
cam atat..
"Tant qu'il y a de la vie, il y a de l'espoir."