FIV Europa(42)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns brunadria spune:

Citat:
citat din mesajul lui Arina21

Bruni, tu cum stai? Tot in asteptari sau...??

eu azi am inceput stimularea , sper sa fie intr un ceas bun!
imi pun toata speranta in fiv ul asta!

"Tant qu'il y a de la vie, il y a de l'espoir."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luck spune:

Arina
buna informatie cea cu TNF - alfa , nu am stiut ca se face (separat de imunofetiparea linfocitara) si la noi !
Dar in cazul in care analiza iese prost , intreb si eu ca si artistica oare care ar fi tratamentul?
Fetelor
va rog ajutati-ma cu o parere.
Eu trebuie sa fac stimularea cu merional sau menopur.
Credeti ca este vreo diferenta intre ele , in afara de cea de pret?
Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bonsai spune:

umila mea parere este ca ar trebui sa faci ca si tratament imunosupresie,ca sa mimizi imunosupresia naturala care apare in cazul sarcinilor,spus babeste sa mimize acea situatie in care organismul mamei sa tolereze si sa nu rejeteze un alt organism total diferit dpdv imunologic.

dar din cate stiu eu o asemenea asociere nu prea se practica in nici un protocol fiv,doarece pt acea etapa de nidatie se merge inca pe "orbeste"

poate peste cativa ani,nu de alta dar in acest domeniu:fiv, au evoluat destul de repede....

si mai trist e ca in medicina 2+2 nu fac intotdeauna 4

bafta tuturor fetelor!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

Citat:
citat din mesajul lui bonsai

umila mea parere este ca ar trebui sa faci ca si tratament imunosupresie,ca sa mimizi imunosupresia naturala care apare in cazul sarcinilor,spus babeste sa mimize acea situatie in care organismul mamei sa tolereze si sa nu rejeteze un alt organism total diferit dpdv imunologic.

dar din cate stiu eu o asemenea asociere nu prea se practica in nici un protocol fiv,doarece pt acea etapa de nidatie se merge inca pe "orbeste"

poate peste cativa ani,nu de alta dar in acest domeniu:fiv, au evoluat destul de repede....

si mai trist e ca in medicina 2+2 nu fac intotdeauna 4

bafta tuturor fetelor!!!!!

ba exista in protocoalele fiv tratamentul cu imunoglobulina intravenos pentru afectiunile imunitare, citeste aici http://www.illinoisivf.com/recurrent-pregnancy-loss/pre-implantation.html

inca de acum 3 ani era practicat acest tratament in Anglia, Olanda, dar adevarat ca experimental, cred ca atunci s-au schimbat multe...

Mergi la inceput

Arinna, testul de compatibilitate HLA-DQ l-ati facut, tu si sotul tau?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

brunadria, multa bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arina21 spune:

'neata fetelor,

Bruni, DOAMNE AJUTA!!! Asteptam 'jurnalul de bord' pe zile, of course

Fetelor, in ceea ce priveste aspectele imunologice, stiu ca in SUA si UK sunt investigate riguros si se da tratament individualizat. Citesc zilele astea un forum din UK extrem de util si cu informatii multe, mult prea multe pentru cat timp am eu la dispozitie. Vi-l dau si voua, sper sa nu fie vreo problema http://www.fertilityfriends.co.uk/forum/index.php?topic=259540.0

Ideea e ca daca TNFa este crescut, se da tratament cu HUmira care este un medicament scump (750 lire sterline pentru 2 doze) si care blocheaza actiunea TNFa; tratamentul se face inainte de a incepe protocolul pentru FIV. Se incepe protocolul numai cand nivelul de TNFa este readus in limite normale. Pentru NK marite (si din cate inteleg, daca ai TNFa marite, ai si NK marite) se face tratament cu imunoglobilina IV inaine de ET cu cateva zile dar si dupa testul pozitiv. Si asta e scump ca naiba dar cica alternativa (cam controversata) ar fi intralipidele care sunt o solutie naturala, si muuult mai ieftina (vreo 20 lire).
Fetelor, informatia oferita pe site-ul de mai sus este foarte consistenta si cateodata mult peste puterea mea de intelegere Dar la nivel superficial, cred ca m-am prins de faza, asa ca eu voi face TNFa si inca o data imunfenotiparea si dupa aia, in functie de rezultat,voi actiona in consecinta.

Ariadna33, HLA-DQ nu l-am facut, se pusese la un moment dat problema la Wunsch dar mi-au zis ca ei nu cred ca ar fi incompatibilitate. Poate pentru ca eu am ramas o data insarcinata cu sotul e drept acum vreo 18 ani???? Dar stii cumva unde si daca se face la noi asa ceva?? Ca as bifa-o si pe asta!

Va pup
Arina

Mergi la inceput

gasisem pe lista de analize la synevo in urma cu cateva luni. se pare ca cei de la synevo tin pasul cu vremurile, si bine fac. Arina, sper sa nu ajungi la IVIG, cred ca tu vei ramane insarcinata cand te astepti mai putin. Eu uram cand mi se spunea asta Si am ramas cand se asteptau altii mai putin, ca eu niciodata nu am incetat sa sper.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arina21 spune:

Ariadna, si eu sper luna de luna pentru ca nu pot sa cred ca nu vom reusi natural. Cu toate ca poate fi innebunitor sa speri in fiecare luna si sa o iei in freza tot de atatea ori. Nu pot sa ma detasez si sa nu ma mai gandesc, deja dupa atatia ani reflexul pe creier e format Personal nu cred ca dupa aprx 6 ani de incercari, FIV-uri si IUI-uri esuate poti spune gata, de luna viitoare nu ma mai gandesc.

Am intrat si eu pe Synevo si am vazut ca se face analiza, doar ca inteleg ca trebuie trimitere.

A facut cineva analiza asta?? Se face la ambii parteneri, nu?? E cu trimitere??

Arina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viotimis spune:

ariadna33, daca am obtinut in trecut 2 sarcini, naturale, dar oprite in evolutie la 28 si 7 saptamani, mai este nevoie de testul de compatibilitate HLA-DQ ?

Mergi la inceput