Buburuze de Ianuarie-Februarie 2011 (7)
Raspunsuri - Pagina 10
madalina_m spune:
LORI super tare Ana la bazin!!!
TUNDE daca nu a trecut inca indigestia incearca ca mananci uscaturi multe: biscuiti, covrigi, paine prajita. Si eu am avut problema asta ieri, inca nu mi-a trecut de tot, dar alaptez.
Cu ajutorul lui Dumnezeu, al Sf. Stelian si al Sf. Nectarie, de data aceasta sunt mamica
blue_night spune:
Buna, dragelor!
Raportez 5 colete duse la posta si alte 7 care asteapta tura de maine, ca nu am putut sa le iau pe toate o data (nu-s grele dar erau prea voluminoase toate 12). Deci: dedicut, gabiu, de_ea, bebelusi, adryiii - colaceii au plecat catre voi!
I-am trimis si eu in ordinea distantei, azi cei care trebuie sa ajunga mai departe, maine vine randul Constantei, Pitestiului, Targovistei si sper ca si al Bucurestiului... Aaa, si mai e si Galatiul. Sper ca n-am suparat pe nimeni cu ordinea asta.
Astept impresii de la fetele din Bucuresti care incearca colaceii in seara asta ..
Am vazut ca vorbeati de baby spa. Si noi bagam copila si in cada mare si din ce vad in poze in afara de scufundari cam facem de toate. Si facem si masaj dupa. Dar as vrea sa ma duc si eu cu Diana de cateva ori sa fur meserie de la tipele de acolo - ca desi am prins ideea, parca tot as vrea sa vad pe viu cum fac ele cu scufundarile si niste miscari de masaj si gimnastica in plus nu-mi strica. Intrebarile mele pentru tine, Lori, sunt: cat costa (nu am gasit pe site preturi decat pentru sedintele colective in bazin, nu si pentru pachetul asta pt. nou nascuti - poate am fost eu mai chioara, nu stiu) si daca tu crezi ca pot sa prind tehnica la o singura sedinta sau trebuie mai multe. Saru'mana anticipat pt raspunsuri .
Raspund si legat de vaccinuri, se discuta zilele trecute si probabil o sa se mai tot discute. Noi am ales varianta de la stat (pentaxim plus cel pt. hepatita), pentru ca nu am gasit nici o diferenta cu privire la bolile pe care le acopera. A fost ok, nu am avut efecte secundare, poate doar ceva pofta de mancare mai redusa, dar nu sunt sigura ca a avut legatura cu vaccinul ca a aparut abia a treia zi dupa.
Pentru ca mi-a luat ceva sa studiez problema la momentul respectiv, scriu aici ce am aflat despre cele doua, ca sa usurez alegerea pentru mamicile care o sa aiba aceasta problema in scurt timp.
Pentaxim se cheama cel de la stat, este facut de Pasteur si este pt. difterie, tetanos, tuse convulsiva (pertussis) si Haemophllus influenzae tip b, Infarix e cel platit si este pentru aceleasi cinci plus hepatita b. Daca alegi schema de la stat (Pentaxim) trebuie sa faci separat vaccinul pentru hepatita b (asta e vestita a doua intepatura) si ajungi la acelasi set de boli, dar cu doua intepaturi.
Pareri pro si contra exista o gramada pentru fiecare dintre ele, dar din punctul meu de vedere nu am gasit o diferenta care sa justifice aproape 10 milioane lei vechi.
Citez din prospectele ambelor vaccine si dau si link-urile:
www.farmaciiledona.ro/application/assets/uploads/prospecte/26608.pdf" target="_blank">Prospect PENTAXIM
PENTAXIM este indicat pentru a proteja copilul dumneavoastra impotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei si impotriva infectiilor invazive produse de Haemophilus influenzae tip b (meningite, infectii ale sangelui, etc.) la copii, incepand cu varsta de 2 luni.
Substantele active continute intr-o doza de 0,5 ml dupa reconstituire sunt:
- Anatoxina difterica >30U.I.
- Anatoxina tetanica >40U.I.
- Antigene din Bordetella pertussis:
- Anatoxina 25 ng
-Hemaglutinina filamentoasa 25 f.ig
- Virus poliomielitic tip 1, inactivat: 40 U.D*
- Virus poliomielitic tip 2, inactivat 8 U.D*
- Virus poliomielitic tip 3, inactivat 32 U.D*
- Polizaharid Haemophilus influenzae tip b conjugat cu proteina tetanica 10 ng
*Unitate de antigen D (sau cantitatea de antigen echivalent determinata dupa o metoda imunochimica
corespunzatoare).
Celelalte componente sunt:
- trometamol, sucroza, hidroxid de aluminiu, formaldehida, 2-fenoxietanol, mediu Hanks 199 fara rosu fenol, apa pentru preparate injectabile, acid acetic si/sau hidroxid de sodiu.
.......................................................
www.farmaciiledona.ro/produse/vaccin-infanrix-hexa-dtp-a-ipv-hib-hbv-I27336.pdf" target="_blank">Prospect Infanrix
Vaccin combinat difteric, tetanic, pertussis acelular (impotriva tusei convulsive), hepatitic B eecombinant, poliomielitic inactivat si Haemophilus influenzae tip b.
O doza de 0,5 ml contine:
Anatoxina difterica* > 30 U.l
Anatoxina tetanica* > 40 U.l
Antigene pertussis:
Anatoxina pertussis* 25 ug
Filamente de hemaglutinina* 25 ug
Pertactina*8 ug
Antigen de suprafata recombinant al virusului hepatitic B** (proteina S)*** 10 ug
Virusuri poliomielitice inactivate
tip 1 40 U.D
tip 2 8 U.D
tip 3 32 U.D
Polizaharid de Haemophilus influenzae tip b*** 10 ug conjugat cu anatoxina tetanica: 20-40 ug
* adsorbit pe hidroxid de aluminiu
Total: 0,95 miligrame
** produs prin inginerie genetica pe celule de drojdie (Saccharomyces cerevisae)
*** adsorbit pe fosfat de aluminiu.
Total: 1,45 miligrame
- Celelate ingrediente sunt: lactoza anhidra, clorura de sodiu (NaCl), fenoxietanol, hidroxid de aluminiu(AI(OH)3), fosfat de aluminiu (AlPO4), mediu 199 continand in principal aminoacizi, saruri minerale, vitamine si apa distilata pentru preparate injectabile.
Intradevar, si noi am platit vaccinul pentru hepatita, nu il aveau gratis la medicul de familie (era 60 lei).
Pup fetele si puiutii lor.
Anca, mamica fericita a Dianei Maria (02 ian 2011)
Copiii trebuie sa fie indulgenti cu adultii. (Antoine de Saint Exupery)
roxx26 spune:
TUNDE, nuuuu, nu sari pe bebitza cu LP!!! Uite, noi am luat 1,6 kg in 2 luni. Si sunt multumita. Fata e foarte bine, e vioaie, asta e important. Pt un copil alaptat la san e foarte bine. Te rog, nu-i da completare doar pentru asta. Iar vorbim de bareme, de greutati, de aberatii...e important ca fifi sa fie bine, SA IA in greutate (nu sa stagneze sau sa scada), sa pape, sa fie vioaie. Am citit o gramada pe tema asta, iti dau maine niste linkuri daca vrei, acum tre sa ma bag la ritualul de seara. Mai lasa-le naibii de grafice, e obsesia asta la noi, cu luatul prea putin in greutate. Ai vz ce zicea DOLORESS, canadienii sunt disperati ca bebeii iau prea mult in greutate...fiecare cu nebuniile lui.
ZUMZU, nu-ti face pb cu gustul nasol al calciului. Sa stii ca eu de ex am gustat recent din vitamina C pe care i-o dau mandrei (nu stiu daca ati incercat, e o experienta...) si mi s-a parut absolut oribila. Dar Catalina e foarte fericita cand ii dau picaturile alea, se linge pe buze satisfacuta de fiecare data. E aceeasi poveste ca in cazul piureurilor la borcan, despre care persoanele care le-au gustat spun ca au un gust oribil. Cica in cazul adultilor gustul e modificat, nu mai simtim acelasi lucru ca un bebe. Deci da-i cu incredere copilului ce are de luat si vezi cum reactioneaza el - apoi decide daca vei continua sau nu.
_
Roxana
Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011
Scrisoare pentru Catalina
deea_sav85 spune:
Madalina foarte tare experienta ta de azi
Andreea mamica de Radu Andrei (07.02.2011)
Shines spune:
Anca..dar unde ai gasit vaccinul pentru hepatita ? ca eu l-am cautat luna trecuta peste tot...chiar in mai multe localitati din tara.. ai luat Euvax sau inlocuitorul lui, Engerix ?
Simo - mamica de pui scumpi , Camelia(2002) si Eduard Matei(2010)
roxx26 spune:
ANCA, uite aici tarifele: http://www.babyspa.ro/abonamente.php. Cele pt sedintele individuale sunt scrise cu galben.
_
Roxana
Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011
Scrisoare pentru Catalina
Shines spune:
Tunde..de acord cu Roxx, eu zic ca a luat suficient in greutate..copii alaptati natural iau mai lent in greutate fata de pufosii alimentati cu lp..bineinteles ca nici aici nu e regula ..sunt copii care iau peste 1000 doar cu lm..altii care iau 700 doar cu lp.
asta e ritmul ei,daca fetita e ok,nu ai motive sa ii dai lp.
Shines spune:
Citat: |
citat din mesajul lui roxx26 ANCA, uite aici tarifele: http://www.babyspa.ro/abonamente.php. Cele pt sedintele individuale sunt scrise cu galben. _ Roxana Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011 Scrisoare pentru Catalina |
trebuie sa stergi punctul care e bagat dupa php..altfel nu merge.
aici www.babyspa.ro/abonamente.php" target="_blank">baby spa
blue_night spune:
Multumesc, Roxana . Nu am fost atenta cand am intrat pe site
Simo, il avea medicul de familie deja cumparat. A fost Engerix.
Fug la masaj si baita.
Anca, mamica fericita a Dianei Maria (02 ian 2011)
Copiii trebuie sa fie indulgenti cu adultii. (Antoine de Saint Exupery)
deea_sav85 spune:
Mamici, aveti vreuna din voi marsupiu de la Chicco Soft Dream, sa mi spuneti si mie o parere?
Andreea mamica de Radu Andrei (07.02.2011)