Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (102)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ramonavlas spune:

Citat:
citat din mesajul lui ooana

Ramona am tinut bine minte adresa de email? ai primit ceva? sau pe langa spirulina ma apuc si de memoplus

Matei - luna a 8-a 08.07.2010

" Indiferent ce vei face in viata va fi nesemnificativ. Dar este important sa o faci!" - Mahatma Gandhi

Noi 2
www.youtube.com/watch?v=pLKkGs41RAA" target="_blank">Wedding-videoclip

Iti ajunge spirulina...primit pozele. Mersi mult!

Mami fericita de Raisa - 01.08.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodyka spune:

Citat:
citat din mesajul lui ramonavlas

La noi luna asta a venit cu surprize.
Pe 8 martie a facut primii pasi, pe 10 (ieri) a iesit primul dintisor!
Ieri s-au implinit si 8 ani de cand ma stiu cu sotul.

felicitari!!

si multi ani inainte

delfinasul Hannah Isabela 2011(19.06.2010)
printesita Anca-Maria (26.06.2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooana spune:

Citat:
citat din mesajul lui carla_2008

OANA la Cornelia cred ca mergem,nasul s-a dus sa vada hotelul asta cand era cazat anul trecut la delphin si a zis ca pare foarte ok si ala.
In schimb eu am o maaaaaare nelamurire: cum faceti voi cu mancarea copiilor in concediu????eu nu le dau din mancarea turcilor,unde le-as putea gati??habar nu am cum sa fac!!!help!!!

Alice multumesc

Am vazut fetele frumoasele ale Rodicai,niste scumpe cum dorm ele impreuna!

fug un pic afara,revin

Denisa-cea mai fericita mamica din lume cu 2 comori:
Carla Maria si Mateo Cristian- 06 iulie 2010

http://community.webshots.com/user/denyssa_catana

no pai vad ca avem cam aceleasi gusturi

cu mancarea...hmmm...mai este timp sa ne gandim
dar in principiu ceva borcanele...si pe langa cred ca ma descurc la fata locului, vor avea aproape 1 an si o sa avem mai multe optiuni
dar de ce sa nu le dai legume fierte de la turci?!

am inteles ca au si blender, borcanele cu papa, biscuiti, cereale la bufetul pentru copii

Matei - luna a 8-a 08.07.2010

" Indiferent ce vei face in viata va fi nesemnificativ. Dar este important sa o faci!" - Mahatma Gandhi

Noi 2
www.youtube.com/watch?v=pLKkGs41RAA" target="_blank">Wedding-videoclip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

BAMBO voi sunteti la dintisorul nr 3,si noi abia la primul !
ies doi de jos,dar unul a scos deja coltisorul de 2 zile.
eu am cumparat un gel de dinti pt Miguel,si citind pe el,mi-am amintit de tine cu David.pe tubul meu de gel scrie ca are proteina laptelui.nu pricep de ce..dar am tinut sa te anunt,sa te uiti cand cumperi asa ceva,ca nu or avea toate,si stiu ca voi aveti problema asta..eu una nu m-as fi gandit in veci ca gelurile astea ar contine asa ceva...

s-a recuperat HUIDU??

RODICA se suporta bine chestiile alea contra sforait?adica sa stai asa cu ele pe cerul guriisi sa mai si simti ca vine crivatul in gatul tau ,de la menta aia cum e?ca as lua si eu sotului.

desi la mine cel mai bine functioneaza COTUL! dau un cot si se intoarce pepartea cealalta.
daca doarme in alta camera e mai rau,ca nu -mi ajunge cotul si il aud in toata casa !
asa ,langa mine e mai sigur.cand se intoarce pe-o parte se potoleste.doar cand e cu fatza in sus.
cotul meu se duce cumva in somn,nu ma trezesc pt atata lucru

PUFESCU vaaaaai 7 dinit FELICITARI !!! si noi facem 7 curand..LUNI,nu dinti ! ca dinti,abia iese unul firav.

Citat:
citat din mesajul lui rodyka

Citat:
citat din mesajul lui Victo

bambo, am uitat sa zic ca robotu mai are si tel :).

io-s dusa rau de-acasa azi, nu stiu ce am!! victo, eu am inteles "tel" adica "telefon" si asteptam sa vad cum/la ce-ti foloseste . ma doare burta de atata ras, numai bine mi-am amintit si ca mi-e foame

Rodica si eu si eu la fel m-am gandit haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
e ceva la noi,de la cap

BUMBLEBEE ia ceva pt durere! daca nu mai alaptezi,ibuprofen.daca alaptezi,ca nu mai stiu,paracetamol.mai scade si inflamatia care se produce la cm si de acolo toate durerile..

ANNE45 imi imaginez prin ce treci...tinem pumnii sa iasa totul bine si sa se recupereze rapid !!

RODICA mi-am adus aminte,noi abia saptamana trecuta am fost la AMBASADA sa ii facem PASAPORTUL lui Miguel !!!! abia atunci am avut programarea .si am depus doar actele,i-au facut poza,si ne-au spus ca peste o luna sa intrebam DACA l-au facut..
la politie,ca sa ii facem rezidenta lui Andres,am avut programare peste 6 luni !!! lui Miguel inca nu am putut sa ii cerem nici programare pt rezidenta,pt ca nu are pasaport ,si ne-au cerut seria .asa ca abia peste vreo luna cerem programarea ,si ne-o va da peste alte 6 luni,,,in final spre 2 ani abia are actele in regula.
era o familie cu copil de 4 luni veniti de departe ,ziceau ca nu le raspunde nimeni la telefon si nu au nici internet unde stau ei ,si au venit direct sa faca certificat de nastere romanesc ca altfel nu au informatii..saracii...ii trimitea dupa stampila de la Haga pe certificatul spaniol..in final ea cu copilul nu era nevoie sa fi venit,se face si doar cu tatal.
au scazut iar preturile la certificatele de nastere romanesti.ca asta vara cand l-am facut noi,pt ca il faceai in 15 zile de la nastere costa o suta si ceva..nu mai stiu exact .si daca faceai peste 15 zile de la nastere era peste 200€...cumnata-mea atat a dat ca avea copilul 1 an...Acum cred ca au facut urat,ca era un abuz asta,si au redus iar preturile,si banuiesc ca e acelasi pret indiferent cand vii..nu inteleg ce era jaful ala cu cei care aveau mai mult de 15 zile de la nastere..pai aia care stau departe ce fac???sa vina cu copil abia nascut la cozile alea?
era un balamuc si o mizerie,si toata lumea in picioare ,se calcau unii pe altii,abia aveam loc cu caruturile..
copilul murea de foame !!!! ca degeaba aveam programare,stai acolo ca in ferma de animale.si nu aveam unde sa ii dau sa suga,poate in strada pe trotuar,in frig !
in masina nu puteam sa ma duc(care era pe o alta strada parcata,ca in fatza nu au parcari) pt ca putea sa ma strige oricand...
nu au nicio conditie pt copii si mame ,desi isi iau atatia bani pt fiecare certificat de nastere !!!!!!
O MIZERIE !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victo spune:

doamne mai fetelor..sunteti culmea cu robotu si telefonu :):)

azi am facut o ciorbita de pasare de tara..yummie..l-am si testat la razuit legumele- super. dar intr-adevar raman ultimele bucati de legume nerazuite.da nu ma deranjeaza sa de tare. decat sa imi tot razui eu destele pe razatoare..:)

racusoru a inceput munca? daca da, multa putere de adaptare tuturor!

mi-am adus aminte de ea..pt ca un-doi e august si urmez si eu si incepe sa ma doara sufletul...uff..
cu banii ne descurcam si noi tot mai prost. trebuie musai sa ma duc eu sa ma interesez de o refinantare ca e enorma rata noastra.

scuze ca iar ma plang de ale mele..

noi tot fara dinti..treziri dese noaptea- la 2 ore ca bbelusii..din astea.

Paula, mamica de baieti Mihai (16 iul. 2010) si Stefan (30 oct. 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

KATALINA misto cu programarea la voi !! cred ca e incitant si sa stii ce urmeaza

CATALINA-

Citat:
Edit - azi fata mea a intins manutele spre mine si a zis mama. Deci clar stia ce spune....ca tata spune de vreo 4 zile, dar asa haotic, simple silabe .
Oricum ....m-a topit. :)

M-AM TOPIT SI EU CITIND !! ce frumos !

RAMONAVLAS felicitari!! Multi inainte!

VICTO-
Citat:
doamne mai fetelor..sunteti culmea cu robotu si telefonu :):)

Citat:
citat din mesajul lui michelle1981

Ce dulce e Matei, ii place masuta asa-i? Si Bianca butoneaza la ea de zor.

Matusa, tot vreau sa iti zic ce incercari am facut eu ca sa imi manance..
- in primul rand iti pui un zambet/ ranjet pe fatza
- copilul nu trebuie fortat: daca vrea 1-4 lingurite, aia e. Momentan avem alternativa LM/ LP
- daca nu vrea atunci, mai asteapta cateva minute si incearca iar
- e posibil sa nu ii placa textura, incearca sa ii pasezi ffff bine legumele/ fructele (a mea prefera cat mai fluida mancarea, spre lichida)
- e posibil sa nu ii placa fructele coapte/ crude/ fierte/ aburite, incearca variantele astea pe rand (a mea nu mananca fructe coapte/ aburite/ fierte)
- e posibil sa nu ii placa combinatiile, sau dimpotriva sa nu ii placa un aliment decat in combinatie
- e posibil sa nu ii placa in scaunul de masa, ia-l in brate (a mea mananca prima parte a mesei in scaun, apoi o iau in brate)
- vorbeste-i, povesteste-i, zambeste-i, maimutareste-te (da, nici eu nu sunt de acord cu asta, dar uneori merge), jocuri gen "vine avionul viiij viiiij"
- da-i ce vrea el in manuta, daca intinde mana spre vreo jucarie sau spre lingurita
- lasa-l sa se murdareasca, il speli dupa ce termina de papat
- incurajeaza fiecare imbucatura: bravo Ducu
- mananca si tu la masa cu el si spune-i: mama papa, Ducu papa

Astea sunt cateva tehnici pe care le-am aplicat eu, si asta ca sa imi manance 40-100g maxim
Stai linistita ca nu exista niciun adult care sa manance LM/ LP, unii copii sunt mai pregatiti decat altii.
Ma incurajez si pe mine cu ocazia asta, ca am avut si eu zile pline de frustrare
da,cam asa am inceput si noi .daca se pastreaza in limitele astea,in timp va manca bine.sau normal...ca bine vom vedea in timp ca e ceva ce ne dorim noi mult,dar copiii sunt asa cum sunt.tot timpul o sa ni se para ca mananca putin,exceptie fac cativa copii de mame fericite care mananca bine si cand cresc mai marisori,si orice,si oricand.in rest,sunt pe toane,si daca incepem sa ne smulgem parul de acum,nu mai ramanem cu fire pana i-om face mari

Mergi la inceput

aelita, stai sa-ti raspund pe rand: cand am sunat eu la consulat la Sevilla (pe net si la robot zicea ca trebuie programare), mi-au spus ca nu e nevoie, asa ca am mers direct si ne-a luat actele si a factu poza Isabelei, dupa care a plimbat-o una pe la toti consulii de-acolo s-o arate . au zis ca dureaza maxim 45 zile, timp in care trimit/primesc pasaportul din Ro. al ei a fost gata intr-o luna, dar am asteptat sa vina sa ni-l aduca ei in Motril, sa nu mai facem noi un drum de Sevilla pentr asta. iar la Extranjerie la fel nu e nevoie de programare, te duci direct acolo si iti iei bon, daca apuci (ca eu am fost in 3 dimineti degeaba...). nasol e ca dupa ce iti completeaza cererea tre sa mergi la banca sa platesti taxa de 10 euro si apoi revi dupa certificat... la noi a durat mai mult pana am facut certificatul de nastere, pentru ca ni l-au trimis cam intr-o luna apostilat (n-am avut de umblat noi, a venit prin posta la palatul de justitie de aici). dar in 15 zile nici nu aveam cum sa-l depunem... si abia apoi am asteptat sa vina cei de la consulat (vin o zi/luna aici) sa depunem actele. dar cel romanesc l-am obtinut pe loc. chestia cu taxele e o inselatorie, eu chiar am intrebat de ce sunt diferente. si mi-a spus ca pana la un an ai termen sa soliciti certificatul, dupa un an platesti suplimentar pentru ca ai comis o ilegalitate . dar aici pana la 1 an se plateste la fel... cu toate taxele si imputernicirile si traducerile care si le trec in contul lor, parca iese la 190...

cand am fost la Sevilla la consulat, era o cladire de mizerie!! mi-ar fi fost rusine sa pun steagul Romaniei pe ruina aia . o curte mizerabila cu UN scaun de metal, iedera pe deasupra (probabil sa tina racoare vara...), asteptai pe trotuar, in strada sa vina unul sa DESCUIE poarta sa poti intra... si inautru aveau calorifere si erau cu geamurile deschise, sunau telefoanele intruna si nu raspundea nimeni, ca ei erau preocupati sa se joace cu Isa . la un moment dat una a ridicat un receptor, a zis "asteptati, va rog" si a lasat receptorul pe masa! nu ne venea sa credem, nici mie nici sotului! dupa cateva minute bune a pus receptorul inapoi in furca!!! si mi-am amintit ca la fel am fost in Bucuresti la ambasada Spaniei in 2003, am asteptat de la 5 dimineata pana la 12 sa vina cineva sa deschida poarta sa ne bage in seamna, desi aveam programari!! si nu puteam pleca nici la o cafea ca nu stiam daca ne trece randul... bataie de joc pe toate planurile...

in fine, acuma daca tot am rezolvat cu actele, am fost ieri si la Seguridad Social sa cer "prestacion por hijo a cargo", m-a sunat zilele trecute seful sa ma intrebe de ce nu am depus inca (stia ca n-am depus ca nu i-am cerut nici un act...). zicea ca pana la 2 ani ar fi 500 euro, cred ca pe an , platibil in 2 transe. adevarul e ca habar nu am, o sa vad...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mycya spune:

helloo!!!

in sfarsit am terminat treburile de prin casa toata ziua e cate ceva de facut si cu un copil mmmmmarait greu sa le poti face

La multi anisori Andrei de y-maya sa cresti mare si sanatos!!!

Roxana nu are mila deloc de mine fata asta ca ma tine in priza pana si noaptea.....cel mai rau imi pare rau ca uneori ma scoate din toate mintile, noaptea ma trage de par si mai ridic vocea la ea de incepe a plange dar asa ce ma abtin de multe ori ca alteori cedez fara sa vreau

acum sta si se uita cum tst stand in fundulet si cu capu sprijit de mana mea ce mii draga

Bumblee a mea linistita e numa cand doarme uneori nici atunci ca se misca de parca are miscorici

Rodyk ce bine ca ai scris tu de mucenici io ma apucam sa povestesc de ce imi ramasese mie in memorie de cand am citit povestea lor pe cand aveam vreo 12-13 ani.... in zona noastra se fac mucenici, eu fac in fiecare an ca imi plac f mult abia astept sa vina si la mine sarbatoarea sa mananc

Crispro deci asa e...atunci nici nu am sa ma mai chinui sa o tot pun in patut.

Denisa distractie placuta la botez

Victo vreau si io ciorbitaaa

fug sa adorm gagica ca de acu e super mmmmmaraita si imi da cu picioarele ba peste laptop ba peste maini

Mami de Andra Maria 02.08.2010

Mergi la inceput

a mea bestie s-a trezit la 8!! si la 9 am incercat degeaba sa-i dau sa manance, nici la 10 n-am avut mia mult succes, la 10.30 maraie "ammm" ceea ce in mod normal face cand ma vede ca-i pregatesc mancarea sau is cu lingurita ei in mana. a mancat cam 100 g in scarba si apoi maraiala de somn, dar nici nu vroia sa doarma! cum m-am pus langa ea in patul mare a inceput sa traga iar de mine. mai, copilei asteia ii lipseste somniferul de la titi , de aia maraie! si uite asa am stat langa ea mai bine de jumate de ora, pe cand m-am ridicat crezand ca doarme, a inceput sa-si agite iar gurita, dar am lasat-o maraind si am fugit sa-i fac lp. fiasco! doua guri si gata. ea vroia titi... am pus-o in patut cu uscatorul de par si a adormit, nu avem nici supa facuta sa-i fi pus in biberon. si mi-e asa ciuda c-o aud iar tusind , nu stiu cum se intampla asta... pe cand cred ca am scapat, o luam de la capat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bambi_bv spune:

Citat:
citat din mesajul lui Victo
trebuie musai sa ma duc eu sa ma interesez de o refinantare ca e enorma rata noastra.

Victo, poate te ajuta si o perioada de gratie sau o reesalonare a ratelor, daca nu ti se aproba refinantarea. Eu de exmplu pe varianta asta o sa merg ca sa mai pot sta cu Matei acasa, pentru ca la refinantare ar trebui ca valoarea imobilului ipotecat sa fie acoperitoare, ori la noi de mult timp valoarea creditului a depasit valoarea casei (din cauza cursului CHF).
Capu' sus ca toate trec!Bucura-te de perioada asta minunata!

Mergi la inceput