Clubul ursuletilor & ursuletelor de novdec2010(19)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Olgutzika spune:

'neata!

Ana, unele carti spun ca trebuie sa incepi cu cantitati mici, o lingurita, etc. O sa vezi ca ei nu pot inghiti decat cantitati mici! Adica si lingurita aia o primesc din 10 inghitituri, intelegi? Ideea e ca la 6 luni ei cam pot intoarce capul cand se satura. Vlad acum cand se satura de supt, intoarce capul si gata. Nu insist, ca degeaba o fac, stiu ca nu mai vrea. Asa o sa fac si la diversificare. Ei, de regula, cam stiu cat le ajunge...Mai ales ca pana la un an, alimentatia semisolida suplimenteaza mesele de lapte, NU LE INLOCUIESC!!! Pana la un an, tot laptele ramane alimentul principal! Mai ales la cei alaptati, laptele de mama e de o mie de ori mai sanatos decat cerealele din comert si morcovul plin de nitriti din pamantul stramosesc...

Cam asta cu cantitatea, daca am reusit sa ma fac inteleasa. Ideea e ca totul trebuie sa fie ca o joaca, sa testeze gusturi si texturi noi. Deocamdata! Si sa nu uitam niciodata de dimensiunea stomacului lor, e mic, cat poate incapea in el!? Simona Maris spunea zilele trecute de 350 de ml de lapte, inseamna o cana si jumatate de lapte. Eu, adult de 180cm si nu mai zic cate kg, nu pot bea atat o data, ma umflu si imi vine sa vomit. Bebe Stefan a putut, dar nu cred ca e musai nici sa le dam peste masura. Trebuie un echilibru intre cat vor ei si cat e sanatos pentru ei sa le dam ( in ambele sensuri )

Emisiunea despre diversificare de zilele trecute de pe Antena 2 m-a pierdut. Nu am fost de acord cu domnul invitat cu sucul lui de lamaie, cu introducerea sucului de fructe ca prim pas in diversificare...si am schimbat canalul, ca imi era clar ca pierd vremea. Ce stiu de la prietena mea, medic diabet si boli de nutritie, este ca sucul de fructe este asa...ceva mai bun decat sucul din comert, dar beneficiile adevarate sunt date de consumarea fructului intreg. Prin stoarcere se distrug fibrele ( care ajuta la un flux digestiv bun ), se concentreaza cantitatea de zahar, care creste glicemia brusc ( efort pe pancreas pe urma pentru secretia insulinei ), senzatie de satietate rapida, insulina multa scade glicemia rapid, senzatie de foame iar...si gata! Nu bun, mai bine piure de fructe!

Fructele sunt acide si dulci. Risc sa nu ii placa legumele ulterior, care fierte sunt muuuult mult mai fade.

Si nu uitati de piramida alimentatiei corecte! La baza sunt cerealele, pe urma legumele, fructele, etc. Ca ingrasa cerealele...cat mananca ei la 4-5-6 luni ca sa ii ingrase in disperare? Mai ales la copiii alaptati, unde pufosenia este aparenta!

Toate gandurile mele de mai sus sunt ale mele si se refera la bebici sanatosi

Alina, ma rapune Sophie, visez la ziua in care va merge la gradi . Ma doare gura, capul de cat pot sa vorbesc. Si daca nu vorbesc, striga!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramo_P spune:

neatza cikas!

vad ca voi va plangeti ca bb-ii nu mai papa, al meu e invers, vrea papa la 1.5h, el papa si la 3 ore dar nu stiu ce l-a apucat acum, vre-un puseu de crestere la 4 luni

dupa cum va spuneam ieri am fost la gine (pt 6 saptamani) am dat papa la bb la 18.15 si am zis ca pana la 20.30-21.00 pot linistita sa lipsesc, asa ca am mers cu sotul din dotare si la carrefour dupa vizita la medic, ma suna mama la 20.00 ca plange bb de foame si eu am plecat fara sa ii las papa la sticluta, asa ca am lasat shopinguiala si am venit acasa. Daca ati fi putut vedea ca m-a mai certat Alexutul...

referitor la gine, dar sa nu dati cu pietre...dar m-am gandit ca poate si voi ca si mine cu neuronul fost gravid, fost lauz (cred ca il bag la terapie intensiva sa isi revina) ma gandeam ca pana nu vine menstruatia nu am cum sa raman gravi din nou si ma culcam pe-o ureche, DAR ovulul ovuleaza inainte de prima menstruatie, daca e chiar ovulul buclucas ? asa ca prezerv pt ca nu vreau medicamente
Eu am ramas insarcinata dupa tratament (ovare polichistice) si in timpul tratamentului m-a chemat medicul si in cabinetul de FIV si am vazut ca are un panou cu bebei asa ca ieri i-am dus si eu poza cu evoultia lui Alex, ce s-a bucurat, a spus ca chiar daca nu e cu FIV o sa o puna la panou

Anya2010 70 cm oau! daca o sa creasca tot asa sigur il faci baschetbalist

Elfica si al meu su uita la TV, de cate ori prinde ocazia, cam putin pt ca am eu grija. dar se intoarce si se rasuceste doar doar poate vedea si el cate ceva. Sotul il mai lasa cateva minute ca ii place cum sta el ca un pasa si se uita, chiar ii spunem "pasamen"

Va pupic pt ca ma striga bebe "aeoiu" "deaaaa" "auiooo" pe tonalitati tot mai inalte ca vede ca nu ma duc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JoAnn spune:

salutare

hai ca ma alatur si eu mamicilor ai caror bebei nu papa bine.
deeeci...avem un show de nedescris la masa....
intai tipa la biberon, plang cu el in gura, daca il scot iar urla si tot asa...vreo 5-10 min...pana se pun muncitoreste pe papat...si poate chiar nu le ajunge biberonul pregatit...saaauu papa vreo 60 ml si gata .

aaa...dar am avansat, nu mai papam la 3 ore acu papam la 4 ore

fetele mele au acu la 4,5 luni cam 5,5 kg. Dr de familie zice ca e ok.

si noi suntem cu tv-ul.
Marta cel putin la prima ora a diminetii, asta fiind 5 sau 6 ...vrea tinuta in fundulet si cu okii bolditi la tv. si altfel nu.

sa avem o zi buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JoAnn spune:

Ramo uite ca citii mesajul tau si mi-am adus aminte ca si medicul meu ginecolog mi-a zis de 2 ori sa ii duc poza cu fetele...cred ca vrea sa le puna la panoul de onoare....ca tare s-a mai chinuit cu noi...
intai cu mine...sa raman insarcinata si apoi sa pastrez sarcina...greu dom'ne greu .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaint spune:

Neata!

M-a trezit si pe mine copilul din dotare la 6 azi de ce nu stiu, da ii era o foame grozava!! Noroc ca dupa a dOrmit pana la 10 si am mai socializat si eu cu perna ma duc sa pap kiwi, am la gustare 2 kiwi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vmadelain spune:

Buna dimineata si de la noi!

Evelina a vrut sa fie sigura ca imi aduc aminte ca azi e ziulica ei, ca s-a trezit la 4.30, fix ora la care s-a nascut si mi-a cantat si vocalizat de mama-mama! Am culcat-o repede si la 6.30 s-a trezit again!!! la 7.40 am reusit sa o mai adorm pt o ora jumatate! De la 9.30 facem galagie! Heidy sunt ca tine- ZOMBI!!!

Facem cinste cu un latte spumos (decaf), ceiut ce va doreste inimioara! Evelina mea a facut 4 luni!!! ce repede trece timpul!

Citesc si eu macar sa recuperez capitolul asta si sper sa pot reveni cu un comment-doua!

O zi frumoasa sa aveti! Pupici la toate mamicile si pt toti bebeii/bebelinele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olgutzika spune:

Ma uit la linkul dat de Anya parca si sunt entuziasmata de Dr. Plesca ( Alina, tot ea ). Sunt la minutul 40 si nu am nimic de comentat, decat de admirat!!!

http://www.antena2.ro/arhiva/traieste-sanatos/30-11-2009?pageno=9

Mai revin cu recenzii! Dar primele 40 de minute cel putin vi le recomand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crissellena spune:

Neata la amiaza!
Jany, si Maimutik mea isi tine mult mainile pe fata. Parca e o pisica ce se spala.
Olgutzika, mie mi se pare ca ai perfecta dreptate in ceea ce spui despre diversificare !
Vmadelain, La multe lunite cu sanatate pentru Evelina !

Fetelor, acum sa va intreb si eu : beblina mea de cand o am papa la 2 ore, zi si noapte. Nu i-am spus pediatrei saptamana trecuta, pentru ca la controlul de 2 luni imi recomandase sa ii dau la 3 ore, dar cum sa o las sa planga de foame ? Mi se rupe inima ! Mai ales ca eu sunt si paranoia in persoana … Voi ce credeti ?

Sa aveti o zi frumoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vasari spune:

Olguta, multumim, o sa ma uit si eu. Am inteles ca au mai urmat niste emisiuni interesante.

A fost de curand o discutie pe DC despre uitatul copiilor la TV. Aici e o postare care pe mine m-a speriat (prima de sus): http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=161175&whichpage=3
Indiferent ce facem, e bine de stiut.

Madalina, la multe lunite inainte!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns heidy spune:

Citat:
citat din mesajul lui vmadelain

Buna dimineata si de la noi!

Evelina a vrut sa fie sigura ca imi aduc aminte ca azi e ziulica ei, ca s-a trezit la 4.30, fix ora la care s-a nascut si mi-a cantat si vocalizat de mama-mama! Am culcat-o repede si la 6.30 s-a trezit again!!! la 7.40 am reusit sa o mai adorm pt o ora jumatate! De la 9.30 facem galagie! Heidy sunt ca tine- ZOMBI!!!

Facem cinste cu un latte spumos (decaf), ceiut ce va doreste inimioara! Evelina mea a facut 4 luni!!! ce repede trece timpul!

Citesc si eu macar sa recuperez capitolul asta si sper sa pot reveni cu un comment-doua!

O zi frumoasa sa aveti! Pupici la toate mamicile si pt toti bebeii/bebelinele!

Madalina Mami implinita de Evelina Ioana, 10.11.2010

LA MULTI ANI!!!!
Sa creasca mare si sanatoasa. E o frumusica si o dulcica.

Fericita mamica de Tudor Andrei POZE

Mergi la inceput