INSEMINARE 76

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bobo_78 spune:

Buna dimineata,
Azi sunt in a 13 a zi de la inseminare si din pacate testul a iesit negativ si de dimineata. Asta este, azi bocesc la greu, dar maine sigur ma ridic si o luam de la capat...succes fetelor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zuzet spune:

Buna fetelor,

Vad ca multe dintre voi aveti experienta cu inseminarile. Eu pregatesc prima inseminare cu Dr Ion Ionut.

La monitorizarea de luna trecuta aveam in ziua 14 endometrul 11,6 si foliculul de 19, eu ovuland in ziua 17. Sotul meu are OATS dar cu ce are ne putem descurca.

Mi s-a recomandat inseminare pe ciclu natural. Din experienta voastra, sunt sanse sa se intample minunea avand in vedere ca nu se va face stimulare? Eu am ramas cu impresia ca daca faci stimulare sansele cresc. Medicul imi spune ca daca lucrurile sunt ok la mine, nu avem de ce sa facem asa ceva.

Mergi la inceput

Buna dimineata,
Azi sunt in a 13 a zi de la inseminare si din pacate testul a iesit negativ si de dimineata. Asta este, azi bocesc la greu, dar maine sigur ma ridic si o luam de la capat...succes fetelor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa78 spune:

Zuzet, sunt sanse si pe ciclu natural. Sanele de reusita sunt mai mari daca inseminare este facuta exact in perioada ovulatiei (ma refer la ore). Pentru a-ti controla mai bine ovulatia ar trebui sa folosesti macar medicamente de maturare a foliculilor si declansare a avulatiei(Ovitrelle, Pregnyl).

MTHFR A1298C heterozigot, PAI 4G homozigot
7 IA, 2 reusite dar pierdute la 5 si 6 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aruam spune:

Citat:
citat din mesajul lui Bobo_78

Buna dimineata,

Bobo poate e prea devreme ,repeta testul si cine stie poate o sa ai o mare surpriza .
Iti tin pumnii.

in 2011 o sa fiu
Doamne ajuta

Mergi la inceput

Multumesc, Aruam.
Doctorita mi-a spus sa mai astept 2 zile si sa repet testul, asta inseamna maine de dimineata. Eu stiu? Acum m-am mai linistit, poate iese altfel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aristica spune:

Imi pare foarte rau pentru nereusite, dragele mele

PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 2 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zuzet spune:

Alexa78, multumesc mult pentru raspuns. Spune-mi te rog...ce inseamna ca inseminarea sa fie facuta in momentul ovulatiei, adica cu cate ore inainte de a se rupe foliculul sau ...te rog da-mi mai multe amanunte.

Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikado spune:

Hello !
Zuzet,,Ideal, o IUI ar trebui efectuata in intervalul de 6 ore de dinainte si de dupa ovulatie (pentru infertilitatea de tip masculin unii medici considera ca este mai bine dupa momentul ovulatiei) cu spermatozoizii in asteptarea ovulului. Cand programarea se bazeaza pe injectii cu hCG, IUI se efectueaza de obicei cu 24-48 de ore mai tarziu. De obicei, programarea pentru o singura IUI se face la aproximativ 36 de ore dupa injectia cu hCG. Daca sunt programate 2 IUI, acestea sunt spatiate de obicei la cel putin 12 ore distanta, intre 24 si 48 de ore dupa injectia cu hCG.

Daca nu se utilizeaza medicamente, atunci medicul va programa IUI pe baza nivelului LH-ului (hormon luteinizant) natural. in acest caz, o singura IUI la 36 de ore este normala, dar se efectueaza destul de des si la 24 de ore."

,,Programarea este esentiala cand este vorba de IUI. Odata ce ovulul a fost eliberat de la nivelul ovarului, el poate fi fertilizat doar in urmatoarele 24 de ore. Aceasta inseamna ca inseminarea trebuie sa coincida cu ovulatia femeii. Femeile care au un ciclu natural, cel mai probabil vor folosi niste kituri pentru prezicerea ovulatiei, ce detecteaza cresterea nivelului LH–ului, ce are loc cu putin timp inainte de ovulatie. Oricum aceste teste ne pot arata ca ovulatia este iminenta, nu si cand va avea loc cu exactitate. In alte cazuri momentul ovulatiei poate fi prezis mai sigur daca se folosesc medicamente pentru fertilitate, ce necesita o monitorizare mai detaliata a ovarelor si hormonilor.

Un alt motiv pentru care programarea este asa de importanta in IUI este acela ca spermatozoizii folositi in aceasta procedura, sunt prelucrati (spalati). Normal, spermatozoizii neprelucrati pot trai circa 5 zile in mucusul cervical fertil. Oricum spermatozoizii spalati supravietuiesc cu greu mai mult de 24 de ore, media fiind de 6–12 ore. Deoarece spermatozoizii preparati (spalati) au o speranta de viata atat de scurta, efectuarea IUI cat mai aproape de momentul ovulatiei, va ajuta la cresterea sanselor de succes ale acestei proceduri."

Bobo tin pumnii! sper sa vii cu o veste buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielarusu spune:

buna
Zuzet te rog frumos i-mi poti spune dc sotul tau a facut vreo spermograma la giulesti? dc da care sunt conditiile de recoltare?
te intreb ca urmeaza vinerea viitoare sa fac o histeroscopie +biopsie de endometru cu dr Ion Ionut la Giulesti si dc tot fac eu sa faca si sotul o spermog. sa vedem cum mai sta cu mititeiii el avand OATS severa. ai idee dr. primeste ceva?
pupici.

sper viitoare mamica

Mergi la inceput