INSEMINARE 76
Raspunsuri - Pagina 12
mikado spune:
Zuzet, multa bafta! sa se lase cu

gabriela, mult succes la histeroscopie! nu cred ca iti face fara anestezie
aruam, acum merg la dr. Albu si ma bucur ca am facut aceasta alegere
, am primit o tona de analize de facut, dar nu ma plang, le fac si nu mai fac IA asa pe bajbaite , e pierdere de timp si bani ...daca sunt ok, mergem pe IA daca nu macar stiu ca trebuie sa ma pregatesc de FIV . te imbratisez si sper sa treci repede peste acest moment si ds mergi mai departe
cand te simti pregatita , vom deveni si noi mamici 
alexa78 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mikado am primit o tona de analize de facut, dar nu ma plang, le fac si nu mai fac IA asa pe bajbaite , e pierdere de timp si bani ...daca sunt ok, mergem pe IA daca nu macar stiu ca trebuie sa ma pregatesc de FIV . |
mikado, adica tu nu stii ce probleme aveti, care este cauza infertilitatii? Ati facut IA fara sa descoperiti o problema?
Sper sa reusesti cat mai repede sa devii mamica

MTHFR A1298C heterozigot, PAI 4G homozigot
7 IA, 2 reusite dar pierdute la 5 si 6 sapt
alexa78 spune:
gabriela, eu am facut atat histeroscopia cat si HSG fara anestezie. Nu trebuie sa te sperii. Nu a fost ceva extrem de dureros, mai degraba neplacut. Durerile au fost asemanatoare celor de la menstruatie, ceva mai intense, dar suportabile. Chiar nu a fost nevoie de anestezie.
Eu nu am facut histeroscopia cu dr. Ion, dar am facut alte proceduri cu el, si are cea mai usoara mana dupa parerea mea.
Sa ne spui cum a fost.
MTHFR A1298C heterozigot, PAI 4G homozigot
7 IA, 2 reusite dar pierdute la 5 si 6 sapt
aruam spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mikado aruam, acum merg la dr. Albu si ma bucur ca am facut aceasta alegere , am primit o tona de analize de facut, dar nu ma plang, le fac si nu mai fac IA asa pe bajbaite , e pierdere de timp si bani ...daca sunt ok, mergem pe IA daca nu macar stiu ca trebuie sa ma pregatesc de FIV . te imbratisez si sper sa treci repede peste acest moment si ds mergi mai departe cand te simti pregatita , vom deveni si noi mamici ![]() |
Mikado ce analize ti-a dat in plus fata de dr Moisa ?
Ati discutat si de o eventuala laparoscopie sau histeroscopie?
Te intreb pt ca sunt in dubii ce sa fac sa-mi schimb medicul.
Te-a pus sa repeti analize care le aveai deja? pt ca pe mine chestia ma dispera sunt anumiti medici care te pun sa le repeti la anumite laboratoare.
Cat costa o consultatie la dr Albu ?
Si cum ti s-a parut ? adica e deschis la discutii, iti explica daca ai nelamuriri .
in 2011 o sa fiu

Doamne ajuta
mikado spune:
aruam, eu am tot citit la FIV despre dr. Albu, si tot ce am citit a fost numai de bine. mi-a placut
este un om calm, rabdator, ne-a explicat cum sta treaba si ne-a incurajat, iti explica si iti raspunde la toate intrebarile. Legat de analize, ne-a dat o listuta de analize de facut , iar din lista a taiat ce aveam facut , am repetat doar culturi de col , mycoplasma si ureaplasma pentru ca trecuse un an de cand le facusem, iar sotul a repetat spermograma , spermocultura si in plus testul MAR(anticorpi antispermatozoizi din sperma) deoarece ii facuse din sange si ersau pozitivi...a zis ca sa vedem cum ies si din sperma.
La noi problemele ar fi: eu un endometru micut, trompa stanga permeabila iar dreapta slab permeabila, analize ok doar o candida pentru care am facut tratament, la sot: astenospermie, probleme cu motilitatea, a luat spermotrend 3 luni, iar dr. Moisa mereu a zis ca d-nul sta bine..acum sa vedem cat de bine sta.
In plus, mi-a dat sa fac:
- anticorpi anti Chlamidia- IgG, IgA, Ig
- la hormonale : antiTPO si DHEAS
- la trombofilie:
APTT si Fibrinogen, INR
Ac.anti Cardiolipinici (IgG si IgM)
Ac anti-beta2 glicoproteina (IgG, IgM)
Anticoagulant lupic
Antitrombina III
Proteina C
Proteina S
ProC Global FV NR
- MTHFR, Mutatiile Factorului II si Factorului V, PAI
si in functie de cum ies astea, vedem ce facem mai departe, daca este enevoie si de histerosopie sau laparoscopie.
Azi merg la eco.
Consulatia a fost 120 lei.
Cele doau inseminari pe care le-am facut la dr. Moisa, una cu stimulare si una pe ciclu natural,au fost facut avand ovulatie pe dreapta ...deci pe partea cu trompa slab permeabila, iar sansele au fost mici...eu zic ca nici nu avea rost sa le fac.
Eu una sunt multumita si mi se pare ok sa investigam iar daca totul este ok sa trecem la IA . Sper ca te-am ajutat iar daca tu simti ca trebuie sa schimbi dr. , schimba-l . Succes! 
aruam spune:
Mikado multumesc pt raspunsuri sa stii ca mie dr Moisa m-a dat sa fac toate analizele pe care le-ai primit de la dr Albu.
Ce mi s-a parut mie aiurea pt ca la ultima IA am avut folicul doar de 18 mm si eu cred ca nu trebuia facuta pt ca sansele erau f slabe din start.
Nu stiu ce sa fac ....
ma mai gandesc la Medlife eu sunt la endocrinologie si sunt f multumita dar costurile sunt foarte mari .
Stii cumva cat mai costa o IA ca anul trecut era 1200 lei + monitorizarea in 350 + doarea de estradiol + stimularea 800 lei drumurile mele pana in Bucuresti m-ar ajunge la cel ptin 2500 lei si nu-mi permit offff.....
in 2011 o sa fiu 
Doamne ajuta 
mikado spune:
aruam , daca tu ai facut toate aceste analize, merita sa mergi macar la o consultatie/dicutie si vezi ce-ti zice ...pretul la IA este 1045 lei, pretul tratamentului depinde de fiecare caz in parte, iar ecografiile nu stiu ce pret au ...stiu, costa cam mult dar poate si sansele sunt mai mari , poate sunt facute asa cu simt de raspundere.
tu la ultima IA ai facut stimulare? daca da, este ok ca dimensiunea foliculul ...important este sa fie si de calitate iar momentu inseminarii sa fie bine ales 
aruam spune:
mikado m-ai botezat eu sunt Aruam
eu la ultima IA nu am facut stimulare a fost pe ciclu natural.
Dar tie dr Moisa nu ti-a recomandat niciuna din analizele pe care le-ai primit de la Dr Albu de ex cele pt trombofilie mycoplasma ,ureaplasma etc?
in 2011 o sa fiu 
Doamne ajuta 
sensibila spune:
Fetelor nu stiu cum sa va zic eu
IA este din punctul meu de vedere doar o chestie de noroc
Cum sa ma fac inteleasa ?
Sunt momente in care dr face totul ca la carte si nu se prinde.
Sunt momente cand se prinde si cu un folicul de 17 mm si cu endometru de 7mm, desi nu se astepta nimeni
Sau ramai natural cu 50.000 de spermatozoizii, desi tocmai ai fost refuzata pt IA. Defapt trebuie doar 1 destept.
Important e sa va gasiti dr cu care sunteti compatibile si in care sa aveti incredere.
Eu nu as fi scvhimbat-o pe Moisa ncii daca nu se prinde a 5-a oara. Dar la mine cu ea s-au prins 2 din 3 IAD.
Trebuie sa se faca cam cand trebuie si mai depinde si de Divinitate.
Un copil nu vine cand vrem noi, ci cand vrea el si Dumnezeu.
Este parerea mea
Mai nou s-ar fi descoperit ca copii din astral chiar isi aleg parintii la care sa vina si eu m-am gandit ca deaia exista si atatea avorturi spontane sau opriri in evolutie, pt ca copii isi dau seama ca nu sunt copatibili cu parintii.
Poate e o explicati puerila dar pe mine m-a ajutat cand am pierdut gemenii , caci sunt sigura ca aveam gemeni la sarcina pierduta.
de Steluta Norocoasa
Gia Darria nascuta pe 10.03.2010
IAD3 reusita 16.06.2009 cu Dr Anca Moisa (IAD1 nereusita, IAD2 avort menstrual)
Povestea Giei - nasterea stelutei noastre norocoase
Atat sunt de mare !
www.petitieonline.ro/petitie-p42643046.html " target="_blank">Spuneti NU abuzului sexual fata de minori!
www.pethelp.ro/" target="_blank"> Carucioare pentru animalute
"Copii trebuie crescuti pentru ei, nu pentru parinti." N. Iorga
"Un copil poate oricand sa-l invete pe un adult trei lucuri: cum sa fie multumit fara motiv, cum sa nu stea locului niciodata si cum sa ceara cu insistenta ceea ce-si doreste"
mikado spune:
aruam asa este
sunt datoare cu un miel 

mycoplasma si ureaplasma le facusem inainte de a ajunge la dr. Moisa, acum doar le-am repetat , iar cele de trombofilie nu mi-a zis sa le fac ...probabil urma , desi corect ar fi fost sa le fac de la inceput...dar nu mai comentez
in momentul in care am simtit ca bat pasul pe loc am decis sa merg la alt dr. ...mai ales ca am o varsta care nu-mi permite sa pierd timpul ![]()